- Gündem konusunda 851 cevap paylaştı.
+1 yılSorunun temeline inmek gerekiyor. Kadınları korumak yerine erkekleri bu duruma gelmeden önce tedavi etmek daha mantıklı. Her kadının başına polis diksek bile öldürmek isteyen her türlü öldürür. İdam gibi cezalar ise oranı düşürür ama bitirmez. Bu örnekte olduğu gibi kadını öldürüp ardından kendini öldüren erkeklerde var. Yani bu kişi ölümü de göze almış. Peki ne erkekleri bu kadar kindar yapıyor?
1- Duygusal şiddete uğramaları (Kadın erkeği kullanıp sonra duygusal şiddet uygularak ayrılıyor)
2- Küçükken anne sevgisi görememek. (Sadece kadınları öldüren Seri katillerin annesi genelde seks işçisi oluyor ve erkekler bu durumu kabullenemeyip travma yaşıyor)
3- Gelenekler (Namus cinayetleri)
4- Erkeklik onuruna yapılan hakaret (Kadınlar erkeklerin bu konuda ne kadar hassas olduğunu bilmiyor maalesef)
Not: Bunların hiçbiri cinayeti meşrulaştırmaz ben sadece gözlemlerimi belirttim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslin da işin derinlerine inmek gerekiyor, nekadar haklı olsanıza şiddete başvurmak sizi haksız yapıyor, zayıf olana adil olmayan yöntemlerle zarar vermek hemde tam anlamıyla haksız ve cani durumuna düşürür, birde şu açidan bakarsak güçlünün psikolojik olarak haksız ve madur hissine kapılmasıyla bir anlık öfkeyle olacakları düşünmeden şiddete başvurması bu faturada güçlüye kesiliyor, yani güçlü bir yerde haklı olsada şiddetle sonuçlandığı için fatura güçlüye kesiliyor, zayıfn güçlüye zarar vermesi ise kendini koruma gibi değerlendiriliyor bazen, cezalar ne kadar ağır olursa olsun önlenemez doğal bir durumdur bu maalesef, çözümü istikrarlı bir şekilde insanların refah düzeyini artırarak ahlaklı bireyler yetiştirebilmek.
00 Yorumla
Gündem konusunda 491 cevap paylaştı. Kadın cinayeti olarak değil cinayet olarak bakıyorum. Bunun temelinde de çocukluk geçmişi var. Aile eve ilkokul eğitiminin yanlış olmasından kaynaklıdır. Geçmişe bakılarak cinayete meyilli kişiler farklı eğitimlerden geçebilir.
Şiddet olgusu nasıl gelişip, büyümüş önce ona bakılmalı.00 Yorumla
+1 yılcinsiyete bağlı olarak değerlendirildiği sürece zaten sorunun ne olduğu anlaşılmamıştır ve çözülemez. cinayetin cinsiyeti dili dini ırkı türü ayrılmamalı. insanın neden bir canlı öldürdüğü ve öldürmemesi için ne yapılması gerektiği tartışılmalı, anlaşılmalı, çözülmeli
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
Suç annede değildir aslında babasının göster amcalara pipini demesiyle başlar çocuktaki sapkınlık çünkü halk içinde utanç verici şeyleri normal karşılayan bir insan cinayetten özelliklede kadın cinayetinden pek fazla çekinmez Allah öldürmemis vardir bir çekeceği demekki
23 Yorumla- +1 yıl
Aslinda bazen annede de suç olabiliyor mesela bir ortamda annesi oğluna hangi kizi aliyim sana diyerek oglunun gozunde ben kiminle istersem onunla çikarim algisi oluşturabiliyor yani karşi taraf istemese bile onunla sevgili olabilecegini saniyor
- +1 yıl
Rica ederim
Bitmeyecek... Her iki cinsteki bu sapkınlıklar, ahlaksızlıklar, inançsızlıklar devam ettiği sürece bitmeyecek. Bugünün kızları ane olacak da evlat yetiştirecek de bunlar hayırlı olacak öyle mi? Daha çok cinayetler işlenecek, öyle görünüyor...
Ha, bu arada; herkes tercihlerinin bedelini öder; ödüyor da, ödeyecek de...23 Yorumla- +1 yıl
Erkekler hic yanlis tercih yapmiyorlar ya da fazla mi seciciler acaba huc bedel odemiyorlar öldürülmüyirlar bu mudur saçma. Insan olun siz önce
- +1 yıl
@GeriDöndümBebek insan olanları da var olmayanları da. Siz insan olmayanlardan yana tercihlerinizi kullandığınız için bataklığa düşüyorsunuz. Erkekler fiziksel açıdan kadınlardan üstün olduğu için de bu üstünlüklerini kullanıyor, kadınları alt ediyorlar. maalesef ki durum bu. Kadınların öldürülmesini ya da dövülmesini savunmuyorum tabiki ama tercihlerimizi çok daha iyi yapmamız ve yaşantımızı aşırıya kaçmadan yönetebilmemiz gerektiğini savunuyorum.
- +1 yıl
Tabi size gore hava hos her önünüze gelene yazsaniz da oldurulme riskiniz yok anca haricten gazel bize akil vermeyin insan olun
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu toplum kendinini ne zaman düzeltirse o zaman hersey düzelir ama bu bozuk namussuz toplum dönüp de kendimizi düzeltmeyelim toplumda düzelmesin degil de biz bozuk olmaya devam edelim her şey düzelir kafasında olmayan kafalarına s... okuyum bu toplumun zaten bozuk olduğu icin bu halde bu ülke lafa gelince vatan millet bayrak adamız insanız icraata gelince kanı mayası bozuk o.. c.. gunun önde gideniyiz diger ülkelerin g.. otlerini yalarız geri de onlara kalkar türküz vatanız milletiz bayragız deriz geri de döner kendi milletimizi s.. ıkerıızzzz böyle kanı mayası bozuk bir toplumuz daha var da söylenecek iste ne söylesen fayds etmez bu toplum düzelmeyecek hic bir zaman
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBütün bunların tek sorumlusu saray yönetimidir kimse aksini iddia etmesin bana binlerce kadın çocuk öldürülüyor hepsi uyuyor ama en yakınlarından birinin canı yansa idam ettirirler işte bizde böyle adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz hak hukuk demokrasi hepsi elimizden alınmış hangimizin can güvenliği var hangimizin canı saray yönetiminden daha önemli daha değerli diyeceksiniz ki bunlar giderse gelenler bunları da aratır ben de diyorum ki bunlar gitsinler de kim geliyorsa gelsin yapamıyorlar artık hiç bir faydaları yok kadın cinayetlerini önlemek için atılan adım bile yok düşmüşler savaşı durdurma derdine ülkemizin gündemini çok güzel ve çok kolay bir şekilde değiştiriyorlar bakalım hayırlısı.
20 Yorumla
+1 yılŞu şekilde son bulacak ama maalesef hızlı gelişen bir süreç değil. Yeni nesil bilinçli anne babalar erkek çocuklarına sen paşasın, kız çocuklarına ise kır dizini evde otur hizmet et demeyip ikisine de eşit hakları olduğunu kavrattırınca son bulacak.
20 Yorumla
+1 yılNe Zaman mı? Eğer Türkiye ye Ne Zaman Adalet Sistemi Gelirse O zaman Son Bulur İnşallah oda İdam Cezası Gelirse Kimse Türkiye de Adalet Var demesin Türkiye de Bi sk yok O Kadar Şeref (siz Kadınlara kızlara Taciz Tecavüz Ediyor Neden sırf kendi zevkleri için zevklerine Soktuklarim mastürbasyon Yetmiyor mu Evde kendi başınıza yani İlla bi kıza dokunmak mi zorundasınız bu nasıl İtliktir Devlet de Şeref (siz serbest bırakıyor Nefret ediyorum ülkenin devletinden
10 Yorumla
+1 yılPeki biz neden seyirci kalıyoruz bu mahluklara? Şu görsele bir bakın , yanlarından geçen kişi dönüp bakıyor! Tut adamın kolundan ser yere bir tane de yumruğu çak suratına bu bukadar mı zor. Ben kadın halimle yaptım bunu kolum kırıldı. Erkekler ancak: Her erkek bir deyip dursun. Yasalara deyinme geregi bile duymuyorum. Adamda ölmüş, yaşasaydı serbest kalırdı. Yasalar bunları cesaretlendirmek için mi var
00 Yorumla
+1 yılAllah bu kadar takıntılı , piskopat insanlardan hem kadınlarımızı hemde bızlerı korusun... Hayır anlamıyorum kı zorla bırının kalbıne gırınce zorakı evlenınce mutlumu olacagız sanıyorlar... kız senı ıstemıyor ıste yoluna baksana ıllakı nasıbın cıkar... Gurur meselesi yapıyor pislikler.. neoldu sımdı hem dunyalıgını kaybettın hem ahıretını... Bir masum insanı öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir der Allah Maide suresi 62. ayetinde
01 Yorumla- +1 yıl
pardon 32. ayet
Bu siddetle alakalı bişey değil psikoloji bozukluguyla alakalı. Ayrıca şiddet onlemek istiyorsa her türlü şiddete karsi çıkmak bunu yapanlara ceza için herkesin seferber olmasi lazim. Adam yolda ters baktin diye kavga edebiliyor. Bu adam eşini dovmeyecek mi sanki. Ama sokaktaki kavgaya hiç ceza yok. Kadin olunca en büyük ceza olmalı diye bı hukuk sistemi olamaz.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne benim umudum yok cezalar caydırıcı değil
10 YorumlaBence kadınlar akıllandığında son bulur zira yakın bi sürecte önemli bişi gözlemledim cidden kadınların ve erkeklerin akıllanması gerekiyor yoksa o haberler dahada büyürr maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu gibi haberleri okuyunca aslında ne evlenmek istiyorum ne birini sevmek istiyorum nede biriyle göz göze gelmek istiyorum. Akıllarında ne geçiyor bilemiyorsun dıştan yakışıklı iyi düzgün biridir veya ortamındada öyledir ama kadın keser yani bilemiyoruz
herkesin karsisina umarim hayirli normal insanlar cikar20 Yorumla- Gündem konusunda 731 cevap paylaştı.
+1 yılElinde tesbih sallayan delikanlı diye geçinen krolar izlemeyi bırakıp müdahale ettiği zaman hanımefendi
10 Yorumla
+1 yılKank söyleyecek çok şey var aslında ama susmayı tercih ederim diyeyim hani. Kadınlar birz daha seçici olsunlar deyip, kapıyı aralıyorum ben.
10 YorumlaGündem konusunda 616 cevap paylaştı. Bu cinayetleri isleyen insanlar herkesin yanıbaşındaki insanlardan farkli değil... bir çok kötü huyunun cevresi tarafından tolere edildiği, ofke kontrol sorunu yaşayan, kendini alfa zanneden, bu yönleri ile o merhum kadinlarin da zamaninda seçip sevdiği için yönlere ettigi insanlar... bir kadını takip etmek, kalabalıkta sıkıştırmak filan normal ruh sağlığı ile yapilacak bişey değil..
00 Yorumla
+1 yılkadın cinayeti değil komple cinnet halidir bu kendinede sıktığına göre,
10 Yorumla
+1 yılBulmaz kadınlar ölüyor meclisde kadınlardan ses yok bu nasıl oluyor
10 Yorumla
+1 yılCahillik ve eğitimsizlik bitince o zaman bitmiş olur.😎👍
10 YorumlaGündem konusunda 581 cevap paylaştı. Birisi yardıma koştuğunda, yardım etti diye cezaevine atmadıklarında. Kanun değişmeli
10 Yorumlabirbirinden cesaret alıyorlar nasıl olsa cezası yok 1 2 gün tutup bırakıyorlar diyip devam ediyorlar. bir tanesini meydanda *ötüne şiş sokup ağzından çıkıcak şekilde infaz edeceksin gör bak başkaları yapıyor mu.
10 Yorumla
+1 yılHiç bi zaman, fiziksel şiddet bitse psikolojik şiddet devam eder.
13 Yorumla- +1 yıl
Kırdırma belini ahsgg
Sultangazi
Esenyurt
bağcılar
Gaziosmanpaşa
Buralarda düzgün insan barınmaz pek19 YorumlaHiçbir zaman bitmeyecek maalesef insanoğlu düzelmez buna ne kanunlar ne de yasaklar engel olabilir... lakin mümkün mertebe bu tür olayların azalması için uğraşacağız başka çare kalmadı. ama o da çok zor
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılzihniyet olarak kadına bahane bulmayı bıraktıgımizda ki bu hukumet ile 20 yil idare edilmis bir ulkede bu 50 yil daha bitmez.
Ayrica yasalarimiz da kadini insan yerine koymadigi icin cok zor bunun döngüsu.00 Yorumla canım.
Eğer gelişebilirsek bundan bi 100-200 yıl sonrasında anca tek tük düzelmeler olabilir. Bunların soyunun çamaşır suyundan geçmesi için yeterli bir süre bence..12 Yorumla
+1 yılerkeklerin Adam olmayı öğrendikleri zaman Adaleti salonlarda değil vicdanlarına aramaya başladıkları zaman dolayısı ile erkek olmayı değilde Adam olmayı öğrendikleri zaman
10 Yorumla
+1 yılKadin ciyateti diye tanımlamak çok kötü..
Ülkede ki bütün cinayetlerin bitirilmesi için bir çaba getirilmeli... Örneğin; Birisini öldüren idam edilmeli.
Hemde Yakarak öldürülmeli.11 Yorumla
+1 yılUmudum yok açıkçası, üzgünüm bunu söylerken fakat böyle. Caydırıcı cezalar olmadıkça ve doğru eğitilmeyen çocuklar oldukça...
10 YorumlaÇekin o kirli elleriniizi tertemiz kadınlardan her kim kadına el kaldirirsa elleri param parça olsun inşallahhhhhhhhh
20 YorumlaCinayetler asla bitmez ve neden sadece kadinlar? Erkekler insan degilmi okadar adam olduruluyor, burdan cahil mal oldugun anlasiliyor
21 Yorumla- +1 yıl
Helal sana be
düzgün ve sert bir adalet sistemimiz yok onlarca suçtan sabıkası olan insanlar ellerini kollarını sallayarak geziyor. bu insanlarda bunlar ceza almıyorsa alsa dahi az alıyor diyip bunları yapıyor.
00 YorumlaBence sağ kaldıysa biraz iyileştirip sonra meydan da biraz acı ile idam edeceksin ki diğer yapacaklar ibret alsın. İbret vermeden bu millete ders verilmeyeceğini bu yıl anladım.
00 Yorumla
+1 yılTüm değerlerini yitirmiş cahil ve aptal toplumlar bu tür üzücü olayları yaşamaya mahkumdurlar. Çok üzücü böyle bir durumla karşı karşıya kalmak ve bu tür vakaların yaşanması.
10 YorumlaErkeklerin nesli tükenirse belki, bunları idam etmek lazım bence
20 YorumlaCezalar değişince. Bunlar cinayet işleyip iki gün sonra sokakta geziyor. Ya da hapishanede devlet besliyor bunları. Böyle ceza mı olur?
00 YorumlaErkekleri oyuncağınız,
boşluk hissettiğinizde sizi meşgul edecek kişiler olarak görmekten vaz geçtiğinizde biter.00 YorumlaBu genç kızın öldürüldüğü yerden bu zamana kadar 1000 kere geçmişimdir. Artık oradan geçerken hep bu olayı hatırlatacağım.
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman ki akepe ve mehepe zihniyeti iktidardan inerse o zaman biter. Bir de bütün kadınlar tek ses ve tek yürek oldukları zaman biter.
00 Yorumla
+1 yılKadir şekere ceza değil ödül verselerdi belki yardım ederdim geçerken o kadına. Hayatımı her şeyimi neden tehlikeye atayım
00 YorumlaToplum acilen TÜRKLEŞECEK, kadınlar çocuk TÜRK töresine göre eğitilecek, KADIN ilişkilerde BEYNİNİ kullanacak işte o zaman
00 Yorumla
+1 yılSevginin sadakatin saygının ve anlayışın ne olduğunu öğrenmeden gerçek anlamda bilmedikleri sürece bitmez
10 Yorumla
+1 yılaileler çocuklarını düzgün eğitemediği sürece bitmicek
10 Yorumla
+1 yılönce kendisine sıkacak kadar "delikanlı" olsalar keşke allahın pislikleri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın cinayetlerinin yüzde 60 ı yasak aşk yüzünden yani toplumumuzun ahlâk algısı değiştiğinden toplumumuzun ahlâk algısını nasıl düzeltilir bilmiyorum
10 Yorumla- Gündem konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılBir kaçını sehır meydanında infaz edecekler anca oyle.
10 Yorumla Allah belanııııı versin la senin gibi zirzoplara bisey olmuyo ki kendin niye gebermedin a a
00 Yorumla
+1 yılKadınların bu it kopuk serseri merakı yüzünden maalesef son bulmayacak hatta artacak
00 YorumlaKıssas dedik, laiklik dediler bir şey diyemiyoruz artık.
00 Yorumla
+1 yılBu tarz
net olaylarda
işkenceli idam uygulayacaksın00 Yorumla
+1 yılBu cahillik ve ataerkil sistemin hakimiyet kurduğu ve din le desteklendiği sistemde bitmez
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum bu namus kavramı oldukça ağır bir şekilde insanların arasında yer buluyor bu kavram yüzünden binlerce kadın boşuna öldürüldü
Gündem konusunda 360 cevap paylaştı. Az önce izledim de içim gitti öylece ölüme götürmüş Allah belasını versin ne diyim
00 Yorumla
+1 yılSon bulmayacak. Caydırıcı cezalar olmadıkça gözleri korkmaz bu pisliklerin.
00 YorumlaBunların hepsi idam edilmeli
İnsanlıktan çıkmış barbarlar00 Yorumla
+1 yılşunlardan öyle bıktım ki böylelerini keşke kovsalar bu ülkeden.
00 Yorumla
+1 yılAllah b. elasını veersin ne diyim. insanlık dışı...
00 Yorumla
+1 yılKadın cinayetlerini destekleyen siteleri kapatarak ve ya engelleyerek çözüm üretebiliriz.
00 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Cezalar zaten yetersiz. Kendi kafasına sıktıktan sonra bırak ölsün ne diye kurtarirsin. Şimdi 3 5 yol hapis yatar cikinca birini daha öldürür bu
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadınlar kadın gibi olmayı öğrendiğinde son bulacak olayın hep kadının öldüğü noktadan ele alıyor sunuz neden öncesinde olay nasıl gelişti onu yazmıyor sunuz
00 YorumlaAllah belalarını verdiği zaman biticek bu aptal insanların.
00 Yorumla
+1 yılHala bunu soruyor musunuz ya , sende soru bulamadın bunu mu sordun
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler