AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Özeren skandal bir açıklama yaptı. Evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlar için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli konutlar yapılacağını kaydeden Özeren, "Evleri çok eski evi olan vatandaşlar keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler” dedi
AKP' li Belediye Başkanı: "TOKİ konutlarının görenler keşke bizimde evimizi yansaydı diyecekler" dedi. Nasıl bir yönetime kaldık?
Ülke kimin ellerine emanet, gerçekten akıl alır gibi değil. Birazcık merhamet olsaydı, cahil olmasalardı zaten biz bu hale gelmezdik. Tek dertleri para, orada insanların emekleri gitmiş, anıları gitmiş, yaşanmışlıkları gitmiş. Ayrıca yardım çağrısında bulunmayın, bizi yetersiz mi görsünler, ülkemize mi girsinler diyorlar da, zaten ülkeye girenlerin haddi hesabı yok. Yardım istemesek bile, yangına müdahale edemediğimiz için zaten diğer ülkelerin gözünde hangi konumdayız merak etmeye de gerek yok. Türkten çok suriyeli, afgan doldu ülke, acıyorum halimize gerçekten.
20 yıl sana borç ödeyecek, keşke benim de yansa diyecek.. Bazen 4 duvardır evin ama maneviyatı vardır. Senindir çocukluğunu geçirdiği yerdir.. Ne demek iyi yanmış diyecekler. Anası babası para olanların lafları. Evleri yanan herkesle de dalga geçmek.. Yalakalıkla bir yerlere gelenlerden kimse kalite beklemesin.
Ne demişler.. " Bana liderini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" Sanki bedava yapıyorlar evleri. İhale verdikleri yandaş mütahitler bunda bile zengin oluyorlar. Bunlar mi sosyal hukuk devletinin devlet yonetenleri olacakmis? Hadi canım sen de..
Deseni devlet evlerini yapacak geçmiş olsun gayet yeterli Ama kas yaparken göz çıkarmak budur iste konismayi bilmeyene mikrofon uzatmışlar o da sacmalamis
Ama TOKİ ev verecekmiş ondan demiş herhalde ancak evi yanmayanları zor duruma düşürmeye çalışmış belki de evleri yananları sevip aynı zamanda para kazanmak istediği için de böyle demiş olabilir gibime geliyor.
7269 sayılı kanuna göre 20 yıl faizsiz kredi 2 yıl ödemesiz ödeme ile ödeyecek yeni evi. Hak sahipliğinde yerine değil hazineden isteyebilecek yani yeri kendisine kalacak. Gelecek geri ödemesiz acil yardımlara verilecek para ile yani 13 bin kira 25 bin eşya yardımına biraz para ekleyecek malını çiftlemiş olacak. 20 yolda ödenen para da aylık 700-800 gibi kiradan az tutarlar oluyor genelde. Bu durumdan bahsediyor ama söyleme tarzı hoş değil.
sonra da lafımı çarpıttlar dedi bu nasıl söz yangında insanlar canını malını evini kaybetmiş böyle bir açıklama yapılıyor. rica ederim kimse bu kişiyi savunmasın
Adamın dediği doğru değil buna karşın dedikleri anlaşılmamış çünkü insanlar yasayı bilmiyor. 7269 sayılı kanuna göre evi yananlara verilecek ev ve imkanlara bakın ondan sonra eleştirin adamı.
Ok biri o zaman anneni öldürsün sen ağlarken bi devlet adamı yanına gelip aman ağlama ölenle ölünmez hayat devam ediyor annen terör saldırısında öldü devlet tazminat veriyor sıkma canını dese ne tepki verirsen millete de aynısı olmus adam o korkuyu yaşamış hatıraları yanmış hayvanları yanmış sen devlet ev verecek parayla diyorsun az mantıklı vicdanli düşünen insan olun beceremiyorsaniz da susun da insan taklidi yapın...
Senin dediğin ile benim dediğim şeyler farklı şeyler. Ev yanması farklı bir şey cinayet farklı şey bunlar aynı kefeye konulmaz. Hatıra kısmına gelirsek hatıra nesne ile olmaz nesne gitsede yaşanan hatıra üzerine eklenen yeni hatıra ile yaşar. Burada eklenen kötü bir hatıra sadece. Ben burada giden canlardan değil maldan bahsediyorum o adam her kimse onun bahsetmiş olduğu şeyde mal can değil. Önce bu ayrımı yap sonra mal üzerinde vicdanı duyguları konuşuruz. Halen candan bahsetmiyorum çünkü ben yorumumda canlılar ile ilgili bir şey demedim o yangın ile ilişkili başka bir konu.
@Zeusscuk bunu zaten hayatımda ilk defa oy vermiştim o da CHP idi sonradan çok pişman oldum. Dedem bu sene AKP ye oy vereyim sonradan vazgeçtim çünkü hiçbir partiye güvenmiyorum eğer olurda düşüncem değişir ise İyi Parti verebilirim o da bir ihtimal diyelim.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > AKP' li Belediye Başkanı: "TOKİ konutlarının görenler keşke bizimde evimizi yansaydı diyecekler" dedi. Nasıl bir yönetime kaldık?