Günlerdir devam eden orman yangınlarının etkilediği illerin başında gelen Antalya'da bilanço söndürme çalışmalarının yetersizliği nedeniyle her dakika büyüyor. Yangının etkilediği ilçelerden Alanya'da ise müftülük çözümü yurttaşları "yağmur duası"na çağırmakta buldu.
Uçağımız yok, çareyi nelerde arıyoruz! İnanılmaz.
Yıl 1800 değil, 2021! Ormanlar yanıyor, uçak yok, çareyi yağmur duasında buldular. Biz nasıl bir ülke olduk böyle?
Uçak yok. Yağmur duası var vb diyebilirsiniz. Amma Velakin yıl olmuş 2021 çareyi yağmur duasında aramak diye bir cümle kurmak nedir? Bu direk aşağılama cümlesidir. İster niyetiniz başka olsun cümleniz çok yanlış. Devlet bir yana siyasi işler vb Dua bambaşka bir şey. Yağmur duası ise yangınlardan da önce yapılmaya başlanmıştı. Bulunduğum şehir de şu an köyler de susuzluk öyle bir baş gösteriyor ki köyün sosyal medya haberlerinde direk kuraklık yazıyor. Köyde ki herkes yağmur duasına çıkmakta uzun bir süredir. Tarih veremiyorum şu an kusura bakmayın. Bir yandan kuraklık bir yandan yangınlar ve peşi sıra gelen musibetler karşısında Halk önce isteklerini Devletlerine arz etmeli. Ardından ellerinden gelen Maddi desteklerini yapmalı. Bunun yanı sıra manevi desteklerini de göstermeli. Türk toplumu olarak ülkemizin geneli müslüman olduğu için de Dua bizim için çok önemli. Her inanç sisteminde dua olsa bile Müslümanlar için Dua'nın bambaşka bir yeri var. Hükümeti eleştirirken araya neden Duayı katıyorsunuz? Ben dinimi elimden geldiğince yaşamaya gayret gösteren birisi olarak yağmur duasına çıkılmasının önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Yazınızda da hükümeti, iktidarı eleştirmek için de duayı kullanmışsınız.
Dünyanın başka bir ülkesinde hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar çıktığı ülkede dronelar ile yapay yağmur yağdırıldı. Teknolojinin uygulandığı bölgenin 'Bulut tohumlama' olarak bilinen yöntemle dronelar yardımıyla verilen elektriğin sonucunda bulutlardaki su damlacıklarının birleşerek yağış oluşturmasını sağladı ve böylelikle yoğun yağış alan bölgede, karayolundaki araçların önlerini görmekte zorlandığı görüldü.
Günlerdir sadece bunu tekrar ediyorum gerçekten ülkeyi deli yönetiyor bunları destekleyenler de çanak tutanları. Görüntüleri gördükçe kafayı yiyorum. Nasıl bir adım atılmaz günlerdir, amaçları ne şu an çözebilmek imkansız, pkk diyorlar ama buna inanmıyorum ben artık amaç çok farklı ve bu bilinmezlik korkutuyor.
Havalar aşırı sıcak gidiyordu yangınlar geldi tam oldu şimdi ateşin çocukları mı o çocukları mı belli değil bu teröristler ülkemizin ciğerlerini soldurdular ormanlarımızi yaktılar yanan sadece ağaç değildi hayvanlardi umutlardi hayallerdi insanların mutluluğuydu bu terör sıçanlari biran önce yakalanıp ima edilmeli. Havamız zehir oldu evlerimiz yandı şu covid döneminde iyi değildik zaten artık hiç iyi değildiz bizim içimiz yandı ciğerlerimiz yandı yağmur hangi ateş düşen ailenin içini serinletirki artık ormanlarımızi yakan o çocukları da aynı şekilde yansın istiyorum ben kısasa kısas her ağaç için bir terörist yakalalim.
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
51
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bela okumayın diye o kadar çok hadis var ki.. ama biri dua edeyim derken beddua ediyor bi tarafta sel bi tarafta yangın bir tarafta deprem herkes beddua ederse olacak iş mi?
Kim bir şeye lânet ederse, eğer o, ona müstahak değilse, bu lânet, lânet edene geri döner. İbn Abbâs'dan (r. a.);
"Rüzgâr bir adamın ridâsını üzerinden savurdu ve adam ona lânet etti. Bunun üzerine Peygamber (s. a. â), 'Ona lânet etme! O bununla emrolunmuştur. Bu emirden dışarıya çıkamaz. Kim bir şeye lânet ederse, eğer o, ona müstahak değilse, bu lânet lânet edene geri döner' buyurdu." (Ebû Dâvud, 4908 ve Tirmizî, 1978).
Bakara Suresi 159 Ayet :İndirdiğimiz açık delillerle hidayet bilgisini -kitapta onu insanlara apaçık göstermemizden sonra- gizleyenler yok mu, işte onlara hem Allah lânet eder hem de lânet okuyanlar lânet eder.
İsra Suresi 11 Ayet : İnsan, şerri de hayrı istediği gibi ister. İnsan pek acelecidir!
İbrahim suresi 34 Ayet :O size istediğiniz her şeyi verdi. Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Şu bir gerçek ki insanoğlu çok zalim, çok nankördür!
Gerçekten olumlu düşünmeye çalışıyorum fakat yıl olmuş 2021 çareyi yağmur duasında bulmuşlar ifadesi sizce saygı barındırıyor mu? Ben herkesin görüşüne saygı duyan bir bireyim. Fakat siz sanki yıl olmuş 2021 bir hala dua derken duayı küçük görüyorsunuz. Belki evet gerçekten size göre gereksizdir. Ama saygı duymanız lazım. Biz bir ülke olarak, bir Türk milleti olarak farklılıklarımızla zenginleşiyoruz. İsteyen bu şekilde ibadet eder, isteyen etmez ya da sadece bu duayı doğru bulmaz.
Burda duayı çare bulmak cümleniniz içinde " tevekkül" dediğimiz şey ile önlemler alınır sonrasında Rabbimize dua edilir. Bunda absürt bir durum göremiyorum ben. Tabi dediğim bu görüşler size mantıksız geliyorsa bile saygı duymayı tercih etmenizi öneririm.
Benim burada isyanım işini yapmayıp, olayı dua ile ortmelerine. Yoksa ormanlar uçaklarla söndürülse, duada edilir. Ama Bu ihmali örtmek gibi geliyor bana saygılar.
Aslında işini yapmamaları yani uçak olmaması konularının bu dua etmek konusu ile pek alakası yok. Tabi kim ister ki vatanındaki ormanlar yansın. Ancak vatan hainleri ister. Ama şu andaki durumda yetersiz kalındıysa da halk olarak yapılabilecek şeyler maddi olarak destek vermek ve twit atma konusu çok daha ayrı bir konu. Ama inanın ki maddi açıdan destek verip sonrasında da dua eden çokça kişi olduğunu biliyorum. Bu nedenle de net olarak dua ediyorlar, yaptıkları bir şey yok gibi söylemler olmamalı.
Biri müftüye bütün Avrupa'nın bizi kıskandığıni hatırlatsın. Hani ekonomik ve coğrafi konum bakımından kiskaniliyoruz ya bizi kıskanan ülkeler bize uçak yardımı göndermeyi teklif etti bu nasıl iş anlamadım. İşimiz yağmur duasına kaldıysa vay halimize. Hangarda yatan uçakların bakım maliyeti 4 milyon TL'ydi madem o zaman 125 milyon liraya Van'da yazlık Ahlat saray yapacağına ya da 640 milyon liraya Marmaris'te saray yaptıracağına uçaklarının bakımını yaptirsaydi. Bunları vatandaş unutur mu unutmaz. Bu yangının hesabı sorulacak.
Biz insansız ülkeyiz. insani az ama mahlukları çok olan bir ülkeyiz son 10 yıldır her geçen yıl insan sayısı azaldı insanlar bir hayvan dab daha öteye gidebileceğini gösterdi... vahşete merhametsizce davranmaya zarar vermeyi eğlence olarak görmeye merak saldi ama emin olsunlar başardılar böylesini ilk defa görüyoruz bu kadar mahluku ne yurt dışında var nede bu kadar hayvani amazon ormanlarında... utanın kadın katilisiniz daha ne kadar olacaksınız daha ne kadar kendinizden nefret ettirebilirsiniz!!!
Uçak filomuzu Avrupa kıskanıyeaaahh. Cumhurbaşkanlığının filosunda 13 uçak var. Bakanlıkların kaç uçağı var bilmiyorum makam araçları dersen gırla gidiyor. Yazlık saraylar, kışlık saraylar, uçan saraylar, yüzen saraylar vs vs vs birde bunların giderleri! Ülkenin ciğerleri (ormanları) yanıyor bunların yaptığına bak!
Doğal afet derecesine gelmiş büyük orman yangılarıyla çok kolay mücadele edicek teknolojik imkanlar ne bizim nede avrupa ülkelerinin elinde yok. Tabi avrupa boş oturmuyor yangınları oksijeni kesme stratejine dayalı olan teknolojiler üretme konusunda çalışıyorlar. Yanılmıyorsam bu çalışmalar şu an deneme aşamasında ancak izlediğim bazı videolarda deneme aşamalarıda gayet olumlu sonuç veriyor. Tabi biz herzaman olduğu gibi oturuyoruz itibar kasıyoruz vs.
Halk çaresiz körelmiş hayat şartları zorlaştırılmış eğitimi bitmiş sosyal aktivitesi parası olana bile sadece Deniz kum güneş lüks kıyafetler olan bir ülke de insanların dahice hareket etmesini beklemeyin halkı körelten cahilleştiren bizim devletimiz acizce duaya giden de olur üfürükçüye giden de insanlarda düşünme yetisini aldı bu ülke bilinçli toplum mu kaldı
Arkadaslar yeterli sayida yangin söndürme uçaklarinin olmamasi gercekten Cok ayıp Yahu al 10 tane ucak kenarda hazır beklet ha bu sayı yetmedimi? yeter sayida ucagi o an disardan Acilen kiralama yoluna gitmelidir Yangin söndürme olayi zorlu bi iştir cok fazla makina ve ucak olsa bile yanginlari Hemen söndürebilmek hemen mümkün degildir Yapilmasi gereken dogru yollar izlenerek daha fazla ormanlik alanin yanmasinin önüne bian önce gecebilmektir
ulan erdogan darbeden sonra yaktin bizi binlerce insani masumu kendi ordunu olusturdun sana verdim o oy haram olsun herseye eyvallah dedik hani ucaklar gemiler ya arkadas ölüm var ölüm sanma ölmucem senin vaden cok az kaldi bakalim yeni basa gelecek ulkeyi nasil soyacak
Niye, duaya sığınmak kötü birşey mi¿ İnsan elinden gelen birşey olmayınca çaresiz kalınca duaya sığınır. Mesela ben gidip uçak getiremiyorum, Manavgat a gidip yardım edemiyorum , e cumhur başkanıda benim emrimle hareket etmiyor. Camilerimizden de duaların yükselmesi gayet güzel bir şey. Dua ya inanmayabilirsin saygı duyarım ama dua okuyanları aşagilayamazsin.
Dua edenleri aşağıladığım cümle nerede? Bu kadar basit düşünmeyi bırakın bir artık. Ülkede iş yapılamıyor, ormanlar yanıyor. İş yapamıyorlar ama insanlarında dini duygularını istismar ediyorlar.
Ben mi savunuyorum, tekrar tekrar okudum da hiç ellerinden geleni yapıyorlar diye bi savunma yapmamışım hatta durumdan şikayet etmişim ne okudun sen. Takmışsın bir dua kötü bişey değil dememe
Peki soruyu soran arkadaş duayı kötümiş mi? Orda demek istediği, bizi yönetenler o kadar vasıfsız ki dua etmekten başka birşey bilmiyorlar.. Bende senin bu cümlenden hükümeti desteklediği düşündüm
Şimdi bizim gibi sıradan insanların sadece dua ederek çare araması normal ama bizim vergilerimizle güçlü bir bütçeyi yöneten vasıfsız liderlerin duaya sığınması saçma
Dünya ya kucak açan, Afganistan, Suriye yi vatanıma sığdıran devletin ateş söndürmek için bir uçağı bile yok. İlginç ama işte benim tepkim o cümle yeydi dramatize eden sizsiniz linç yedim resmen.
Heykeller ne yapıyor söyle bakalım, ama yağmur duasına çıkıldığında ve güzel bir yağmur duası yapıldığında daha duasını ederken. ALLAH TEÂLÂ NIN izniyle o dakika yağmur başlıyor ama siz sanırım hiç yağmur duasına katılmadığınız için bilmiyorsunuz. Dua edelim de kurtulalım. Ha tabii ki uçağımız helikopterimiz itfaiyemiz az buz değil çok olmalı ama tevekkül etmeliyiz dua etmeliyiz takviye olarak. Zaten devlet büyüklerinde iş yok. Ama sizin düşünce yapınız da papaz ne yaparsa yapsın çok modern mesela tankları kutsal suyla! Kutsayan! Papaz sizin için çok önemli çok modern harika bir insan. Ama hoca öksürse hapşursa yobaz gerici öcü, yok öyle bir dünya, ALLAH sizi ıslah etsin
Olan bitene günlerdir üzülüyoruz.. Yapılan saçma sapan açıklamaları da hayretle duyuyoruz, sayıp sövmemek için zor duruyorum.. İçler acısı, yürek burkan bir hadise.. Fakat duayı küçük görme gibi birşey hissettim ben bu soruda.. Anladığım gibiyse, bu hiç hoş değil kardeşim..
Hem bilim hem ilim cenaheyn olnali yönetici dediğin önce tedbir sonra tevekkül denilmiş niye 2020 de ülkenin yangın söndürme uçaklarını devreden cikaran kişiler nedense hep hakli elbette duada edelim ama niye elimizdeki imkanları devre dışı bırakıyor uz ki
Cahil misin şaka misiniz yağmur şu an en çok ihtiyaç olan şey ormanlardaki nem oranı düşük olduğu için yanginlar dinmiyor dinmesi de uzun sürecek gibi dua ile nelerin değiştiğini bilmeyecek kadar dinden bir habersin sorsak müslümanın sadece milletin agzini kapatmak için boşsunuz
Cahil dediğimiz arap bile serinlemek için bilimi kullanıp dronlarla bulutlara hükmediyor biz hala bu işlerin böyle yürüdüğünü sanıyoruz komedi Allah diyor ki kendini kurtar sonra benden af dile vs vs :D bunlar kendilerini ve bizlerini kurban edip sonra af ediyolar milletin yerine dua ediyolar salaklar :D çok komik ülke.
Dua’ninda olmasi Lazim Yer gok dua ile Ama Allah bize bi musibet veriyorsa Carelerinide arayin diyor dimi Ucak yok malzeme yok tek dua ile olmaz bu isler kandirmayin kendinizi
Aslında ülke böyleydi zaten. Dümdüz gidince sorun yok, bir kaç olayla ne durumda olduğumuzu gördük. Aya gidiyoruz, uçak yapıcaz, en iyisi biziz... Nidalarının altının dolu olmadığını biz gördük de, diğer % 50 de gördüğü zaman adam olucaz belki...
Cidden artık herşeyi. oku çıktı. Iban vermekten başka fonksiyonları olmayanlar tarafından yönetiliyoruz. Ve bunlara oy veren boş insanlarla aynı havayı teneffüs ediyoruz
tedbirli olsaydi bir iki saat icinde sönerdi yangın maximum
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yunanistan 39 uçağı var afrika ülkesi fas in 5 uçağı var sen yangın riski bölgesindeki 3 uçağın var uçak alma tedbir alma sonra saçmalayın allah akıl vermiş tedbir alın demiş neredeydiniz
Küçümseme bir yağarsa görürsün. Çok eskiden orta asyadan yine yağmur duaları bilen bir kültürle geldik. Şaman bir dua eder ya da taşına okur üfler görürsün ne olduğunu. Rusyada 6 aydır ormanlar yanıyor. ABD Kaliforniya 3 aydır yanıyor.
Yağmur duası nedir arkadaş , yok inançsız biri değilim yanlış anlaşılmadın en imam hafızdan bile inançlıyım ben ama böyle batıl aptalca bir dua bilmem , yaptıkları tutuyor mu yağıyor mu arkadından yağmur
Yuhhhh koca amerika bile 1 haftadır kendi yanginiyla uğraşıyor kimse sisizin gibi eleştirmiyor. me dua edersiniz nede faydaniz olur sadece muhalefet aynı kılıçdaroğlu gibisiniz. Çok bilioyrsaniz burda yazacaginiza gidin oraya desteğe
Dua ile Allahtan yardim dilemenin yüzyılı mı olur ne kadar basit bir düşünce. Allahin izni olmadan hicbirsey olmaz bütün koşullarla birlikte onunda yapılması gayet normal ki Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülke buda durumu gayet normallestiriyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayatın her alanına dini katıp bilimden uzak olunca normal tabi. Bilim gavur işi derler ezan okudukları makine de gavurun.
Bir haftadır aynı muhabbet gidiyor. Uçak sorti sayısı helikopter e göre düşük. Siz heralde hava trafiğini bilmiyorsunuz bir uçak nasıl uçar nasıl alçalır ne kadar alan lazımdır.
Sen de aslınsa bişey bilmiyorsun. Birileri öyle söylemiş sen de arkasında duruyorsun. Yanlış bilgiyi düzeltelim. Yangınlar için özel üretilmiş uçaklar vardır, alçak uçuş yapıp tonlarca suyu yangın üzerine boşaltabilirler. Bu güce bir halikoptetin ulaşması mümkün değildir, ayrıca pervanesi de büyük sıkıntıdır. Rusyanın gönderdiği yanlın uçaklarını lütfen araştır. Her ülkeye lazım harika araçlar. Bilim ilim, biraz irfan.
@pllyna senin doğru bildiğini nasıl ölçeceğiz? Uçak mühendisi misin sen? Rusya coğrafyası ile burası bir değil. Bana burada tatava yapacağınıza ateşin çocukları ile kanka olanlara yapın birazda.
Seni sayrım severim iyi insansın. Bana böyle hitaplarda bulunma.
Huyumdur, merak ettiğimi araştırırım. Tavsiye ederim. Coğrafya ile hiç bir alakası yok. Boeing firması iklimine göre uçak üretmez, pilot ona göre sürer. Aynı mantık. Tüm ülkelerin envanterinde en çok bulunan şey yangın uçakları orman yangınlarında. Sanırım bildikleri bişey var. Teşekkür ederim ama doğru bildiğimi de söyleyeceğim.
@pllyna benimde huyum o ve doğru bildiğimi söylemek. Bana kalırsa bide skorsky i araştır, hatta helikopterlere neden ihtiyaç olmuş nasıl denemeler yapılmış, avantajları nedir öğren.
O bitek sana özel bir şey değil. Kendini de öyle fazla yukarıdan görme, konuşma şekline de dikkat et. 😉
Hiç öyle bişey yapmadım. Uçakların daha fazla su taşıdığını biliyorum, ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Partizan bir gözle bakmıyorum. Ama üzgünüm buna karşı çıkanlar partizan. Çünkü bu olay büyük tepki oldu toplumda. Şimdi de çıkıp uçak zaten etkili değil demek gerçekten sıvamak oluyor. Her neyse. Görüşüm budur. Kendimi de yukarıda görüyorum. Önemli değil kimin bu konuda ne düşündüğü. Saygısız değilim, bilirim neye saygı duyulur neye duyulmaz.
@pllyna emnim öyledir. Hiç partizan olur musun 🙄 benimkide laf allasen. Zaten ben cahilim hatta ana okulu terkin. Siz süper zeksınız her şeyi siz bilir siz arrştırırsınız. 👏👏👏
Saçma. Akıl yürütmenin tahsille ilgisi yoktur. Bir siyasi görüşüm var elbet ama bu olaya yansıtmıyorum. Sadece belli bir kesimin ağız birliği etmişçesine, ormanlar cayır cayır yanarken üstelik, uçak aslında faydasız demelerine fena şaşıyorum. Tam da hükümet yangın uçakları konusunda bu kadar eleştirilirken.. Dünyanın tüm ileri ülkeleri envanterlerinde yangın uçakları tutarken.. Hadi biz doğrusunu biliyoruz diyelim o doğru bildiğimizi de yapmamışız ki 😂. Yani hani neresinden tutsan elde kalır. Tamamen rezillik tepeden tırnağa.
@pllyna Uçak faydasız mı dedim ben? Yoksa sen kafamda kurup kurup mu yazıyorsun?
Bizim coğrafya ya uygun helikopter sadece deniz olarak düşünme göletler göller var. Hangi uçak oralara inebiliyor?
Sen basit mantelite ile gidiyorsun. Evet uçak büyük o daha iyi. Öyle bi dünya yok, şartlara göre alım yaparsın. Rusya ile Türkiye yı bir tutuyorsun. Rusya'da, Kanada da, Avusturalya daki ormanlarla bizim ormanlar farklı. Adamlar dünyada ağaç ihracat ediyorlar. Senin ülkenin yüz ölçümü kadar adamlarda orman var.
Partizanlık bana yakışmıyor size yakışıyor. Biriz ilim irfan lütfen. 🙄
Coğrafya ile hiç bir alakası yok. Ayrıca bu kadar orman varlığına sahip ülkeler uçakları tercih ediyorsa ne kadar etkin olduğunu zaten anlamamız gerekir. Ben büyük bir zaafiyet olduğu ve bugüne kadar ciddiye alınmadığı, bugün de bunun acısını çektiğimize inanıyorum. Ayrıca dünyanın yönetmesi en kolay ülkesiyiz. Bu kadar kolay yönlendirilen bir milletle işleri öyle kolay ki. Eleştirmek yerine adamlar haklı kardeşim kafası bizi bir yere götürmez
@pllyna Dünya'nın yönetilmesi en kolay ülkesi miyiz? Sen bence benimle dalga geçiyorsun.
Cumhuriyet tarihinden bu yana yaşadığımız olaylara bak. Hangi ülke bunları yaşayıpta ayakla kalabilir? Teröre bu kadar maruz kaldı? Hangi ülke bunca dert çekti? Yokluktan buralara geldi?
Partizanlığı bırakın ülkenizi sevin.
Silahımız tükenir, sayımız azalırsa Bodrum'a gider yatlarını yakarız, Antalya'ya iner seralarını yakarız, İstanbul'a çıkar arabalarını yakarız, İzmir'e ulaşır ormanlarını yakarız.
Bu sözü hiç duydun mu ya da merminiz silahınız yoksa çakmağınız kibritiniz var sözünü hiç duydun mu? Bunları kim söylemiş onuda araştırmanı tavsiye ederim. Bu yangın normal değil. Yıllar öncede başımıza geldi PKK orman yaktı.
Yanı başında Yunanistan diye kahve bir devlet var apoyu konsoluğunda sakladı yıllarca. Siz neyi konuşuyorsunuz allasen? Size hayat bu sanal ortam gibi gelebilir. Ama hayat öyle değil.
İroni beyfendi. Kolay çünkü, devletin halkı iknası kolay. Hata yapmaktan, yanlıştan, yalandan korkmuyorlar. Hesap vermek zorunda değiller. Çünkü ne dese inanıyorlar. Hatta çıkıp kandırıldık diyebiliyorlar. Sen kimsin ulan diye soran olmaz. Tüh yazık kandırılmış denir. Bu yüzden kolay. Kimse sorumluluk almaz. Ekonomi kötü ise dış mihrakların oyunudur. İşsizlik varsa iş beğenmedikleri içindir, pandemi bitmiyorsa halk dikkat etmediği içindir.. Hiç yönetenler sorumlulul almaz. Halk da adam haklı der. O yüzden kolay.
@pllyna ironin yanlış, sadece ötekileştirme yapıyorsunuz ve yanlısınız. Somut şeylerle gelin bana ortaya bir tez koy bende tezimi koyayım.
Ben sizin gibi rahat insan değilim. Oy parti yandaşlık fondaşlık bana ters. Ben hep ülkemi düşünürüm, kişilere takılmam.
Sizinle benim farkım ben kendi tarafımıda eleştiririm, siz eleştiremez siniz. 2016 ya kadar eleştirdim özellikle Suriye ve Irak olayında. O zamanlar bana hem sizin tayfadan hem iktidar tayfasından çok laf söylendi.
O yüzden net altını çiziyorum beğenen beğenir beğenmeyen yanımdan bile geçmesin. Ben ülkemin çıkarını düşünürüm gerisi beni alakadar etmez.
Bu ülkede münibüste yolculuk yapan insanlar bomba ile ölmüştü, hiç biriniz bunu hatırlamazsınız. Canı yanmayan acıyı bilmez. Bir gün yaşayınca anlarsınız umarım. Benden bu kadar siz kendi aranızda eğlenin hoşçakal.
Çok alakasız konuştunuz. Olay gayet basit. Eksiğimiz var ve ne olduğu belli. Buna aslında faydalı değil, olmaması normal demek hiç mantıklı değil. Ve bu bir ağızdan söylenen bir kalıp savunması oldu. Bu blok, nerenin bloğudur bellidir. Akıl algılıyor. Her neyse.
@pllyna tamam ben alakasız konuşuyorum diyelim. Sen eleştiriyor musun? Aydın insansın vs vs. Kendi cenahını eleştir HDP ile beraber yol yürüyorlar diye. Teşkilatlarda kadınlara taciz tecavüz var de eleştir. Edilerle büdüler bulmuşlar birbirini kendileri çalıp kendileri oynuyor.
Hadi görelim sizi. Sizin tek yaptığınız karşı tarafı aşağılama başka bildiğin bir şeyde yok. Yazdıklarını tekrar okumanı tavsiye ederim. Bir dahada benimle böyle konularda laf dalaşına girme!
Paşa gönlüme sorarım 😊 Sen ne yapıyorum bilemezsin. Aklım fikrim yerinde. Yandaş değilim. Yandaş olup aklımı rafa kaldıracak bir tip de değilim. Eleştirdiğim şeyler var, desteklediğim çok şey de var. Akla uygun, modern, yenilikçi, dogmatizmden uzak olduğu sürece varım. Yoksa feriştahı olsa orda durmam. Kafanızdan atmayın.
@pllyna İşine gelmedimi çevir yanmasın. Sende bana soramazsın o zaman, bu da benim paşa gönlüm.
Bak ekmeğe zam geldi eleştir, toplutaşımaya zam eleştir. Ben bunların peşine koşsam burada nefes alamazsınız. Ben sizin gibi hayatı burada yaşamıyorum. Böyle saçma işlerlede uğraşmam.
Yenilikçi çağdaş olmak insanları küçümsemek, aşağılamak, değerleri ile dalga geçmek değildir.
Bak benim namzla niyazla hiç aram yoktur caminin yolunu bile bilmem. Ama kimseye de dinimle dalga geçirmem.
Marksist Leninist dinsiz kitapsız olabilirsiniz bu beni ilgilendirmez o sizin sorununuz. Sen dobra olsan, insancıl çağdaş olsan şu soruda bile "ya arkadaş insanların duaları ile neden dalga geçiyorsun" dersin.
Yıllar ilerledikçe biz gerilestik yobazlastik sorun yoneticide hükümet zenginlestikce halk fakirlesti :( felaketler çoğaldı atamız olsaydı böyle olmazdı
Yangınla birlikte içimizde ne kadar hain kansız varmış çıktı ortaya hepsini gördük gün birlik beraberlik günüdür yangın bitsin THK daki yolsuzluk lari anlatalım o uçaklar neden uçmuyor o yangını kimcikardi onları biraz konuşalım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
pekcok yerde cikan bu yanginlar kiyametin habercisi
İnanışlara saygı duyulmalı. Herkes elinden geldiği kadarını yapıyor. İnanç gereği dua edilnesi ne zamandan beri yanlış oldu? Hiç müdahale edilmeyip sadece dua ediliyor gibi süpekülasyon yapmayın.
kardeşim kanada da 800 ayrı nokta yanıyor şu anda bizim kadar gündeme gelmediler yabancıların açtığı ve bizi aciz durumda göstermeye çalıştıkları hastag yüzünden ortalık böyle kanada da 800bin hektar yanmış Antalyada toplam ormanlık alan sayısı 1.5milyon hektar