THK uçaklarının hangarlarda yattığı belirtilirken neden bu devasa uçaklar yangına müdahale için kullanılmıyor? Denizden suyu alıp yangını söndürmek varken ormanların yanmasına niye seyirci kalınıyor?
Vatandaştan Dışisleri Bakanına tepki: "Koskoca Türkiye'nin 3 uçağı mı var, bravo size" dediler. THK uçakları niye kullanılmıyor?
THK uçakları neden kullanılmıyor İhale açıldığında 5000 litrelik olarak açılıyor ihale THK ninnucaklari 4900 litre sırf ihaleye THK girmesin diye 100 litre daha fazlası isteniyor... Bakan birkaç sene önce buna motor takmamislar diye tiye aldı THK nin ucaklarini ihale ise en yüksek fiyat veren Rus şirketine verildi uçaklardan birini hatta sayın bakan kullandı. Bu motor takmamislar dediği uçak 1 sene sonra Ankara 'da gösteride uçuruldu... Muğla büyükşehir belediye başkanı madem bakanlık kiralanıyor dedi bız kiralayalım THK yıl arası görevli aradı 15 ten sonra burda kimseyi bulamazsınız dedi ( THK ya olan öfke yüzünden THK ya Kayyum atandı ve kimsecikler yok 1 gün sonra kayyum başı dediği bir yakinimin düğünü vardı ondan yoktuk diye ) Bu sonuçlardan çıkarılacak durum. ortada...
Uçak olsada pek işe yarayacağını sanmıyorum belko sahil kesimlerde işe yarar ama iç kesimlerde yaramaz helikopterler bana daha stratejik geliyor hiç denizden barajdan su almasına gerek yok göletten ve evib havuzundan dahi daha kolay su kaynağı elde edebilir düşüncesindeyim
Çok yazık ne desem az ne beklenirdi ki. Saraylara özel uçaklara para var ama yangına gelince para yok 😃 özel uçaklardan kıyak geçseniz 3 uçağımız olmazdı söylerken utanıyorum. Yunanistan gibi bir ülke bile bizi solladı allahım yine utandım.
Çok ciddi ve geçerli bir açıklama yaptı Orman Bakanı, "Memurlar binmek istemiyor" dediler. Bence gayet geçerli bir sebep tebriklerimi sunar hayatlarında başarılar dilerim...
Şey degil miydi 3 den sonra gorevli memur yokmuş çok yakın bir arkadaşının kızının dügününe gitmiş yarın tekrar arayın demişler ya belediye başkanına sizde düğün önemli köy yanarken deli saç tarıyor sözü daha net bir şekilde nasıl ifade edilirdi ki bu örnek cuk diye oturdu
Ya arkadaşlar bizim yüzde 200 yerli sıfır binlerce uçaklarımiz ama lozan yüzünden kullanamıyoruz mu desinler herseyi de açık açık söyletmeyin yahu Yani MEB bakanı bile bunu açıklayamayacagi için istifa etti diyolla 😅😅 E yerli ucaklarimiza Amerika zaten karşı ambargo uyguluyo allahtan ekonomi süper de bize işlemiyor 🤣🤣🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Konu itibar olunca araçlar, uçaklar, saraylar ve şatafata oluk oluk para akıtırlar. Ormanlarımız yanıyor bakan çıkmış vatandaştan para istiyor. Allah gözünüzü doyursun! ya da doymayan o gözleriniz çıksın kara toprakla dolsun o göz çukurlarınız! O kadar yanan canlıların vebalini aldınız! Karadeniz'de sel oldu selzedelerin kafasına çay fırlattınız. Allah sizi ıslah etsin eğer ıslah olmayacaksanız kahretsin Allah hepinizi..
100 yıllık bir cumhuriyetin çok ileri bir medeniyet olmasını bekleriz. Herşey de öncü olmak, önder olmak gibi bir motivasyonumuz olmalı mesela. Biz de idare eder işlerle ilerliyoruz. Ne bir vizyon ne bir misyon var
yunanda bile onlarca uçak varken biz rusyadan garanti parayla uçak kiralıyoruz geçmediğimiz yollara hazine garantisi verene kadar 100lerce uçak ve helikopter satın alabilirdik. geçen sene de yangınlar çıktı 1 senedir 1 uçak bile alınmadı. 40 milyar dolar suriyelilere afganlara harcanacağına bin uçak alırdık
Bu uçak meselesi senelerdir yılan hikayesine döndü Nedir ne değildir bir türlü açıklığa kavuşamadı Hep bir muamma Birileri bu işten ekmek yedi zaten çorak olan ülkemin az ormanlarıda yandı gitti
Masraf yapıyolarmış bu sorunun muhattabi niye dış işleri bakanı onu hiç anlamış degilim. Heryerde bas bas bagiran başkan nerelerde ben hiç gormuyorumda
İlginc bir durum bence sanki bazi seyler kasitli gibi yanginda ve yanginda kullanilmayan ucaklarda kasitli geldi bana sadece bu yanginda eziyyet cekenlere uzuluyorum oda halkdir zaten allah yardimcilari olsun
Ya biraz haberleri izleyin tamam mı bakan açıklama yaptı THK nın uçakları da zaten öyle ahım şahım Bi işlevleride yokmuş yani ondan uçakların Bi işlevleri olmayıncada söndürme dekullanmıyolar