

Neden olmasın. Biz Türkler zor zamanlarda hep başarılı olmuşuz. 🔥 🚀 💣 ♥️


Baız yerleri eğer komple şekilde doğru yol çizerek atılırsa belki başarılı olabilir ama bnce bu yöntem 100% olsa ABD her yıl orman yangınlarından hasar görmezdi. Keşke önlm alabilseler de böyle vakalar olmasa. Yani kamera devri şimdi ormanlarda hep bekçiler olur belki bu az ama araziyi denetlemek için fazla işçi ve teknoloji alınabilir ki buna hepsi para isteyen nesneler.
Haklısınız.
Bu çalışmalar yeni değil, devam edegelrn çalışmalar hakkında bugün SageTübitak Müdürü Sayın Gürcan Okumuş’ un twetter bilgilendirme paylaşımından esinlenerek sorumu hazırladım.
Özel sektör de pekçe yol almış. Umarım kısa zamanda sonuçlanır.
Ben, her şerde bir hayır olduğuna inananlardanım.
Birilerinin mutlaka bir hesabı var, ana Allah’ın da bir hesabı var. Buna güveniyorum. 😌😎
Bnde umarım ve ilahi adalete inanırım kardeşim, dilrim tez zamanda çözerler: yoksa zatn Türkiyenin zor günüde böyle olması hiç iyi olmadı ama dediğiniz gibi inşallah içinde bi hayır olsun da artık kayıp olmasın o su götüren motorcu çocuğa çok üzüldüm mesela. Hem anlam veremdim şişelerdeki su napar ki orman yangınına. keşke durdursalardı bu çocuğu. Geleçeğe inşallah ormanlara yakın yerlerde su depoları yaparlar belki acele durumlarda işe yarar ama zatn su azalması var her yerde nasıl oacak bilmiyorum hiç değilse kimyasal yangın söndüren cihazar yakınlarda bulunsun bakalım devlet ne düşünecek bu konuda. Aslında hazırlıklı olmama kötü yani şimdi ormanlar gitti yarın ya insanların sık yaşadığı yerlere sıçrasaydı napacaklardı 2-3 uçakla bunun yanan maddeler olan fabrikası var ne bilim benzinci istasyonları var her tür her şey var Allah korusun! Belki geleceğine dediğiniz tür bombalama işlemi falan daha geliştirilir de böyle facialar yaşanmaz bilemeyiz...
Böyle mantıksız atraksyonlara gerek yok. Bu tür şeylere kafa yoracaklarına 20 - 30 tane yangın uçağı nasıl üretiriz onu düşünsünler. Yangın söndürme tozları var. Karbondioksiti baskılayarak ateşin etkisini azaltıyor ve yangının sabit bir yerde kalarak etrafa ulaşmasını engelliyor. Şu an 20 tane uçak olsa 2 saat de tüm yangınlar söndürülürdü.
"Biz Türkler zor zamanlarda hep başarılı olmuşuz." demişsin.
Siz hangi Türklersiniz bilmiyorum ama biz Türk'ler zor zamanlarda hiç bir şekilde başarılı olamamışızdır. Tarih de 3 - 4 örneği dışında örnek yoktur. Ne çok seviyorsunuz biz şunlar şöyleyiz biz bunlar böyleyiz demeyi.
Bence sizlerin çözüm üretmek yerine 'yerli ve milli' sloganlarınız çok manidar. 2021 dünyasında bir doğal afet de bile gerekli çözüm sunulamıyorsa siz hangi Türklerseniz pek başarılı olamıyorsunuz demektir. O kadar yerli ve millisisiniz ki hala gidip elin Rusya'sından yardım alıyorsunuz: www.sondakika.com/.../ Yine siz hangi Türklerseniz, COVID salgınında vatandaşınıza 3 tane maske dağıtmayı beceremezken sözüm ona kimi ülkelere maske gönderiyorsunuz falan fistan. Siz Türkler virüsün bitimine 5 kala daha aşı için adam akıllı bir şeyler sunamazken biz Türkler www.aa.com.tr/.../2054588 bu tür bir şeyler yapıyoruz. Bahsettiğin kurum zaten ne bilimden ne de yerli ve milliden anlayan bir kurum. Örneğin: www.haberler.com/.../ Vesayre uzar gider. Siz Türkler sadece Türklüğünüzle gurur duyup oturmaya devam edin, biz Türkler Biruni'den Ömer Hayyam'a, Ali Kuşcu'dan Hazerfen Çelebi'ye, Fatih Sultan Mehmet'den Atatürk'e, Aziz Sancar'dana Celal Şengör'e kadar bu gururu yalnızca duymakla kalmayacak, yaşayacak ve tüm dünyaya yansıtacağız. Mutlu günler.
Çok bilen kıymetli entelektüel hanım,
71 bölgede yangın var. Hangi birine yetsin 30-49 uçak ki bu kadar uçak Avrupa'da hiçbir ülkede yok ama bizde daha iyisi helikopterler var.
Dikey iniş kalkış sayesinde her bulduğu yerden şu alabiliyor bunlar ve Türkiye bu yüzden orman yangınlarıyla mücadelede 14. Dk içinde mudahele süresiyle 1. Sırada.
Bizim uçak vs ejsikligi sorunumuz yok.
Bizim kansız sorunumuz var. Yangınları koordineli bir şekilde yakanlar belliyken bunlara söz soylemeyip yönetim istifa gibi saçmalama ötesi işler yapan iğrenç bir muhalif grubuplaeimiz var.
@Master81 Yine gerçek dışı bir söylem. Bir şey atıp tutarken lütfen bari yalan da olsa bir kaç veri ve argüman sunun. www.webtekno.com/...kac-tane-ucak-var-h112938.html Bilgisizliğinizin gitmesi açından bu linki inceleyin. 30 uçak demişsiniz bu zaten palavra. THK'nın envanterinde 50 küsür uçak var lakin hepsi siyasi rant adına hangarlarda çürümeye bırakıldı. Hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat sanırım farklı dünyalardayız. Dünyayı Avrupa'dan ibaret mi sanıyorsunuz? Zira İsviçre, Japonya ve İzlanda'da ki hız ve verimi bir inceleyin lütfen. Tabi bu konuyu da bilmiyorsunuzdur. Epey başka lig ve kulvarlardayız. Bu nedenle ütopik dünyanızda tatlı rüyalar diliyorum. Mutlu günler.
Okuduğunuzu anlama sorunu yaşıyorsunuz. Biraz kitap okursanız bu sorunu birlikte aşabiliriz.
Ben 30-40 uçak hangisini söndürmeye yeter ki derken ilk yazdığınız yazıdaki 20-30 uçak üretsek gibi bir önerinin yetersiz olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Umarım şu anda anlayabilmişsinizdir.
THK kurumunun elinde uçak var yazmış kaynak olarak gördüğünüz muhteşem web sitesi :)
Soruyorum o halde THK elinde bulunan uçaklar kaç üretimi? Yeterli donanımlari var mı?
Türkiyenin kendi uçak ve helikopteri yok derken kaynağınız şunu söylüyor aslında. Ruhsatı devletin üzerine uçak helikopter yok. Çünkü her gün yangın olmuyor ve bunları alıp, hangarlarda çürütmek ekonomik değildir.
Bunun yerine, iahoenacarsiniz ve bu işi Ulusal- uluslararsı yapan şirketler gelip teklif verir.
Şu anda kullanılan helikopterler saatte 20 ton su boşaltıyor ve maliyetleri yaklaşık 25.000 TL.
THK uçakları dediğiniz, pilotların uçurmaya korktuğu uçaklar saatte 9 ton su taşıyor ve maliyetleri yaklaşık 80.000 TL.
Az buçuk bakkal matematiği biliyorsanız hangisinin ekonomik aynı zamanda daha etkin olduğunu anlayabilirsiniz diye umuyorum.
@Master81 Sevgili hemcinsim sen hangi vatanın yavrususun acaba bir şüphede kaldm ben madem ülken konusun da rahatsızsn neden vatana millete hayırlı bir vatandaş olmak yerine düşman gibi konusursun "bizim milletimiz" zorun en zorunu da başaran bir millet ve bunu en iyi şekil de yapan bir millet ve sağdece kendimize değil milyonlarca göçmen kardeşlerimize sen Hanigi ülkenin şeyisin de bu şekilde kelimeler kullanıyorsun madem çok biliyrorsun projelerini yap sun devlete bak ozaman herkes destek oluyormu olmuyormu.!!
Dip Not : Ne çok seviyorsunuz Bilmiş bilmiş konuşmayı ülkenin heryeri yanıyor sen milletimizi ülkenizi kötülüyorsun yazık vallahi sizin gibilere yazik!!
Hatta bak bir tane Twit buldum, dtayli kaynak istersen ilgili helikopterlerin üreticilerinden teknik özellikleri de isterim.
twitter.com/.../1421010942905753605?s=19
😂Ay evet tatlım kipss kullavrlarimizin aynı olma olasılığı olsa bile benim tercihim dahi olmazsın işte sizin gibi kipscikler yüzünden Amerika özentileri olduğu sürece ulkede dokdor olmuşsun ne yazar Bir Müslüman bir vatan sever olamadık dan sonra Dünya senin olsa nee yazar kipsscik hadi kendi kulvarlarina alalım seni ÜLKEM hakkın da konuşur iken desdur çek yazık okumuş cahil olmak buna deniyor işte.
@Buziiss ya de falan değil bariz yalan söylüyor. Sadece hayalleri var. Olmadığı bir şeyi, sırf ezilmişliğin verdiği baskı yüzünden bu eziklikten kurtulmak adına uyduruyor.
Net söylüyorum, bana branşını söylesin, branşıyla ilgili soracağım soruya 2 dk içinde cevap verirse kendisinden özür dileyeceğim ama cevap veremeyecegıne eminim :)
Ben hâlâ senin ne olduğunu da ne demek istediğini de anlamadım. Türk Bayrağı altında yaşayan, kederde de mutlulukta da birlikte olan, birlikte sevinip birlikte üzülen, kendisini Türk hisseden herkesle beraber biz Türküz, Türk Milletiyiz. Sizle biz biriz. Neden ayrımcılık yapıyorsunuz hiç anlamıyorum ki. Bu hınç, bu kin, bu ayırımcı ağız niye. Biz 84 milyon Türküz, bayrağımızın adı Türk Bayrağı, milletimizin adı Türk Milleti. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
@Buziiss güzel cevaplar verdiniz, size teşekkür ederim. Aslında @feryalgundogdu yu ben tam anlayamadım, o da bizi anlayamadı. Çok agresif, çok dolu. Bir türlü dinlemiyor. Sürekli çatıyor. Aslında hepimiz biriz, hepimiz ülkemizi seviyoruz ve Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. Türk Bayrağı altında yaşayan, kederde de mutlulukta da birlikte olan, birlikte sevinip birlikte üzülen, kendisini Türk hisseden herkesle beraber biz Türküz, Türk Milletiyiz. Biz 84 milyon Türküz, bayrağımızın adı Türk Bayrağı, milletimizin adı Türk Milleti. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
Yani bu ormanlarımızı yakan PKK ve türevlerine karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Okumuyor ve okumadan yazıyor sürekli. Neyse…
Güzel kardesim Asıl ben sana tesekur ederim kendini bilmez insanlar bu takım konuşmalari yapar ancak bizim gibi insanlar da Bunun gibilere haddini bildirmek düşüyor. " Doktor ablamıza rica edelim 2 3 aylık maaşını TSK ya bagislasin yangın söndürme tüpleri bağışı falan yapsin vatana millete hayırlı ablamızın vatan sevgisini görelim biz de.
Cevap
4Cevap
Kanka sence ateşin üzerine benzin dökmek akıllıcamı
Valla bilmiyorum işe yarayabilir ama daha çok zarar verebilirde
Aslında patlama anında kuru kimyevi toz ortalığa yayılsa, ortamın oksijeni azaltılması ile söndürülebilir..
Sanırım bu denilen anlık bir çözüm.
Ben gelecek vadede olacak şekilde demek istedim.
Tuhaf bir söndürme yöntemi
Sömdürülsün de nasıl olacağı umrumda değil yeter ki daha fazla doğamız zarar görmesin
Bu mükemmel bir buluş olur.
Denemekle bir şey kaybedilmez diye düşünüyorum.
İnsallah söndürülür
Hadi inşallah...
Sondurelemez
Onyargi degil normal cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?