Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü" diye konuştu. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 53 vatandaşımızın yaralandığını açıkladı
Ciddi sabotaj ihtimali varken umarım bu alanlar yeşillendirilir daha sonra.#OrmanlarımızYanıyor
Manavgat alev alev yanarken yangının 4 ayrı noktadan aynı anda çıktığı belirtildi! Yanan bölgelere otel mi gelecek şimdi?
Hayır otel değil. Gider ayak ülkeyi talan ediyorlar. Terör ve uyuşturucu yuvası olan yerden oluk oluk kaçkınlar geliyor, ülkede yabancı uyruklu ne olduğu belli olmayan insanların sayısı artıyor, öte yandan Mehmetçik suriyede şehit oluyor. Kendilerinin değimi ile "yer halk" yani bizler tahammül edilemez olan olaylara karşı bastırılıp uyutuluyor. Resmen işgal ediliyoruz tıpkı fatih altaylının dediği gibi Suriyeliler tek mermi harcamadan ülkeyi işgal etti. Bizimkiler oradaki emevi camii de namaz kılacaktı ama onlar bizim camilerde yıllardı namaz kılıyorlar. Artık onlar yalnız değil afganlarda geldi... Ne yaşanıyor kıyı şehirlerde kimsenin haberi yok yazık.
Terör örgütlerinin işi olduğuna inanıyorum. Daha önce bir kaç böyle enlem önlendi, örgüt mensubu çıktılar. Zarar versinler de, isterse dağ taşı yakmak olsun. Dağlarda fareler gibi yaşar, itler gibi ölürler. Allah başka bir sonu nasip etmesin onlara. Ömürleri hep kısa olsun inşallah.
Öncelikle sayın bakanı gelip baktığı için tebrik ediyorum. Bana kalırsa otelden daha güzel bir seçenek var, ancak işte dile getiremiyorum, getirirsem aşırı cinsel içerik diyerek şikayet edecekler olan 4 xperime olacak.
Neyse, daha ciddi olursak, yakmışlar işte. Aynı bölgede aynı anda dört farklı yerde yangın mı çıkarmış? Şu cümleyi yazarken bile mantığım kabul etmedi on kere yanlış yazdım.
Keşke yakanları da bağlasalar o ağaçlara da, Manavgat halkı en keyifli uykusuzluğu yaşasa birkaç gün, eminim hiç şikayet etmezlerdi.
Çok sağol gerçekten bu bir vahşet buna bizzat şahit olmak gerçekten zor bu paylaşımı yaptığın için teşekkürler. O anda ateşe uzak bir yerde yaşayan birinin bile farkketiği o alevler cidden insanı öldürüyordu. Şuana dek meydana gelmiş en büyük yangın olduğu söyleniyor. Rüzgarın olması ise yangının tamamen kontrol altına alınmasını engelliyor. Bu paylaşımı yaptığın için tekrardan sağol. www.google.com/.../antalyada-orman-yangini,jE4UTBhwcUCWv9a8x9WAmA bu haberi okuyup anlayabilirsiniz.
Anayasamızın 169. maddesi gereğince yanan alanlar tekrar orman haline getirilir. Bu alanlar Anayasanın koruması altındadır. Bu alanların imara açılaması ve yapılaşmaya açılması mümkün değildir. Öncelikle bu yanan yerlerde yanmış ağaçlar sahadan çıkartılır, ardından toprak işlemesi yapılarak fidan dikimi-tohum ekimi gerçekleştirilir.
Orman tahrip edilip yerine birşeyler yapılır ancak yanan orman alanlarına yapılmaz yapılmamıştır cumhuriyet tarihinde yanan alanların hepsini tek tek inceleyin hiç birisinde yanan orman alanına başka birsey yapılmamıştır
Bence bu olayın sabotaj olduğu çok belli, bence bu Afgan göçmenlerle beraber ülkeye giren Taliban teroristlerinin işi bu. Türkiye'ye bunun üzerinden göz dağı veriyorlar "Eğer Afganistan'a girersen ülkende daha büyük şeyler yaparım" mesajı olabilir diye düşünüyorum.
Sanmıyorum. Otellik bir durum yok gibi umarım da olmaz.
Yangınları pkk terör örgütüne bağlı "Ateşin çocukları" isimli bir grup çıkardığı söyleniyor hatta örgüt de kundaklamayı kabul etmiş.
Biz Türklerin keyifle tatil yapmasından rahatsız olmuşlar ve şu an Bodrum, Didim'de de yangınlar başlamış. Özellikle tatil beldelerini hedef alıyorlar.
Aynı yerde yangın dört ayrı yerden başlıyorsa özellikle rüzgarlı bir günde. Milli bir mesele olan ormanlarımız ve orman yangını söndürme işini yabancılara ihaleye verenler suçludur. ihaleyi alanlarda boş durmamak için ormanlarımızı kasıtlı olarak yakıyorlar yönetimle birlikte.
Manavgat diye başladı kaç yer oldu. Kim ne için yaptıysa dahi Allah'ın adaleti er geç tecelli edecektir. Benim memleketim de yanıyor ve gözümün önünde olanlara inanamıyorum. Sadece ormanĺarımızı değil ciğerlerimizi de yakıyorlar. Kaç hayvan telef oldu, kaç ailenin emekleri çöp oldu, kaç can gitti..
Bunun için yapıldığını düşünmüyorum, tamamen vatan haini kişilerin işi bu ama bunu yapanlar da cayır cayır yansınlar. Tüm canlar yok oldu, ağaçlar gitti, insanlarım birikimleri, evleri, emekleri hepsi gitti. Gerçekten üzülüyorum halimize, yaşanacak bir yer değil artık Türkiye. Ülken için savaşırsın ama kendi elinle de, kendi ülkene bilmediğin kişileri sokmazsın. Herkes elini kolunu sallaya sallaya giriyor.
Ne hikmetse Afganlar ülkeye giriş yaptığında bu yangınlar patlak veriyor. Göç eden Afganlara bakıyorsun, hepsi genç ve yanında bir bez parçası getirmemiş insanlar. Yangının kimin çıkardığı, Afganların ülkeye giriş yapmalarının neden bu kadar esnek olduğu ortada.
Herkes otel yapılacak otel yapılacak diyip duruyor siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz naptız anlamıyorum ki. Millet orada can derdinde hala otel diyorlar ya. Sizce mantıklı düşünüldüğünde farklı noktalarda eş zamanlı yangın çıkması sizcede garip değil mi? Muhtemelen PKK yapmıştır. Şehir merkezine yakın yerlerde çıkan yangında otel yapmak için yanması riskine girerler mi? Herkes tutturmuş otel otel diye
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tamam hükümetten memnun değiliz de hükümeti kötüleyecem diye de biraz abartmıyor musun? Bizim köyde de (Yahyalı) bugün çıkarttılar yangın yayla yerinde. Turizm alanı falan değil şelaleye uzak yerler. Başka birileri kasıtlı yakıyor gibi.. Her kim yapıyorsa Allah biliyor, görüyor yanlarına bırakmaz elbet..
Kendi toprağını, canını, vatanını koruyamayan eliyle yok eden tek milletiz hangi yabancıya otel için satacaklar acaba kansız vicdansızlar. Olan sadece masum hayvanlara oluyor kansız pislikler yüzünden.
Ahh manavgatt yanıyor hemde cayır cayır uçaklar havadan inmiyor. Bu tarz yangınlar çok oluyor ama Antalyada bu işi sıkı takip ediyorlar gectigimiz yillarda da oldu agaclandirma yaptilar
Manavgat hariç turistik olmayan yerlerde biraz düşünürseniz etrafınıza bakarsanız otel için yakılmadığını anlarsınız o toprak zaten verim elde edemixek belki ağaç bile büyümez orda yaşamaz öyle kötü kötü dursun mu ha başka şey yaptırmak yerine kasıtlı otel yaparlarsa o da tuhaf olur başka şeyler evler yapılırsa iyi olur ama önce verim alıyo mu diye kontrol etmek lazım buda zor mesela adana turistik biyer değil niye yaksınlar neden turistler varken onları kaçırsınlar korkutsunlar bi otel uğruna az mantıklı düşünün kesin yangınlar devam edecek farklı yerleri yakıp duraklar veya başka planları var etrafınıza bakmak yerine siz otel otel diye zırlayın delircem herkes otel diyo boş söylentileri bırakın
Turkiye diye bi ulke kalmicak birkac seneye akli olan yurtdisina gitmenin yolunu bulur bu ulke siz istesenizde istemeseniz de terore afganliya suriyeliye pakistanliya kalacak. Yenildik bu sefer baksana yakmadiklari yer kalmadi 2020 nin basindan berinher yer yaniyor ulke boka döndü huzur kalmadi
Yangın ülkede bir çok yerde çıktığı için bunun otelden daha büyük bir plan olduğunu düşünüyorum bilinçli olarak ülkeyi cehenneme çevirdiler bir sürü hayvan yandı evler yandı suçlular hemen bulunup yargılanmalı
Çok büyük bir alan bir çok köy boşaltıldı, bir çok hayvan telef oldu manavgati bilirim Cennet gibidir, bol ağaçlı bir yer Kesinlikle terör işi olduğunu düşünüyorum
Manavgatta oturuyorum kasıtlı yapıldı yapanların plakası bulundu bizim mahhallede evler yandı bize sıçramadan söndü Allah'tan gece de devam etti sabah oldu devam ediyor güneş doğmadı bugün bütün gökyüzü siyah gri turuncu dumanlarla kaplı gece hiç kimse uyumadı korkudan biz korkunca başka mahalleye gittik orayıda yaktılar ordan köye kaçtık köyüde yaktılar geri geldik yukarı mahalle yanıyo
bence sadece otel olarak düşünmeyin belki de club açarlar ya da başka bir işletme önemli olan ne açılacağı değil eğitim verilmesi insanlara para kazanmak için nefes almamızı engelliyorlar bu sadece bizim için değil eğer bilinçli yakıldıysa onlar içinde geçerli bu sıcak günlerde işlerine gelince ağacın gölgesinde serinlerler işlerine gelmeyince yakıp yerine işletme açarlar yazık gerçekten yazık
Orayı birileri maksatlı yakıyor ise bunun vicdani vebali çok büyük... O ormanlarda ne canlılar yaşamlarını kaybettiler. İyi bir insan olmak neden bu kadar zor oluyor?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunu tahmin edemeyecek ne var?
PKK'nın işi bu.
13 ilde aynı anda 41 bölgede çıkarılan yangınlardan bahsediyoruz.
Burada işbirliği yapan bir örgüt söz konusu.
İçimizdeki onca haini görmeyip zaten sığınacak yeri olmadığı yiyecek ekmeği olmadığı için ülkemize sığınan garibanlara da mülteci adı altında karalama kampanyası yapılıyor.
Çünkü bu ülkede sesi çıkmayanları karalamak çok kolay ve çoğu PKK destekçisinin de işine geliyor.
Bilerek kim yapıyorsa Allah ıslah eylesin. Yazık onca ağaç hayvan yandı kül oldu. oteliniz başınıza yıkılsın.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yangınları körükleyen şahin kuşları vardır onlar bir yakın gördüğün de onu büyütmek için çabalarlar bu şekil de avlarını yakalamaları kolaylaşır - yangına sebep olan diğer hususlar ç * kozaklakları ve içilen alkol veya cam türünden içeceklerin orman da bırakılması sonucudur. piknik yapıp kömürleri söndürmeden gidenlerden de kaynaklanabilir.
Şaka mısın sen @lapadulaa yangınların çıktıgı yer ile sahil arasındaki mesafeye bak bi sonra otelden bahset aynı anda 4 farklı yerda yangın çıkması geçen sene PKK nın muğlayı hatayı mahvetmesi bu senede aynı şeyler olabilir
pkk nın hücre hesaplarının twitterda yaptıkları açıklamalar onların yaptıgını gösteriyor ne boksa ateşin çocuklarıymış hay ben onların * * tatil beldelerinden yangın çıkarıp uluslararası medyaya yansıtmak istediler ve başarılı da oldu şuanda ajanslar son dakika geçiyor
Bu AKP nin başarısızlığı işte, bu hain oğlu hainler elini kolunu sallaya giriyor ülkeye belki de mülteci olarak bilemiyoruz. Olan güzelim ülkeye oluyor.
yanan yerler imara yasak yerler istersen soruyu güncelle durum oldukça kötü. 6 ayrı nokta da başladı yangın. sarılar ve çakal deresi şehir merkezinde. burada bir özel hastanenin tamamen yandığı söyleniyor. yeniköy civarı ise ormanlık alan gizli cennet 'e gidenler varsa tam orası. o yangında giderek büyüyor. side girişinde ve sarılar tarafında alevler yerleşim yerlerine ulaştı. sabotaj olduğu çok açık. inşallah en kısa zamanda söndürülür.
Rant canavarı güçten güç bulur üzülerek takip ediyoruz yazık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mersinde de çıktı ☹ helikopterler antalyaya gittiği için geç müdahale edildi ve hala kontrol altına alınmadi asiri da rüzgar var Allah korusun hepimizi😔
Yanan yerlere otel falan gelemez yayla tarzı yüksek yerlerde. Yani buyuk ihtimalle sabotaj ama bu otel algısı mide bulandırıcı fazla provakatif bir yaklaşım.!
Yani bu işten bile prim kasıp yok otel yok motel diye insanın algısını farklı yönlere çekiyorsunuz pes doğrusu. şu an ülkede birlik beraberlik olmalı kışkırtma değil. Bu düpedüz terörün işi bunu gercekten göremiyor musunuz hayret verici.!
Ben gecmiste cikan yangınlarda bahsetmiyorum. şu an köyler yanıyor evler yanıyor diyolar gercekten otellik mesele oldugunu düşünüyorsanız sizinle zaten münakaşaya giremem.
10 yıl önce Bodrum'da çıkan yangında da "ağaçlandırma yapılacak, yerleşim olmayacak" dediler ama daha sonra otel diktiler. her zaman böyle oldu, olmaya devam edecek gibi görünüyor
He MK hemen otel yapacaklar kafayı yemişsiniz şehrin içi yanıyor evler yanıyor onlarca yangın oldu tüm alanlar ağaçlandırıldı nereyi yakıp orman alanına otel yapılmış bugüne kadar. Orman alanı sınırları bellidir yanan yer mutlaka ağaçlandırılır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Heeee otel gelecek Örümcek beyinli angutlar Birlikte yol teptiginiz HDP nin sütü bozuk mundar itleri yakmış olabilir mi mesela? Hiç o ihtimali düşünen yok
Erdoğan rejimi çok güzel devrede. Kayıp olan 107 bin silah, mülteciler, ekonomi vs derken unutturma da bir çabası. Devlet masum değil. Benden duymadınız..
Tipik ılık gtlü muhalif bakışı. Otel gelecek! Bu kadar kör nasıl olunur, bu kadar düşman nasıl olunur ülkeye bilmiyorum. Terörist bir saldırıdır. Fiilen savaştır. Hala otel mi gelecek.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Manavgat alev alev yanarken yangının 4 ayrı noktadan aynı anda çıktığı belirtildi! Yanan bölgelere otel mi gelecek şimdi?