AB Afgan göçüne hazır olmalı Afganistan’daki iç savaşın tırmanması halinde özellikle İran üzerinden göç dalgası bekleniyor. Cumhurbaşkanı Eşref Gani, 10 milyondan fazla kişinin göç etmek zorunda kalacağını açıkladı. Olası Afgan göçü Türkiye’ye olduğu kadar Avrupa için de endişe konusu. Ülkedeki NATO misyonu biterken AB ile henüz göç mekanizmaları kurulmadığını belirten yetkililer, “AB, Suriye’de yapılan hataları tekrarlamamalı” diyor.https://www.yenisafak.com/dunya/ab-afgan-gocune-hazir-olmali-3663549
Cumhuriyet kurulduğunda ilk tanıyan ülke Afganistan idi. Osmanlı döneminden bu yana Afganistan ile çok eskilere dayanan tarihi bağlarımız var. Sürekli işgal ve sömürüye uğramış o bölge halkları için Türkiye örneği her zaman bir umut ışığı olmuştur. O yüzden Afganistan'da olup bitenlere gözümüzü kapayıp sırtımızı dönemeyiz.
Ama aynı zamanda Afgan halkları ile Türkiye halklarının bu kadim dostluğunu kırmak isteyen emperyalistlere karşı da tetikte olmalıyız. Türkiye'yi oyuna getirmeye çalışıyorlar. Vaktiyle Kamboçya'da Kızıl Kmerler ne yaptıysa, şimdi de Taliban onu yapıyor. Oyun hep aynı oyun. Bir var ki bu emperyalistler yeri geldiğinde komünist, yeri geldiğinde Müslüman görüntülü kuklalar ile mazlum halkları kırıp geçiriyorlar.
Dikkat etmek gerekir ki, bu düzensiz göçmenler ciddi bir güvenlik sorunu yaratabilir. İçlerinde CIA tarafından devşirilmiş, afgan görünümlü cia ajanlarının olmadığını söyleyebilir miyiz?
Bu gelenlerin hepsi erkek ve hepsi de en fazla 20-25 yaşındaki erkekler. Geldikleri yerde kadınlar sokaklarda bile gezmiyor. Kadınlar tepelerinden ayaklarına kadar örtülüler. Bu şerefsizler için Türkiye'de sokakta şortla, etekle, türbanla gezen her kadın bir şehvet unsuru, Pakistanlı pezzevengin bir tanesi gelir gelmez kendini içkiye verip sokaktan geçen bir kadına tecavüz etmeye kalkmış kadın bağırınca çevreden insanlar koşup gelmeye başlayınca bu pezzzevenk kadının pantolunu giydirdim tecavüz etmedim demiş, Afgan bir mülteci Kocaeli'nde 12 yaşındaki bir kızı ormana götürmeye kalkmış kız bağırınca kızın başını taşla ezmiş. Bunlar oralarda şeriattan korkup da yapamadıkları her türlü sapkınlığı, pisliği tecavüzü burada yapacaklar. Artık bu devlette vatandaş olan tüm kadınların, kızların, anaların ırzı tehlike altındadır. Tüm esnafların malları tehlike altındadır. Bizim zaten suç oranlarımız çok yüksekti. Zaten hırsızlık, tecavüz, taciz, adam öldürme, gasp, pkk-fetö terörleriyle başımızı kaldıramazken ülkemizde sapık, hırsız, katil yokmuş gibi bir de dışarıdan ithal sapık, hırsız, katil getiriyoruz. Bu halkın başına bunlar bela olacak. Bunlar ileride herhangi bir sebeple aramıza canlı bomba olarak karışıp kendilerini de patlatabilirler. Ondan sonra haberlerde kınamaya devam ederler siyasetçiler. Biz onlar gibi zırhlı makam arabalarıyla, korumalarla gezmiyoruz. Biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamak zorundayız. Polis zaten her şeye yetmiyor. Bu mültecileri kabul eden siyasetçilerin, buna oy vererek destek veren halkın da g0tünü o mülteciler silksin.
Yunanistan gelenlerin botlarını ege'de kurşunla batırıyor. Biz de Yunanistanı kınıyoruz. O kınayanlar kendi saraylarına alsınlar orada baksınlar surilere, afganlara, pakistanlılara. Avrupa hiçbir şekilde o mültecileri almaz. Biz de almayabiliriz ama Erdoğan ve onun akpsi olduğu sürece bu ülkede terör sorunu mülteci sorunu bitmeyecek.
Söze nasıl başlasam bilmiyorum ama hem çok öfkeliyim hemde üzgün. Hayvan gibi sömürülmüş bir ülke, sözde iç savaş diye müdahale edilip bilerek çıkarılan savaş ve geriye kalan mazlumlar... Bide suçu günahı olmayan bu mazlumlara karşı kin tutan, istemeyen merhametsiz kalpler, üstelik bizim milletimiz de merhametsiz bu konuda.
İstanbul Sultangazide Afgan ve Pakistanlılar toplanıyor. Bunlara iş ve barınak sağlıyanlara cezai işlem uygulanacakmış. 1 hafta önce bekar evlerine baskın düzenledi. Buda gelen göçmenlere bir mesajdır. Gelmeyin mesajı. Bu arada internet haber sitelerinde dolaşırken Atatürk Afganistan bayrağını elleriyle direğe çekti tarzı haberler okuyorum. Özellikle iktidara yakın sitelerde. Türkiye Afganistana zorla sokulmak isteniyor. Amaç ne? https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/ataturk-afgan-bayragini-elleriyle-direge-cekti-41855620
Ulan bu avrupa amerika az şerefsiz değil hem gider alemi memleketinden kovar huzur vermezler wayyy sonra göçecekler diye tedirgin olurlar Napsın bu insanlar buharlassin mi uzaya mi firlasinlar Gelirseniz topraklarına girerler topraklariniza Yine olan bizim memlekete oluyor yol geçiş güzergahı olduğumuz için
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
AB nin çok ta sikindeydi afgan yobazlarını neyapacak adamlar sınırlarını kontrol eder vatanlarına sızdırmaz olur biter. AB milleti hayvanları bu tür yobaz ahmak beyinsiz insanlardan daha çok sever Türkiye ise yol geçen hanı kevgire dönmüş Allahuekber diyen ipini kapını koparan ne kadar kendi vatanına kendi millketine yaranmamış boş beleş insan varsa buraya ortalık yobaz itkopuktan geçilmiyor.
Tayyip'in açıklaması daha komik, Afgan rejimine karşı tutumları yokmuş görüşleri aynıymış, hahahahahahaha ulan Arap bedevileri sizi. Kadınlar şeriat getirecek bunlar hazır olun çarşafa, gelsin kırbaç
sevgili gençler, çok üzgünüz ancak size mahvolmuş bir ülke kaldı:/
zamanında çok anlatmaya çalıştık annelerinize babalarınıza ama inanmadılar ve geldiği nokta bu. son bir çıkış yoku 2023’te. bizim gençliğimiz mahvoldu sizinki olmasın!
Türkiye varken, kimseye taşınmaz. Nüfusun yüzde 50'ye yakını Türk, onları oradan kovacaklar, onlarda buraya gelecekler, sınırdan kaçmalarına gerek yok, zaten kabul ediyoruz ama ne karşılığında, bilmiyorum.
Onları da bu ülkede kaldılar say sen. Avrupa istemez mültecileri. Türkiye'de kalıp çoğalır onlar. 20-30 sene sonra biz mülteci konumuna düşeriz. Olacağı bu yani.
Mültecinin sığınmacının ve göçmenin farkını bir öğren sonra ahkam kes. Senin gibi ergenler bir halt bilmediği konularda yorum yapınca komik oluyor. Ülke olarak da evet benim gibi düşünen insanlar sayesinde çok şükür güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Beğenmeyen yol alıp gidebilir
@inhaler_ Kurtuluş savaşında bizimkilerde sığınmacı olarak yurt dışına kaçsaydı çok güzel yaşardın bugün rahat rahat. Boş boş konuşuyorsun anca. Çok şey biliyorum edasıyla hiç bir şey bilmemen de ayrıca komik. Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar.
AB asla almaz.. İktidar yöneticilerimiz, para göndermezseniz, kapıları açarız diye AB yi tehdit eder. Sonra da yine bu ülke de kalır hatta vatandaş da olurlar..
En fazla Afganistanlı Sultangazi'de yaşıyor ve yeni kaymakam bunları toplamaya başladı. Eğer yukarıdan bir uyarı gelmezse göçmenler ile mücadele başlatmış.
Bunlara barınak ve iş imkanı sağlayanlara 20 bin TL cezai işlem uygulanacakmış. Bizim kirada bir dükkanımız var. Adam yanında Afgan ve Pakistanlı çalıştırıyor. 4 elamanını almışlar.
Neden mecbur bırakılıyoruz, biz belki istemiyoruz bunları, kime sorup da işlem yapıyorlar... Mecbur bırakanları en yakın zamanda İlahi adalet yakalar inşallah çünkü dunyevi adaletde zaten iş yok...
Hepsi Türkiye de kalır, sebebi de artik ulke insaninin sesi duyulmuyor, ayrica yabanci ulkeleri, özellikle Avrupa ülkelerini memnun etmek öncelikli, sirin gorunmek için her sey yapılıyor..
AB Türkiye'ye para verir bunlar da bizde kalır. Para tatlı geliyor, göçmenleri alıyorlar sonra AB'yi tehdit ediyorlar salarız diye onlarda para veriyor. Bizim hükümette bayılıyor bu işe.
Ülkeyi ben yönetsem bu suriyelileri afganları yakalatıp bu ülkeden gidene kadar işkenceye mahruz bırakırdım. Sigortasız düşük ücrete çalışırlar Türk işsiz kalır. Ev kiraları bunlar yüzünden artar.
@Hayatgercek Ülkemiz her milletten insanla dolu. İnanın egede referandum yapılsa avrupalı vatandaşlar yanında biz azınlıktayız, diğer bölgeleri bilmiyorum bile. Suriyeli ve Afganistan vs basın tarafından gözümüze sokuluyor. Onlar, bizdeki mülk ve nüfuz sahiplerinin milyonda biri değiller.
@Hayatgercek Ben gözümü açtığımda bizim oralarda bize ait bir şey yoktu. Şu an ülkemizde basından iş patronlarına, rezidanslardan madenlere ne bizim sizce?