Yozgat’ta sosyal medya paylaşımı ile kadın cinayetlerine dikkat çekerek korktuğunu belirten genç kadın, düğününe bir hafta kala nişanlısı tarafından vurularak öldürüldü.
"Bir gün adımın kadın cinayetlerinde geçmesinden korkuyorum" diyen Aysel öğretmen erkek kurbanı oldu! Bu olaylar bitmeyecek mi?
Asker, polis, yunus veya bekçi gibi silah taşıma yetkisi olan erkekler bir anlık gafletle bu tür olaylara çok daha kolay imza atıyor. Birde maço seven kadınlar bunlara prim yaptırıyor. Ben sevdiğimin kalbi kırılmasın diye kırk takla atıyorum ama genede yanlış anlayacak bir şey buluyor. Bir başkası şiddet uyguluyor ben değersiz şiddet uygulayan değerli oluyor. Ayrıca birde aşağıdaki şekilde olaylar var.
....
Sebep her ne olursa olsun kimse kimseyi öldüremez! Değil öldürmek şiddet dahi uygulayamaz! İnce ruhlu insanlar kötü söz dahi söylemez. Anlaşamıyorsan ayrılacaksın bu kadar basit..
Bir erkekle evlenmeden önce sevgilim kız kardeşlerine bak dedi neden dedim çünkü bir erkek kardeşine nasıl davranıyorsa aile içinde annesine falanda sor gözlemle anlarsın demişti işte tanımadan seviyoruz belkide sevdiğimiz için görmezden geliyoruz ama bunun nedeni olamaz hadi herşeyi geçtik 6 ay kadar sevgili olun en azından nişan sürecine kadar evlenilicek insan mı bu diyin. Bu tamamen salaklık başka bişey demiyorum kadının salaklığı bu kendi kendini öldürttü resmen evet erkek öldürdü ama mezarını kazanda o oldu gibi. Sen 2 günlük insanla evlenmezsin illaki sana gerçek yüzünü zamanla göstericek ben olsam mesela bana bağırsa bir el kaldırsa o ilişki benim için biter çocuk falanda dinlemem saygı sevgi olmayan bir evlilik veya ilişki yürütülmez ömür törpüsü resmen💅
Biz insanların kalbini kırdık diye üzülüyoruz bu barbarlar insan yaşamına son veriyor. Artık insan kız çocuğu istemeye korkuyor bu barbarlar yüzünden. Ne olacak bu kadınların hali ya.
bu sorundan nefret ediyorum. hepimiz potansiyel kurbanız. bir gece eve dönerken tecavüze uğrayabiliriz ve ailemiz cesedimizi bir otoyol kenarından alabilir. Katil kravat taktı diye iyihal indiriminden faydalanabilir. Anne olsak çocuklarımızın gözü önünde boğazımız kesilerek öldürülebiliriz. Hayır diyemeyiz. Hayır dersek pompalı tüfekle vurularak öldürülebiliriz. Boşanmak istersek ormana götürülüp ateşe verilebiliriz. Kürt bir kadınsak, dilimizi anlayan onlarca kişi olmasına rağmen zerre kadar uğraş verilmeden tecavüze uğradığımız evimize yolcu edilebiliriz. Biz hep tehlikedeyiz.
Bu ülkede kadının adı yok.. Bu cinayetler, en vshşisinden tutun en son katledilen kadına kadar devletin hükmünü göstermemesi sonucu devam ediyor. Etkin bir koruma yerine, caydırıcı ceza yerine hala ataerkil kafa ile kadını belirli kalıpta ev kadını olarak topluma iadesini ve beceriksiz kanunlar ile yol almayı misyon edinmiş, sosyal uygulamalar ile adaletin can bulmasını bekleyen insanlar var..
Canlar gidiyor, kaybeden toplumun ahlakı ve müslümanlığı yaşadığını zanneden insancıklar kalıyor..
Yazık len bu ülkeye, bu kadınlara, bu caniler ile aynı havayı soluyoruz..
Kimse durduk yere bir şey yapmaz diye yazanlar yüzünden bu şeyler bitmeyecek. Her ne olur ise olsun, Allah'ın verdiği bir canı kimse alamaz. Adalet diye bir şey olmadığı için bu zaten, bana bir şey olmaz kafasındadır. Lânet girsin adalet diye kavrama.
Kadınlarda öldürmeyi bilirse durum eşitlenecek bence. Hiç kaçmayın, erkekler biraz asabi olduklarında baktınki şiddete meyilli ilki katını onlara gösterin. Delilikmi delilik gözü karalıksa karalık korkuyu unutun affetmeyin SİZE YAPILAN EN KÜÇÜK HAKARETİ AFFETMEYİN.
Bu lafı bende söylemiştim erkek arkadaşım bana karşı paranoyakti yaptığım her an ona batıyordu gitmeme izin vermiyordu beni öldürmekle tehdit ediyordu bende çok korkuyordum ismimin burada yazilmasindsn Allah'ıma şükür benim ismim yazılmadı kimsenin de yazılmasın
Bu kadar sevgi dolu baktığı erkeğin nasıl bir psikopat olduğunu sezemiyor mu bir insanlar, yazık çok üzülüyorum her gün her gün böyle durumların yaşanmasına. Ama yani bir insanın öfke kontrol problemi olduğunu baştan göremiyorlar mı, erkekler mi bu hallerini çok iyi gizliyor gerçekten aklım almıyor..
Artık o kadar alışılageldiki neredeyse insanların acılarını baside indirgediler. Kalanlar artık kalanlara birşey olmasın diyor. Rabbim sonumuzu hayır etsin. İşte karakter ne paraya, ne mevkiye, ne de diplomaya bakmıyor. Okumuş-okumamış ş*refsiz her yerde ş*erefsizdir. 2,3 yıl yatar çıkarım ya amann nolacak kafası olduğu müddetçe daha bitmez.
İnsanlık bitmiş.. Değer verme, koruma hissi kalmamış.. Canımın Cananı diyen bir kişi tarafından yapılması da ayrı bir üzüntü kaynağı.. Velhasıl.. İnsan insan olduğunu hatırlamadığı sürece.. Dünya daha da kötü bir hal alacak.. Ve bunu yapanın yine yanına kar kalacak.. İşte insanı kahreden tarafı da bu ya.. Adalaletin sadece ismi olduğu bir zamandayız.
Bunu yazan bir kadın mutlaka bir tehdit unsuru görmüştür. O zaman neden hala öyle birinin yanında durup ölüm gününü bekler ki insan? Kadınların birçoğu ne kadar akıllı ve güçlü olduğunun farkında değil, baskı altındalar. Bunun bir an önce farkına varmalılar. Allah rahmet eylesin, diyecek bir şey yok çünkü diyebileceğimiz her şeyi daha önceki cinayetlerde defalarca dedik maalesef...
Erkek kurbanı mı? Siz bu feminist yaklaşımla hedeflerinize ulaşmaya çalışırsanız elbette bitmeyecek XD. Geçen sene Almanya'da partnerleri tarafından öldürülen kadınlar Türkiye'dekinden daha fazlaymış. Onu da hatırlatayım.
Bu kafayla zor biter. Önce katilleri cinsiyete göre ayırmayı bırakmamız lazım.
Çünkü sadece kadınlar değil erkekler de öldürülüyor. Katilleri de cinsiyetine göre sınıflandırıp ana haberlerde yayınlamak kime kazanç sağlıyor acaba XD.
Sonra da kısasa kısas gelmesi lazım. Bakalım öldürmeye cesaretleri var mı?
@havvakızı evet erkekler de tecavüze uğruyor ama az. Ve genellikle erkekler tarafından uğruyorlar yine. Bir kız tarafından şantaja uğrayıp sekse zorlanan da vardır illa ki.
Bu da şuna işaret ediyor. Cüsse doğuştan erkekte olduğu için buna hormonları da katabiliriz. Daha çok erkekler işliyor bu suçu. Bu da gayet doğal : )). Eğer kızlarda olsaydı cüsse, daha çok tecavüz olacağına eminim.
Sen böyle ayrıştırarak bir yere varabileceğini sanıyorsan buyur var.
3. Dünya ülkelerinin başta olduğu düşünülen Afrika Kıtasında bir çok ülkede, polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri dışında hiç kimseye silah verilmiyor, yasak. Beline takan ben erkeğim diye dolaşamıyor. Kendi bencillliklerini sevgi sanan, kadını bir obje olarak gören, başkasının karısına kız kardeşine asılıpta kendini namus timsali gören mahluklar oldukça, televizyonlarda Fatmagüller, Behlüller reyting yaptıkça bu işin önüne geçemezsiniz.
Bir hemserim olarak çok uzuldum. Mekani cennet olsun. Ama şiddete karşı en ağir cezalarin gelmesi lazim. Kadini dovuyor 1 hafta yatip cikiyor. Artik herkes erkeklik yapiyor bunun adi erkeklikse tabi. Oysaki cani veren alir ancak sen alamazsin. Cezalarin agır olmasi lazim o zaman ise kimse dokunamaz.
Yani öyle bir kanun getireceksin ki, bu tip cinayet işleyenlerin anasından emdiği sütün burnundan gelişini tüm herkes bilecek. Artık bu idam olur ya da hücre tarzı (karanlık) birşey olur bilemeyiz. Yani diyeceksin ki "böyle bir suç işlersen ya öldün, ya da ölmekten beter oldun" say. Kimse çoluğunu çocuğunu büyütüp, bir katıp öldürsün diye yetiştirmiyor.
Bu ülkede bu olaylar asla bitmeyecek maalesef. Mağaradan yaşayan insanı bile bulup eğitmek gerekiyor ki o zaman belki biter. Böyle insanları kafese kapatıp hayvan diye şehir şehir gezdirip insanlara teşhir edilmesi gerekiyor.
Bir insan neden kendisine bu hissi yataşatan bi erkekle sevgili olur ve nişanlanır anlam veremiyorum doğrusuu.. Bunu yapan insan olamaazz o da ayrı bi konu..
allah rahmet eylesin. böyle şeyler yapanlara öyle ceza verilmeli ki. allah aşkına ne zaman ölecem diye sabırsıkla beklemeli. bu malın kafasına sıksan ceza olmaz. eski dönemlerde uygulanan işkence yöntemleriyle cezalandırman lazım.
Hepte böyle diyen insanlar kurban gidiyor cinayete be iş insanlarda bitiyor çocuk doğurmak marifet değil onu güzel yetiştirmek marifet ama anlayana sonra böyle hanzo insanlar olup hayatını elinden alıyorlar yazık
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ataerkil düzenin insanları birbirini öldürüyor özellikle erkekleri ondan sonra benim gibi modern insanlar suçlanıyor erkeksiniz kadınları artık öldürmeyin gibi bu millet her şeyi hakediyor. aslında ne o kadın öldürülmeyi hakediyor ne de ben erkek olduğum için suçlamayı hakediyorum.
Valla Haberler sürekli kadın cinayetlerini gösterdiği sürece bitmeyecek. Haber bulamıyorlar sürekli ölen kadınları haber yapıp insanın psikolojisini bozuyorlar.
Üzücü bir durum Allah ailesine sabir versin. Malesef ülkemizde sorunların çözümü şiddet. Hem dünyasını hem. ahiretini yakiyorlar. Inşallah bu son olur.
İşte yine bir silahlı ve aldığı masum bir can.. silahı olan sinirlenince hemen tetiğe basıveriyor. Bilimadamları dışındakilere vermeyin şu ölüm makinesini.
Dediğin şeyle inan ki zerre alakası yok düşünsene idam geliyor ve devlet her istediğini idam ettiriyor suçsuz olduğu anlasilinca da artik is isten gecti deniliyor ki bu eski dönemlerde çokça yaşanmış bir şey yoksa idam zaten çoktan gelmişti
Zorbalıkla yönetilen ülkelerin uygulamalarını gelip burda örnek gösterme. İdam gereklidir. Kanıta dayandırılmış her türden ağır suç idamı gerektiriyor benim için.
Napacaksın, kafama odunla vurup fikrimi zorla mı değiştireceksin. şu an bana yağtığın fikrimi sorgulamak, gereksiz bir ağız dalaşına girmek. İstersen 10 yıl falan konuşuruz. Ama 1 mm fikm yer değiştirmez. İdamı destekliyorum. Bu ülkede idamı hakeden çok kişi olduğuna inanıyorum. Özellikle çocuklarla ilgili suçlarda! Nefes almalarını istemiyorum bir gün daha. Aynı şekilde kadın cinayetlerinde, eziyetle ve tasarlayarak düzenlenmiş cinayetlerde.. Bir erkek bir kadına çıkıp "seni öldürürüm 5 yıl yatar çıkarım" diyebiliyorsa bu ülkede, bir çocuğa elini çekinmeden uzatabiliyorsa oturup düşüneceğiz. Birşeyler eksik.. Bazı insanları eğitimle ıslahla adam edemezsin.
Düğüne bir hafta kala durup dururken mi vurmuş? Altında vardır birşeyler.. Doğrusu kadın erkek ayrımı yapmam bu konuda, tek söyleyeceğim her iki cinste de ruh hastası çok, git gide de sayısı artıyor maalesef..
Vardır bir sebep deyip öldürmeyi meşrulaştırmak nasıl bir mantık anlamıyorum. Sebep ne olursa olsun kimse kimseyi öldürme hakkına sahip değildir. İşine gelmiyorsa ayrılırsin, başka şey yaparsın ama öldürme hakkin yok.
@Odun82 @MustiEmre Değerli arkadaşlar; Öyle sanıyorum ki ben yanlış anlaşıldım. Benim demek istemem şu; Gerek erkek, gerek ise kadın cinayeti olsun cinayetin her türlüsüne karşıyım.. Hiç bir cinayeti de meşrulaştırmıyorum.. Ama diyorum ki hiç bir cinayet durup dururken işlenmez, altında kim bilir ne sebepler kim bilir demek istedim sadece.. Ayrılma vs. akıllı ve psikolojisinin sağlam olanın yapacağı şeyler.. İki cinste de akıl sağlığı bozuk çok insan var artık..
Sağlam ağır ceza sistemi lazım tahrik indirim iyi hal gibi gerekçeler kaldırılmalı cezası sisteminden zanlıyı tektip kıyafeti olmalı tulum önlük gibi mahkeme. Çıkarken
Kadınlardan dövüşçü olmaz dememden dolayı mı böyle dediniz bilime göre kadın fiziksel olarak güçsüzdür ne kadar güçlü olmaya çalışır isen çalış karşına bir erkek çıksa yine de çok zor döversin onu
Şakasına da aylık asgari istiyorum demiştim ama sizin gibi sıkıcı aptal geri kafalı insanlara şaka da yapılmıyor o yüzden engel yiyorsun daisy eşek seni
demek ki kadın bir şey görmüş ki böyle bir tweet atmış keşke ayrılabilseydi , burdan kadınlara sesleniyorum affedici olmayın bir kere vuran bir daha vurur demek ki hamurunda var , zarar gördünüz yerde durmayın evlenmek zorunda değilsiniz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden erkeklerle sevgili ya da evlilik yapıyor ben şahsen ne sevgili olmayı bede evlenmeyi düşünmüyordu.
Arkadaşlar bir erkek olarak yazıyorum ki gerçekten nasıl biri istiyorsanız onu çekiyorsunuz hayatınıza. Evleneceğiniz ya da birlikte olacağınız insanları önce bir tanıyın. Yalnızca size değil etrafındaki insanlara da nasıl davranıyor ona bakın öyle karar verin… Sinirlenince neler yapıyor bunlar çok önemli. İnsanlar değişmez siz beğendiğinizde de öyleydi sonra da öyle olacak. Değişecekse zamanı geldiği içindir sizin için değil.
Kimse durduk yere hiçbir şey yapmaz tamam öldürülmesini yanlış buluyorum ama insanlar tamamı ile yoldan çıktı ne olursa olsun öldürmesi doğru değil kabul ediyorum ama işin içyüzünü bilmeden suçlayıcı yorum yapmak doğru olmaz. Ayrıca insanları bu hale getiren toplum her şeyde devleti suçlamayı bir kenara bırakın devlet herkesin başına asker polis koyamaz
Bu nasıl bir cümle " kimse durduk yere bir şey yapmaz" Ne yapmış olursa olsun kimse öldürülmeyi hak etmez. Türkiye de bu olaylar haddinden fazla, devlet gereken cezaları uygularsa cesaret azalır bunu yapanlarda.
Televizyon dizileri şiddeti cinselliği ihaneti meşru hale getirmeye devam ederse hiç bir şey azalmaz Yahudiler'in ahlaksızlık olarak televizyon kanallarına soktuğu yayınlar yüzünden bu hale geldik ve öldürülmesi doğru olmadığını yazdım sadece sebebi vardır dedim iyi ki yapmış ya da doğru yapmış demedim. Ayrıca sorduğunuz sorularda herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil
Buradan butun erkeklere soylemek istiyorum... namusumuzu kurtarmak dahil.. hicbir sebep bize karsimizdakine zarar verme hakki vermez... gecineniyorsan iki medeni insan gibi konusursun ve ayrilirsin...
Nişanlısı sevgilisi kocası tarafından şiddet gören kadınlara pek üzülmüyorum. Bu onların hayatlarındaki tercih hatasının sebebidir. Ama tanımadığı yabancı biri tarafından şiddet gören kadınlara gerçekden üzülüyorum.
Senin dediğin ateşe bile bile körükle gidenler, onlara ne yalan söyleyeyim bende üzülmüyorum. Şöyle olanlar var, biriyle ilişki yaşayıp ayrılmak, boşanmak isteyince veya benzeri sebeple öldürülenler onlara üzülüyorum. Yoksa bile bile bu karanlık yola gidenler ölüm hariç ne olursa olsun üzülmüyorum
Yorumun öyle iticiki Türk erkeği diye aşağılama moduna girmişsin. Bir iki ucube salaklarin işlediği cinayeti genele maledip yabancı seviciliği yapmayın.
Kişisel olaylari toplum geneline maledip artı bunu birde türk erkeği böyle diyerek işin içinden cikmak kolay. iyi arastirin biraz kitap kurdu olmak. Olaylari kendi gercekleri ışığında değerlendirmekle olur toplum genelini aşağılama olmadan.
@GizemliStalker geneli çürükse genelleme yapılmasında bir sakınca görmüyorum sizin en modern dediğiniz Türk erkeği bile ataerkil kafada şimdi ki Türk kızları dövmesin yeter moduna girmiş o kadar bıktırmışsınız. Bir şey aşağılıksa aşağılık demekte sıkıntı yok
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > "Bir gün adımın kadın cinayetlerinde geçmesinden korkuyorum" diyen Aysel öğretmen erkek kurbanı oldu! Bu olaylar bitmeyecek mi?