Dünyada artan ve Türkiye'de de görülen Delta Plus varyantı, normalleşme adımlarının ardından vaka sayıları ve aşılamanın ele alındığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Halka uyarıda bulunan Koca, "Aşı programımızın başarısına rağmen vaka sayılarında artış eğilimi var. Tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz" dedi. Aşı konusunda da Koca, iki doz arası sürenin değiştiğini duyurdu.
Vaka sayıları 7 bine dayandı, Fahrettin Koca: Telafisi zor günlerle karşılaşabiliriz dedi. Bayram sonrası kısıtlama gelir mi?
Zaten şu anki verilen bu katsayılarının gerçek vaka sayıları olduğuna inanmıyorum, ama bunun haricinde yapabilecek bir şeyleri yoktu mecburen her yer açmak zorunda kalacaklar oldu çünkü yaz sezonu gelmişti düğünler başlayacaktı zaten sonbahara girdiğimizde bu vaka sayıları çok değişecek ve yine kısıtlamaları gelecek o kesin zaten İnsanların çoğu da çeşitli bahanelerle aşı yaptırmak istemiyor öleceğini düşünüyor yan etki yapacağını düşünüyor aşı yaptırmak istemeyen insan sayısı bir o kadar fazla olduğu için yine vaka sayıları artacağını düşünüyorum zaten şu anda vaka sayıları fazla ama gerçek rakamlar sırf kısıtlama vermemek için bildirilmiyor Çünkü gerçek rakamlar bildirirse insanlar devleti niye her yeri kapatmıyor bizi ölüme mi terkediyor diyecekler, ama bir yerde de ekonomik kriz zaten var devlette para kalmadı yemekten bitirdiler bundan dolayı mecburen açmak zorunda kaldılar ama kış ayına geldiğimizde kısıtlamaların geleceğini biliyorum.
hemen hemen tüm dünya da aynı şeyler aşıya rağmen herkes rahat, 2021 yılı çok zor geçecek hatta delta plus ile 2022 yılıda salgınla geçebilir. belki de 2021,2022 önceki yılı aratacak
Aşıya rağmen vaka sayılarına bakar mısınız? Kimse sorumluluğunu yerine getirmiyor çünkü herkes salgın bitmiş gibi maskesiz dolaşıyor tekrar bilinçlenmek ve aşı olmak şart aksi halde isim içinden çıkamayız.
sanırım bu yıl sonbahar gelmeden delta plus yaygınlaşacak, sonbahar gelmeden kapanmaların başlaması kaçınılmaz, avrupada kapanmalar için takvim belirlendi, DSÖ ye göre 2022 çok daha kötü geçecek, 2021 Delta Plusun başlangıç yılı, asıl çok çok çok sıkı kapanmalar bu sene bizi bekliyor
Sadece türkiye değil artık avrupa da bile kaldıramaz ki biz kaldıralım, yalnız virüsü dünyaya kasıtlı olarak yayıp sonra aşı satanların planı çok kötü olacak 3 ve 4 doz aşıları attırmadan nefes aldırmayacaklar, Trilyonlarca dolar para kazandılar. Şunu belirteyim ki Covid 19 virüsü var gerçekten de çok tehlikeli ama şuna inan Korona virüs kendiliğinden olan ya da doğal seleksiyonlarla oluşan bir virüs değil İnsan eli ile kasıtlı olarak üretilen bir virüs ve devamı da gelecek
Ama kardeşim emin ol bu virüsü kasıtlı olarak üretip yayanlar sonra kendi ürettikleri aşıları satan şerefden yoksun olan kendini zeki sanan ve zengin olan insanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler ellerindeki para zenginlik onları kurtaramayacak gözlük takıp bilgisayar programları geliştirip sonra aşı fabrikası kurup dünyaya hakim olmak isteyen bir oda dolusu kitap okuyan cahiller yaptıklarını ibretle ödeyecekler
Asi karşıtı biri değilim bu durumlardan sıyrılmak için herkesin aşı olması da şart. Covidin ne oldugnu iyi bilirim. Bu durumu felakete sonuçlandıran da asi olduktan sonra maskeleri çıkarıp topluma kavga çıkaran insanlar. Virüsün insan elinden meydana geldiğini basından beri biliyoruz zaten.
bende inanıyorum böyle bir hastalık var annem de yakalandı, ama inan bana bu virüsün üzerine yeni yeni virüsler üretiyorlar, labratuvarlarda sanki yapay zeka bir form gibi 14 günlük süre de belli eden virüs tekrardan mutasyona göre tasarlanmış geliştirdikleri aşılarda buna göre dizayn edilmiş ki yalnız planlarında sapma olabilir birşeyleri yapacağız derken insanlığın genomlarını bozacaklar
Umarım bu durum söz konusu olmaz. Ben mutasyon geçirdiği dönemde olmuştum, zaten geliştirmeye devam ederlerse insanlar odada tıkılıp gidecek allah sonumuzu hayretsin birdaha olurum düşüncesi bile korkutucu.
korkmana gerek yok bu densizler amaçlarına ulaşamayacaklar. tarih de buna benzer vakalar çok oldu eline para ile güç alanlar dünyayı yönetmek isterler, kendini allah sananlar dünyayı tek bir elden yöneterek sanırlar mesala bir zamanlar Cengizhan Dünyayı fetih ederek dünyanın hakimi olacakmış o zamanları tabi dünyaya hakim olma şekiller kılıçla savaşarak olurmuş, Frevunlar mısırdan tüm dünyaya kendilerini tanrı ilan etmişler, Adolf Hitler Avrupayı Asyayı fetih etme arzusu ile güçlü oldunu sandılar, Şimdi ise savaşla değil hastalıkları yayarak böyle bir yol izliyorlar ama onların da sonu Hitler gibi olacak yani Kimse bu dünyanın sahibi olamaz Allah dan başka
"Aaaaa vaka sayıları azalmış. Hadi normalleşiyoruz."
Yahu milleti anormal olan bir ülke ne kadar normalleşebilir? Anlamadı gitti şu adam. Anlamayacak da gördüğüm kadarı ile. Kimsenin taktığı yok. Normalleşme dediği anda millet üç sene öncesine dönüyor. Gün boyu 2 tane maskeli adam gördüm, benimle birlikte üç.
Salgın kimsenin umurumda değil ki. İnsanlar maske takmayı bırakmış. Nasılsa bana bir şey olmuyor zihniyeti var. Bu cehalet insanların ölümüne neden oluyor..
Ee turizim için gelsin turist gelsin kaldır yasakları turizim bakanının hangi şirketi vardı? Aşıya ragmen vakka artıyor ise asi bir ise yaramıyor o zaman
Niye açtımız ken o zaman? Diye sorarlar. Töt gübi kalıp cevap veremezsiniz. 1 Haziran’dan beri diyorum. Eylülde kapanma en az 3 ay diye. Koskoca bakan göremiyor da ben mi görüyorum bunu?
Uyduruyo, herkes aşı olduğuna göre ve tedavi kolaylaştığına göre, bağışıklığı zayıflar ölecek sağlamlar kalacak. Hitlerin yaşlıları, sakatları öldürmesi aklıma geldi.
@inhaler_ nesi sacma bunun butun onlemler turizim icin kaldirilmadı mı :) ben asılıyım diye maskelerle turist karsilamadik mi :) yani burada bir sacmalayan varsa oda bu durumu goremeyenler :)
@inhaler_ hay allah kusura bakmayin sayın mustesarım bir kusurumuz olduysa affola :) abicim bir devlet adabı yönetimi mi var bu ulkede :) hukumetcilik ve padisahım cok yasa birde devlet diyor komik cocuk
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Vaka sayıları 7 bine dayandı, Fahrettin Koca: Telafisi zor günlerle karşılaşabiliriz dedi. Bayram sonrası kısıtlama gelir mi?