Sosyal medyada paylaşılan ve tepki çeken görüntüler Van’ın Erçiş ilçesinde kaydedildi. İddiaya göre videoda görüntülenen kişiler, İran üzerinden Türkiye'ye toplu giriş yapan Afgan göçmenler.Görüntüler sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılırken İçişleri Bakanlığı ya da Van Valiliği'nden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.
Bölgeden bir süredir kaçak göçmenlerin geçişine ilişkin görüntüler paylaşılıyor.
Birkaç gün önce Twitter'da paylaşılan bu görüntüye göre Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenler Van'ın sınır köyleri üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.
Taliban'dan kaçarak Türkiye'ye gelen Afgan göçmen sayısının günde 500 ile 1000 arasında olduğu belirtiliyor.
Van'dan toplu halde kaçak göçmenler ülkemize giriş yapıyor! Sınırlarımız sahipsiz mi?
Ülke sınırları niye var? İnsanlar farklı ülke sınırlarına o ülkelerin kurallarına uyarak, kayıtlı bir şekilde girmesi için. Kayıt olmadan, isim bile alınmadan böyle girilirse ülkelerin, ülke sınırlarının ne anlamı var. Burasının Türkiye, aşağısının İran olmasının ne anlamı var. O zaman tüm dünya sınırları açsın, tek dünya devleti olalım.
Taliban Afganistan'da başa geçerse belanın büyüğü o zaman gelecek. Suriyeli mülteci sorunumuz bitmeden en az onlar kadar akın akın gelecek bir mülteci dalgasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Sınırlarımızı koruyamadığımız aşikar ama bu çok tehlikeli bir durum. ABD, Afganistan'dan çekiliyor devletin başına teröristler geçecek zararı en çok bize dokunacak, İran'ı geçen soluğu Türkiye'de alacak. Umarım Taliban orada başa geçmez yoksa nur topu gibi yeni bir sorun kucağımıza oturacak. Ayıkla ayıklaya bilirsen sonra pirincin taşını. Böyle bir şey olursa Suriye meselesinde olduğu gibi acemi olmamalıyız anında müdahale edilmeli sınırdan geçenlere.
Bu maalesef yeni olan birşey değil, devam olan bir şey.. Suriyeliyi de geçtik, heryer Afgan ve Özbek kaçaklarla doldu.. Geçen balkona çıktım, grup halinde somalili kişiler geçti, ben deyim 20 kişi sen de 30 kişi.. Mülteci kampı gibi oldu ülkemiz.. Neden müdahale edilmez, anlaşılır gibi değil..
Ülke de TÜRK insanlardan çok mülteci ve yabancı var. İnanmayan var ise sadece İstanbul da aksaray ilçesine gitsin. Eğer ki 1 tane türk görürse suratıma tükürsün.
Bu tür haberlere pek inanmıyorum, genelde haberleri teyit org'da kontrol ederim, bir çok haber malesef yalan, merkez medyada yoksa pek kıymet vermem, varsa da teyit'e bakarım. Tavsiye ederim., https://teyit.org/
@maria0 Uçağa binip geliyorlar. Turist vizesi yetiyor, Türkiye sıkıntı çıkarmıyor onlara, otobüsle gelende var İrannüzerinden ama kaçak değil. Aynı şekilde Iraklılar, İranlılar, hatta Ermeniler rahat gelip çalışıyorlar. Bizde sıkıntı bir tek Türk vatandaşlarına, o yüzden memleketin en güzel yerlerinde Türkler'den çok yabancılar yaşıyor.
Evet Afgan mülteciler ülkemize göc ediyorlar. Hatta Türkiye de iş yerleri daha düşük maaş karşiliğinda onlari işe aliyorlar. Bizzat duyduğum ve görduğum ve bildiğim bir olay. Böylece az paraya işçi çaliştiriyor is yerleri. İşin kötü yani bu yasal bir şey değil.
Nufus mudurlukleri, icisleri bakanligi disisleri bakanligi gibi kurumlardan net bilgi gelmesi lazim.. Bu turfarkli bircok görüntü gorduk internette sonrasında teyit. org sitesinde yalanlandi arastirmalari yapildi buda yalan olabilir dogruda olabilir belki van degil burasi ya da van ama 3 sene onceki haber bilmiyoruz ki biz bunları yasadik gorduk.. Internet dunya icinde dunyadir dedim her zaman burada medyalar araciligiyla yayinlananlar kisa surede okuyuculara ulasiyor ve malzeme veriyor.. Okudugumuzla yetinmeyelim arastirmaya devam edelim her zaman..
Bunların hepsi parayla ülkeye kacak giriyor sınırları para verip geçiyorlar birileri yardım ediyor o yardım edenler de başkalarına çalışıyor onlarda başkalarına öyle öyle söz sahibi insanlara gidiyor ipiin ucu
Vanlıyım ve Van 'da kaldım dönemlerde çok sık karşılaşılaşıyordum. Almanya vs diye tanıtıp ülkemize getiriyorlar bu sorun her yıl her an her dakika oluyor. Günde kaç tane göçmen geliyor bir bilseniz. Yıllarca süren bu durum artık sona etmeli..
Orada kalıp öldürüleceklerine buyursunlar gelsinler. Hani insandık, öldürülen hayvanlara bile ağlayıp sosyal medyada kıyamet koparıyorduk. İşte bu da insanlık. Masum insanlar ölecek ise gelsinler birlikte yaşayalım. Dini ve dili değil önemli olan, insan ve bize düşen kucak açmak.