Yenikapı-Kirazlı metrosunda bir genç nefes almak için maskesini bir süreliğine indirirken bir grup tarafından tepki gördü ve tartışma çıktı tartışma kavgaya kadar gidildi. Peki sorum hem o o gruba ve KizlarSoruyor sitesine gelsin metro tıka basa dolu iken maske neye yarar? burada mantık ve kural hatası yok mu?
Metroda maskesini çıkardı tepki, tepki alması doğru mu?
İnsanlar iyice paranoyak oldular. Ben ilk günden beri hiç takmadım ve ayıptır söylemesi korsan meyhanelerden çıktığım yok. Üstelik evde 70 yaşında annem var. Yani ölüm riski var diye bu kadar paranoyaya gerek yok. Ölürsek ölürüz yani, ama böyle ama şöyle. Şimdi aşı oldum hayatta takmam artık. Sıkıysa taktırsınlar. Geçen karakola işim düşmüştü, yarım saat karakolda bile farketmediler maskesiz olduğumu. Ben de unutmuşum zaten korona morona maske falan. En son üst katta yaşlı bir katip kadın polis farketti ve uyardı. Valla verin bir tane takayım dedim.
Yani yüzde iki öküm riskiyle bizi ne hale getirdiler halbuki her anımızda ölüm riskiyle karşı karşiyayiz. Bugün dışarı çıkın ve insanların yüzüne bakın, o gördüğünüz hiçbiri 100 yıl sonra oralarda gezmiyor olacak.
Yorumlara bakılırsa. Sanki maske çıkaran senmişsin gibi geldi bana.:) Benim neredeyse her gün kullandığım metro... Daha farklı olaylara da tanık oluyorum hiç şaşırmadım, insanlarımız çok sinirli hiçbir şeye tahammül edemiyorlar. Metronun tıka basa dolu olması tabii ki yanlış. Maskeyi indirmek de yanlış hareket.