Dünya çapında 3.9 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüne karşı geliştirilen aşılar birçok ülkede kullanılmaya başlarken, aşının önemini gözler önüne seren çarpıcı bir sonuç ABD’den geldi.
ABD merkezli haber ajansı Associated Press, ülkede corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenleri analiz etti ve aşı olmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.
Haber ajansının Mayıs ayını kapsayan incelemesinde 853.000’den fazla insanın Covid-19 sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve bunlardan sadece 1.200’ünün aşı olduğu belirlendi. Bu sonuçlara göre ABD’de Mayıs ayında Covid-19 sebebiyle hastaneye kaldırılanların sadece yüzde 0.1’i iki doz aşısını olanlardı. Öte yandan Mayıs ayı içerisinde 18.000 kişinin öldüğünü ve bunun da 150’sinin iki doz aşı olduğunu aktaran Associated Press, “Mayıs ayında Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirenler arasında iki doz aşı olanların oranı sadece yüzde 0.8” ifadesine yer verdi. Haberde ölenlerin yüzde 99’undan fazlasının aşı olmadığına vurgu yapıldı.Dün aşı istemezük diyen, youtube kanallarıdaki komplo teorici amcalara fazla inananlar aşı sizi öldürmüyor aksine ölümden koruyor. Aşı bulaşmayı önlemiyor gibi saçmatezlerinizi sakın öne sürmeyin bu arada çünkü Nihat Hatipoğlu izleyen teyzeler bile biliyordur bunu.
Amerika'dan aşı karşıtlarını üzen araştırma: "Aşı olanlarda ölüm oranı yüzde 1 bile değil!" Aşı karşıtları şimdi ne diyecek?
Özellikle bir aşı karşıtı değilim ama kovid için aşı yapılmaması gerektiğini düşünen ben olarak şunu söyleyebilirim. Eğer siz sayılara işkence ederseniz istediğinizi söyler. 😊 Aşı olanlarının birçoğunun ölüm sebebinin ne olarak yazıldığınıda sunsunlarda madem yeni hipotezimizide ortaya atalım. Bazı hastahaneler bazı kişilerin ölmesinde aşının da rol oynadığını pek söylemek istemiyor diye düşünüyorum. Ölenler zaten genellikle bir hastalığa sahip olanlar oluyor genellikle aşılarında direkt değil de indirekt olarak olarak yancı olduğundan ölüm sebebi ana hastalığı baz alınarak yazılıyor diye düşünüyorum. Nitekim hastalanmıcak olan ben ile bir şeker hastasını tansiyon hastasını İstanbul'da yaşıyan modern yaşama dönük bir vatandaşı kıyaslamak bence pek akıl karı değil. E hal böyle olunca ben neden kendi vücuduma başkası uğruna geçen senenin virüsü yle hazırlanmış ileriye dönük etkilerinin ne olucağını bilmediğim bir sıvıyı alayım? Covid çıkalı 2 yıl oldu 1600 kişilik düğünlerde dahi çalışsamda hasta olmadım bence okadar da aşıya gerek yok. Sürekli her alanda Aşıyı baz alarak ofansif yaklaşımlar yapanlar bence bir tık daha kudura dursunlar.
Uzun uzun cevap yazdim ama silindi bir anda. Artik aşı olmayin demem kimseye. Yillar evvel bakanin önerdiği radyasyonlu karadeniz çayını vatandasa nasil onerip icirdiler ise bu aşıları da olsunlar. Ama açik ve net söyleyeyim. Aşı olunduktan, şemsiye g*öte girdikten sonra oluşacak pismanliklar fayda etmeyecektir. Hadi bakiim herkes koşsun şimdi aşıya. Devlet sizi çok seviyor.
Ölmekte ısrarcı olanlar aslında kendi ecelini kendi getiriyor ileride pişman olacaklar :D daha inanmaları için ne bilmeleri gerekiyor gerçekten anlamıyorum. Her şeyin çaresi bulunmuşken daha ne diye olmam diye kafa tutuyor bu insanlar anlamadım gitti.
İnsanlarımız bu sınavda maalesef "Hindistan, Afganistan, Pakistan" gibi ülkelerin vatandaşı gibi davranıyor. Her şeye inanıyorlar ama bu hastaneye yatış oranı nasıl düştü onuda açıklasalar bi. Ailemde herkes oldu, çevremdeki herkes daha yan etki olan biri yok. Neymiş te 3 yıl sonra çıkacakmış. Atatürk'ün izinden gitmeyi kaybeden bu toplum şaşırtmıyor.
Yasalar bu şekilde. Dünyadaki hiç bir aşı için zorunluluk esası yok. Sadece yaptırımlar vardır. Dolayısıyla kişisel tercihe bırakılmıştır. Ben aşımı oldum, temmuz sonu 2. sini olacağım. Haklısınız ama yapacak bişey yok. Ama dediğim gibi aşı olmayıp da başına bişey gelene acımam. Bu da benim kişisel tercihim.
Aşı çare değil. Kendilerinin de belirttiği gibi "hafif atlatılmasını sağlıyormuş." Yani virüs bitmiyor, engellenmiyor. Aşı olan yine virüs olur sadece ciğerleri çıkacak kadar öksürmeyecekmiş (onların söylemiyle) Belki ben ağır atlatıp ölmek istiyorum niye dayatıyorlar? Çok düşünüyorlarsa aşı için değil, kim işsiz diye kapı kapı gezsinler.
@Diğerkâm1i abicim soyledigin durum kismen dogru :) yani şoyle aşı zaten mantık olarak hastaligi hafif atlatmak icin yapilir :) yani su cicegi kabakulak kizamik cocuk gelci cicek grip :) yani butun asilarin mantigi hastalanmamak degil hastaligi hafif atlatmak icindir zaten :))))) yani adamlar bir yalan soylemiyor hatta adamlar degil bilim yalan soylemiyor :)
"Bir hastalık var tek çaresi aşı" diyorsunuz. Hafif atlatmak çare mi, değil. Hangi bilim bu acaba nüfusu azaltmak isteyen bilim mi? Olmayın diyenler de bilimsel kanıtları olduğu için olmayın diyorlar. Fahrettin Koca da 3 yıl içerisinde ölümün artacağını belirtti. covid hasarı diyor ama hasarın ne olduğunu bilmiyor ama 3 yıl içerisinde oluşacağını biliyor. Aşı için en az 3 yıl deney gerekir ve biz faz 3 aşamasındayız. Bu 3 yıl içerisinde aşının ne olduğu ortaya çıkacak demekle eş değerdir.
@Diğerkâm1i bakin :) bu hastaligin iki cozumu var :) 1 - ) aşı 2 - ) yakalanmamak :)))) evet ilerde bu hastalık sebebiyle ölumler artıcak kabul ediyorum cunku virüs vücutta her organa tutunabiliyor :) yani tutunmasın kalici hasar vermesin diyede ası olucaksin :) ya da yakalanmayacaksin :) aşı olup hastaligi alanlar ile ası olmadan hastaligi alanlar arasinda %90 farklıliklar var :) evet aşı erken cikti gibi kabul edilebilir ama bu aşilarin tamaminda dso nun onayi var :))) yani bunu vur iyi gelir ilaci degil bunlar :) yani siz soyledikleriniz ile celisiyorsunuz malesef :)
Bunları amaçlayan zaten DSÖ :) ayrıca alanında gerçekten bilgili mi önce bunu araştırın. Bill Gates sağlıkçı diye bilinir ama yaptığı çalışmalar pek de olumlu sonuçlar doğurmamıştır. Tabii ki bilim gelişsin bizim de katkımız olsun ama "bedenim üzerinden değil" Bilim farklı yönlerden geliştirilsin, insan değiştirilemez.
@Diğerkâm1i abicim siz neye karsısiniz mesela anlamadim ben :) yani ası mantıgına mı karsısın sen :) ya da hastalaninca ilac icmeye mi :) mesela sana birsey soyleyeyim :) git eczaneden bir aspirin al :) ve ac profpektufunu oku :) tam 1 saat surer :) eeee aspirin bu ama 2 sayfa yan etki yazilmis :) simdi vucudunuzda deney mi yaptilar? bobrek ilaclari kanser ilaclari birak antibiyotikler? bunlar dsö nün insanlari öldurmek icin planımı yani :))))) neyse siz aşı vurulmayın ben ikna oldum :) bu hastalıkdan ölen birinin bir yakinini bulursaniz da gidin bir sureci anlatsinlar :) bol sans :)
@Diğerkâm1i var evet ası olup hastalanan ve ölen milyonda 1 :) ama var bu oran dogru :) ama grip asısı vurulup gripden ölende var :) yani aşının mantıgı vucuda virusu tanıtmaktır :)))) yani aşı olucaksın asla hastalanmayacaksın demek bilimi inkardır :) 2 yilda ne olacak aşı olanlar ölecek :)) yook yoook kısır kalacak :)))) aaa hayır :))) 3 bacakli dogacak :) tekrar soyluyorum inan aşı mantıgına mı ilaca mı bu hastaliga mi neye karsisin anlamadim ama sen aşı olma :))))) rahat yasa ki insan nesli tukenmesin :)
@Diğerkâm1i sulalemin yarisi doktor arkadaslarim abilerim ablalarim yani basit bir insan evladinin taniyacagi doktor sayisinin 20 kati doktor tanidigim var henuz 1 tanesi aşı olunmamali demedi :) uzgunum
@digerkam1i Tamam hep beraber izleyelim ama bilim kurgu filmlerini falan izlerken o kurguların gerçek hayatta da olduğunu düşünme. Çok yanlış düşüncedesin
@Diğerkâm1i Bende dün Biontech oldum seni kasan ne burada? Git o zaman sinovac ol, Sputnik ol bulabilirsen AstraZeneca ol. Aşı karşıtı olmada, şaşırtmadın gerçi instadan haber kaynağı edinen bir kızdan normal hareketler.
@Diğerkâm1i insanlar biontec oldukdan sonra soylemedi :) o siyasi bir konusmaydi :) bakan bu konusmayi elimizde sadece çin asısi varken yapti :) yani bu ulkeye henuz asi gelmeden once yapilmis konusma :) ayrica instagram dan bir medyumdan :) bir konusmanin 30 sn ornek vermen ve bunu bilim konusunda yapman ayrica komik bilgin olsun :) tabi bilgiye itibar ediyorsan :)
@Diğerkâm1i bu arada burada konu sadece aşı haberin olsun :) ayrica dedimya lutfen bir aspirinin prospektufunu oku :) ya da basit bir agrı kesicinin :)
Güzel bir paylaşım olmuş. Zaten amerıka halkının cehalliği de hafife alınmaz , bizde islamcılar oradada protestan cahiller var , Konuya geri dönersek ise , aşı karşıtlıgı akılsızlıktır anti bilimseldir , Herkes aşı olmalıdır , Hatta dahada ileri gidiyorum aşı olmayan Kurşuna dizilmelidir bu kadar netim , Toplum saglıgı le kmse oynamamalıdır. Aşı olunmalıdır saglıgınız için olun . Komplo teorileri gibi saçma sapan şeylere inanmayın.
Ee aksini demelerini zaten beklemiyorduk ki.. Ne bekliyordunuz? "Evet biz sizi kandırdık, onlar haklı ama siz yine de olun" mu diyeceklerdi? Durum trajikomik..
Ben hic bir komplo teorisine inanmiyorum. Tanimlanamayan bir virusun nasil aşısı olabiliyor anlam veremiyorum. Ve aslinda kimse de emin degil. Sadece ası olmus olanlarin sizde aşı olun demeside garip geliyor.
Kusura bakmayın ama saygı bir yere kadar böyle bir durumda. Aşının ölümleri bariz azalttığı ortadayken aşı olmasınlar o zaman yine hastaneler dolsun, her yer kapansın bu mu istediğiniz?
Toplumdan uzak, bir ıssız köyde yaşıyorsanız elbette saygı duyarız; tercihtir. Toplumun içinde kalabalıklarda, kapalı alanlarda birlikte yaşayacaksak kusura bakmayın; saygı duyulacak bir iş değil bu. Halk sağlığı kavramına dikkatinizi çekerim.
Aşı karşıtları bunu geçici olduğunu deklare ediyor sadece. Ancak işin enteresan tarafı, aşı 3-4 senede etki ediyormuş. 3-4 seneye kadar ki tek espirisi maske dahilinde bulaşı önlemek..
E güzel kardeşim kimi dikkate alalım o zaman? Videoyu izlemediğini düşünüyorum, izlemeni tavsiye ederim, adam diyor ki bu gün nüfusun büyük çoğunluğunu aşı yapanlar, mutasyondan en çok etkilenen ülkeler.. Bugün 3. aşı (Uyandırma aşısı) söylemleri çıktı.. Aşının uzun vadede ne gibi yan etkileri olacağı da belli değil.. Onu da geçtik, bu virüs kendiliğinden çıkan bir virüs değil, aşı piyasasında çok ciddi bir para var..
Ben aşı olana saygı duyarım. Ama benim düşüncem şu, tek açıdan olaya bakılmamalı, tarafsız bir şekilde bakılmalı..
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Amerika'dan aşı karşıtlarını üzen araştırma: "Aşı olanlarda ölüm oranı yüzde 1 bile değil!" Aşı karşıtları şimdi ne diyecek?