Merhaba! Salgının tedbirlerinin başladığı günden itibaren sağlık alanında alınan ilk tedbirlerin başında doktorların istifa hakkına yasak konulması olmuştu. Bir yılı aşkın bir süredir hayatları pahasına canla başla çalışmalarına rağmen bir çok yalana maruz kalmış sağlık personelleri emeğinin hakkını bile alamamıştı. Kısıtlamaların bir çoğunun 1 Temmuz itibariyle kaldırılması ile birlikte sağlık personellerinin istifa yasağıda bu kapsamda kaldırılıyor. Bu vesile ile, "1 Temmuz itibariyle sağlık personellerinin istifa yasağı kalkıyor, binlerce doktorun istifası konuşuluyor. Ne düşünüyorsunuz?"
1 Temmuz itibariyle sağlık personellerinin istifa yasağı kalkıyor, binlerce doktorun istifası konuşuluyor. Ne düşünüyorsunuz?
Kimse istifa etmeyecek, hepsi birer oyundu. Daha fazla maaş, ek ödenek alma içindi hepsi. Pandemi süreci hafiflemişken, halkın çoğunluğu aşı olmuşken veya oluyorken istifa etmezler, ederlerse ne iş yapacaklar? Devlet hastanesini bıraksalar özel hastaneye gidecekler, fark yok yani.
Son 5 ayda 400 doktor Avrupaya gitti. ABD' ye gitmek için TTB' den belge almaya gerek olmadığı için TTB Amerika' ya gidenlerin sayısını vermedi. Her yıl en az 1000 doktorun Türkiye' yi terk edeceğini düşünüyorum. Nitekim kokocu parti hademesi (ofis personeli) Kürşat' ların 3 Porche sahip olduğu ülkede kendilerine 6.000 TL olan başlangıç maaşını hak görenlerin yönettiği ülkede kalnayacaklardır.
Zaten yillardir kamudan özele doğru bir hekim transferi olmuyor muydu? Bence olan şey salgindan dolayı bu tarzda birikmiş isteklerin gerceklestirilmesidir. Yani daha iyi çalışma koşullarına doğru bir gidişat. Bize de devlet haatanelerinde 3. dünya ülkelerinden gelen düşük standartlı hekimler bakar.
Aman istifa edenlerin çoğu özele geçer, özeldeyse devlete geçer devir daim olur, sıkıntı yok. Bizim burada devlet hastanesi eah oldu üniversite ile ortak kullanıyorlar huzursuzluktan çoğu doktor kaçtı.
Öyle bir şey olursa bakalım gerçekten kime ihtiyaç olduğunu insanımız anlayacak mi? Sahte , kandıran sözüm ona bazı seyhlere mi yoksa doktorlara mi? Böyle bir süreçte bile hala bu insanlar rağbet görüyorsa bu toplum hiç değişmez
Salgın aşıların da etkisiyle hafifleme sürecine girecek diye düşünüyorum o yuzden istifa etmezler bence sonuçta en en zor donemlerde bile işlerinin basinda oldular. Belki psikolojik olarak yıpranan kişiler istifa edebilir ama azınlıkta olur bu sayı bence.
100 tanesi bile istifa etmeyecek. Benima rakdaşlarım var ve birlikte kalıyoruz. İlk dönemde istifa edeceğiz vs diyorlardı, şimdi arabalarını yenileme derdindeler.
Ben polis olamazsam İngiltere'ye gidiyorum 2022 de. Akrabamız orada İngilizle evli. Soruna gelecek olursam, doktorlar istifa ederse sağlık sistemi çöker.
Gerçekten de çok yazık.. Doktorlarımız hak ettiği yerlerde olmadığından dolayı bugün bir çoğu yurtdışına gidiyor.. Bu da oldukça üzücü bir durum doğrusu..
@Acılıkoala Yani öyle bir insan varımdır ki ona cesaret edecek, ben bile bazen düşünüyorum ama yaş geçince insan istemiyor heves kalmaz yeniden ders çalış kpss frlan atan zor işler
Hiç bir doktor tutupta düz memur olamaz ayrıca mezun olduğu alandan düz memur alımı yapılmıyor. Okul bitince pratisyen olarak atanıyor zaten ama devleti bırakıp özele geçer olacağı bu.
@Can3444 Doktor olduysa ders altyapısı iyidir biraz çalışsa atanır zor bir şey değil. O kadar emeğim boşa mı gidecek düşüncesi kötü ama insan bunaldıysa karşılığını aldığını da düşünmüyorsa yapabilir.
@aimPediatrician Herhangi bir lisans mezunu olan herkes KPSS'ye girip düz memur olarak atanabilir bu yüzden düz memur deniyor zaten bir bölümü yok herkes atanabiliyor.
Bu sene sonu yenidən evlerdeyiz zaten bakmayın siz aşı olduk rahatlarız diyenlere bu konuda üç tane bence yazdım olacakları tek tek. Hemşiresinden doktoruna. Temizlikçisinden sekreteryasına Allah hepimizin yardımcı olsun.
Bence de öyle olacak gibi kışın tekrar Ekim gibi yasaklar gelicek felan aslında yasakların başka amacı da var da onu da çoğumuz biliyoruz ama işte yer gel gel ki üstü kapalı kalsın neyse.. Allah çalışan herkrse yardım etsin pandemi de
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 1 Temmuz itibariyle sağlık personellerinin istifa yasağı kalkıyor, binlerce doktorun istifası konuşuluyor. Ne düşünüyorsunuz?