Türkiye ile Katar arasında "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği" protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı anlaşmaya göre Katarlı gençler Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Protokolde bu eğitimlere kabul için sınav şartı yok. Kontenjanlar her yıl tespit edilecek. Anlaşma kapsamında hastane kurulması ve işletilmesi de var. Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.Protokole göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartından bahsedilmedi.
PARALI MI OLACAK, PARASIZ MI?
Protokol kapsamında görevlendirilen misafir personel ve misafir öğrencilerin mali ve özlük hakları da belirlendi. Faaliyetlerin ücretli, ücretsiz veya indirilmiş ücret karşılığında düzenlenmesine kabul eden ülke karar verecek.
Kızım bu yıl 11. sınıfa geçti ve okulda SAT diye bir programa katıldı. Maalesef öğrendim ki T. C. vatandaşı olmamak çok büyük bir avantajmış Türkiye'de üniversite kazanmak için. Mesela bizim çocukların ilk 2000'de olmadan giremediği okullara T. C. vatandaşı olmayan bir çocuk 500.000. olarak girebiliyor. O kadar saçma bir sistem ki. Şimdi de sınavsızını getirmişler. Helal olsun valla ya. Kendi ülkemizde daha fazla ne kadar dışlanabiliriz anlamıyorum. Geçen sene de ilk 800.000 de olan bir öğrenciyi yatay geçişle almışlardı tıp fakültesine.
Gurbetçiler hep diyor ya burada ırkçılık var dışlanıyoruz diye. Biz kendi ülkemizde dışlanıyoruz maalesef.
Bu tip bir çok haksiz uygulama olacaktır. Bu şekildeki haksiz uygulamalara tepkimizi sandıkta verilmesi gerekiyor. Bir çok insan secim zamanı oy kullanmaya gitmiyor ama yönetimden de sikayet ediyor. O zaman git oyunu kullan dendiğinde de tatilimi birakamam diyerek oyunu da kullanmıyor. Bu tip insanların konuşmaya itiraz etmeye hic hakki yok. Her kullanılmayan oy istemedigin partiye de oy olarak gitmektedir.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Süpermiş, el Habibi ya külli enee Qatarii abi ben de ben de noooluur yaaa
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Akinetrols hemmen vermiş eksiyi, sizi gidi rücui zihniyet sevici yiyici menfolar siziii
Bundan üç sene önce tabiri caizse köpek gibi çalışip tıp fakültesini kazandım, haberi görünce içim cız oldu... Bunlara bursu da kayıtsız şartsız bağlarlar, rahatlari beyde yok. Bir Katarlı kadar olamadı bizim öğrencilerimiz ona yanıyorum. Daha denecek çok şey var ama Silivri soğuk diye biliyorum...
Sözcü ve benzeri gazetelerden yine standart carpitilmis yalan bir haber daha. Yazik degilmi böyle yalan haberler paylasarak, sinava girecek ögrencilerin zihinlerini karistiriyorlar.
Kusura bakma, Sedat Peker olayı Sezgin Baran Korkmaz daha niceleri olduktan sonra size inanacak güven bırakmadınız. Sizin Allah bir demenize bile şüpheyle bakarım
@sıradışı28 Bence kusuru birazda kendinde aramalisin. Belkide algi oyunlarina cabuk kaniyorsun. Bak haber yalan ve bizzat yetkililer belgeli acikliyor. Ona da burun kiviriyorsun. Iste böyle oldukca daha cok doldurusa geliyorsun. Ataist konusuna gelince. Ne diyebilirim ki Allah tekrar hidayet versin sana kardesim.. Amin
@Berkan26 kör köre demiş cırt parmağın gözüne😄tarafsız biri olarak söylüyorum CHP herhangi bir ülkeye aynı şekilde ücretsiz ve sınavsız eğitim imkânı sağlıyor diye bir haber yapılsa haberin üstüne yatar bir araba saydırırdınız ki bunun örneklerini gördük 😄 Kalkıp şimdi burada algı malgı diye basarsınız yaygarayı algının dibini sıyırırsınız bırak bu işleri😄 Siyaset değilmi CHP, MHP, AKP hepsi aynı bokun soyu
@beyazyakalıanarşist görüdügün örneklerinden birkactane paylasirmisin? CeHapkk nin yaptigi siyasetin % 99 yalan ifitra üzerine kurulu, bunu artik Ce Ha Pe lielrde biliyor, kabul ediyor ve üzücü olan destekliyorlar.
@beyazyakalıanarşist sen ilk önce üzerini örtmeye çalıştığın 128 doların hesabını ver!!! Biden ile görüşmeden önce 24 Nisan olayını gündeme getirecem deyip sonrasında da hamdolsun gündeme gelmedi demesinin hesabını ver. İdlib'de askerlerimiz şehit olup, koşa koşa Putin'in yanına koşup kapıda iki dakika bekletilmesinin hesabını ver. Zamanında fetöyle iş birliği tutup sonra da güç kavgasına girerek Allah ve milletim beni affetsin demesinin hesabını ver. Sedat Peker yol verip sonra ona ajan demenin hesabını ver. Sedat Peker sizin için meydan meydan dolaşıp oy istemedi mi! Ona Türklük hakanı ödülü vermediniz mi!! Tabi siz putperest olduğunuz için sizi düdüklese de bu adama doomalıp vermeye devam edersiniz. Kusura bakma kardeş, ben senin gibi ibbne değilim
@Berkan26 örneğini sen kendin verdin hatta şu an chpkk diyerek😄 Halbuki dağdan ayağının tozu ile inen pkklıları meclise seçmeni olduğun parti sokmuştu çözüm süreci adı altında, akil adamlar seçmişti hani ardından kürdistan lideri barzani ile birlikte halkı selamlamış bir dizi parti propagandaları yapmıştı barzaniyi başbakanlık konutunda ağırlamıştı hatta hatta ülkeye girişi yasaklı olan şivan perverin yasağını kaldırıp kürtçe konser verdirmişti bütün bunlar olurken iktidarda akp vardı. CHP ise çözüm sürecine destek veriyor. Çözüm süreci akpnin elinde patlayınca ihaleyi akil adamlara ve chpye ihaleyle servis etti😄 CHP vatan haini ilan edildi. Algıyla çözüm süreci zırvalığını chpye servis edip AKP, ye algı yapılıyor dediniz çamur atıp çamur at izi kalsın dediniz. Bu bir İstanbul da sel felaketi var imamoğlu tatilde diye algı yaptınız, bu da iki
"Gara katliamı sonrası karadeniz fıkrası anlatan erdoğan, ın gülmesinin CHP medyası tarafından haber yapılmasına da artık ne dersiniz bilmem isterseniz algı deyin isterseniz algı da seçicilik." isterseniz değişim 20 yıllık iktidarlığı boyunca devirdiği en büyük çam olarak literatürde yerini almıştır. Yani uzun lafın kısası algıda kimse elinize su dökemez. Altı sıfırla algının kralını yaptınız sadece politik değil kamusal alanda bile algı yapmayı iyi beceriyorsunuz En iyi bildiğiniz sanat dalı😄 Siyaset böyle bir şey işte algı yaparsan algı yersin. Ava giden gün gelir av olur. Çirkeflik konusunda gönderme yapman ise trajikomik hazin bir durum. Şehit babasına senin oğlunda işsiz kalsın, çiftçiye ananı al git diyecek kadar alçaldınız çifkeflik öyle mi😄 Not: CHP 19. yy çirkefiydi AKP 20. yy, ın parayla değil bu işler sırayla
@beyazyakalıanarşist AKP pkk ya teslim oldu diye propaganda yapip Kürt Halkini pkk nin esaretinden kurtarmak icin baslatilan Kürt acilimini bir yandan engel olan chp diger yandan pkk, simdi ortak parti kurdular, chpkk ve ortak TC Devletine karsi darbe girisimindeler. Hikaye okumayin, mecliste hdp hep vardi, buda kapatilacak, insallah CeHaPe kk da.
Ben gecemi gunduzume katayim Tıp kazanayım elin Katarlisi gelsin yanima otursun hem de hic bir caba olmadan. Satacak vatann toprağı kalmadi demek ki simdi de ünilere basladilar. Zaten kayyum rektorler de var katarlilara burs da bağlanır şaak size burs yok kontenjan doldu. Güzel ülkem ne halde Allah bu hale getirenlerin sevdiklerinden çıkarsın...
Bu ülke bizim degil diyen arkadaslar açın kurtulus savaşını okuyun ne durumlardan ülke kurtulmus. Bu ülke her zaman bizim ve böyle kalmaya devam edecek ihanet edenler de zamani gelince yargilanacak insallah..
Ulkemizin tıp alaninda ne kadar hatri sayilir bir ulke olduğunu biliyoruz.. Ikili ilişkilerde uluslarasi iliskilerde bu tip durumlara şaşırmamak lazim.. Katarli genclerin sinava girmeden ulkemizde alacagi egitim ve sonrasinda burada veya baska ulkede meslegini icra etmesi ulkemizin patenti karsiligindadir.. Bizler sinava giripte okuyoruz ama bu ulkenin egitim sisteminin icerisine dahil oldugumuz icin oyle katarli bir genc bizim ulkemizin insani degil ikincisi bu ülkenin sisteminede dahil olmadigi icin onlara sinavsiz..
Herhangi siyasi bir görüşüm olmadığını belirtmek isterim. "Algı oluşturucu" falan diye bir meslek olsa ülkenin %80 i sınavsız geçmeyi hak eder. Katarlılarla zaten birçok antlaşma yapılıyordu. Yalnızca Askeri ve Sağlık alanında yapılan iş prokolü olduğu söyleniyor ve sadece silahlı kuvvetlerde görev yapacak öğrencileri kapsıyor. Yani her Katarlı genç elini kolunu sallayarak bundan faydalanamaz. Üstelik bir süresi var. Bizdeki öğrencileri etkileyen bir durum yok diye anlaşılıyor. Ayrıca bizim zaten bir kıyaslama yapmaksızın durumumuz ortadadır; sınavı geçen olsa bile işsiz kalıyor. Bu algı oluşturucular yüzünden öğrencilerin çoğu düşük moral ile sınava girecektir.
Hanimefendi benim ogrencim kitlik cekip okumak icin didiniyorsa, harc yatirmak icin bin dereden su getirip oyle sinava girebiliyorsa, elin arabi gelip misafirhaneden ulasima bedava okuyorsa, evet ben algi olusturuyorum!
Hanımefendiciğim bu antlaşmadan başka nedenle de olsa Türkiye de faydalandığı için buna izin veriliyor. Ayrıca bizi etkileyen bir durum yok yani didinen yine didinenle sınanıyor. Bundan önce aynı sınava neden meslek sahipleri de giriyor diye sorun bence... Yani gelip oturmasının, eğitim görmesinin bir karşılığı var.
Katar vatandaşı nasıl olunuyor bilen var mı? 😂😂 Ya inan ne yorum yapacağımı bilmiyorum.. Tek içimden gelen kelime "Pes artık".. E yakında bazı yerlere Katar bayrağı da dikerlerse şaşırmam..
Zaten bu ülkede ya engelli, ya mülteci değilsen vatandaş bile değilsin... işin kötüsü daha 2023 e çok var kim bilir o zamana kadar ülkenim kanını son damlasına kadar ne kadar içerler biz de seyrederiz... 😏
Ohh ohh sanki biz değiliz de onlar Türk vatandaşı nedir bu Türk düşmanlığı millet burda üniversite kapisina girmek için sürünsün siz dışardan bedavaya insan alın yazık!!!
Ülke bizim ülkemiz olmaktan çıktı ülkede okuyanlara destek bile verilmiyor devlet bursu bile zengin çocuğuna çıkıyor fakirin çocuğu hem okuyup hem çalışıyor
İşbirliğine diyecek bir sözüm yok ama söz konusu ülke katar olunca sıkıntı afganistan veya bir afrika ülkesi olsa derim güzel bir şey tebrik ederim. Fakat katar olunca burnuma pis kokular geliyor.😄
Şimdi olay şu bu isterse yalan olsun bu haber ama bir Türk hiçbir zaman bir arap kadar değerli değildir. Şunu öğrenin artık özellikle ittifak bozkurtlar. Elinizi kurt yapın ve araplara destek olun.
İyi bişey diye düşünmüyorum. BİZLERİN ÜRÜNÜNÜ ÜLKESİNDE"BU VİR TÜRK ÜRÜNÜDÜR SATIN ALMAYINIZ"YAZAN ULKELERDE BİRDE DOST OLALOM OLDU HER ZAMAN TÜRK DAHA DEĞERLİDİR.
Bu soruya da aktrol sıçrar şimdi, hadi bunuda savunun ! Bizim ülkemizde bize verilen değer bu gece gündüz dirsek çürüt masada bide bunlara bak yukarıdan falan mi geldiler acaba?
Yerli ve milli olanlar Türk milleti dışında herkese fırsatlar sunuyorlar. Ülkemiz Türk olmayan için cazibe merkezi haline geldi. Bunlar her şeyi oldu bir Türk olamadılar
Çünkü sen katarlılarla bir değilsin Artı senin paran yok
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Acaba anlaşma metninde de öyle mi yazıyor? İnsanlar inanmak istediği ne varsa doğru ya da yalan hemen inanıyor inanmak istiyor nedense. Bunu sorgulamadan inanmak da yani neyse 😏
zamaninda da suriyeliler için de sinavsiz uniye girecekler lagalugasi ettiler bunlar boş laflar turkiye nerede bi dost arayisina girse veya bi mazluma ev sahipligi yapsa hemen arabozuculuk yalan haberler vsvs Allah bilerek yalan haber yalanlarin hayatini yalan etsin inşallah
Adamlar zaten avrupada amerikada okuyordu paralarını oralara döküyorlardı şimdi doktorluk vs eğitimi için buraya gelip onlara ayrılmış kontenjanlarda okuyup ülkelerine dönecekler. Dünya kadar parayı da bize dökecekler. O kadar zengin ülkelerini bırakıp senin boklu fakir ülkende kalmazlar rahat ol. Senin diplomalarının dünyanın hiçbir yerinde 5 para etmediğini de hatırlatırım. Gelirlerse lütfederler.
Anlaşma metnini okumadın mı? Askeri eğitim, askeri tıp ve sivil tıp eğitimi. Merak etme o adamlar para içinde yüzen adamlar, devlet de onlara parasız bir iş yapmaz. Zamanında katara ambargo koyuldu aç kalacaklardı bizimkiler Bim' in ürünlerini bimin dost yoğurdunu falan gönderdiler trilyoner katarlılara 😂 bedava değil tabi ki. Katar uçaklar dolusu para getirdi Türkiyeye. Suudiler küfretti katar kendi ülkesinin parasını Türkiyeye peşkeş çekiyor halk ayaklanmalı dediler. Ne hikmetse onlar ayaklanmıyo bizim mall muhalefet ataklanıyor 🤣🤣🤣
Hiç anlamıyorsunuz değil mi? Katarın parası var gücü yok güvenliği yok. Bizi koruyun kollayın destekleyin yardımcı olun biz de size parasal destek sağlayalım diyorlar ve anlaşmalar yapılıyor. Katarda askeri darbe olacaktı suudi ve mısırın desteğiyle, Türkiye gece operasyon yapıp katar darbesini önledi katar emirini kurtardı. Onları biz koruyoruz onlar da parasal destek sağlıyor. Muhalefet çekemiyor çünkü ekonomik kriz ne kadar büyürse o kadar işlerine gelecek
Yazdıklarım doğru ama bu sitede taslarlarlar seni her dagan bireyin devletten 10 bin dolar gibi para alıp gelip bizim ülkemizde 10 bin TL mmaslami caliscaklar sanıyorsunuz
Askeri anlaşma bu bahsi geçen konu, yine algı oyunlarına başlanmış... Hele ki sözcü türevi oyun peşinde olan medya varsa şüphelenmemek elde değil. Anlaşmanın içeriğini okumadan algı yapmayın lütfen, hemde tam sınav haftası hiç hoş olmuyor.
Bizim ülkemizde parası olan her yerde sınavsız okuyabiliyor. Sorun sınav değilki, sorun öğrencilerin ve ailelerin eğitim için yeterli maddi güce ulaşamaması.
@halilim123 Zaten hepimiz bu sebeple kaybediyoruz. Hakları ve doğruları savunurken araya kattığımız bir kaç provokatif söz veya yalan yüzünden hakkını savunduğumuz kişiler bile bize inanmıyor.
Ülke her gün yeni bir aşağılamaya ve rezilliğe maruz kaldı. Yıllarca okuyup dirsek çürüten, emek veren, ter döken, sınav stresi yaşayan, kazansa bile atanmayı bekleyen yığınla genç insana ve bu mesleğe emek vermiş kıdemli her doktora hakarettir bu!
Normalde yorum atmam ama yanlış düşünüyorsun bende Amerika'da okudum bizi sınavsız aldılar o ülkeler sorun etmiyorsunuz burda bunu sorun ediyorsunuz? Amerikalılara görede biz orda Suriyeli Katarlı gibiydik lütfen düşüncenizi değişin sadece eleştirmek için eleştirdiğiniz için bu sizi cahil ve bilgisiz bir insan olduğunuzu gösterir bu yukarda dediğiniz şeyi bizimkiler Kore'de Japonya'da Amerika bizim Türkler Almanya'da Viyana'da Fransa ve İngiltere sayısız defa yapıyorlar oranın insanları hiç böyle bir şeyin derdinde değil peki bunları başka ülkede yapan bizim vatandaslar eleştirilmezken biz neden ülkemiz'de eleştiriyoruz? Bence arada insanlar sadece eleştirmek için eleştirmemesi lazım bu benim görüşüm...
@mügelive Detaylı bir şekilde yazdığımı düşünmüyorum ve sen daha da açıklama bekliyorsun.. Açıklama yaptığımı varsayalım ama idrak edebileceğine nasıl emin olabilirim ki?
@Redsquare48 Avrupa eğitim sistemiyle türk eğitim sistemi farklıdır yani dediğin gibi amerikada okumuşsun ama amerikalıların tabi umrunda olmaz adamların eğitim sistemi rahat, dertleri yok. Ama türkiyede öyle mi bu ülkede biyerlere gelmek için alın teri döküyor öğrenciler, zaten eğitim sistemi bitmiş, öğrenciler hem okumak hem çalışmak zorumda bi de üstüne bu ülkede katarlılar sınavsız okuyabilecek haberi gözlerine sokuluyor kusura bakmada hakketten sen ne anlatıyosun yani.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Katarlı gençler ülkemizde sınavsız tıp okuyacak! Bizim gençlerimiz neden sınavsız okuyamıyor da, Katarlı gençler okuyabiliyor?