Protokole göre; Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek.

Koskoca İstanbul'a bile Katar İstanbul yapıldıktan sonra Türkiye vatandaşına degilde Katarlı gençlere tanınan eğitim ayrıcalığını çok görmeyelim lütfen. Atanmayan öğretmenler , iş bulamadığı için bekçilik alımına baş vuran hukuk mezunları ve daha nicesi bu duruma alınganlık gosteremeyecektir. Bizler katarda yaşıyoruz çünkü . Türkiye de yaşamış olsaydık bizlere de bir güzellik yapılırdı elbet.
Merhaba,
Öncelikle herhangi siyasi bir görüşüm olmadığını belirtmek isterim.
Katarlılarla birçok antlaşma zaten yapılıyordu.
Bunun da yalnızca "Askeri ve Sağlık" alanında iş protokolü ve sadece silahlı kuvvetlerde görev yapacak öğrencileri kapsadığı söyleniyor.
Yani her Katarlı genç istediği zaman istediği gibi bu protokolden faydalanamaz.
Bundan dolayı protokolün sınava girecek öğrencileri etkilemediği anlaşılıyor.
Üstelik süresi var, sürekliliği yoktur.
Bir kıyaslama yapılmaksızın durumumuz zaten ortadadır; sınavı geçenin çoğu işsiz, iş sahiplerinin çoğu torpilli ve yine çoğu alanında yeterli bilgiye sahip değildir.
Sınava kendi akranlarımızla girdiğimiz bile söylenemez.
Ayrıca sadece Katarlılar değil başka ülkelerden de belirli alanlarda öğrenci vardır.
Oluşturulan algılar asılsızdır.
Haftasonu sınava girecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum...
Esen kalınız...🍃
Bizim yaşıtlarımız daha sınavsız bir yere giremiyorlar da neden Katar'lılara bu hak veriliyor? Gençlikten bu kadar mı ümitsiziz? Sonra neden gençler yurtdışına gitmek, çalışmak istiyor? Ah ulan ah...
Saçma bir karar ama yaparsa kara parti yapar tabi ki bunuda. Ama önemli olan diplomalarını alıp Türkiye'de çalışmasınlar bu ciddi sorunlar doğurur ileride.
Cevap
5Cevap
Turkiyede doktorluk yapmadiklari surece sikinti yok benim icin.
Hatta umrumda degil. Yeterki o onlukleri benim ulkemde giymesinler.
Çok saçma bizimkilerde ömürlerini versin tıp kazanmak için büyük oyu burdan kaybeder işte
Yalan Haber. tr.sputniknews.com/.../
Bi Katarlı olmak kaç para?
Muz cumhuriyeti 😉
Şaka mi bu:D
Nasıl mümkün olabilir bu?
Yazık bizlere.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?