Yerli aşıda faz 3 çalışması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk doz uygulamasına canlı bağlantıyla katıldı.Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşının adının TURKOVAC olarak belirlendiği söyledi.
Yerli coronavirüs aşısının adı TURKOVAC oldu. Yerli aşıyı tercih eder misiniz?
Yerli aşı olmam çünkü kötü etkileri olursa bu aşının kamuoyu ile paylaşmayacaklarını adım gibi biliyorum. Maalesef her giriştikleri işten bir başarı hikayesi üretme sevdalısı olan bir hükümetimiz var. Evet biz bu işe giriştik ama başaramadık diyecek olgunlukta olsalar güvenirdim.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yorumlara baktım da hep siyasi eleştiri yapılmış sanki bu aşıyı AKP hükümeti mecliste oturup millet vekilleri ile yapmış muamelesi yazık ondan sonra neden ülke gelişmiyor gelişmez tabi ulusal olarak aşının kısaltması vac olarak geçer dünya bizi türko olarak bilir bilmeyen cahillere ayrıca bu hükümet kadar halkını düşünen hükümet görmedim AKP öncesi olsaydı bağ kur ve emekli sandığına Aşı vurulur onun parası SSK lılardan kesilir ama SSK lılara da Aşı vurdurulmz toplam bugüne kadar vefat sayısı 49bin ama eski dönem olsa 549 binin üzeri olurdu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vay be erdoğan reisim sayesinde ülke geliştikçe gelişiyor. Yerli aşı, yerli otomobil, yerli füze, siha, yerli tank ve daha birçok şey. Chp olsaydı şu an sadece heryerde heykel görecektik. Akp ile yola devam, vatanını ve milletini seven dev lider RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
Bari orjinal bir isim olsaydı o ne öyle çin çakması. Anlamı zaten daha gülünç Türk koyunları. Sonunda onlarda alanen itiraf ediyorlar demek ki bizim bir sürü olduğumuzu ve sürü pskolojisiyle hareket ettiğimizi. Yerli ya da değil hiçbir aşıyı vücuduma zerk ettirmem. Gönüllü arkadaşlar olsun hatta benim hakkımıda alsınlar faz 4,5 falan olsunlar. Bundan sonra kriterleri de değiştirelim aşılı aşısız diye. Oğlunuz ne iş yapıyor yerine oğlunuz aşı oldu mu denir ağlanacak halimize gülen tek millet biziz.
Herhalde bir millet kendi vatanına bu kadar düşman olabilir, icraat diye zırlayanlar yapılan her adıma bir bo. k atma peşinde : ) aşı yı bırak biyoloji hakkında hiçbir fikre olmayan iki ayaklı sığırlar kendilerince aşıları değerlendiriyorlar... bu memleketin suyunu ve ekmeğini beğenmeyenler ahada şuradan s. ktir olup gitsinler.
Elestiriyorsak Türkten beklentimiz yüksek olduğundan , aşının içeriğini bilmem lakin özenti gibi isim yapmışlardır biz bile bu kadar özenti olunmaz dedik bunu duyan yabancı devletler kim bilir ne kadar alay etmişlerdir. Tekrar ediyorum elestiriyorsak daha iyisini beklediğimiz için
@Nejgjksmshaka TURK-OVAC , orada ki "OVAC" aşı anlamına geliyor yani "vaccine". bunun neresi özentilik? hala bilmediğini söylerken bile bilmişlik taslıyorsun
benim güvenim sıfır bu siyasetçilere herşey oy için yapılmaz. bu aşı ve çok insan öldü. aşı sağlık ile ilgili dikkat edilmiştir diye umut ediyorum yerli aşı şart inşallah en iyisi bu aşı olmuştur yinede
Aşı piyasaya çıkana kadar Biontech aşı olmuş olurum diye düşünüyorum ve maalesef ama Türkiyede birçok prosedür bazı unsurlarla ( 💰) esnetilerek atlanabildiğinden pek güvenemem herhalde diye düşünüyorum.
Zeytinin boyandığı, pul bibere talaş katıldığı, fıstıklı baklavaya bezelye karıştırıldığı, balın şekere bulandığı, dinin sömürülüp her türlü usulsüzlüğün yapıldığı bir yerde kimse bana yerli aşı yapamaz.
En garanti bağışıklık virüsü kapmak, sentetik aşılar bir yere kadar. İnsan vücudu her şeyi yenmeye programlı. Benim tek güvendiğim aşı bedenim. Dünyada daha vaktim varsa virüse göre bir şey yok.
Ben Türk doktorlarına güveniyorum yerli aşı daha güvenli olur bence tamam diğer alanlarda çok başarılı değiliz ama Tıp alanında gerçekten Türk doktorları çok iyi
Knk güvenilir de Diğer aşılar daha fazla insana vuruldugundab sağlık riskleri daha çok biliniyor Ama bu aşı daha yeni olduğundan Digerleri kadar Güvenilir bir aşı değil
Herşeyimiz çakma sinovac Sksmsosksoskso Otomobil yaparız bütün parçalar yurtdışından gelir Silah yaparız yurtdışından gelir Allahtan tuvalet terliğimiz yerli üretim
@Just1member Hem eski tarz aşı olması hem de etkinlik oranının yüksek olması.. Bilinen eski usül aşılar bence biontech gibi yeni teknolojiden daha güvenilirler. Evet biontech aşısı da çok etkili. Ama 5- 10 yıl sonra sağlığa olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Saglamcı olmakta fayda görüyorum.
@Just1member Rica ederim.. Yerinizde olsam kapali kalabalik ortamlara sıkça girmek zorunda olan biri degilsem yıl sonuna kadar maske ve mesafeye dikkat edip kendimi koruyarak sabrederdim. Muhtemelen o zaman zarfinda salgın iyici dip yapar. Ve aşıların guvenilirligi hakkinda daha çok bilgi akışı olur.
Aynen bu salgın denen illetin kökü kuruyana kadar takıcam maskeyi başladığından beridir yakalanmadım yeri geldi taktım yeri geldi takmadığım vakitler dezenfektan ve kolanyayla ellerimi yıkayarak önlemimi almaya çalıştım tamamen sıyrılmadan bırakmicam bu tedbirleri