İsviçreli Eveline Blatter (51) ile Claudio Clemens Giger, yaklaşık 3 ay önce geldikleri İstanbul'dan bisikletle Türkiye turuna çıktı.
Ardahan'a ulaşan iki turist, Çıldır Gölü'nü gezdikten sonra göl kıyısındaki Akçakale köyünde bir tesiste konakladı.
Turistlerin tesis önüne bıraktıkları bisikletleri çalındı. Blatter ve Giger’in şikayeti üzerine bölgeye Çıldır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi.
Soruyu sorma tarzınızı çok yanlış ve manipülatif buldum!
"Ekipler, 4 saatlik çalışmayla bisikletleri çalan 3 şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı." Bu önemli ve değerli bir çabadır, başarıdır.
Yurtdışında ciddi fiyatlı bir bisikletim çalındı, her gün başımıza geliyor böyle şeyler denilerek başlarından savıldım. 1 hafta sonra arkadaşımın çok değerli bir bisikleti çalındı, hiçbir sonuç alınamadı.
Türkiye'ye bir daha gelirler mi? Seve seve ve güvenle geleceklerdir.
Hırsızlık her yerde olur da, kilitlemeden kapı önüne bırakmak da büyük saflık. Turist diye kolluk kuvvetleri seferber olmuş. Aynı çalışmayı her vakada bekliyoruz.
Çalınan bisiklet olsun. İtalyan gelin vakasında olanları unutmayalım. Böyle bir kaç pislik yüzünden tüm toplum zarar görüyor. Allah yarattı demeyip bütün kemiklerini kıracaksın böylelerinin.