Kız ile görüşmeye bisikletle gidince şöyle bir tepeden tepeden baktı, " Araban nerde?" gibisinden...
Sonra da 30dk boyunca bana bakmak yerine tavana baktı çekti gitti...
Bu araba takıntısı nerden kaynaklanıyor?
Kız ile görüşmeye bisikletle gidince şöyle bir tepeden tepeden baktı, " Araban nerde?" gibisinden...
Sonra da 30dk boyunca bana bakmak yerine tavana baktı çekti gitti...
Bu araba takıntısı nerden kaynaklanıyor?
Cevap
3Cevap
kız biraz alt kesimden sanırım. takma böyle şeyleri hollanda da arabayla gidince linç yersin burada bisikletle. maddesel seylere takılmayı bırakınca muasır medeniyet evresine geçiş yaparız umarım
Bizdeki gibi kamyondan bozma SUV lerle gidince köylü muamelesi yapıyorlar diye biliyorum
uzun süre makedonya da abde de ve hollanda da kaldım. makedonya daha az gelişmiş o yuzden hollandayı alıyorum baz olarak kimsenin giyimine arabana baktığı yok genellikle comfort odaklılar işini görüyorsa istedigini yap. orada otururken en lüks araba benimdi, arkadaşlarım hep derdi bu bu arac seni uzaya götürmüyosa buna bu kadar vergi ve benzin masrafına gerek yok diye. maddi durumu asiri iyi arkadaslarimin bile sıradan eski model aracları vardı cunku amac bir yerden bir yere gidebilmek. bakış açımı baya geliştiren tecrübelerdi
Öyle zaten ama Türkiye şartlarında eski model araba biraz risk...
Karısının elinden bilezikleri alan ne kadar adam varsa sanayide dükkan açıyor sanki. Zerre kadar güvenmiyorum sanayi esnafına...
babamın 12 yıldır bindiği bir maybachi var güvenilir sanayici bulmus bi tane hallediyolar işlerini. güvenilir illa ki bulunuyor yani aşırı lükse lüzum yok bence
Kesinlikle saçma
Maddiyat önemliymiş demek ki onun için
Eşim de yolcu arabalarıyla geliyordu evlendikten sonra aldık arabamizi
Ne guzel...
Bana da liste vermişlerdi
"Bunları al gel" diye.. " Aşk karın doyurmuyor" demişlerdi.
Kızları rahat etsinmiş..
Ogun bugundür kimseyle görüşmüyorum. 5 yıl olmuş
Yazık gerçekten
Tamam düğünde dernekte biseyler istenir tabi de hani derler ya baba evinde görmediğini elin adamından istemek de ne derece doğru
Sömürmek tamamen
İstenmesine bile tahammülüm yok aslında.. Bizde " takdirinizdir" denir konu kapanır. Hayvan pazarında inek satar gibi de istenmez ki...
Sonra kızın babasının yüzüne " Satıyor musunuz kızı?" diyince "patavatsız" oluyormuşum
😀😀😀 biraz patavatsızlik olmuş ama sanki
Her yörenin değişir aslında ama şu dönemde iyice suyunu cikarirdilar
Tanesi 60 gramdan 9 bilezik
Ayrıca takı seti
5 taş yüzük
Ayrıca tek taş yüzük
3+1 havuzlu siteden ev
Araba
80 000 TL maaşlı iş..
Sence kaç kişi bunu yapabilir tek başına?
Ev araba fazla evet ama kurtuldum diye düşün boş ver
Bu hem aileyle hem de kız ile ilgili
Babam bize defalarca söyledi fazla bisey istemeyin ne lazımsa biz alırız diye
Mobilyaları bile ona göre seçmiştim
Allah gönlüne göre versin olur nasılsa
Bisiklet çoluk çocuk oyuncağı
O zaman japonya, Avrupa ülkeleri vs de yaşayanlar çoluk çocuk mu?
Avrupa japonya vs düzlük coğrafya buralar hep dağlık tepelik, burada bisiklet anca çoluk oyuncağı olur
Hmm İtalya ya hiç gitmediğin nasıl da belli
Usengeclik
Eziklik duygusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Haklısın ya, araba takıntısı bizde ciddi bir mesele. Ama işin özü aslında "prestij" kavramında. İnsanlar genel olarak arabayı statü göstergesi olarak görüyor. Bir de toplu taşımanın kısıtlı ve bin bir zahmet olduğu yerlerde, "özgürlük" gibi bir anlam da yüklüyorlar arabaya. Avrupa’da ise şehirler bisiklete uygun, ulaşım rahat ve kimse trafikte delirme noktasına gelmiyor 😅
Ama mesele çıkarlarla alakalıysa, o kızın olaya modern veya sürdürülebilir bir bakış açısıyla yaklaşmadığı kesin. Bisikletle gitmen çok enerjik ve çevreci bir seçim, seni tebrik ederim 🌿🚴✨