İzmir'in Konak ilçesindeki HDP binasına giren ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer tutuklandı.
"Polis ve katil Onur Gencer arasındaki ilk diyalog: İsmin ne abicim?"
SS duydun mu?— orhan aydın (@orhanaydin6) June 18, 2021
Bu görüntüyü yorumlamaya kelime bulamadım, siz ne düşünüyorsunuz? Boğaziçi üniversitesinde öğrencilere aşağıya bak diyenleri de, bunu da unutmayacak elbet insanlar.
İzmir'deki HDP İl binasına saldıran katilin Polis tarafından böyle gözaltına alınması sizi rahatsız etmedi mi?
*Faşizmin yüzü bu ülkede hiç değişmedi ki.. Kamera karşısında nazik davranır, emniyette omuza alıp hatıra fotosu çekerler. Nedenleri hep aynıdır.. Onlar vatanseverler, öldürülen garibanlar ise katli vacip olan vatan hainleridir.. Vatanseverlik buysa elbetteki her namuslu insan için vatan haini olmak bir onur olur.
VATAN HAİNİ
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Polis ismini soruyor. Yani henüz şüpheli bile değil. Dolayısı ile polisin Anadolu çocuğu ağzı ile "abicim" demesi normal. Ölen teröristin babasını açıklamalarını görünce, öldürenin haklı olduğunu anladım. Ailecek, Türkleri "düşman" gören bir ifade kullanıyor. Demek ki ölen teröristte aynı bk. Öldürülen terörist, Polisin "teslim ol" uyarısına, uzun namlulu otomatik silah ile karşılık veren Dilan Kortak'ın cenazesinde hüngür hüngür ağlıyor. Demek ki potansiyel bir katil. Bunun için bir masumu öldürmesini beklemek aptallık olurdu. Saldırıya uğrayan HDP İzmir İl binası önünde 2 yıldır hergün "evlat nöbeti" tutan başka bir Kürt vatandaşımız şu ifadeyi kullanıyor, "Hepsini tanırım, saldırıdan önce o kızı bırakıp hepsi binadan çıktılar, o kızı kurban ettiler". Bu da provokasyonun nasıl gerçekleştiği hakkında ilginç bir şüphe uyandırıyor. https://www.sondakika.com/haber/haber-izmir-de-yasanan-saldiri-sonucu-evlat-nobeti-14210151/
Nasıl yakalandi, diretti mi, polise zarar vermeye çalıştı mı? Silahlıydı mesela polise silah dogrulttu mu? Eğer cevap evet ise polisin böyle götürmesi yanlış. Ama polise zorluk çıkarmadan teslim oluyorsa napsın polis? Kafasını duvarda sürüyerek mi getirsin. Bu ülkede en çok acidigim kesimlerden biri de emniyet. Zorluk cikarsalar da tepki veriyoruz işlerini yapsalar da. Ayrıca "abicim" kelimesi bir çok insanın diline pelesenk olmuş bir kelime. Kendimden biliyorum. Polisi tanımadan "abicim" dedi diye bağrına bastığı anlamını cikaramayiz. Son olarak da her polis farklıdır. Bogazicinde o tavrı gösteren polis ile ayni polis olsaydı kesinlikle hak verirdim tepkiye. Lütfen emniyete yönelik algı oluşturmayın insanların zihninde. Haklı olsanız dahi şahıslar kurumu bağlamaz
Bu ülkenin ekmeğini yiyip, Bu ülkenin suyundan içip, Bu ülkenin taşından toprağından faydalanıp, Bu ülke için her hainliği yapan şerefsizlere ses çıkartmayanlara kanın donması lazım.
HDP başkanı ( selo denen soysuz ) Sizi pkk 'nin tükmüğü ile boğacağız dendiğinde ses çıkartmayan herkese kanın donması lazım.
Ufak bebeklerin bomba ile öldürüldüğünde kanının donması lazım.
Hamile kadınların bomba ile parçanalıp cesedinin olmayaşından boş tabutun toprağa kanduğunda kanının donması lazım.
Bu ne dir? suçlunun polise teslim olmasıdır. Senin kanına ne dokundu?
Ne var burada?
Kanında bozukluk olanların kanı farklı akıyor işte..
HDP' den nefret ediyorum. Ama dünyada ne kadar HDP 'li varsa hepsini katledelim gibi bir dava gütmüyorum. Öldürmek, kan çıkarmak vs bunlar toplumu daha çok provoke etmekten başka hiçbir işe yaramıyor ve ükledeki HDP'lileri katlederek PKK'yı bitiremeyiz diye düşünüyorum.
Şimdi linç yiycem ama keşke içerde daha çok kişi olsaydı o kadar hapis yatcak allah yardım etsin dualarım onla ve son olarak biz vurduk allah arttırsın ateşleri bol olsun🤘🏻🇹🇷