Arkadaşlar geçen gün Adana seyhan'da sokaga çıkma yasağı olduğu için olay bilinen ve anlatıldığı kadarı ile Polis'in dur ihtarına uynayan suriyeli genç araba ile kaçmaya çalışmış Polis'in ateşi sonucu kalbinden vurularak hayatını kaybetmişti 1 gün sonra da Polis tutuklanarak cezaevine yollandı siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Geçen gün Adana seyhan'da yaşanan Polis'in silah ile bir kişiyi vurarak hayatını kaybettiği olay hakkında ne düşünüyorsun?
İki gün önce lanet okuduğunuz Suriye vatandaşı, söz konusu provakasyon olunca baş tacı oluyor. Yaşanılan coğrafyaya göre hüküm vermemek, ırkçılık yapmadan söylemek gerekirse bu kaos ortamında "Dur" ihtarına uymayan bir vatandaştan bahsediyorsunuz. O vatandaş virüs taşısaydı ve durdurulmasaydı bu sefer "Neden durdurmadınız?" Sorusu sorulurdu
Suriyelinin kimlik kontrolü esnasında dur ihtarına uymamış ve havaya bir kaç kez silah sıkmış halen durmayinca yaralamak isterken silahla vurulmuştur. Bir zamanlar Suriyelileri istemeyen toplum ne ara bu kadar Suriyeliler konusunda duyat kasıyor anlamadım. Dönek olmayın.
O katil polis 17 yaşında ve tek suçu sokağa çıkmak olan o çocuğu 3 metre mesafeden direkt olarak kalbine ateş etmek suretiyle vuruyor ve çocuk anında hayatını kaybediyor. Ulan daha geçen gün otogarda herkesin içinde polisin gözü önünde 15 yaşında çocuğu bıçakladılar, saldırgan çocuğun ölümünden emin olana kadar başından ayrılmadı, polis karşıdan sadece ve sadece seyretti. Onun gibilere ateş etmezler, gerçek katilleri, suçluları vurmazlar ama masuma gelince nedense bir efeleniyorlar. Ne denir ki, çok yazık. O çocuğun ailesini düşünemiyorum..
3 yıllık meslek hayatımda bu tür olaylara teşkilat içinde çok defa duydum ve şahit oldum. Lakin ölen bir suriyeli Arap olunca neden bu kadar toplum çok aşırı tepki verdi anlamadım.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Geçen gün Adana seyhan'da yaşanan Polis'in silah ile bir kişiyi vurarak hayatını kaybettiği olay hakkında ne düşünüyorsun?