Muharrem İnce CHP'de kadro dışı kalması ve artan Cumhurbaşkanı aday adayları sonucunda farklı siyasal nedenler belirterek önce Memleket Hareketi'ni başlattı, sonra partileştirdi. Peki bu partinin CHP'den ne gibi bir farkı var?
CHP mi tercihiniz olur, Memleket Partisi mi? #AlfaOrtak
Muharrem İnce kendi ipini kendisi çekti. Cumhurbaskanlik seçiminde oylar saatlerce sayılmadığında veri akışı durdu (!) denildiğinde konuşup oylarına sahip çıksaydı şu an partisi çok daha fazla destek alırdı. Halkın güvenini kırdı daha da olmaz bence. CHP den nispeten daha ümitliyim bakalım.
Oy sayımının durduğu doğru değil yalnız. Veri akışı da Millet İttifakı'nın Adil Seçim Platformu' nda yaşandı ki Adil Seçim Platformu yaptığı açıklamada seçimden önce uygulamanın denenmediğini açıkladı.
Anlamadığım şey şu.. Muharrem İnce'nin HDP bayrakları altında miting yapmasını bile kabul edip, seçim sonucunu kabullenmesini mi eleştiriyorsunuz?
Sanırım karistirdim hatırlattığiniz için teşekkürler. Ayrıca ben Muharrem incenin HDP bayarklari altında miting yapmasını destekliyorum demedim seçim sonucunu hiç bir şekilde açıklama yapmadan kabullenmesini ve ona milyonlarca oy veren seçmeni değersiz görüp bir açıklamaya muhtaç bırakmasını eleştiriyorum. Sizin sorduğunuz sorunun cevabını da verdiğimi düşünüyorum.
Açıklama yapmaması sizin için HDP Bayrakları altında miting yapmasından daha kıymetli. Birine öfke duyarken ötekini "desteklemiyorum" deyip kapatıyorsunuz.
Bence eleştirilmesi gereken Çelebi'nin tutumudur.
Soruları genellikle tartışma amacıyla soruyorum, kusura bakmayın.
Hangi Çelebi? Evliya Çelebi dışında bir çelebinin lafına itibar etmem. Bu ulusalcı ruh hastaları Chp'de kendine yer bulamayınca herkesten daha anti-chp oldular
Daha 2 yıl önce fikriyatın bayrak devleti ulusalcılar tarafından yönetilmiyormuş, Pandeminin başlamasıyla her devletin ırkçılığa varan milliyetçiliğini görmemiş gibi konuşuyorsunuz.
Acizlik, sadece ''Bir laf atayım ve üstünlük taslayayım'' şeklinde argüman geliştirmekle olur. Ülkücü, dinci, ulusalcı, hepsi aynı ruh hastalığından muzdarip, hepsi kendini diğerlerinden çok farklı sanıyor ve hepsi birbirinin aynı
Dünyanın kalanında milliyetçiler aha bizim ülkücüler gibi bir kitle. Kemalizm ile hiç alakası yok Avrupa'nın yönetimlerinin, kafanızdan bir şey uydurup allahın kapitalist ve globalistlerinin ulusalcı devlet anlayışına sahip olduğunu iddia ederseniz, size canım'' demek hakaret değil, gözlem yapmak olur
S400'ler, Libya'nın KKTC'nin ya da Azerbaycan'ın desteklenmesi sorun mu? Ben CHP'ye bakınca Türkiye'nin bağımsızlığıyla nasıl kavga ettiğini görüyorum.
Bu sebeple sizi anlamak, baktığınız yeri görmek istedim.