Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş 500'den fazla engelli vatandaşa topladıkları kapaklarla tekerlekli sandalye sağlamışlar şimdiye kadar. Gerçekten o kadar üzücü ki yaklaşık 160 kilo civarında kapak çalınmış kapılarının önünden. Böyle bir iyiliğe neden köstek olunur? Halit Aydoğan o kapaklarla 1 sandalye daha alabilirdik diye ağlamış, yazık değil mi adamcağıza? Tam ülkede iyi şeyler oluyor derken yine böyle şeyler görüyoruz, utanıyorum artık. .Dede-Torun Mavi Kapak
Dede ve torununun engelliler için topladığı mavi kapakları çaldılar! Ne düşünüyorsunuz?
Kötülüğün hakim olmasının sebebi iyilik yolunda aktif olarak çalışanların çok az olması çoğu kişi ALLAHIM YARDIM ET ŞU KULLARINA diye dua etmekle yetiniyorlar oysa Allah kuranda o kullara bizim el vermemizi emrediyorlar. Bu dede torun gibi insanlar örnek olmalı kalbinde iyilik taşıyanlar pasiflikten çıkıp aktifliğe bürünmeli. Misal örnek vereyim ben sma hastası eslem zümra nilüferin yardım gönüllüsüyüm. Gönüllü grubunda 140 kişi var ancak bu bebek için aktif olarak çalışan birşeyler yapmaya çalışan 15 kişi var. Grubun geri kalanı ah eslem vah eslem diye sızlanıp duruyor. Kalbinde iyilik taşıyanlar aktif role geçmedikçe maalesef kötülük hakim olmaya devam edicek
Uzun yıllar Anadolu insanı güzellemeleri ile uyutulduk. Bundan 15 sene önce Serkan İnci nin de dediği gibi internet Anadolu da yaygınlaştığı zaman göreceksiniz Anadolu insanının gerçek yüzünü demişti. Anadolu insanı genel olarak kurnaz ve güvenilmezdir. Seneler önce bir araştırma konusu sonucunda araştırmacı sayfalarca yazmak yerine Anadolu insanını sadece şunu yazmıştır: Anadolu da bir eve gidin. Karınızı bir hafta emanet edin. Birşey olmaz ama ola ki 5 dk geciktiniz artık o sizin karınız değildir.
Kısacası bu coğrafya insanı genel olarak güvenilmezdir.
Merhaba! Bu soruyu bu şekilde gündeme getirdiğiniz ve paylaşımda bulunduğunuz için size teşekkür ederim. Bu haberi TV' de bir haber programında izledim ve üzüldüm. Zira orada yardım etme amacı ile hareket eden iki kişiyi üzen ve bunun yanı sıra diğer engelli ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan kardeşlerimizi üzen hırsızlara bir çok şey demek isterim. Yapılan yanlıştır. Telafisi hala mümkün, bence gündüz vakti bırakıp helallik alsınlar. Veya korkuyorlarsa, gece bırakıp gitsinler. Düşüncelerim, şimdilik bu şekilde. Saygılarımla...
Daha önce duymuştum bu dede ve torunuu öncelikle maşallah diyorum ve yaptıkları şey için onları tebrik ediyorum ⭐💯 Çalınma konusuna gelinceee artık bazı insanlar ne yapacağını şaşırdılarr yazık gerçekten.. Umarım kısa sürede yapan kişi bulunurr..
İnsan evledı bir kapaga bile tenezül ediyor hırsızlığa ahır cezeler gelmedifği sürece bu kanunlar deşmesigi sürece mağdur daha madur oluyor adamlar kanunu öyle bir yapmış ki sanki sucluyu bir nevi yargılamamak için elinden geleni yapıyorlar tabi bu kanunu düzenin suclusu çok olunca acık bırakmalıki oradan yırtmalı
Çok üzüldüm ya, burda oldu. Sümer Mahallesinde dede-torun lar hatta. Bizde burdan toplananları götürüyorduk... Nasıl bir dünya haline geldik, akıl alır gibi değil...
Bir zengin işadamı istese kapaklara derhal sahip çıkabilir ama şu an herhalde mafyatik dizi izliyor, Allah boşa çıkarmaz kimsenin temiz ve samimi gözyaşlarını...
Dediğin gibi, engeller için biriktirmişler. Fakat özür dilemeyen özürlüler çalmış, hak edenler fiziksel engelli, çalanlar akli ve ruhi anlamda özürlü... Yazık ettiler kendilerine
Belki yine engelli biri çaldı, başkasına gitmesin diye ne biliyorsun. Çalmak kötü elbette ama çalan kişinin koşullarını bilmiyoruz. Öyle duygusal pembelik ağlama edebiyatı yapmayın.
niye şaşırıyorsunuzki.. hele bi çevrenize bakın herşey art niyet çıkar ve menfaatten ibaret olmuş.. çünkü çocuklarımızı gençlerimizi düzgün yetiştirmiyoruz..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Artık iyilik yapılmasından bile rahatsız olan bu kansız şerefsizlerden bıktık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çok üzüldüm ya çok duygusal bi insanım :( niye böyle bir şey olmuş :'(