Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hepimizin zihni cinselliğe kayıyor galiba :D adamlar dardanel'in balığını makarna üstüne koyuyoruz demek istemiş... Cümle bu akşam makarnaya koyuyoruz ne koyuyoruz? Balık lan balık!.. Kim nasıl anlamak isterse öyle anlar ne yalan söyleyeyim bende olayı öğrenince o şekilde algıladım. Yalnız bu koyduk koyuyoruz gibi cümleler kalıplaştı... Altında erkek erkeğe laf atma da var denilebilir. Cümle erkekten cümleyi yiyende erkekler... Kızların bile "mk" küfürlerini ettiği bu ülkede şu kelime için cinsiyetçilik kullanılması manidar. Amaç dardaneli bitirmek ki zor* ya da kötü reklam üzerinden yüceltme :D yeni nesil dardeneli artık biliyor... Dardanel ekmeğini aldı vatandaş olarak bu reklama sağlam alet oluyoruz hade hayırlısı :D
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Futbolda koymak, koyuyoruz, koyduk mu gibi iğrenç kahve ağzını evvelden sokaktaki adam kullanırdı, şimdi kurumsal koca marka kullanmış.
Ayıp etmişler, reklamın iyisi kötüsü olmaz mottosundan yola çıkmaya çalışmış sonunda özür dilemek zorunda kalacakları bir duruma düşürmüşler kendilerini.
Abartıyorsun, koymak kelimesinde ne var diyecek arkadaşlara soruyorum.
Bu zihniyete göre dün kim kime koymuş oluyor?
O yüzden, böyle ifadeler kullanmamak en doğrusu.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeni Türkiye'de hiçbir rezilliği yadırgamıyoruz artık maalesef... Kıraç'ın faşizm kokan marşı, cinsiyetçi argocu reklamlar, kulüplerinde at gibi koşturan futbolcularımızın milli formayla italya karşısında gezinmesi... Hergün yeni dipler görmeye alıştık...
22 Yorumla- +1 yıl
Offf sonunda be sonunda aklı başında "makarna size koydu" veya "ne var bunda Avrupa da yapıyor" gibi saçma sapan şeyler içermeyen mesajı anlamış ve buna göre bir tepki vermiş birisi gel seni alnından öpeyim güzel insan 😘
Cevap sahibi+1 yılMersi ve bilmukabele hanımefendi. 🙏
Daha büyük rezillik paylaşıyorum

20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
87Cevap
- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılreklamın neyi var? avrupa yapınca kimsenin sesi cıkmıyor. siz eskilerdeki gazete manşetlerini bilmiyorsunuz herhalde.

414 Yorumla- +1 yıl
Çıkarmışsın arşivi :D
- +1 yıl
@kırmızılego bunşarı zamanında gazeteden okuduk
- +1 yıl
Evet lise zamanlarımdan hatırlıyorum bu tür haberleri :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 Evet öyle gülüp geçmek lazım adamlar yendi zaten fazla büyütmenin anlamı yok
- +1 yıl
Hâlâ bunları normal olarak göstermeniz sizin beyin rezilliğiniz demektir. Sizin türk manşetlerinde böyle kalitesiz sloganların olmasını 1 grm beyin içermeyen futbol anarşizmi ve kirliliği içeren sloganları adam gibi " evet ne kadar iğrenç slogan" demeye karakteriniz yoksa bu kadar kadının öldüğü bu ülkede italyanların size koyması gram umrumda değil. Çünkü siz uykusundan uyanmayı bilmeyen vizyonsuz insanlarsınız. Doğruyu yanlışı ayırt edemeyen körlersiniz. Allah sizi ıslah etsin.
- +1 yıl
@demitry avrupa gazetelerinin türklerle ilgili çirkin manşetleri sorun olmuyorda bunlar oluyor değilmi. lafa gelince basın bilmem ne özgürlüğü buna gelince kaba haber. bide kadının öldüğü diyerek olayı başka yöne çekme derdindesin. bu ülkede erkekte ölüyor. 2 tokat vuran erkeklere aşık olupta bana algı yapma burda.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Çifte standart ne demek onu öğren önce ben türkiye vatandaşıyım türkiyenin yaptığı hatadan ben sorumluyum yurt dışında çıktığında böyle saçma salak reklamlar yüzünden yargılanmak istemem beyni olan bu reklam ve sloganların hatalı olduğunu bilir. Sende burdaki 2. Hatasın yani yanlışı savunan tarafsın.
- +1 yıl
+1 yılBu tür reklamlar epeydir var. O birisine , diğeri ötekisine gönderme yapıp dururlar. Ne malum onların da bizim hakkımızda buna benzer bi reklam yapmadığı? Dolayısıyla reklam üzerinden pek kaale almamak lazım. Ona bakarsan Mercedes, Audi, BMW ve bazı araba markaları birebir böyle laf sokmalı reklam yaparlar. MErcede ve BMW mesela ikisi de Alman. Bunda neyin ırkçılığı denebilir? Denemez tabii ki. O yüzden diyorum kaale almaya gerek yok.
12 Yorumla- +1 yıl
Biz makarnaya koyduk ama akşam onlar bize koydu bu n'olacak?
+1 yıl15 16 yasinda kizlarin agzindan buyuk sigarayla mkli falan konustugu cem yalamazin recep ivedikin gise rekorlari kirdigi ulkede bu reklam cok normal. Amaaa hem siyasi hemde turk firmasi oldugu icin rakipleri tarafindan cokertilmek istenmesi nedeniyle dardanel yipratilmaya calisiliyor. Yapanlarda recep ivedik filmlerini kacirmiyan tipler
20 Yorumla
+1 yılFazla kahve jargonu kokuyor. Taraftar muhabbeti gibi. Aslında ince düşünülmüş ama yeri değil.
Her şeye de cinsiyetçi demeyin yahu tutturmuşsunuz bir cinsiyetçi. Farklılıklar güzelliklerimizdir. Tüm insanlar nasıl aynı değilse iki cinsi de aynı kabul etmeyin.10 YorumlaEvet rahatsız edici. Koymak etmek sürekli ona buna koymak, kaymak, yalamak, yutmak. Bel altına vurmuşlar. Ama emin ol oradaki reklamcılar profesyonel ve sen bile şu anda burda dardanelden söz ettirdin. Kim bilir daha nerelerde paylaşıldı ve akılda kalıcı oldu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz politikası, maksat adın duyulsun. Ki hoşuna giden insanlar da vardır elbet çokça.
00 YorumlaÜlkede rezilliği eline alan alana bu nedir arkadaş. Gerçi ülkede bozulmayan kurum falanda kalmadı, her yerde çöküş tüm hızıyla sürüyor.
10 Yorumlayav arkadaşlar bırakın bu toplumsal duyar kasma triplerini ya
AMAÇ : kendinden söz ettirmek
ARAÇ : kelime oyunu
SONUÇ : ks’ de açtığın konu ve bunun gibi niceleri
yani viral olmak istediler ve oldular,
benim için sürekli gülerek kebap yapan ya da et tokatlayan birinden farkı yok
çok da kasmayın ya...00 Yorumla
+1 yılBı dünkü Danimarka Finlandiya maçındaki gelişmişlige saygı sevgiye bak bide bizimkilere
Biri savaşa gider gibi şarkı yapar Mehmetçikle milyon dolarlık futbolcuyu bir tutar biri yemeğiyle dalga geçer futbolcular binbir çeşit reklamda oynar sonrada İtalya 3 tane koyar bunlara gerçekten bazen Türk olduğum için utanıyorum ha bide unutmadan o maske üstüne bıyık takan adam ayrı bir rezillik10 YorumlaGündem konusunda 616 cevap paylaştı. Genc kizlarin bile kadin cinsel organini soyleyerek konuştuğunu goruyorum kufrederken, hatta kizlarin birbirine ustun cikmak istediğinde yine sanki erkek gibi kadini küçülten kufurler kullandığını, birbirlerine "aga" dedigini... bunlar yanlış seyler yalniz once kadinlar bu tip sozleri hayatinda bulundurmamali ve soyleyene tepki vermeli...
00 Yorumla
+1 yılHerkes buna inanılmaz linç girişiminde bulunmuş fakat ton balıklı makarna gayet güzel bir yiyecek ki bence çok zekice bir reklamdı çünkü 878 beğenme var ss aldığın şeyde fakat dün 150 milyon kişi tweet attı konu hakkında herkese kendini tanıttı
05 Yorumla- +1 yıl
Dardanel tonu yeni tanıyan da ne bileyim...
- +1 yıl
@RüyalardanBirAdam tanınmıyor tabi tanında 10k mı olurdu takipçisi bu gönderiden sonra %70 arttı takipçi sayısı 3 ay sonra kimse olayı hatırlamaz fakat markayı hatırlar
- +1 yıl
Yahu ton balık dedin mi akla Dardanel gelir takipçi sayısıyla mı ölçüyorsun bunu. Selpak'ın da takipçisi az ama mendile selpak diyoruz onun gibi düşün. Böyle reklamlara muhtaç değildiler çirkinleşmelerine gerek yoktu.
- +1 yıl
@RüyalardanBirAdam Ton balığı diyince aklına dardanel gelmez ton balığı diyince markette gördüğün rastgele biri seçilir çünkü adamlar popüler değildi bunca zaman 5 yıl önce tamam popülerlerdi fakat 2 yıldır adamlar deli gibi reklam çekiyorlar çünkü unutuldular
- +1 yıl
Hiç öyle olmadı benim için, neyse böyle ucuz reklamlara kaldılarsa batsınlar zaten. Yaratıcı ve güzel bir reklam bulsalarmış
boş işler.. futbol klüplerinin sahipleri MAS0N'lar.. onlar parayı götürüyorlar , bu insanlarda makarnaya koyduk vs abuk sabuk laflarla beyinleri yanmış saloganlar bulup kendilerini avutuyorlar.. IQ = -9999999999999999999999999 cilasız DAŞ devri
00 Yorumla
+1 yılyani tonu makarnaya koyuyoruz ekliyoruz yani niye siz öyle bir anlam çıkarıyorsunuz reklam böyle olur zaten bence koyuyoruz dedi diyede linç lemezsin birşeyi ya ozaman her farklı şeye bakıp farklı anlam ekleyip hepsini linçleyelim bence ne iyi
00 YorumlaHiç şaşırmayın bu ülkenin mizah anlayışı bu kadar işte kalitesizlik.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇🍀
Biraz kaba ama ben burda bir "cinsiyetçilik" göremiyorum. Neresi rezillik? Duyar kasmak için kasanlar vardır en fazla tıpkı bu soru gibi.20 YorumlaÇok da şey yapmamak lazım.
Finalde bize koydular. 😂20 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılküçükte olsa ümit beslemeleri işte italyayı biz kimiz yenicez olum anca böyle kara mizahla laf yaparız bizden başka bişey olmaz
22 Yorumla- +1 yıl
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSpagetti İtalyanlara özgü bir yemek türü olduğu icin düsünmüsler. Yinede dogru olmamis.
Makarnaya koyuyoruz demek yerine "doyuyoruz"yazsalarmis keske.00 Yorumla Gündem konusunda 504 cevap paylaştı. Seyirciye oynama ama böyle şeyler olur normaldir. Yıllar önce bunların dedeleri bu ülkeyi işgal etmeye calıştılar hatırlatmak isterim. Rezillik değildir bu yüzden.
00 YorumlaCahil cühela’nın kurduğu şirketten ne bekliyorsun? Para kazandıkları şeyi seviş sokuş muhabbeti içinde kullanmaları bile gevşeklik.
20 YorumlaTürkçe elastik bir lisan ama yemezler sorarsan ya makarnanın içine Dardanel ton balığından bahseyorduk diye günah çıkartırlar ama ben yemedim bilsinler
Aşağılık edepsizce bir reklam01 Yorumla
10 YorumlaCinsiyetçi tarafını neresi, anlamadım?
KizlarSoruyor isimli sitede paylaşım yapıp, cinsiyetçiliğe karşı çıkmak ironik değil mi?10 Yorumla
+1 yılHer şeye duyar kasmayın ya bıktık. Ne alaka? Bu ülkeye güzel reklam reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler.
10 YorumlaAdamlar altı üsttü makarnaya Dardanel ton koyalım demiş :D Farklı bakış açısı kişinin benliğini ortaya çıkartır.
30 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bence de rezil bir reklam RTÜK neden müsade etmiş ki yayınlanmasına?
20 YorumlaEnfesto komik ama kazanamdık makarna boğazımıza düğüm oldu :))
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır rezillik konusunda hemfikiriz de cinsiyetçilik ne alaka? Erkek ton balıklarını dişi makarnalara mı koyalım demişler
00 Yorumla Adamlar mizah yapmak istemiş.
Ton balığını makarya'ya koyuyoruz demek istemiş :D
Hayır normal bir paylaşım olsa kimse tepki göstermezdi ha.00 YorumlaBöyle kurumsal bir firmaya yakışmamış. Hala gerçek mi acaba diye düşünüyorum.
Keşke birde koyabilseydik. :D00 YorumlaKoyuyoruz demişler hehehöhöhiaiihaha...
Güzelim memleketin zeka seviyesi ne ki espri seviyesi olsun.01 YorumlaGündem konusunda 501 cevap paylaştı. Başka milletlere laf ederiz ama bizde ki ahlak seviyesi yerlerde bu nasıl bir paylaşım rezillik.
10 YorumlaKoymak ne demekse artık. makarna bile bize koyabiliyormuş o oldu.
10 Yorumla
+1 yılCinsiyetçi maskulen eril fail laflarindan tiksinsem de gerçekten iğrenç bir reklam. Başımızdaki imam öyle olunca cemaat de böyle oluyor işte
01 Yorumla- +1 yıl
Bu reklamın seni asıl rahatsız etmesi gereken kısmı ırkçılığı olmalıydı bir de
Gizli Üye(25-29)+1 yılMakarna (Spagetti) İtalya'ya özgü bir yemekti ve orada mizahi bir paylaşım var. Ve bence cinsiyetçi bir reklam paylaşımı. İtalya'ya koyuyoruz diyemeyince makarnaya koymuşlar. 😅😂
10 Yorumla
+1 yılReklamın iyisi kötüsü olmaz... Paylaşımınla sende DARDANEL in reklamını desteklemiş oldun.
10 Yorumla
+1 yılbazı firmaları gözümüzde büyütüyoruz..
bu yaptığı terbiyesizlik affedilir gibi değil..
2008 yılında milli takımı dönere bahseden isviçreden hiçbir farkımız kalmadı..00 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılKonuşuyosun işte. Reklamını yaptırdı mı yaptırdı olay bu
20 Yorumla
+1 yılMalesef makarna bize koydu ama bizlere fesatlik yaratan reklam😄
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bunlara dönüp spaghetti size girdi ama demek var da neyse, iğrenç bir dil
00 Yorumla
+1 yılAllah akıl fikir versin kim yazmışsa işten atılsın :D
00 Yorumlaevet italyanlar bize koydu dardanelciğim. hemde bol tonbalıklı olanından!!!
00 Yorumla
+1 yılKoyuyoruz ne ya başka kelime mi bulamamışlar az zekaya davet ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılDardanel ne zaman doğru bir reklam çıkardı ki, bir arada gastronomiye kafa tutmuştu..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaskülen falan geç de argo söylem yakışmadı ve maalesef dedikleri gibi de olmadı zaten ters tepti. Bu akşam makarnaya doyuyoruz dese hem iddialı olmazdı hem de kaba
00 Yorumla7/24 cinsiyetçi sorular sorup görüş atanlara mi soruyorsun eheheheh gram umrumda değil
00 Yorumlahelal lan dardanel adamsın amg la güzel koymuşlar lafı aga 😎👍✔
00 Yorumla
+1 yılSüper bi paylaşım bundan sonra hep dardanele koyacam
00 YorumlaGündem konusunda 466 cevap paylaştı. Normal bunlar çok büyütmenin alemi yok. Dünya devi markalar bile yapıyor dardenel yapmış çok mu :D
00 Yorumla
+1 yılİnce bir dokundurma olmuş bence güzel bir fikir bu nasıl benim aklıma gelmedi şu an onu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılİtalyada da, ''Lahmacuna koyuyoruz'' adlı bir çalışma gerçekleştirmişlerdir kesin.
00 Yorumla- Gündem konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle mizaah mı oluyormuş.
Çok iticiii buldumm..00 Yorumla Ne olacak ne bekliyorsun ki zaten saçma sapan şeylerin ayyuka çıktığı bir ülkedeyiz.
01 YorumlaŞimdi senden gördüm gördüğüm an tisindim
Ozaman ne yapıyoruz ülkecek dardenele k... Neyse işte00 Yorumla
+1 yılBence gayet milliyetçi ve başarılı bir reklam. Çok da güzel mizahı var. Linç yenmeye o kadar müsait bir coğrafyada reklam yapmak bile başlı başına bir risk
51 Yorumlahahaha yarıldım çok iyi ya xdxd yalnız makarna dardanele koydu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmakarnaya koymuyormuyuz ne yapıyorsunuz makarnanın üstünde mi dolaştırıyorsunuz ton balığını tüplü tofaşa bak ferrari diye satmaya çalışıyor kendini sözde çağdaş modern..
00 YorumlaFutbol erkeklerin çoğunlukla tercih ettiği bir hobi olduğu için erkeklerin dilinden anlayan bir reklamcı yapmış galiba bunu. 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcok akillica yapilmis bence komikti. bir de takim kazansa iyiydi. böyle buyuk konusup mal gibi kalmak utandirici.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen ilk başta şu Türkiye İtalya maçı na gönderme sandım ama böyle değilse bilemem tabi. Böyleyse de komik olmuş hani😂
00 YorumlaSizin içiniz fesat yemin ederim ülkecek fesat olmuşuz yazık😆😂🤣
00 Yorumla- Devamını Gör (79)
Devamını Gör(124)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026