Devlet Bahçeli: "Kılıç artığı Aleviler."
Karşılıklı atıştığı bir gazetecinin Alevi oluşunu bir saldırı malzemesi haline getirerek: "kılıç artığı şahıs." Demesi gündem yarattı. Ne düşünüyorsunuz?

Bu capsi paylaşmak zorundayız 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
mezhepler zamanında doğa koşulları sabebiyle oluşmuş bir şeydir. Şuanki dünyada mezheplerin olması tamamen saçmalık. Hele hele insanların mezhepler yüzünden birbirini öldürmesi.
Biliyoruz mhp lilerin vatan severiz diyip ırkçılık yaptıgınıda senin bu yaptıgında ırkçılıga girmezmi?
Sonra diyorsunuz ki ''dinimiz üzerinde karalama yapılıyor''. La kendi kendinize birbirinizi dışlıyorsunuz. Ben bir deist olarak daha çok birleştiricilik yapıyorum be...
Sen okumuş, gelişmiş, aydın görüşlü biri olabilirsin. Lakin bu ülkenin yarısı bölücü ve gerici zihniyettedir. Özellikle birincisi cahil Kürtler ikincisi ultracahil ve yobaz sunnilerdir. Senin gibi düşünen az var. He birde halk ne kadar birleştirici olursa olsun devlet bu kitleye sahip çıkmayıp ayrıştırdıktan sonra hiçbir şey işe yaramaz.
Bu arada senin deist Türkçü olduğunu biliyorum önceki hesabımdan sohbet etmiştik, sen hatırlamazsn. MHPyimi destekliyorsn bilmiyorum ama emin ol MHP milliyetçilikten çok ümmetçilik yapıyor. Türkçülük ilkesi sıfır. Aleviler bana göre ülkenin en aydın, en gelişime açık ve müsait kitlesidir.
Hayır, hatırlıyorum engel atmıştım hatta 😅
Mhpliyim. HEPAR'lıyım. İnsanları dine göre değil TÜRKLÜĞE göre birleştiririm. Ümmetçilik yapıyorlar diye dışlarsam sağa kayarlar. Zaten dediğin gibi hükümet ayrıştırıp duruyor. 4 ayrı sınıfa ayrıldık. Ülkücüler, Alperenciler, Türkçüler ve CHP Atatürkçüleri. Kalanlar komünist ve yobaz. Onlarda ayrışma var mı bir baksana? Ayırma kimseyi, bırak onlar ayırsın sen kucak aç inatlarına. Beni hiç dışlamadılar mı sence sırf Müslüman değilim diye Turan davasından? Beni dışlayanlardan daha Türküm, Azerbaycan Türküyüm biliyor muydun? Ama ben hep birleştirici oldum ve 3 kişiyi de bu yolda eğittim. Sen de yapabilirsin.
Evet hatırlıyorsun. Bana engel atmıştın evet. Sonra sinirlenmiştm ben. Bende sana engel attım. Ama şimdi tekrar arkadaş olabiliriz 😁. Bende Hepar hayraniyim ama iktidara gelme şansı olmadığı için hatta barajı geçme şansı olmadığı için oy vermeyeceğim. CHP li bir milliyetçi ve Atatürkçü olduğumu demiştim. Zaten meclisteki resmimide görmüştün :) Ben her zaman ılımlıym herkese. Ayrıca bizim taraf kimseyi dışlamaz :) Araplar dışında birazda Kürtler dışında 😀 benimde Azerbaycan nahçivanlı olduğumu biliyorsunuzdur.
Şii idik sonra Bektaşi olduk. Anne tarafımin gözleri hep çekik 😀 bu arada alperenciler ile çok zor birleşirsin. Anlatmama gerek yoktur sen iyi biliyorsun. Şunu söyleyeyim Arapçi -Ummetci Türk ile zor birleşirsin. Boşver Çerkes olsun Atatürkçü olsun daha iyidir. En azından kafası çalışır gelişime açıktır. Benim en büyük isteğim ülkemdeki aşırı İslamcılar ummetciler arapcilar yok olsun. Zihniyetleri batsın. Sana tavsiyem bu ülkede parlak bir geleceğimiz yok.
Aslında ilk sen atmıştın o engeli 😅 Neyse. Chp'nin sosyalizmi Mhp'nin ümmetçiliği yüzünden bu haldeyiz. Kan bir süre sonra çekiyor maalesef. Atatürkçüler hep başımın üstüne. Ama bir Arap ne kadar Atatürkçü olabilir? Yıllar yılı hep bu sevgiyle yetiştirilse bile, Atatürk'ün o soyadındaki Türk onu hep itecek.
Biz en azından insanlık nedir biliyoruz. Onun gibi milletin kuyruğunda dolanmıyoruz. Kurban olsun.
Cevap
7Cevap
alevilerin bazıları insanları çok zorluyorlar bahçeliyide sinirlendirmişler demekki tabi hepsi kötü değil herkesi dahil etmesi iyi değil
hepsini aynı kefeye koymuyorum sadece karşılaştığım kötü örnekler var hemde bir sürü. Mesela türksen ve müslümansan nerde yaşadığının, ne yaptığının bir önemi yok potansiyel suçlusun. Her türlü hakareti eleştiriyi yapıyorlar. Geçmişte kötü bir şeyler olmuş bunları desteklemiyorum ve benimle ya da ailemle bir alakasıda yok. Ancak bazı aleviler için bunların önemi yok. Geçmişin arkasına sığınıyorlar ve önlerine çıkan herkesi eğer kendileri gibi değilse suçluyorlar
Sünni'yim ama nedense aleviler daha fazla insanlıktan nasibini almış.
Kılıç artığı daha çok Ermeniler için kullanılıyor, bu sözcüğün altında vahşet var.
aleviler umrumda değil. bir diğer konu bahçeli hiç umrumda değil. mhp ayaklar altında . tek oy verdiğim partide ziyan oldu gitti.
Oha şok içinde şok 😳
Abdülkadir selvi alevi miymiş? öyleyse şuanda sildim onu
Bahçeli böyle dediyse helal olsun. Adamın dibi 😎
abi tabi kesin sünnidir. Alevi iran IŞİD'e yardım yolluyor
Öyle cahilsinki. canım İran IŞİD'e yardım edermi hiç? İran'ın baş düşmanı IŞİDdir.
IŞİDlilee girdikleri köylerde Alevileri çoluk çocuk demeden katletti ama Sünnilere hiç dokunmadı.
IŞİD Sünni bir terörist örgüttür. Kâfirdir. Eğer sende Allah'ın yarattığı kulları mezheplerine göre ayırıp ayrıştırıyorsan sende İslam'a ihanet ediyorsun. Dikkat et terörist olursun. Kafir olursun. Hak yeme !
valla alevilere hakaret edince kafir olacaksam o kafirliğin başımın üstünde yeri vardır.
Allah alevilerden uzak tutsun ve korusun başka bişey istemem
Hz. Ali alevimiydi? ya da Hz. Muhammed sünnimiydi. Sözüm capsın içindi
Hmmm benim algım yanlışmış o yüzden siz hoca Muhammeden Resulullah derken Ür dur diyorsunuz değil mi? Bazı dalgasına yaptığın şeylerlede dalga olmaz 😉
Köpek gibi Ür diyor bunu sizden olan söylüyor. İnsanlıkmış sizin de sünmilerinde yobazı yobaz oluyor. Önce kendini bir hesaba çek
bahçeli adam gibi adam. o zindiklar hakettiler
Zındık sana benzer orsssspu kafalı yaltak
Dimi bencede en azından kendin olduğunu bilmende bişey :Dddd
Oda döl artığı onu napacaz?
Bu mezhepçilik daha çok Türk kanı döker.
yetiş ya ali (yetişemedi ) :D
@Sevcenn111 ali peygamber değil
Peygamber değil mi? Yok ya kim diyor bunu sen mi g... zekalı Kuran da yazıyor nekadar beyinsiz bir mahluksun ya yerin dibine girde çıkama mümkünse
Çarpıtma yapılmış. Bahçeli öyle şey yapmaz
o ne lan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar