Temeli 17 Şubat 2017'de atılan ve Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan camide otopark, sergi alanı, konferans salonu aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi de yer alıyor.

İyi oldu bence.. taksim gibi bir yere açılmalıydı bir camii.. 1960 yılından beri kimse cami açmaya cesaret edemiyordu.. en son adnan menderes camii yapımı için bir girişim planlıyor sonra 27 mayıs darbesi oluyo ve rafa kalkıyor.. sonra 1968 te gündeme geliyor süleyman demirel yarıda kalan cami projesini plan proje olarak çizdiriyor 1980 darbesin de 1983 yılında tekrar rafa kaldırılıyor.. proje en son turgut özel zamanın da tekrar gündeme geliyor ve özel zamanının olmadığı söyleyerek tekrar rafa kalkıyor proje...
devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ibb başkanı seçildiği zaman vaat etmişti aslında taksim camii projesini 1994 yılında.. ve 2021 yılı olarak devlet başkanımıza nasip oldu camii açılışı.. ben sevindim açıkçası.. 1952 yılından beri yapılması düşünülen bir proje idi zira.. Recep Tayyip Erdoğan'a nasip oldu..
Gereksiz olup olmadığını tartışmıyorum ama bu ülkede tarihî yapıtlara yeteri kadar kıymet verilmiyorken yeni yeni yapıtlar imal ediliyor. Mimar Sinan'ın eserlerinden olan Kuşkonmaz Cami'sinin beton kazık diktiler. Yine Şemsi Paşa Cami'sinin zarar görmesine neden olacak çalışmalar yapıldı ki bir ara çok konuşuldu bu tarihî camiye zalimlik diye. Yahu 500 yıllık camiye beton, alçıpan vuruyorlar böyle bir şey olabilir mi? Yüzlerce örneği var böyle. Adam gibi restore etme de yok. En kıymetli olanlarına böyle zalimlik yapılırken bir yandan yeni camilere inşa etmek bana çok manasız geliyor.
Millet zaten dine aç. Bu dini sömürüler bitmediği sürece daha çok biner bize Binali gibiler...
Gereksiz buluyorum, camii dolu zaten her yer ekstra masrafla tekrar bir yenisini açmanın mantığı yok, olanlar zaten tam dolum sağlamıyor. Beton yapılar yapmak yerine yoksul ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım yapılsa olmaz çünkü bize gösteriş lazım illaa.
Din düşmanı olarak gören zihniyet aynı bu gösterişe ayak uyduran kitledir benim gözümde hepimizin evinin sokağında mahallesin de sayısız camii var çoğu dolmuyor bunu kabul etmek yerine sırf gösteriş amacıyla alkış tutmayı kesseniz keşke, yapılanın israf olduğunu ve israfın ne kadar günah olduğunu bildiğiniz aydınlanmaya geçiş yapsanız ne kadar güzel olacak.
@sanamisorcammm okullara , gençlere halkına destek versin. Okula çocuk kayıt ettirirken istenilen malzeme listesini görünce ben bile yerin dibine giriyorum. Hele ki camileri ibadet hane olmaktan çıkardı. Miting ve gösteriş merkezleri yaptılar
@Baranliveme İnsanlar yoksulluktan intihar ediyor kimsenin geleceğe karşı umudu kalmadı, çoğumuz geleceğe yönelik hayaller kuramıyoruz inancımız bitti, bunları söyleyince veya karşıt görüş olunca dinsiz oluyoruz. Allah oldular başımıza herşeyin yargıları onlarda pes diyorum.
Kpss ücreti 300 tl oldu ama yeni camii yapıldı hayırlı olsun.
@sanamisorcammm bir maskeyi dağıtmayı beceremediler. Hastalığın yayılmasına sebep oldu. İnsanları n hayatını karartılar
Cevap
92Cevap
https://www.evrensel.net/haber/433951/taksim-camii-siyasal-islamin-70-yillik-inadi-erdoganin-rovansi
Siyasal İslamın 70 yıllık inadının sonucudur... Bu bir cami ihtiyacı değil siyasal bir simgenin gereğidir. Tıpkı büyük çamlıca camisi gibi toplumun çoğu tarafından değişik nedenlerle kabul görmeyen israf kapılarıdır.
AKP ve bakanları hakkında onca yolsuzluk, haksızlık, hukuksuzluk ithamları ve kendi bakanlığını soyan bakan olayı patlamışken cami açılışı manidar geldi bana.
Bakın bunlar müslüman, bakın cami yapıyorlar mesdajıyla yolsuzluk ithamlarını boşa çıkarma gayreti bu.
Beştepe sarayının 1150 odalı olduğu tartışılmaya başlanınca alelacele sarayın yanına MİLLET camii yapıp saray yapılırken kesilen onbinlerce ağaç ve saraya gelen tepkiler abrorbe edilmişti.
Hacı gidip saydın mi 1150 odayi sizin olay şu apo kardeşi trt çıkınca vatan hayini ama pkk elebaşlarının chp oy vermeyen kürt bizden değildir demesi normal la bi kaybolun artik
@BLooDRappeRR Sen Erkam Yıldırım'ın Venezuella'ya Covid 19 tanı kiti ve maske dağıtmak için gittiğine inandın mı onu söyle.
Ayrıca ben hiçbir partinin yandaşı sempatizanı, üyesi, beslemesi vs. değilim.
Bak daha dün sizin eski genel başkanınız, eski başbakan Davutoğlu meclis önünde konuşma yapmak istedi, polis engelledi. Adalet herkese lazım. Bunu unutma.
Allah kimseyi senin gibi haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği, yolsuzluğu, arsızlığı körü körüne savunanlardan etmesin.
@BALAT34 Şu yorum yapan arkadaşa gerçekten acıdım. Zannediyor ki AKP'ye oy vermeyen herkes ya CHP'li ya PKK'lı. Ama Habur'da teröristi kahraman gibi ağırlayan, PKK'li Şivan Perverle beraber kırmızı sarı yeşil paçavlarla sahnede şov yapan, oranın adı kürdistandır diyen kendi partisiydi.
Üstelik ben hiçbir partili değilim. Ben doğrudan yanayım. Memlekette elli tane parti olsun hiçbiri doğruyu söylemiyor ve savunmuyorsa, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele etmiyorsa ellisine de karşıyım ben. Hiçbir siyasetçi babamın oğlu değil. Babamın oğlu bile olsa haksızlık hukuksuzluk varsa başkasına haram olan benim partilim, kardeşim veya arkadaşım çalınca helal değildir. Haram herkese haramdır.
Biz kimseye şunu değil bunu destekleyin demiyoruz. Ben kimsenin fanatiği değilim , olmam da. Ülkeye faydalıysa ve insanların yaşam standartlarını iyileştiren adımlar atıyorsa oyumu kazanır , yanlış yaptığında da karşısında bulur. Parmak bastığın nokta en çok sinirimi zorlayan konu. Akp'yi ve yaptıklarını desteklememek , sanki günah ve dinden çıkaran bir şey. Allah kimseyi hükümetleri ve siyasi partileri kutsallaştıracak kadar düşürmesin... Allah herkese verdiği aklı ve vicdanı kullanmayı nasip etsin.
Bana yakıştırma yapmazsanız sevinirim. Ama şu durum var. Bir sürü cami yapıyoruz ama içleri boş kalıyor. Neden bu kadar cami yapıyoruz, yapıyoruz neden bu kadar büyük yapıyoruz? Bir cami parasına bir fabrika açsak içini doldursak daha iyi değil mi? İş ibadet ise Allah yolunda çalışıp kazanıp, Allah yolunda harcamakta ibadet değil mi? Ey ülkem! Binlerce camin olsa ne fayda, içi dolu olmadıktan sonra, binlerce gencin olsa be fayda, kalplerine İslamı koyacak bir yaşam tarzın yoksa. 🙂🙂🙂
İslam, şatafata tamamen karşı çıkıyor ve o kadar aç ve işsiz insan varken her semte 4-5 tane cami yapmanın gereği var mı? Bunların sayesinde yakında camiye giden cemaat kalmayacak. Olan camiler bile dolmuyorken ne gereği var ki yenilerini yapmaya. İmamlar şanslılar. Ohhh ne güzel atamaları yapılıyor.
Camilerin dolmama sebeplerinden biri her yerin yakınında cami bulunmamasıdır. Evinin yakınında cami yok o yüzden gidemeyen insan hakkıne ne düşünürsün? Cuma namazlarında normal zamanda yer kalmıyor,
şimdi sosyall mesafe gereği hiç yer kalmıyor. 100 seneden beri bu ülkede her şeyi değiştirirlerse olacağı budur. Herkesi kendi aracınla o camiden bu camiye taşıyacaksan yeni cami yapılmasın. Ömründe hiç gittin mi ki bu kadar ön yargılısın? Cami yapılmasın diye diye yakında cenazeni kaldıracak cami bulamazsan şaşırma. Ayrıca imamların günde 5 kere camiye uğrayıp geri kalan vakitlerde yattıkları yok. Onlarında bir sürü işleri var. İlim öğrenmek gibi mesela. Bak bu camide aş evi de varmış. Bu sayede çokinsan doyacak güzel değil mi? İşinize gelmeyince şatafat diyorsunuz.
@AhmetMiraç bizim mahallemizde 4 tané var. Elhamdülillah müslimanım. İnsanlara hemen camiye hayatında hiç gittin mi gibi sorular sormaktan vazgeçin. Önce sorumu anla. Sonra kalıplarını yık. O zaman gel tartışalım
Mahallelerin büyüklüğü her yerde aynı değil. Bunun yokuşu var yaşlısı var yazı var kışı var. Mesela benim yaşadığım şehirde ve mahallede yeterli değil ezan sesi bile az duyuluyor. Her yer ev dolu. Cami yapmanın kimseye zararı yok. İş imkanı istiyorsan yine devletin eline bakma. Artık bu işler özel sektörün elinde. Sıradan bir memur olmak istemiyorsan devletten iş beklentisi içinde olma.
Bu adam ne yapsa CHP'liler beğenmiyor. Merak ediyorum da CHP ne yapıyor?
Adamın tek derdi Tayip Erdoğan'ı Kötülemek. Bir günde çıkıp dese ki şunları yapacağım dese ve verdiği vaatleri yapsa diyeceğim ki ha bak adam sözünde duruyor ve yapıyor. Ama yok bomboş konuşuyor.
Önce Sedat Peker'in anlattığı rezillikleri temizlesinler. İstifalarını versinler. Bu şakşakçılığa artık karnımız tok. 20 yıldır nedense Sedat Peker'in açıklamalarını beklediler bunu yapmak için. Maksat hedef değiştirme. Geçiniz. Hala içişleri bakanı denilen kişi makamında istifa etmedi ya da görevden alınmadı!
Devletin başı hiç bir yorum yapmıyor olaya😂 , çok büyük ihtimal görevden alacak ya da telefonla arayıp istifa et emrini verecek. 👍
Kesinlikle.👍 kimler gitmedi ki o da gider çok çok yakında, bi kılıf bulunur hemen gözünün üstünde kaşın var senin diye. 👍
Ülke camiden geçilmiyor. Bu kadar çok cami ne olacak anlayabilen varsa ne mutlu ona. Ülkenin ebesini bellediler, paralar geliyor nereye gidiyor belli değil.. Açlıktan intihar eden insanlar var ama sayın padişahımız cami açma derdinde.. Yani diyecek bir şey yok.
İyi hoş, hayırlı uğurlu olsun vatana millete. Gel lakin şu an ülkemize katma değer sağlayacak üretim. araçlarına daha çok ihtiyacımız var. Bence yatırımlar bu alanlara yönlendirilmeli. Ben ülkemizdeki cami sayısının yeterli düzeyde olduğu kanaatindeyim.
Münafıklarca Medine'de inşa edilen mescit. Müslümanlara zarar verme amacıyla yapıldığı için Kur'an'da Mescid-i Dırâr olarak nitelenmiş ve daha sonra bu adla anılmıştır. Hz. Peygamber (s. a. s), münafıkların amacını bildiren vahiy üzerine bu mesciti yaktırarak müslümanlar arasında fitne kaynağı olmasına izin vermemiştir.
@Evdeyokum ya ne desem boş. Ülkenin gençleri eğitim sisteminn bunaltımından intihar ederken cami yaptırmak ne kadar sevap onu bilemeyeceğim veya ekonomik krizden babaalr geçimsizlik nedeniyle intihar ederken adalet sağlanamamışken
Kısaca ülkenin sıkıntılarıyla ilgilenilmiyorken cami yaptırmak ne kadar sevap ne kadar dogru onu bilmiyorum ama eminim Allah kulunun intiharına engel olmaya çalışmayan hatta intihara sürükleyen birinden elbet gerçek adaleti er geç sağlaycaktır.
Caminin hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılmış olmasına sevindim. Devlet bütçesi bence camiler için kunlanılmamalı. Eğer hazine bütçesinden camilere para ayirirsak azınlık olan ve vergisini ödeyen diğer dini inançlara sahip vatandaşlar içinde kilise ve havra yapmak gerekiyor
Dinimizi bu denli hastalık zamanında bile kötüye kullanmaları pes dedirtecek cinsten. Aşılar geldi diye daha virüsü atlatmadık.
Ülkemiz için hayirli olsun.
Taksim Camii hem kullanim hemde bir sembol olarak yapildi bence. Bu sebeple sanki dolacakmi ki oraya cami yapildi gibi söylemlerin bir anlami yok bence.
Taksime Camii yapiminin 1800 yillardan süregelen tarihini bu linkten okuyabilirsiniz.
Haber kaynak
Ülkede tonca cami var, ne gereği var bunun? Oy toplamak için her şeyi yapıyorlar.
Herkesin inancıda düşünceside farklı olabilir olucaktır elbette bahse konu olan meydanda memleket yararına pek faydalı bir eylem söz konusu bile değil ki gezi olayları açıkça meydanda fazla uzatmayım.
Çedirdek dişleyen eşşek, sıçan adam ve daha akla mantığa sığmayan memlekete ve insanlığa maddi ve manevi hiç bir faydası olmayan heykellerden iyidir.
Bu sıradan bir vatandaşın gözüyle
Şahsi düşümcem ise yerinde ve hayırlı bir hizmet hayırlı olsun
İyi güzel, hayırlı olsun da. Biraz da Halk’a saçsalar şu paraları, hele böyle bir dönemde. İnsanlar da bi “oh” çekse. 🙄
Sıradan bir eleştiri değil. Yapıcı bi eleştiri
@softpowerr :)
Sanki cemaate cami yetmiyor gibi her yere cami açıp duruyoruz. Sonra dış minnaklar egonomiyi mahvediyor. Dini herkes yaşasın ki aklı kullanmayı ögrensin. Ama o kadar cami olmasına rağmen bunu da başaran yok.
Ne diyim hayırlı olsun ancak ülkede cami eksikliği yok ki fazlası var ihtiyaçtan fazlası haram değil mi :d
Kafayi yemiş zaten çok fazla cami var sanki lazimdi o kadar sorun varken bu ülkede!! Cami yerine hastane yaptirsin
Öncelikle kendinizden yaşça ve makamca büyük birine ergence bir üslupla hakaret etmeniz çok basitçe ve gereksiz olmuş. Evet hastaneler yapıldı Allah da razı olsun fakat çoğuna devlet tarafından hasta garantisi veriyor, yani bizler hasta oldukça devlet özel sektöre para vermekten kurtuluyor. Camiler konusunda nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat iki tane bildiğiniz tarlanın ortasında cami gördüm, ayrıca sahil kenarında eski feribot iskelesinin olduğu yere bile sahil camisi yapıyor muhterem belediyemiz. Keşke Park olsaydı, çok cami çok dindar yapmıyor toplumu, aksine bazı şeyleri perdelemek için yapılıyormuş gibi geliyor artık. Çamlıca camiinin vakit namazlarını kontrol edin bakalım kaç kişi gidiyor Cumhuriyet tarihinin en büyük camisine. O zaman bazı şeyleri daha iyi görmüş olursunuz.
Camii yerine fabrika açsa keşke hastane açsa sağlıkçıları atasa pandemi de yer bulamadı millet hastanelerde
Hayırlı olsun ama bazı şeyler artık görüntü olsun diye yapılıyor izlenimi veriyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak inşa edilen Çamlıca camisinde bile vakit namazlarına mahalle camilerinde olduğu kadar cemaat oluyor.
niye insanlar 'gerekli değildi' yorumu attığında 9 10 tane eksi+ linç yiyor camii kıtlığı çekmiyoruz ayrıca herkes kendi düşüncesini paylaşıyor ne bu saldırganlık
Kendi gibi düşünmeyene linç, hayat hakkı yok felsefesi. Bu da genelde İslam aleminde var.
Gelsin oylar ohh cami açtı ya bundan iyisi yok artık bu ülkede. Çünkü o müslüman, o namaz kılıyor, o vatanını halkını gece gündüz si... Son kozlarını oynuyor ama umarım elinde patlar bu oyun.
Niyet önemli niyet. Camii yapılmasına karşı değilim , lakin tam da Taksim'in ortasına dikilmesi tamamen siyasi bir hamle. Ayrıca Gezi Parkı Olaylarının Yıl dönümünde açılış yapması da ayrı bir mevzu. Neyse ya iyice sinirimi laçka etti bunlar ve yandaşları.
Hacı o taksimde 14 kilise var boş yapma
@BLooDRappeRR Boş yapma derken , aşırı boş yapman. İbadethane mi yarıştırıyoruz. O kiliselerin kaç yılında hangi dönemde yapıldığını ve şehir planlamasında ve mimari olarak sembol olduklarını da görmüşsündür. Sizin gibi düşünmeyenlere hemen bir saldırma , bir çirkinleşme eğilimi. Gözünüz kör olmuş fanatiklikten. Allah akıl fikir ve vicdan versin. Ben gayet makul ve gerçeği yansıtan bir yorum yaptım.
saygıyla ayakta alkışlıyorum helal olsun
nerdeyse denebilir ki müşriklerin göbeğine cami dikti adam
kafirler hoşlanmasalar da Allah nurunu tamamlayacak
bende o eksileri görünce şöyle dedim ; taksimin ayyaş clup kızları eksilemiş
Hayırlı Olsun !
Camii yapmaya devam edeceğiz inşAllah.
Altta boş yorum yapanları gördüm, gençler sizin hoşuna gitmedi siz kiliseye gidebilirsiniz. Zaten kilise açsak yemin ederim milyonlar dolardı orayı.
boşa harcanan büyük bir para...
hangi cami lebelüb doluyorki?
arkadaşlar bir seye açıklık getirelim eksileyip durmayın... bir siz mi müslümansınız bu ülkede? bu ülkede 145 bin imam, müezzin ve din adamı var ve yüz bine yakında cami var... dağların tepesine ev olmayan yere cami yapmakla hayır işlemış olmazsınız... cami yapa yapa corona aşısını elin gavurundan beklerainiz ancak... taşa toprağa ve betona yapılan masraf doğru yere yapılırsa ülke kalkınır.. insanların refah düzeyi yükselir... insana ve bilime yatırım yapmak gerekir...1930 da aşı üreten bir ülkeden çinden aşı bekleyen bir ülkeye dönüştük bir şey anlamıyormusunuz bundan?
Cumhurbaşkanı erdoğanı tebrik ediyorum. Bu sayede dünyanın en güçlü ülkesi olacağız inşallah. Bende her gün cumaya giderim zaten iyi olmuş. Kayseride oturuyorum ama olsun.
Her zaman ki gösteriş. Kendileri gibi gereksiz. Tek amaç gezi yıl dönümün de açarak mesaj vermek. Fakat asıl mesajı aldıkların da o zaman yüzlerini görmek istiyorum.
Peki gezi vandalının İstanbul'un Fethinin yıldönümünde patlak vermesine ne buyurursun? Yunanın intikamını almaya çalışıyordunuz. Taksim Meydanı artık müslümanların da meydanı oldu. Zoruna mı gitti?
@bendemet19
hangi müslümanlık ta askerlerimizi diri diri yakanlarla iş tutmak var.
Çocuklara tecavüz edenleri gülerek aklamak var.
Ayakkabı kutularında milletin parasını iç etmek var.
Bahsettiğiniz yunana sizin çok muhterem feslinizin '' keşke yunan galip gelse idi '' dediği yunanlılar mı?
Elhamdüllah hepimiz müslümanız. Ama ne sizinle aynı gemideyiz , ne de aynı dine inanıyoruz.
senin kafan putlaşmış, hiç bir şey anlatmaya değmez
@bendemet19 Ya çok gencin ya da gerçekleri görmek yerine hayal satan din bezirganlarına inanmayı gerçeklik kabul ediyorsun. Putları yıkan peygamberimiz Muhammed Ül emin olarak toplum tarafından anılırdı. Dinimizin temeli de budur. O yüzden beyniniz deki örümcek ağların temizlemenizi öneririm.
unutma -Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.
chpdeki tecavüzlere ne buyurulur?
@bendemet19 hepsinin karşısındayım. Çocuğa , kadına ya da mazluma yapılan her haksızlığın karşısındayım. Partiler değil insanlar değerlidir.
mısıroğlunun sözleri çok yanlış anlaşıldı. onun vatarseverliğine, milliyetçiliğine kefilim
söylediğin şeylerin çoğu ayyuka çıktı zaten
@bendemet19 Mısırlıoğlu deli raporu olan bir mecup, Madem söylediklerim ayyuka çıkmış o zaman bu sahtekar hükümetin neyini savunuyoruz. Neden dini ve milli değerleri çıkarları için kullanmasına alet oluyoruz. Tüm bunlar toplumu kirleten nedenler değil mi?
sizin hepiniz onun tırnağı edemezsiniz, adamın ömrü araştırmakla geçmiş, her şeyin belgesi vardı elinde
@bendemet19 adam bir pislikti ve o şekilde de öldü. Taksiratı Yaradan kalmış.
batıla karşı Hakk mücadelesi verdiği için destekliyoruz
@bendemet19 batıl kendisi zaten. Batıla karşı mücadele eden Yahudi cesaret madalyası almaz.
o madalyayı önceki hükümetlerin çalışmalarından dolayı devlet adına aldı. kendisine verilmedi
ben seninle daha tartışmak istemiyorum. sen önyargılısın, erdoğan nefreti köreltmiş.
@bendemet19 Akp kuruluşunda yer almış ve onunla bu yolda yürümüş birini söylemen asıl senin gözünü kin ve nefret bürümüş olduğunu gösteriyor. Sizinle aynı fikirde olmayan herkes den nefret ediyorsunuz. Benim ona karşı nefret duygum asla olmadı. Sadece ülkenin büyük bir lideri olarak tarihe geçme fırsatını kendisi tepti. Bizler onunla bu ülkeyi çok ileri götürebilecekken 1 asır geri gittik. Ve herşeyi yok ettik
Ciao🦇🍀
Müslümanlar açısından iyi ancak keşke normal kütüphaneli olsaydı sadece islam yerine. Osmanlıda camilerde büyük kütüphaneler olurmuş kültür olarak hoş.
Osmanlı kaç kitap basmışta büyük kütüphaneler kursun?
Ayasofya
Âşir Efendi /Atıf Efendi
Hekimoğlu Ali Paşa
Hacı beşirağa
Fatih
Bunlar sadece ilk olanlar kendi tarihini sana ben öğretecek değilim.
Kapak sesi buraya kadar geldi kiz😊
Cami açıyor, cami sayısı yeterli diye tantana yapanlar.. O camiler süiz gitmediğiniz için dolmuyor. Muslumanliginizi yapında gereksiz yere yapılmış olmasın o camiler.
Aş evinin olması çok iyi oldu. Fakirler evsizler ve kimsesizler orada bedava yemek yiyebilmeli...
İslam kütüphanesin olması da güzel birşey. taksim canımızı bizden çok turistlerin gezeceği belli 😊
Nasıl çirkin nasıl zevksiz nasıl gereksiz...
Bu arada Gezi’nin yıldönümü!! Manidar bi tarih
Ah sonunda beklediğim haber O mübarek cami-ül şerif de açıldığına göre ülke olarak arş-ı alaya yükselip ruhlarımızı kevserde dinlendirebiliriz :D
olan camileri bile normalde dolduramazken cami açmak mükemmel bir hareket vay be zeka akıyor pardon gösteriş
Çok lazımdı zaten, ben de diyordum cami kıtlığı var. Bu kadar insan ne yapacak diyordum ki iyi akıl ettiler. Vergilerimiz yine güzel şeye harcandı. Etti 85.000 cami, devam.
Demem gerekenleri zaten bu adam söylüyor ❤️
Vatana, millete hayırlı olsun. Camilere yaptığınız yatırımların, camideki müslğmanlara da yapılmasını istiyoruz. Esnaf pazarcı hepsi korona sürecinde kan ağlıyor. Allah şu güzel Caminin hatrına salgını bitirip ekonomiyi düzeltsin.
Ya şimdi bu iyi oldu bence taksimde kilise vs vardı bir cami yoktu o yönden iyi oldu sonuçta değerlerimiz. Onun dışında pek güzel şeyler yaşanmıyor ülkede neyse...
Tek derdimiz uçuk paralar harcayarak cami açmak oldu. Tamamen gösteriş dinden uzak bir millet olduk. Millet ne durumda ekonomi batmış halk perişan kimin umurunda.
Önce Ayasofya şimdi Taksim Camisi Osmanlı nın torunlarıyız biz heyyyytt beee
gayri Türklerin hoşuna gitmese de anadolu ve istanbulun egemenliği Türklerindir sonuna kadar da Türk egemenliğinde kalacak ve anadoluda Türkün egemenliğinin sembolü camilerdir Türkçe konuşanların beğenmemesi gayet normal sonsuza kadar bizim egemenliğimizde kalacaksınız haçlı artıkları
Keşke açılan camiler kadar içinde cemaattte olsa... insanları dinden soğutup camiyi seçim malzemesi olarak kullanmak ne kadar doğru...
çok doğru.
her yer cami giden yok bomboş bu ekonomik sıkıntıda aşırı masraf yapılıyor taksim'i istemiyorlar solcuların sevdiği yer diye acayip tavırlar bunlar
Bu kadar ekonomik problemler varken, işsizlik had safhadayken ne biliyim ya... hayırlı olsun diyelim
Bu ülkenin camiye ihtiyacı yok. İş yerleri açın. Gençler işsiz. Kapanan fabrikaları açın. Açtığınız 60 bin kişilik camileri bile dolduramiyorsunuz. Ayasofya cami olunca bu ülke ne kazandı?
Evet ülkede tek eksiğimiz camiydi. Yahu her yere cami yaptınız ama caminin içini boşalttınız. Milleti dinden imandan soğuttunuz
Ben uygun bulmuyorum peki neden?
Şöyle ki taksim burası caminin arkasında
Sağında solunda barlar fuhuş evleri
Falan filan herşey var ben oraya uygun
Olmadığını düşünüyorum..
Ülkenin en büyük sorunu çözüldü. Ama küçük olmuş daha daha büyüğü lazım
Dolmayacak bir Cami daha, hayırlı olsun ne diyelim.
simdi bu taksimin hemen girisinde bir cami vardi o mu? yoksa yeni mi yapildi?
Dolar’ın 8.55 olmasını daha çok konuşmak gerekiyor. Özellikle 30 yaş altı kimsenin bunlara prim vermemesi lazim
Harika değerlendiriyorum. Ülkece en büyük eksiğimiz olan Taksim Camii'ne ulaştığımız için çok mutluyum. Bildiğiniz gibi değil. Hatta sevinçten su anda mutluluktan takla atmak istiyorum ve atıyorum.
Müslümanlar için büyük bir hayaldi gerçek oldu
tüm İslam alemine hayırlı olsun
Taksime camiyide yaptık açlık işsizlik corona hepsi bitti.
Musriflikten baska bir sey degil
Hayır camii yok mu hiç neredeyse her mahalleye dikilecek o paraya fabrika kurun binlerce kisi iş sahibi olsun işsizlik almış başını gidiyor. Millet intihar ediyor sizin ki İslam hizmet değil siyasal islamcılık. 1 kişi aç yatsa bunun hesabı bana yazılır diyen halifelerden gosteris ve oy icin gelilen noktaya bakin
okul sayısıda cami kadar artsa keşke veya eğitim kurumları
Her ülke sembolleri ile ayakta durur. Şimdi bazıları cami açtı şeriat geliyor diye atar tutar. Yurt dışında parti isimleri bile dini.
Birgün istanbula uğrarsam uğrayacağım 5 camiden 6 ya yükseltme sebebi lakin istanbulu gezme fırsatı yakalarsam gidermiyim taksime bilmiyorum
Ülkede yapılan tek şey cami ve yol başka birşey yok.
Sanki cemaate cami yetmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?