+1 yılHahahah😂Yani Erdoğan dan düzgün bir şey beklemiyordunuz değil mi?😂 Ama insanlar bunu atlayıp izmirden istanbula yaptigi otobanı insanlara söyleyip onu unutturyorlar. Yazık.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılAllahı ağzından düşürmüyor ama içi, vicdanı, kalbi, kişiliği ve insanlığı şeytanla takım olmaktan nasır bağlamış..
51 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 😊
+1 yılİslamda yeni kilise yapmaya müsaade edilmez.. Eskisi varsa tadil edilir.. İslam kültürü tabii her zamanki gibi ayet yok bu konuda..
30 Yorumla
Keşke bu bayram da iki ayaklı koyunları kesebilsek 😄🙏
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
+1 yılHalife Hz. Ömer’le Patrik Kamame Kilisesine ziyarete giderler tam bu sırada namaz vakti gelir. Patrik Kilisenin içinde namaz kılmaya müsait yer olduğunu söyler ve kılması için rica eder. Ancak Hz. Ömer bu ricayı kabul etmez ve dışarı çıkar kilisenin dışında kılar. Patrik reddedildiğinden dolayı üzgündür dayanamaz ve sebebini sorar, aldığı cevap son derece ibretli ve bir o kadarda manidar dır; “-Eğer ısrarlarınıza uyarak namazı kilisenin içinde kılsaydım, belki ileride Müslümanlar (Ömer burada namaz kılmıştı.) diyerek kiliseyi camiye çevirmeye kalkabilirlerdi. Böyle bir durum ise size verdiğimiz mabetlerinize dokunmamak, söz ve ahdimize aykırı düşer.
Erdogan , sizin bizim bildiginden daha cok sey biliyor. Kasmayin. Herkes inancina gore hareket eder, besmele cekmeyecekti de ne cekecekti?30 Yorumla- Gündem konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılYa Allah Bismillah diye klise açmak :D Bunu bir chp li veya iyip li biri yapsa elfaz-ı küfür bahsini ortaya çıkarıp 50 kere kafir ilan etmişlerdi. Alıştım ben takmıyorum halk bu kadar yolsuzluk, adaletsizlik, geçim sıkıntısı, zamlar, suriyeli sorunları varken bile gidip %45 oy verdiyse 'gavura vurur gibi' demek ki sıkıntı yok. Benim Allah a şükür geleceğim belli bir nevi sırf babamın inşaat çevresinin işlerini ve mahkeme bilirkişiliklerini yapsam rahat yaşam standartlarına oynarım zaten. Sürünsün bunlar da ne diyeyim yarın kilisede namaz falan kılınmaz umarım...
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır bir tane dini konuyu bilmeyenler, o dediğim küfür bahsini bilmeyenler beğenmese banane :D Bismillah diyilip Allah a şirk koşulacak (ortak koşmak, son peygameri kabul etmemek zaten şirk) yer Allah ın ismiyle açılır mı? Bu kadar cahil olunur mu ya bunun ne alakası var devlet işleriyle. Sırf boş tribüne oynamak bu zaten bunu anlamadığınız için oy verip ülkeyi süründüroyrsunuz.
- +1 yıl
Bunun neresi doğru onu da anlamadım. Dalgınlıkla demiştir, kötü amacı yoktur derler anlarım yani Allah ın adıyla şirk işlenilen (Dini inançlara göre) yer açılır mı? Mümkün değil. Küfre rıza küfürdür ben doğru bulmuyorum ha gidip ekstrem bir eleştiride yapmadım geri kafalılık yapıp. Şeyimde de değil birkaç kişinin zeka seviyesinin yerlerde olup benim yorumlarıma boş konuşma diyip, beğenmemeleri. Kilise açılabilir burada herkes müslüman değil bu söz söylenmemesi gerekir lafını nerelere çekiyorlar :D Sonra neden işsizlik var senin gibi gerzeğe kim iş verir.
+1 yılİki bin yılınıza başlıyım sizin. Bu Süryanilere yaranmıyor arkadaş. Teşekkür ettiklerine bakmayın siz acayip ırkçıdır bunlar. Türkiye’de yeni bir kiliseye gerek yok ikibin yıl ühühü demesinler boşa. Hıristiyan nüfusu azınlık, memlekette yetecek kadar kilise var zaten. Tayyip de biliyor gerek olmadığına da, uluslararası arenada lafını yapmak için malzeme topluyor işte.
31 Yorumla- +1 yıl
Anca bukadar anlatilabilirdi.
Kilise acilmasina mantikli hic bir insan karsi cikmaz zannımca fakat o cümle komik olmuş.
Bu insanlardan içimizden, bizde birileri.
Bu jest birilerini niye rahatsiz etti anlamak güç, lafa gelince herkes dinini istedigi gibi yasar kimse karisamaz derler 😄20 YorumlaValla ne desem bilemedim. Bismillah demekte ne kötülük var onu da anlamış değilim. Allah'ın adıyla demek. Yanlış mı yanlış. Ama insanı dinden çıkarmaz. Bizim Allah dememiz ile onların Tanrı demesi bizlerin farklı yaratıcıları olduğu anlamına gelmiyor.
Her seferin de Cumhurbaşkanına laf yapıştıralım diye şunu dedi bunu dedi diyor sonra da cevresindeki insanlara pirim kazandıracak seyler oluyor. Şimdi vay böyle dedin der. Aksamına iki gazeteci 3 vekil çıkıp ahkam keser.10 YorumlaNe ya Allah bismillah demesi saçma ne de Süryani kilisesi açması saçma. Sonuç itibariyle müslüman işine besmele çekerek başlar. Azınlıklara ibadet imkânı vermekte devletin bir işidir. Tabi yinede boş boş konuşan kesim olacak😂
613 Yorumla- +1 yıl
5 dakika elfaz-ı küfür bahsini okusan böyle düşünmeyeceksin :D
- +1 yıl
Dağlar kadar fark olması bunun normal bir durum olduğunu anlamına gelmez. Biz öyle ahım şahım bir eleştiri yapmadık saçma-komik bir laf olduğunu söyledik zaten. Böyle birşey bile komik-saçma yani boş boş konuşan kesim demenin anlamı yok dini inançlarımıza göre bu uygun değil dedik şimdi siz boş boş konuşan diyorsunuz öyle değil ama işte olay.
- +1 yıl
Şimdi konu büyümesin dediğim anlaşılsın sadece. Dinimizce böyle şeylerin söylenmesi insanı dinden dahi çıkarabilir (ha benim umrumda değil ) sadece ben uygun olmadığını söylemek istedim bu da boş konuşmak diye damgalanmamalı :)
- +1 yıl
Hocam olayı elfazı küfür bahsiyle değerlendirdiğinde saçma komik demiş olmuyorsun. Elfazı küfür bildiğin üzere dinden çıkartacak ifadelerdir. O bahsi açtığın için o şekilde cevap verdim. Yoksa doğru bulmayabilirsin. Ancak birşeyi komik bulmakla elfazı küfür dairesine almak çok farklı şeyler. Ha bunu eleştirmek boş boş konuşmak mıdır? Evet bence boş boş konuşmaktır.
- +1 yıl
E peki görüş farklılığı birşey diyemeyeceğim şimdi konu çok uzayacak ortak paydamız anlaşılsın o yeterli bana.
- +1 yıl
Katılıyorum, bukernb.
Boş konuşmak laf olsun diye konuşmak olur - +1 yıl
Açılış için hayırlı olması için besmele ile kesmiş, başlamış bir okul fabrika açarken besmele ile başlamakla ibadethane açmak için demek arasında fark yok ikisi de hayırlı işdir muhalifler için bahane bunlar
- +1 yıl
@Psikopatorangutan Ha ya siz herşeyi bildiniz de hükümet yalakası olup biz boş konuşuyoruz.
- +1 yıl
😂😂😁😁😀😀😁😂😂😂😂😂😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂hükümet yalakası dedı ya.
Laf anlatılmaz bunlara.
Bak kocum konu ne neyden bahsediyoz farkında mısın o hareketi bahçeli yapsa BBP başkanı da yapsa olmaz ya kemal efendi de yapsa aynı şeyi derdim normal karşılardım kemal e nötr olurdum ha :)) snn kafan almaz . sizin kafa yapınız böyle yalakasınız şusunuz böylesınız itisiniz koyun vs.
AKP MHP bbp zdp. NDP olsam da farketmez. O kafayla da gr ilerlyemezsin yazık sana - +1 yıl
@Eddraziel32 hükümet yalakası ne alaka? Hakaret etmeden konuşmak zor mu?
- +1 yıl
Aynısını kemal dese bunları söyler miydin. Veya meral LDP başkanı vs dinden mi çıkardı.
Onlar neden bir acılışda besmele veya güzel sözle acmıyolar
Bu arada Kılıçdaroğlu butonla açılış yapmış galiba,😮. Dedi mi veya doğru mu ne demeliydi açarken
Artık ne açtıysa
+1 yılPeygamberimiz bir gün başka dine mensup insanlar ibadet yapacak yer bulamamaları ve zorda kalmaları üzerine onlara mescitte yer veriyor. İşte buyrun çok övündüğünüz laikliğin en güzel şekli. Aynı şekilde bizim dinimiz hoşgörü dinidir ve başka din mensupları da vatandaştan öte insandır bizim için, onları düşünmek de bizim vazifelerimizdendir. Besmele kısmına gelince ne yapmasını bekliyorsunuz, islamda kutuplaşma yoktur sen bir grup insana yardım etmek için onlardan olmak zorunda değilsin (Tabi ki o insanlar art niyetli değilse).
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılerdoganı cok elstıren bırı olarak soyle soylıyım ya allah bısmıllah demesı sonucta hırıstıyanlıktada musevılıktede katolıklıktede farklı dınlerde tek ortak nokta muslumanlıktan ayıran allaha olan saygı v ınanıs yanı bısmıllah demesı kendı tercıhı allah demesı zaten ortak bulştugumuz yaradan dınlerde
10 Yorumla
+1 yılHerkes inancına göre hareket eder ne yapsın adam başka birinin inancını mı taklit etsin? Bu da küfre düşürür. Sükunet en iyisi ya da daim olsun denebilirdi ama boş bulunmuş işte adam kendi de boş olduğu için
20 Yorumla
+1 yılizin verirsin hadi : ) yapılmasına bırakta kendileri yapsınlar
13 Yorumla- +1 yıl
avrupada bir camii diktir hele bak nası karışıyorlar izin de vermezler yani
- +1 yıl
Bence de katılıyorum
- +1 yıl
bir kiliseyle dost edinilmez ve iyi de görünülmez bazı insanların fikirleri sabittir ki bunla göz boyanmaz ya :D
Ne demesini bekliyorsunuz adam ağzıyla kuş tutsa yaranamaz sizin gibi tiplere
Kilise açılımına karşı çıksa bu tipler ayaklanır destek verse ayrı bir eleştiri ulan doğruya doğru yanlışa yanlış deyin artık Tayip Erdoğanı destekleyen de desteklemeyen de adamın yanlış ve doğrularını görün
Destekleyenler yanlışını görmüyor desteklmeyen de doğrularını 😂30 Yorumla
+1 yılBir başkası yapsa bunun yapyığını demediklerini bırakmazlar.
Ne Müslümanlığı kalır ne Türklüğü.
Üstüne birde fetöcü yaparlar.
Ama bunlar yapınca herşey normal.61 Yorumla- +1 yıl
Aynen hocam vallahi bir iyi partili chp li yapsa kafir ilan etmişlerdi 50 kere. Ya bismillah ile küfür olan şey yapılır mı hiç mi beyin yok? Ya aç gene kardeşim ona lafımız yok laik ülkedeyiz yabancılar da var kilise açabilirsin onların ibadeti için bismillah deme olur mu öyle diyorum cahiller toplanmış gene klasik :D
+1 yılÜlkemizde farklı dinlerin bir arada Hoşgörü ve huzur içinde yaşamasını olumlu buluyorum bu konuda Erdoğan'ı destekliyorum
30 Yorumla
+1 yılBesmeleyle kilise acar , oburu oburnun elini tutar. Imamoglu garibim sok icinde cok garip bir acilisti 😂😂
20 YorumlaKiliseyi açması kimseyi yanlış düşündürmez bence. Burası laik bir ülke, Devlet tüm inananlara aynı zamanda saygı göstermesi lazım. Müslaman 2 camii açılıyor, öteki azınlıklara neden kendi ibadethaneleri açılmasın..
22 Yorumla- +1 yıl
Onların ibadethanelerinin açılmasında sıkıntı yok sen detayı anlayamamışsın. Dinimizde bu tarz olaylara yer yok. Acaba Fatih Sultan Mehmet bu şekilde mi onlara hoşgörülü davrandı iyice bir düşün
- +1 yıl
Mesele klise neden açıldı değil klise çılırken ya allah bismillah denilmesinin uygun olup olmaması zaten.
Devlet Allah’ın adı ile Genelev açıyor Kurban kesiyorda ona şaşırmadınızda buna mı şaşırıyorsunuz?
31 YorumlaRez bir an camii açılışı yapıyor sandı heralde djskjdjd hayırlı olsun ortodoks kardeşlerime kısmetse bizede
10 Yorumla
+1 yılAdam yaşlandı artık ne dediğinin farkında değil heralde
20 Yorumlaİnsanların dinlerine dinlerini yaşamalarına destek olmak çok hoş benim fikrimce bir sorun yok
20 Yorumla
+1 yılMüslüman işine Besmele ile başlar. Türkiyede her dinden insan var buda demek oluyorki herkes dinini rahatça yaşayabilir. Mesela Osmanlı Zamanındada Kiliseler yokmuydu vardı. O yüzden herkesin dinine saygı duyulmalı ki kendi dinimizede saygı duyulsun.
20 YorumlaYakında İngilizce namaz bile kıldırır bu adam, yapar.
20 YorumlaAyasofya müze olarak kalmalı.
Süryani kilisesi inşaa etmekte bir sakınca görmüyorum.10 YorumlaOnun din anlayışındaki tapınma biçimi böyle, abest olan bişy yok
12 Yorumla- +1 yıl
Onun din anlayışında tapınma yok, inanç var : )
- +1 yıl
@jahsehdwaynne İnancın temel dayanağı tapınmaktır. Sizler tapınma denildiği zaman direkt put perestliği göz önüne alıyorsunuz, aşın bunları
Alışkanlık. Ayrıca hak dinlerde Allah'a inanılır. Çok da anormal bir durum yok ortada.
10 YorumlaBesmele ile kerhane açılıyordu ne olursa olsun bir ibadethane açılıyor çok abartmayın
20 Yorumla
+1 yılBence güzel birşey. Kimseyi kırmadan, dinleri yüzünden kimseyi dışlamadan böyle bir adım atması hem riskli hem de bir o kadar güzel bir davranış. Kendisini tebrik ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılbir papazda tanrı seni korusun diyebilir herkes inancına göre hareket eder bence normal birşey
20 Yorumla
+1 yılO herşeyi bismillah diyerek yapiyor hâlâ öğrenemedin mi 😉
30 YorumlaKendisi ve İslamiyet adına besmele ile başlanması çok doğru. Zaten diğer kesimde kendi adaplarıyla dua ettiklerini düşünüyorum. Diğer konu ise evet kültürel mozaik olarak çok harika bir şey.
10 Yorumla
+1 yılAçarken hiristiyanlara uygun bişey demesi saçma olurdu. Oda kendi dinini yaşamış tıpkı açılışa katılıp başka dinlerin ne kadar özgür olduğunu kanıtladığı gibi bence..
20 YorumlaYapılan her işin başında Bismillah demekte beis yok. Allah'ın adıyla yapılır her işlem. Ne yaptığının önemi yok.
00 YorumlaPolitika icin herseyi yaparlar yeterki iktidarda kalsin tek derdi koltuk
10 Yorumla
+1 yılHer Platformda Türkiye Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a linç girişimi başlamış durumda. Tabi bu kimleri sevindiriyor şöyle bir göz atalım;
ABD
AB
PKK
FETÖ
#Kral20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEkrem imamoglunun butona dokunuşu 😂😂Bi tane adamın başka adamın üzerine elini koyması sjjdjs
10 Yorumla
+1 yılKendi elleriyle sapitiyorlar her şeyi eline yüzüne bulastiriyorlar
30 YorumlaÇok yobazsınız ne zararı var klisenin bize? Yok coca cola fabrikası açmışta insanlar yemek yiyo ordan yabancı sermaye girmesin o zaman apple da sokmayalım mercedes bmwyede binmeyin uçakla uçmayın allahın safları
14 Yorumla- +1 yıl
Kilisenin kimseye zararı yok. Ama kurulmasına gerek yoktu. Azınlık hıristiyan nüfusuna yetecek kadar kilise zaten var ülkede. Bu yapılacağına okul yapılsaydı
Ama Erdoğan bunları uluslararası arenaya çıkınca reklam yapmak için inşa ettiriyor. Azınlığı tınladığından değil yani. Ama millet hemen kaptığı için yemi aaa ne güzel hoşgörülüyüz diye kıvama geliyor hemen.
- +1 yıl
@Soamamlaşa ettiriyor derken kendileri ediyolar devlette izin veriyor bu kadar basit, ya da hata devlette inşa edenilir onlarda vatandaş onlarda vergi veriyor?
Müslümanlarla hristiyanlar memnun ama ne b*k olduğunbelli olmayanlar cami açılıncada rahatsız onlar her şeyden fahatsız zaten. Okuldan bol ne var çok safsınız cidden kulp bulma derdiniz bir bitmiyo işinize bakın - +1 yıl
Yav bir git beynin gram bu işlere basmıyor gelmiş laga luga yapıyorsun.
Adam kilise tadilatı yapınca bile uluslararası arenada kaç kez lafını geçirdi. Diğer ülke temsilcilerinin çok umarındaydı Türkiye’de kilise tadilatı. Bu kiliseyi de yeni malzemeler toplamak için yapıyor. Ayrıca bu adam oy kaybediyor. Oynamadığı azınlık kalmadı şimdi de son çare hıristiyanlara oynuyor. Azıcık daha sıkışsa bu gidişle lgbtcilere bile oynar. Kilise hem ülke içinde oy toplama hem de dış mihraklara şekil yapma açısından mantıklı bir alternatif. Ha senin gibi sorgulama kabiliyetinden muaf olaylar arası sebep-sonuç ilişkisi kuramayan ekstrem örnekler dışında kimse almaz zehri o ayrı. Sen şimdi tipik çomar gibi lafını söyleyip engellersin falan, umrumda değil tartışmıyorum bile.
Bir de ya Allah Bismillah mi demis😂
31 Yorumla- +1 yıl
Video var izleyebilirsin
+1 yılIşte bu büyük bir siyasettir sizin sahibiniz müslümanlardir koruyucularinizda demek
11 YorumlaKilise işsiz insanlarımızın karnını doyuruyor ne güzel durmak yok yola devam
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllaik bir devletin başkanı olarak açar tabi ki. savaşta hile caizdir
00 Yorumla
+1 yılAltta mor ekrem mi yaziyor ne
12 Yorumla- +1 yıl
Efrem o 😂
- +1 yıl
Tühhh
+1 yılBunu olumlu buluyorum. Suryaniler de bizim vatandaşımız.
00 Yorumla
+1 yılNe olmuş bunda yani her şeyi dalgaya vurma amacındasınız
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayırlısı olsun ne diyelim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErdoğan'ı bu konuda takdir ediyorum. Dinler arası kardeşlik önemli
10 Yorumla
+1 yılBunda değişik bir şey yok.
20 Yorumla
+1 yılKülise açilirken BİSMİLLAH denmez.
20 YorumlaKlasik artık şaşırmıyorum
20 Yorumla
+1 yılHayırlısı neyse o olsun 🤗
10 Yorumla
+1 yılNe yaparsa yapsın ya umurumda değil.
10 Yorumla
+1 yılHayırlııs olsun ne diyelim
20 Yorumla
+1 yılSüryani Ne Demek Süryanilerle Alakalı Tüm Bilgiyi Sitemizde Bulabilirsiniz.
00 YorumlaNe derse desin maf etti milleti
10 Yorumla
+1 yılMuhalif im ama çok doğru iş takdir ettim Erdoğanı
10 YorumlaOnlardanda vergi alacaktir içiniz rahat olsun
12 Yorumla- +1 yıl
Vergi almadığı ne kaldı ki 😂
Gündem konusunda 952 cevap paylaştı. Fatiha suresi okusaymış ya olmamış
20 Yorumla
+1 yılGayet güzel bir açılış
10 Yorumla
+1 yılBismillah olanını geçtim de o el tutma neydi ya..
00 Yorumla
+1 yılBir de Erdoğan a yobaz diktatör dersiniz😏
00 YorumlaKilise yapaçagına cami yapamazmıydi
20 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım