5 kadından 1’i ayrılmak istediği için erkekler tarafından katledildi
TİHV’nin yaptığı çalışmaya göre 2020’de öldürülen kadınların yüzde 20’si ayrılmak istediği için erkekler tarafından katledildi. Öte yandan Adana’da dün 100 metre arayla iki kadın cesedi bulundu.
Türkiye'deki kadın cinayetleri, kadına şiddet geçim sıkıntısı yüzünden mi oluyor yoksa yanlış ilişki sebebi mi?
Ataerkil içe kapalı feodal yapı Yetiştirme biçimi Erkek egemen bir aile ve dünya düzeni Kadını meta olarak gören bir yapı Berdeller çocuk gelin olayı Kamusal alanda ve toplumsal alanda eşitsizlik Saçı uzun aklı kısa Sen kadın halinle ne bilirsin vb ifadeler Kadın okumaz okumamali gibi feodal mitler Miras hukukunda pay sahibi olamamak Daha neler neler Bu ülkede cennet annelerin ayakları altındadır diyen zihniyet en büyük acıları annelere yaşattı Ozgecandan, Münevver Karabulut a Şule Cet e, Siyarra Leonelerden, Baris elçisi Rebecca Backa ya kadar binlerce kadın katledildi O cenazelere katılmış el vermiş mezarları aileleri ziyaret etmiş Adlı süreçte yanlarında olmuş bir insanım Bu süreç Ancak radikal kararlar ile asılır İstanbul Sözleşmesi ile Uluslararası hukukla Bu süreçte hayatını kaybeden tüm kadınların Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum Işıklar içinde ışıklarla olsunlar
başında her şeye evet deyince bi tarafları kalkıyor. , iletişim bozuluyor he tamam bu artık ben ne dersem onu yapacak tribine giriyor erkek. sonrası da en ufak bi hayır demende alıştığı için şiddette başvuruyor. sırf onlar istedi diye bi şeyleri yapmamalıyız. kendi düşüncelerimizi her zaman dile getirme taraftarıyım.. haklarımızı korumak da bir dile getirme yöntemimiz tamamen destek veriyorum..
Her ikisindende sebep geçinemiyor en ufak şeye patlatacak sinirlenecek yer arıyor tabi bunun yanında günümüz ilişkilerinin etkilerine var seni seviyorum kelimesi herkese kullanılmaz artık her şey çok basitleşti tahammül seviyeside düşünce ortaya bu gibi sonuçlar çıkıyor görmek istemediğimiz şeyler bunlar.
Her ikisindende insanlar geçinemiyor en ufak şeye patlatacak sinirlenecek yer arıyor tabi bunun yanında günümüz ilişkilerinin etkilerine var seni seviyorum kelimesi herkese kullanılmaz artık her şey çok basitleşti tahammül seviyeside düşünce ortaya bu gibi sonuçlar çıkıyor görmek istemediğimiz şeyler bunlar.😞
Ekonomik sebebpler gerçekten çok ama çok etkili dünyanın kişi başı yüksek para düşen ülkelerinde şiddet olayları gerçekten çok çok az ama sadece ekonomiye bağlamak bize çözüm sunmaz. Bunda erkek dışarıda gezsin oynasın sevgilisi olsun, erkektir can yakar, kız çocuğum evde put gibi otursun beyine hizmet etsin diye çağ dışı çocuk yetiştirme stilimizinde çok fazla katkısı var.
Benim şahit olduğum ayrıldıktan sonra kadının intikam hırsları ve kanunu kullanarak iftiralar atması ayrıldıktan sonra kadının hazımsızlığı haddini aşması veya ayrılmak için sorun cıkarıp erkekten beklemesi şimdi şöyle bir düşün kim hayatını bir kafeste gecirmek ister aynı şeyleri bende yaşadım vurma naktasına geldim ben uzak durdukça bişeyler yapıyor sorun cukarıyor ve bu Kadın haklarının kalkması cinayetleri azaltacak tır erkegin aşkı yataga kadar kadının aşkı yataktan sonra başlar
Takip ediyorum konuyu yarısı ihanet iftira dolandırma çocukların kocadan çıkmaması sonucu diger yarısı cinayet şiddet sabıkalı erkek sevdası yüzünden olmuş hep
Evet maalesef kadına şiddet her geçen gün artıyor bunun sebebi her ikiside olabilir ama keyfine bile döven erkekte vardir bir an önce yeni yasalar çıkmalı kadınları korumak adına
Siz nerde it kopuk serseri var onunla sevgili oluyorsunuz serseri erkek candir diyen Turk kizina az bile biraz akilli olun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ekonomi bahane sanki önceden de yoktu bu ekonomi gün yüzüne çıkartı Erkekleri Kadın şiddeti en büyük nedeni Orta Doğu kafası Müslümanlık Kadınların babboy sevmesi vede ataerkil toplum Erkek bu döverde severde Erkek bu yapar şunu yapar öncellikle bu Erkekleri yücelten toplumu öldürmemiz lazım sizden ricam çıkın şu Orta Doğu kafasından Kadın bile Kadın düşmanı bu ülkede
@LoLoManyag Ya üf ulan bu kültür nerden geliyor Arapların kültürü değil mi Müslümanlık Araplarda Erkekleri her türlü kendi gözünde büyeten Kadını her türlü ezen hor gören yine Araplar değil mi bizim insanlarda onlara özeniyor ve Kadınlarını dövüyor kısıtlıyor emir veriyor kapatıyor bunu yapamazsın şunu yapamazsın markette tek gidemezsin dışarı çıkma bunlar ne Müslüman kültürü
Ben bu uygulamada artık sizin gibi müslümanlığa laf atanları görmekten onlara laf anlatmaktan yoruldum Kuran-i Kerim e inanıyorsan acarsın okursun kardeşim senin dediğin kısım nisa 33 34 te geçiyor oku