Aşağıda idam gelmeli diye bir yorum okudum. Evet idam gelmeli ama adaletin tecelli ettiği bir ülkede idam gelmeli. Kanunlar caydırıcı değil. Adli merciler daha iyi bilir bizim çok haddimize değil hukuk konuşmak ama mevzuat içerisinde verilen cezaların daha caydırıcı ve alınan indirimin bir takım elbise ve kravata veya açık giyinde kendimi tutamadım gibi saçma sapan savunmalara bağlı olmaması gerekir. Şiddetin kadını erkeği yoktur. Kadın erkeğe göre güçsüz ise ezilmek için değil erkeğin onun üzerine titremesi koruyup kollayabilmesi için, kadınlara olan fiziki üstünlüğün onlara karşı bir silah olarak kullanılmasına karşıyım. Bu erkeklik değil adiliktir.
Öncelikle geç arkadaşımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Yanlış anlaşılmak istemem fakat bu tarz konuların ceza mekanizması ile alakası yok bana göre. Nedenine gelecek olursak bunu yapan dengesiz kişiler zaten intihar ediyor olay sonrası. Akıl sağlıkları yerinde değil. Fakat olay öncesi tedbirler alınıp buna ilişkin bişeyler yapılmasını isterim. Olay öncesi rahatsız etmeler oluşmuş tedbirlerin alınması gerekiyordu. Bu tarz durumlarda bilinçli olunmalı ve Emniyet teşkilatımızın kades uygulaması kullanılmalıdır. Umarım anlatımımda bir yanlışlık yoktur varsa düzeltin arkadaşlar.
O dediğin olsa şeriat ile kolu kesilenleri görenler hırsızlık yapmazdı. Bu böyle çözülecek bişey değil cinnet ve kendini kaybetme veya psikoloji sıkıntı yaşayanlara ne yapabilirsin sende ibret alıyorlar mı?
Tükenmiyor işte bakış açınızı genişletin lütfen. KADES uygulamasını telefonunuza indirin ve tehlike hissettiğiniz anda kullanan önleminizi önceden alın 🙏🏻
Suçlu kanunları iyi biliyor ne kadar ceza alacağını aldığı cezanın ne kadarını yatacağını ne kadarını da denetimki serbestlikle feçireceğini... Adam ölmeyeceğini ömrünü ceza evinde geçirmeyeceğini biliyor. Ve hapiste paşalar gibi yatar çıkarım diyor. Yani hapiste gö. T büyütüyorlar. Hapsr girenleri taş ocaklarında çalıştırıp idam gelse kim girmek ister ki hapse...
Allah belasını versin inşaallah. Olay bizime arka sokakda yaşandı hemen. Kendisi de intihar etmiş ama ağır yaralı olarak hastanede yatıyor. İnşallah ölmezsin de sürünürsün. Kız nur gibi psikologdu. Kendisi de sokak köpeği bile milyon kat değerli kalırdı yanında öyle bir iğrenç lanet insandı. Her türlü pislik vardı. Allah inşallah bu dünyada ve öbür dünyada da belanı verir.
Bunun tek suçlusu bu şrefsiz evlatlarını yetiştiren ailelerdir başka kimse değil. Herkes anne baba olmak zorunda değil. Belli bir yaşa gelince evlendirilen, evlendirilmese bile yanıp tutuşan hormonları yüzünden evden kaçan, aptal aptal eğitimsiz görgüsüz kadın ve erkeklerin en az onlar kadar aptal evlatları kendilerini istemediği için öldürülmeyi haketmeyen kızlara bunları yapabiliyorsa tek suçlusu öldürenlerin annesi babasıdır. Dikkat ederseniz kadın cinayetlerinin tamamı eğitimsiz cahil dar kafalı sadece ekmek bulabilmek için yaşayan ailelerin çocuklarından çıkıyor. Bir de aç karınlarına bakmadan milletin -aşk adı altında- peşine düşmeleri olmayınca taciz edip öldürmeleri mide bulandırıcı. Keşke kız yerine kendisini öldürseymiş dünya bir fakir ve aciz bir mahluktan kurtulmuş olurdu.
yazına bazı yerlerde katıldım bazı yerlerde katılmadım en son bi bayan öldürüldü pınar diye öldüren eğitimliydi öğretim üyesi bayan öldürüldü öldüren master yapmıştı caniliğin eğitimi olmaz cani canidir ama fakirlik biçok şeye sebep o konuda haklısın
Ya bak gelecekte ebeveyn olacak gençlere sesleniyorum.. sizde eskiler gibi erkek çocuklarını saçma sapan yetistirmeyin.. yok amcanlara ππ'ni göster. Bırak erkektir yapar erkektir eder diye diye çocuğu küçük yaştan her istediğini elde edebilirmis gibi yetiştirirsen aha böyle... israfi olur işte.. Ya güya çocuk yetiştirdiğini sanan kuzenim bile ( okumuş kadın derler bide) tweet paylaşmıs.. "oğlum sen buyuyunce spor arabanla kizlari arabaya doluştur diye annen böyle çok çalışıyor". Hay oğluna da sana da diye başlıyorum sovmeye.. Allah'ını seven ebeveynler lütfen az biraz insafli olmayı az biraz ahlaklı olmayı öğretin çocuklarınıza.. yoksa elinizden "🤔" çıkacak çocuklar dünyayı katledecek perişan edecek..
Kız evet dese de er geç yine ölümü bundan olurdu hayır dese de bundan bu kızın şanssızlığı bu şahsiyetsizle yollarının kesişmesi miydi ölümle yaşamın arasındaki o çizgi gerçekten bu muydu bir cana kıymak almak ne zamandır bu kadar normal kolay nasıl zihniyetler dolaşıyor aramızda anlam veremiyorum aklı mantığı ne zaman bıraktık ne zaman insanlıktan çıktık ne zaman iç güdülerimizle hareket eder olduk ya anlayamıyorum bu insanlara dur denilememesi caydırıcı cezaların olmayışı gerçekten içler acısı ne kadar ağlanırsa ağlansın ne kadar acı cekılırse cekılsın ne kadar feryat fıgan hak aranırsa aransın herkesin içinde bitiyor bu yetiştirdiğin çocuğa kefil ol insan yetıstır bırak adam kadın yetıştirmeyi insan yetiştir denecek bişey yok allah rahmet eylesin cennetine kabul etsin sevenlerıne yakınlarına allah güç sabır versin kimsenin yaptığı da yanına kar kalmasın
Maalesef bitmeyecek, hiç bir ülkede de bitmez. İdam diyen yarım akıllı arkadaşlara da İslam ülkelerine bakmalarını öneriyorum. Alınacak varsa da alınsın..
Eğitim bu durumu düzeltebilir sadece başka da bir ilacı yok.
Gerekli önlemler alınmadığı için mi üzüleyim? Gerekli cezalar verilmediği için mi üzüleyim? Yoksa cinayeti kadın erkek diye ayıran erkek cinayetlerini konuşmayan zihniyete mi üzüleyim? Karar veremedim. Umarım insanlarımızı ehlileştirebiliriz her konuda. Umarım öldüren kişi de gerekli cezayı alır (umarım fazlasıyla). Ayrıca yeter be şu cinayetler'de bile cinaiyetçilik yapıyorsunuzya ne diyeyim yuh yani.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bak önceliklle bir insanin fotosunu burda paylasiyorsun, kiz hadi öldürüldü diyelim ailesinden müsade aldinmi? buda bir suc ve su an suc isliyorsun ama haberin yok.
Ceza almadigini nereden cikariyorsunuz?
Türkiye bu tür suclara AVRUPADAN ALDIGI KOPYELEDIGI ADALET KANUNUNA göre en agir cezalari veren bir ülke. Ama ruh sagligi bozuk, insan canina kastedecek kadar sapitmis biri zaten senin verdigin cezayimi düsünüyor? Butür suclari hicbir ceza önleyemiyor, önleyemezde, adam kafasina koymus, kendisi zaten ölü, ya sahip olacak, ya ölecek.
Yazık ya. Annelerimiz bizi bir pislik gelip canımızı alsın diye mi doğurup, büyütüyor. Kim bilir ne umutları vardı. Allah rahmet etsin. Bir daha yaşanmasın. Anneler nolur erkek çocuklarınızı vicdanlı, merhametli büyütün. Yazık günah ya, Allah cezasını versin o pisliğin.
Paşam, aslanım, kaplanım, koçum benim.. Dünya etrafında dönüyor. En büyük o, reddedilemez, karşı konamaz. Senin ne haddine nasıl beğenmezsin.
Bu kafada yetişen insandan ne bekliyoruz ki biz. Herşeye kendimi yetkili gören bir şizofren yetiştiriyoruz. Toplumun içi bu pisliklere dolu. Kimin karısına, kızına, kardeşine denk gelir bilinmez.. Allah korusun gerçekten
Sağlıklı bir bireyin yetişmesi için sağlıklı ebeveynlerin olması gerekir Sağlıklı ebeveyn var mı sizce ortada Benim de kızım var Saçının teline zarar vereni öldürürüm (ne kadar sağlıklı bireyi dimi) Kanunlar değişmedikten sonra, meydanlara idam sehpaları kurulmadıktan sonra, eğitim ailede, okulda ve sosyal çevrede verilmedikten sonra maalesef bitmez.
Bu durum bariz şekilde gelenek ve göreneklerimizde erkeği sürekli yüceltip benim oğlum çok can yakıcak gibi terimler kullanarak daha küçücük erkek çocuklarının beynine istediklerini yapmaya haklarının olduğunu aşılayarak çocuk yetiştirmeyi bırakıp sevgiyi ve yenilgiyi hoşgörüyü ve saygıyı öğrettikleri zaman belki azalabilir.
Onlardada var ki gelenek ve görenek sadece bizde ki durum biraz daha farklı. Avrupa meraklısı vs değilim komple yanlış bir durum ama benim dediğim şeylede konunun çok alakası var red ettiği için öldürülmüş kadın bunun başka ne ile alakası olabilir ki?
Hayır ben genel olarak söyledim. Bu tarz cinayetlerin altında yani çoğunda bu tip nedenler yatıyor. İnsan tektir birisi diğerinden daha üstün değildir ama dünyada özelliklede bizim toplumumuzda eskilerden kalma bir gelenek görenek olarak erkeklerin daha üstün olduğu kavramı daha baskın.
Onlar eskide kalmış kimse kimseden üstün değil tek bildiğim bu bence suçlar kişiye hastır aileleri bağlamak ta saçma geliyo heleki bu devirde çok saçma çünkü aile diye birşey kalmadı kimse kimsenin sözünü dinlemiyo herkes kafasına göre at koşturuyo bu kadın içinde geçerli erkek için de
Önce kadınların değişmesi gerekiyor. Yani annelerin bu psikopatlar fazla ana kuzusu oldukları için bu hale geliyor. Birde bu annelerinde ev hanımı olmaması çalışması lazım. Çalışması gerekiyor. Tüm olay larin ortak noktası bu adamlar hep aşırı ataerkil ve kadının mal olarak görüldüğü ailelerden geliyor. Eğitim seviyesi düştükçe artıyor. Yüksekseldikce azalıyor. Tamamen bitmez. Ama yüzde 99 azaltılabilir.
Bitmez imkansız he çok değiştirmek istersek önce bakış açımızı değiştirmemiz gerek düşünsenize kadın seni şikayet ederim dediği zaman karakter yoksunu o insan müsvettesi nasıl olsa serbest bırakırlar diyebiliyorsa değişmez değişmeyeceğinin göstergesi söylenecek çok şey varda anşayacak kim var bilemiyorum
İnsanlık yok ki, o kadar red yedim ama birinin canını almadım çünkü karşımdaki insanın da yaşamaya hakkı var, vede red yiyince daha hayırlıdır belki 🙂 herşeye rağmen her iki cins de umudunu kaybetmesin o kişi olmazsa bir başkası olur, düşünceleri, fikirleri iyi olan insanlar biz insanlara daha çok iyi gelecek ve mutluluk kalıcı olacaktır. Mutsuz olacaksam bir ilişkiyi kabul etmem.
Memleket ruh hastası dolu. Cezalar ağırlaştırılmalı ve eğitim güçlendirilmeli. Bu tarz eğilimi olan insanlara zorunlu psikolojik destek de verilmeli.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kızlara mesaj attığınızda engel yemeniz, savcılıktan bahsetmesi, sert tepkiler almanız vs vs hep böyle haberleri görmek veya böyle şeylerin kızın çevresinde ya da kendisinin bizzat böyle bir deneyim yaşamasından dolayıdır. Keşke kızlar olarak bi rahat olabilsek böyle düşünmek zorunda kalmasak..
Eskiden çoçuklara ilkokulda adabı muaşeret dersi verilirdi ayrıca eskiden bu kadar kadın cinayeti olmazdı. şu an bakıyorum tiktok vs nesil bozuluyor inş yukarıda verdiğim linkteki şeyler tekrar öğretilir.
Toplumlar yozlaşmaya devam edecek. Ne yazıkki bu tür şeyler durulmayacak. Çünkü insanlar yaradılışının gayesi dışında hareket ve eylemlerine devam ediyor. Ne yazıkki ölümlerin sıradanlaştığı yerlere doğru ilerliyoruz. Üzücü…
bunlar hep korunmadan yapılan çocuklar döl israfları üremeyin lan artık a.. mı olan doğuruyor bıktım artık doğurup doğurup salıyorlar sokağa sonra biz uğraşıyoruz adam akıllı eğitimini veremeyecekseniz doğurmayın ya
Bunun nedeni adalet adamlar bakıyor millet birbirini öldürüyor hiç ceza yemiyor bunlarda ufak bir sinirle öldürüyor nasıl olsa ceza yemiycem kafasıyla o yüzden adalet olmadığı sürece bu cinayetler hiçbir zaman bitmeyecek malesef ☹️
Sedat Peker'in iddialarına bakılırsa bir eski içişleri bakanının oğlu bile bir kadını öldürüyor (veya öldürtüyor) soruşturma dahi açılmıyor. Ne bekliyoruz ki adalet mekanizmasından?
İşte bu tür şeyler bitmedikçe, yerimizde saymaya devam edeceğiz. Adalet istiyoruz, ne yapıp bitirecekler bilmiyorum ama bu yara kanamaya devam etsin zihniyeti olamaz, olmamalı.
Erkek değil yaratık. Ceza vermek nedir ki? Bu ülkede bu tür yaratıklar için idam gelmedigi sürece sonuç maalesef değişmeyecek. Allah rahmet eylesin İnşaAllah.
Ya ben bu mantiktatki insanlarin taa aqq ya abi bir insanin hayatina zorla girmeye calismak kendini kabullendirmek nedir biri seni istemiyorsa cekgit öldürmek nedir occcc
Baksanıza Kadın kapalı sonra diyorlar Kızlar Açık olduğui çin böyle eh alın kapalılarda gidiyor azda olsa kapalılarda tacize uğruyor çok saçma toplumda yaşıyoruz orda insan tacize uğruyor ölüyor insanlar hala giyimde kuşumda yazıklar olsun bu ülkeye topluma
Aynı şekilde karşılık vereceksin kısasa kısas. Bu arkadaşım durduk yere kadını öldürdüğü için bu kişinin annesi ya da kız kardeşi de aynı şekilde katledilmesi lazım. Kısasta hayat vardır
@Lewandowski34 Gayette var, mesela benim ailem bana hırsızlığın kötü birşey olduğunu anlattı ve öğretti o yüzden ben hırsızlık yapmazken. Bu bilgiden yoksun kişiler daha kolay hırsız olur. ya da bir adam eşini dövüyorsa ilerde o ailenin çocuklarıda şiddet eğilimli olur , kadına değer vermez vs. Çoğu suçun temeli çocuklukta ailede atılıyor aslında
Reddedildi diye her erkek kadın öldürse nereye varacak bu iş. Herşey eğitimde bitiyor böyle saplantılı tipleri o dönem bulup rehabilite etmek lâzım. Allah rahmetlinin kalanlarına sabır versin.
bence bu işin sadece görünen yüzü sırf arkadaşlık teklifini kabul etmediği için öldürmez bir insan bu gidişlede son bulacak gibi görünmüyor daha da kötüye gidiyor herşey malesef
Beni reddeden kadınlara en ufak saygısızlık yapmadim ve bunun cezası ölüm olamaz ben her zaman kadınlara değer verdim ama gerektiğinden fazla değer verdiğim için kadınlar uzaklastı benden
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bence % 60 ( toplumun aptal kesmi ) yok olmalı. Eğitim şart. İstersen idam et genede bu cinayetlerin önünü alamazsın
Kesinlikle böyle erkekler benim gibi hadım edilmeli iğne ile hemde. Bakın depo provera verince erkeğe rahatlıyor. Hırsını alamadığı kadın dan dürtüleri sinire dönüyor. tecavuz ederdi bile. ben bir kere tecavüz girişiminde bulundum. Sonrası kimyasal hadım rahatladim erkeklogim yok ettiler ama rahatım.
Analar kötü çocuk yetiştirmezse, kadınlar sosyal medyadan ümitcan uyguna aşk mesajı yağdırmazsa, eşler kötü çocuklarla evlenip babaları kılıklı psikopatlar doğurup sokağa salmazda herşey hallolur. Aksi takdirde eden bulur. Mevzu budur.
Çözümü bulmuşsun pravo. Sen o kafayla erkek çocuk yetiştirirsen kadına zerre değer vermez. İşte ondan sonra böyle saçma sapan sebeplerden kendini bir b.. sandığı için gider öldürür. Lütfen beyfendi artık vallahi gına geldi sizden
@pllyna hanımefendi benim yetiştireceğim çocuk da benim gibi musiki dinleyecek sokak hayvanlarını besleyecek bahçesinr güzel çiçekler dikip onlarla konuşacak ama asla siz kadınların hepinizin sosyal medyadan yavşadığı Ümitcan Uygun gibi olmayacak. Lütfen başka kapıya...
Bak sen de o kafadasın. Sen beni kadın pazarlayan adamlarla aynı kefeye nasıl koyarsın. Her bişey söyleyene belden altı vurmak da adiliğin dik alasıdır. O Ümitcanları başımıza bela eden uçkur düşkünü midesiz pislik adamlardır. Talep olmazsa arz olmaz. Para gelecek bir kapı olmazsa o kapıya gidilmez. Aklın fikrin yerinde diye düşünüyorum. Gencecik kızlar onlar. Süslü püslü hayatlara kanabilirler. Herkes sahip çıkacak, tüm toplum. Yaşatılmaması gereken bu pislik adamlardır.
@pllyna ben tecavüzcülere ırz düşmanlarına ölüm. İdam şart yazıyorum. Buraya hemcinsleriniz onların tecavüzü sizin sevginizden iyidir diyor. Kötü kadının da kötü erkeğin de Allah bin belasını versin. Ben kötü bir erkeksem Allah benim de bin belamı versin. Yok eğer ben kötü kadınların ve onların yavşadıkları kötü çocukların mağduru mazlumu olmuşsam Allah onların belasını versin. Başka da birşey demem.
Ulan srfsz o kızın suçu ne git piyasada Bir sürü orss bu var sen gibi cahil birisini ne yapsın Allah rahmet eylesin Allah anne babasına sabır versin Of ne üzücü bir şey ya 😔😔😔