Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre benzinden alınan ÖTV yüzde 54 zamlanarak litre başına 1.33 TL'ye yükselirken motorin ve LPG'deki ÖTV zammı sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 188 oldu.
Düzenleme sonrası EPGİS'in açıklamasına göre benzinde 55, motorinde 67 LPG de 35 kuruş/litre pompa fiyatlarında yansıyacak şekilde zam yapıldı.
Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı artırıldı. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hatırlanacağı üzere EPDK, bir süre önce dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyatları üzerindeki spekülasyonunu önlemek adına tavan fiyat uygulaması başlatmış, u ygulama 17 Mayıs'ta sona ermişti. Tavan fiyat uygulamasının sona ermesiyle ÖTV fiyatları yeniden düzenlendi.
Ülkemizde ki artışın öncelikli sebebi döviz kurundaki yükseliş Akaryakıt fiyatında dünya ülkeleri arasında üst sıralarda olduğumuz doğru ama bizden daha pahalı olduğu ülkeler de yok değil. Çünkü akaryakıt kalemi en kolay vergi toplama yöntemi. Bu konuda kısıtlama yapmak pekte mümkün değil vatandaş açısından. Hayatın her alanında doğrudan ya da dolaylı olarak varlığı ile ayrı yokluğu ile ayrı etkileyici unsur. Bu açıdan düşünüldüğünde petrolün bunca acıya sebep olması ve milletler arası kaosa neden olması sanırım daha kolay anlaşılıyor.
Arz talep meselesi, o kadar çok kuyruk var ki istasyonlar da, hele bu ara anlatamam..! Bu sebeple üretmek yerine, halkını sömürerek para kazananların iştiahı kabırıyor. Şimdi benzine zam, sonra elektiriğe, sonra ekmeğe derken intitiharlar artacak. Bu işleri ben aciz kul görürken, birileri görmüyormu? Yoksa, son son nasılsa seçilemeyiz mi diyor bilemiyorum ama bildiğim bir şey varsa bir toplum kendisini tüketiyor, yok ediyor. Ne demiş üstad; "Bir insan treni kaçırır, onu başka bir tren alır. Bir millet treni kaçırır, onu başka bir millet alır." Umarım treni kaçırmayız.
tamamda akaryakıt hangi avrupa ülkesinde ucuz? biz kazanırken vergi vermesini sevmiyoruz, devletde mecburen harcarken alıyor. hatta almaması gereken faturalardan bile alıyor. biz çok vergi toplamıyoruz avrupa devletleri bizden daha fazla vergi topluyor. devletlerin vergiden başka geliri yok. çoğu bizden zengin olduğuna göre daha fazla vergi topluyorlar.
Nerden para bulacaklarını şaşırdılar millet ekmek goturemiyorum diyor çay iç benzine dizele zam yap ÖTV KDV yakında soluduğumuz nefesten bile vergi alır hale gelecekler sosyal bir devlette alınan vergi halka geri döner bizim ülkemizde ise kimin cebine gittiği belli değil :)))
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
95
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tuvalete bile artik araba ile gitmeye kalkan bir toplumuz, benzini, mazotuda O pis araplar dediginiz , nefret ettiginiz ülkelerden satin aliyoruz. Müsriflik yapip hem doganin, hem türkiyenin ekonomik agzina yapip petrolü gereksiz harcamayin ve o pis araplar dediginiz, araplari sevindirmeyin diye.
Dünyadaki Petol varil fiyatlarina göre degisken, benzin petrol yataklari olmayan, hatta olan her ülkelerde dahi pahali.
Türkiyede hali ile Petrol yataklari KERKÜK VE MUSULU Lozan antlasmasinda hediye ettigi icin ve günümüzde petrol yataklaramizda olmadigi icin, sizde araba kullandiginiz icin ARAPLARIN BELIRLEIDIGI ZAMLAR ÜLKEMIZE YANSIYOR.
Istersen fakirin fukaranin vergisi ile satin aldiigmiz benzini devlet fakire ödetsin, arabasi olan zengin, özel lüks arabasi ile piknige gitsin, hava atma gezileri yapsin istermisin? buda olur yani
@Herifin1i ne alaka, bak b ilmeden veya bilerek algi yapiyorsunuz , benzinin vergisi hep ayni oranda ve ayricsa Türkiye bak bu üleklerden daha az vergi aliyor.
Tamam tamam hata bende ÖTV oranına zam gelmedi ben açıklamayı yanlış okudum sen haklısın senin paylaştığın tablodada zaten yuzdeler birim fiyatına göre belirlenmemiş biz o ülkelerin hepsinden ucuz akaryakıt kullanıyoruz ben gerizekaliyim pardon
@Herifin1i Ne olduguna sen karar ver, 3 aydir almanyadayim, 3 ay önce almanyada 1 Litre benzinin fiyati 1,15 € di simdi 1.53 € ecikti, bir tane almandan sikayet duymadim. Adamlar gercekci, petrol üreten ülke olmadiklarini egitimli olduklari icin biliyorlar, sikayet eden yok.
ALMANYA ZATEN ONUN ICIN ALMANYA OLMUS INSANLARI EGITIMLI.
Bizim vergimi nasil etsemde kacirsam diyen milletimiz, petrolün varil fiyati dünya genelinde cikar, bizimkiler zamlarin neden oldugunu daha bilmeden, belkide biliyor ama isine gelmiyor, sanki devletin petrol yataklari var, yapilan zammi kabul etmez.
Sonrada dolar neden cikiyor diye birde sasirir, sculu arar.
Alman şikayet etmez tabi 2012 de de benzin 1.50 euroydu orada. Bizde ki gibi hergun zam gelmiyor. Ayrıca adam 1.50 birime 1 litre yakıt alıyor neye şikayet edecek... Galon fiyatı bile 4.5 Euro civari
Cumhurbaşkanı kararıyla keyfi olarak Çiftçiye Nakliyeciye Kalınca Girdi Dolaylı Olarakta Vatandaşa NEDEN GEÇMEDİĞİMİZ KÖPRÜLER KULLANMADIĞIMIZ HAVALANLARININ SAHİBİ 5 TANE ÇAKAL MÜTEAHHİTE VERDİĞİMİZ GARANTİLİ DOLAR ÖDEMESİ YÜZÜNDEN HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN ONLARA VE ONLARA ÇANAK TUTANLARA 🙄👋
Ekrem imamoğlunun dediği gibi fiyat güncellemesi yaptılar...
Pahalı olduğuna artık inanmıyorum imzalar zevk için araba kullanıyor şampiyonluk turu arıyorlar sabaha kadar... Hava aymak için sonuna kadar basıyorlar... Gereksiz kullanımı kıssak kullanım 1/3 Azalır ve fiyat düşer ama zam yapıldı kullanımda gram azalma yok demekki memnun millet
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizi düşünüyorlar toplu taşımaya yöneltmek için çünkü virüsler arabada var. Doğalgaz pahalı neden çok yakip terleyip sokağa çıkınca hasta olma diye leketirik pahalı neden geceleri mum ışığında baş başa kalmak için araba pahalı neden bsitlete bin diye et pahalı neden kolestrol olmasın diye sigara pahalı neden zehirlenmeye kim diye evler pahalı neden çadırda yaşayalım diye vergin çok neden yine bizi düşünüyor parayı boşa harcamamak için devlete veriyoz eskiden tüp kuyruğu vardı şimdi yok sadece. salata kuyruğu var eskiden ilaç anlamıyorduk şimdi de aradığın ilaç yok 15 sene önce buzdolabı yoktu magrada yaşıyorduk bee
artık ben takip edemiyorum. nedenine gelince ye ye bitiremediler milletin parasını. devletin malını çalıp çırpmayan sayılı insan vardır. ülkemizde a dan z ye kadar her şey vergi. aldıgımız nefesten bile vergi kesiyor adamlar. sonrada bizim paralarımızı hortumluyorlar. gemicikten mi bahsedeyim, ruhsar dan mı bahsedeyim, 3 4 yerden maaş alandan mı bahsedeyim, makam arabalarından mı bahsedeyim, ayakkabı kutularından mı bahsedeyım söyle neyden bahsedeyım sana. bu kadar alınan vergi nereye gidiyor arkadaş. dunyanın vergisini ödüyoruz devlete. hala doyamadılar yemeye. hakkımda sonuna kadar zehir zıkkım olsun bunlara.
Ülkemizin en büyük gelir kaynağı yine sen ben Kimden para gelecek Bize sattıkları fahiş insani yaşam gereği olan olmazsa olmaz enerji kaynakları Petrol doğal gaz su elektrik konut ve araç vergileri hatta ekmek bile katıksız vergiye tabii
Ham petrolün varil fiyatı 65$x8.3=540 tl 540/180=2.45 tl litre si 1 litre ham petrolün rafine etme maliyeti 1 litre ham petrol bedeli 2.45x2=4.90 tl 1 litre ham petrolü rafine edince hepsi akaryakıt olmuyor Rafine edilince muhtemelen en ucuz zift e ayrılıyo zift in fiyatı 3.85 tl Yani en ucuz 3.85 En pahalı 7.74 e satıldığına göreHesabını sen yap atrık Emin ol pahalı ama maliyete göre devlete tatmin edici rakam kalmıyor
Bu bizim millete koymaz az bile yapmış Cumhurbaşkanın s. iki sağolsun bu koyunlar olduğu sürece çok s. ikiliriz gelirler ben 50 liralık alıyorum zaten diyenler beyinsiz litresini düşünemiyor ki
Arabam benzinli... Hem çok yakan bir model hem de benzin çok pahalı. ABD de benzinin litre fiyatı 80 cent, 1 dolar bile değil. Biz 8 liradan alıyoruz. Bu ayıpta bu ülkeye yeter.
Çünkü dünyanın en güçlü ekonomisine sahibiz. Zam gelmesinin nedeni bu. Geçen gün imf geldi, benden bizzat borç istedi. Dükkanda bizim çırak vardı, benim adıma çek yazıp verdi. Çok güçlüyüz arkadaşlar.
Bunlar hep Amerikan'ın oyunları. Bu ezanları susturamayacaklar. Kılıçdaroğlu önce Sgk zamanında öğlen yemeklerinde 2,50 lira farkla büyük boy patates ve kola aldığı günlerin hesabını versin. İşte o zaman her şeyi açık açık konuşuruz.
20 yıldır gaz çıkarıyorlar ama 20 yıldır da zam geliyor hepsine. Komik. Sıkıştıkça gaz çıkarıyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
vergilerden dolayı.. simdi esnafa 3 -5 bin tl hibe edilecek ya.. o para bu sekilde gene vatandasin cebinden geri alinacak işte.. yani aslinda hibe falan yok.. bye
sessiz koyun gibiyiz bu ilkede kendileri hariç kimsenin özel eşyası olsun istemiyorlar indirim olurken 000000.1 kuruşlarda bindirim olurken direk 60-7-8- kuruş ne ala memeleket ohh