Bunu iki gündür düşünüyorum. Özellikle son yaşanan olaylardan sonra. Dinler çıktığından beri insanların savaşınkan dökmesi bitmesi büyük bir ihtimalde bitmeyecek... Dinler olmasaydı mabedlee kiliseler camiler mescidler vs olmasaydı din satıcıları vs olmasaydı dünya daha yaşanılası bir yer olmaz mıydı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıldinsiz de iyice sapkın oluruz bence. en azından tutunacak bir dal gibi. fakat dinle yerine kendi kurallarımızı koyup uygularsak evet o zaman dine gerek kalmaz. daha yaşanılası bir dünya mı olur? evet. malum din tüccarları bu isi başka amaçlarla kullanıyor, halkı galeyana getirebiliyor. Sivas Madımak'taki olayı biliyorsunuzdur, ne kadar geri kafalı kişi varsa orada toplanmıştı.
03 Yorumla
Soran+1 yılAhlaklı olmak için dine mi gerek var? Eee dinler ahlaksız şeyleri cennete vaadediyor bu nasıl iş?
- +1 yıl
tabii ki gerek yok. bunu kastetmedim. kendi toplum kurallarımızı koyarsak daha refah içinde yapabiliriz.
- +1 yıl
yaşayabiliriz*
En İyi Cevaplar
Bizim dinimize göre bir sebep üzerine bir amaç üzerine oluyor bu çatışmalar kavgalar vs. Konunun da ayrıca din ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Eğer sen dinler var diye bu kadar kötü bu dünya diyorsan sebep göstermen lazım ki onun üzerine konuşalım mesela.
12 Yorumla
Soran+1 yılSebep mi göstereyim dinlerin savaşını birbirinize kin tutuşunuz yok orası ile benim yok şurası ilk benim diyip kendinizi gazlamanıx kendinizden olmayanı dışlamanız vs tğm dinler bunu yapıyor inanalarıda dahiil
Birbirimiz öldürmek için en azından bir nedeni ortadan kaldırmış olurduk. Haklısın yani. Yoksa birlikte yaşamayı öğrenemediğimiz için öldürmeye her zaman devam edeceğiz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
19Cevap
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Haklısın.
O sebeple Dünya Tarihindeki savaşların %2'sini din savaşları oluştururken, kalan %98'i Siyasi, sömürge ve toprak savaşları oluşturuyor..211 Yorumla
Soran+1 yılEn son savaş ne zaman oldu kardeşim bilmişlik yapmadan önce ikinci dğbya savaşından sonra savaş mı oldu? Soğuk savaşı savaş mı zannediyorsun? Evvel zamanda kıtalar keşfedildikten ve keşfedilirken toprak savaşı tabikide olur.
Soran+1 yılBen verimi verdim de sallamasyon diyorsun? Dinler olmasa din satanda olmaz seni kandıranda olmaz kine teşvik edende olmaz ben bunları kastediyorum yok ilk mescid yoj ilk kıble yok ilj klise yok ilk bilmem ne diye diye birbirinizi katkediyprsunuz farkındaysan? Sebep kocaaaa bir hiçç. Altı üstü taş taş bir taş için birbirinizi öldürmek çok mantıklı cidden..
Soran+1 yılSavaş olmasını geç. Bir insan başka bir insan farklı dininden ötürü cidden saygı gösteriyor mu düne kadar alevilere demedijleri kalmıyordu? Sürekli birbirinizi ayrıştırıyorsunuz?
- +1 yıl
Dinler olmasa savaşlar olmayacak ve daha huzurlu bir Dünya olacağız düşüncesi çok komik ve bir o kadar da saçma. Yahu dinler olmasa Politika ve Siyasi savaşlar her zaman devam edecek. Sen sanıyor musun Dinler kalkınca savaşlar sona erecek? İnsanın olduğu her yerde savaş olur. Bu insanları Mars'a taşı orada da savaş çıkar. 2 kere 2 = 4.
Soran+1 yılDibler olmasa savaşlar olmayacak nerde dedim? Türkçen kaç 1 falan mııı? Dinler olmasa en azından taş için birbrinizi kesmezsiniz yfa dinlerde ki gibi dışlamaz din için kin beslemezdiniz. Halkın savaşı destekleyeceğini sanmıyorum hükğmetin başındakiler savaş merklısı olur savaş meraklısı olan birbirni bombalasın
- +1 yıl
Türkçen değil Türkçe'n.. Bunu diyen bana Türkçe'n 1 mi dedi.. Komik ve bir o kadar üzücü.. Allah'tan Türkçe'yi kullanım şeklimizden farkımız belli oluyor.. Neyse konuya dönelim.
Din, yapılan kötülüklerin bahanesidir. Artık günümüz de herkes bu bahaneye sığındığı için, Din'i öne sürüyor. Halbuki yapılan hiçbir şeyin Din ile alakası yok. Bugün İsrail ile Filistin de olanlar, Din ile alakalı değil. Filistin'in topraklarını geri almak istemesinden kaynaklı bir durum. Ortada bir Toprak Parçası söz konusu.
Aynı şekilde, günümüz de artık savaşlar Ekonomik olarak yapılıyor. Bir nevi Ekonomi Savaşı. Bugün Ülkemizde dolar 8 TL ise, bu Din sebebiyle değil, Amerika ile çoğu konuda ters düşmemiz sebebiyle. Tabi Ülkemizi yönetenlerin bunda katkısı çok büyük. Olaylar olurken asıl sebebini araştır. Direkt bu Din sebebiyle oluyor deme..
Soran+1 yılTürkçeyi yazıdan ibaret zannedip okudğunu anlamayan birinin bana türkçe dersi vermeye çalışmasıda bayaaa komik! Dinle alakası yok mu mescidi aksa diye zırlayan ben miyim bal gibide dinle alaksı var. Dinlerde zaten birirni ayrıştırıp ötekileştiriyor din zaten insablaru kinci yapıyor hiç dibi kitap okumadın mı ya da okudunda vunlar sana normal mi geliyor? Konu dinler ekonomi değil daldan dala atlamayalım. Dinlerden ötürğ olan dışlamalar saldırılar vs konu
Soran+1 yılBilmemek? bilmediğimden taş için kavga edşyorlar diyorum zaten aynen okuduğunu anlama sıfır sende sadece klnuşmam için konuşuyorsun okuduğunu dahi ablamayan birimden ders alacakta değilim! başkasının mabedinin yıkıntılarınjn arasına mescid yapmakta tam sizin zeka sevinizdeki insablaa göre şey zaten. Burnunuzun boktan çıkmasını istememiş yapan kişi yiyin birbirinizi. İnşallah o bölgeye roket dğşerde hepinizin taşları yıkılır..
+1 yılilk insan Hz. Adem in oğulları habil ile kabil dunyada sadece 2 kardeş olmalarına rağmen birisi diğerini öldürmüştür goruyosun koca dunyayı 2 kardeş paylaşamadı ınsanların ıcınde var bu nefis olayı kan dökme sana bi ayetle bunu örneklendırım
02 Yorumla- +1 yıl
bakara 30 Hani Rabbin meleklere, ben yeryüzünde mutlaka bir halife yaratacağım demişti. Demişlerdi ki: Orada bozgunculuk edecek ve kan dökecek birini mi yaratacaksın? Biz, sana hamd ederek noksan sıfatlardan arılığını söylemede, seni kutlamadayız ya; ben, sizin bilmediğinizi bilirim demişti.
Soran+1 yılKoca dünya kardeş kardeşi sikerekçoğaldı yani 😒🤢🤢🤢🤢
+1 yıldinler olmasa da savaşlar olmaya devam edecek sadece adı değişecek. İnsanın doğasında var. Dinler gidin adam öldürün mü diyor
312 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran+1 yılHaha demiyor mu ciddimisin kuran okuduğuna emin misin?
- +1 yıl
Kesinlikle hayır. Dinler yüzünden insanlar medeniyeti tanıdılar bence. İsrail, Filistin anlaşmazlığının da dinlerle hiç bir ilişkisi yok bence.
16 Yorumla
Soran+1 yılKuran kendinizden olmasblar arkadaş bile olmayın diyor
Bence şöyle olsaydı dünya yaşanılır bir yer olurdu, herkes birbirine ve inançlarına saygı duyarak 💁♀️
13 Yorumla
Soran+1 yılHiç dini kitap okumadın mı yahu hepsi birbirne sövüyor.. dinlerin hepsi kendinden olmayana düşman
din yapılan kötülüklerin bahanesi, kılıfı bunlar için o kalksa yerine başka bir sebep gelirdi.
10 Yorumla
+1 yılİnsanın yaratılışında var inanmak , herhangi birşey olabilir din olarak bakma sadece ve kötü insanlar yine var olup inandıkları '' şey '' için savaşırlardı.
10 Yorumla
+1 yılZaten dinden uzak ülkeler, seküler ülkeler yasanacak ülkeler bu dünyada.
Bir Müslümana iki bilet versen biri Mekkeye digeri Berline diye. Berlin biletini almak icin elini bile kopartir senin.00 YorumlaHer gün yine bugünkü gibi yuzbinlerce insan hayatını kaybederdi çünkü herşey serbest olduğu için
16 Yorumla
Soran+1 yılDin olmayınca hangi döneme gideceğimizi zannetiysen artık :D
Soran+1 yılşu an tutsak mısın ki?
Soran+1 yılJapınlar ateist hiç yoldan çıkmıyorlat ya köle ruhlular yoldan çıkar
- Gündem konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar neden dik dik bakıyorsun diye birbirini öldürebiliyorken din olsa da olmasa da bir şey değişmez insanlar değişmedikçe
00 Yorumla He sorma ölürken Allahım beni affet dersin dudunmu beniiiiii
00 Yorumla
+1 yılİnsan, dünyayı yaşanılmayacak bir yere çevirecek bir bahane mutlaka bulurdu.
00 Yorumlaİlahi herhangi dine inanmıyorum. Ama tanımın sosyalizm gibi yani uzun vadede ve geniş kitlede şimdiye kadar var olmadığı gibi bundan sonrası da çok zor dediğim gibi anca ya kısa vadede ya da kısıtlı kesimde bunların da bi anlamı olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDünya savaşlarının çok az bir bölümü dinler yüzünden oldu
17 Yorumla- +1 yıl
haçlı seferi?
Cevap sahibi+1 yıl@SaçmaGüzel dünyada din yüzünden savaş olmadı demiyorum çok az bir kısmı din yüzünden oldu diğerleri yer altı kaynakları, sömürge vb şeylerden oldu
- +1 yıl
öyle dediğini biliyorum haçlı seferi bile 14 15 sefer yapmışlar toplanıp. Kaynak sömürmek için yapılıyor savaşlar zaten
Cevap sahibi+1 yıl@SaçmaGüzel mesela 1. Dünya savaşının nedenleri milliyetçilik, sömürgecilikdi yani dinler olmasada hiçbir şey değişmeyecek savaşın en büyük sebebi para bana göre
- +1 yıl
İnsanoğlunda ki vahşeti kaldıramazsın. Mesele sadece din olsa ohooo. Afrikanın sömürülmesi güney amerikanında hep kaynaktan ddolayı 1. dünya savaşı maceristan prensi öldüğü için çıktı ama o sadece bahaneydi zaten çıkıcaktı.
Cevap sahibi+1 yıl@SaçmaGüzel insanın fıtratı böyle her türlü savaşır dinler kalksada, bütün herkesin ırkı aynı olsa bile savaş her zaman olurdu, savaşsız toz pembe dünya imkansız gibi bişey
- +1 yıl
imkansız zaten ona lafım yok
Yanlış düşünüyorsun bu sefer ırk savaşı olurdu ya da savaşacak bişeyler illaki olurdu
04 Yorumla
Soran+1 yılIrk savaşında yine sana kazık atana yolunu çizer ona göre tavır alırsın dinler öyle değil
Soran+1 yılKudüste kim vardıda huzur vardı kendileri vardı sadece süleyman mabedini yıkıntılarının arasına mescid yapmak çok akıl karı cidden. Senin ebini yıkıp başkası otursa ev ahalisi tabi huzurlu olur. Hz ibrahimden bunyana israil yahudilere ait isteğidinix kadar aksinş söyleyin
Belki olurdu ama belki de kontrolsüz bir toplum oluşurdu, dinler kabul etmeliyiz ki büyük toplumları kontrol etme bakımından 1. sıraya oynayabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılKöle ruhluları evet kontrol etmede işe yarar.. ben hiç yoldan çıkmış kinci öldürme meraklısı ateist dinsiz bir topluluk gçrmedim ama..
- +1 yıl
Zaten bu durumda göremezsiniz de, sadece kaideyi bozamayan istisnaları görebilirsiniz.
Simülasyon benzeri bir şeye ihtyiacımız var ki bu durumun dünyamız için sonuçlarını daha iyi kavrayabilelim. (Tabii böyle bir teknoloji yapılabilir mi ya da yapılırsa ne kadar objektif yapılır emin değilim)
Günah diye bir şey olmasaydı neler yapardınız sorusu sorarak sorunun cevabını alabilirsin sanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların sadece günaha bağlı kaldıklarını falwn mı sanıyorsun. Dini olup kötülük yapanlar kim o zaman? Çok engellemil cidden
Şiddetle katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılişte bu sorunun adı cehalet
10 Yorumla
+1 yıldin olmasaydi aha ben seri katil olurdum
00 Yorumla
+1 yılVay be Kafaya bak
22 Yorumla
Soran+1 yılYiyin birbiriniz heistiyanlar yahudiler müslimler valla girin birbirinize gram üzülmüyorum hiçbirinixe aptalkığınızın dietini ödğyorsunuz ödemeyede devam ediceksiniz..
- +1 yıl
Sende 3 ün birini ye zilli
Gizli Üye(25-29)+1 yılDileyen dilediğini yaşasın
00 YorumlaSilinse de kurtulsak
10 Yorumlazaten bir yaniltmaca..
10 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaHayır olmazdı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDün en büyük afyondur
13 Yorumla- +1 yıl
bu lafı çokça duydum katıldığımda oldu çoğu zaman yanlış ellerde din dediğin gibi
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ilk Emir neydi. Oku. İşte insanlar bundan uzaklaştığı için
- +1 yıl
insan güdülmek istiyor kimse düşünmek eylemini yapmak istiyor o yüzden bu haldeyiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmazdı
00 Yorumla
+1 yılOlmazdı mümkün değil
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?