Selahattin Demirtaş'ın açıklamlarına göre, Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından verilen kurulma emri ile ortaya çıkmış bir siyasi partidir.
Milletvekillerinin ifadelerine göre ise bugün halen sırtlarını PJAK - PYD - YPG gibi terör örgütlerine dayamaktalar.
An itibariyle mecliste 55 vekili bulunan, Diyarbakır'da başlayan anneler hareketinin diğer şehirlere de sıçraması sonucu doğu illerinde kepenk indirmek zorunda kalan HDP'nin sizce Türkiye'yi yönetme şansı var mıdır?
HDP'nin yönettiği bir Türkiye'de sizi mutlu edecek ne gibi farklılıklar olabilir?
#AlfaOrtak
Milletvekillerinin ifadelerine göre ise bugün halen sırtlarını PJAK - PYD - YPG gibi terör örgütlerine dayamaktalar.
An itibariyle mecliste 55 vekili bulunan, Diyarbakır'da başlayan anneler hareketinin diğer şehirlere de sıçraması sonucu doğu illerinde kepenk indirmek zorunda kalan HDP'nin sizce Türkiye'yi yönetme şansı var mıdır?
HDP'nin yönettiği bir Türkiye'de sizi mutlu edecek ne gibi farklılıklar olabilir?
#AlfaOrtak
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hatırlatırım sırtımızı ypgye dayıyoruz dedikleri zaman türkiye ypgyi terör örgütleri listesine almamıştı hatta türkiye ypgye destek veriyordu
Türk Askeri'ni YPG ile yanyana getirmeye çalışan satılmışlar mevcuttu ve bunun çağrılarını ana haber bültenlerinden yapacak kadar aymazlık içerisindeydi.
Lakin: Acizliğini örtmek için siyaseti "insanlar işgalcidir. Hayvanların yaşam alanını katletti" tarzında tartışan biriyle fazla uzatmanın manası yok.
Yorumunuz için teşekkürler.
amerikaya ypg terörist değildir diyen türkiyeydi amerika sonradan onları desteklemeye başladı biraz araştır
YPG Terör Örgütü değil diyen Kılıçdaroğlu'dur.
AK Parti PYD için bu cümleyi kurdu ki bu da yanlıştır!
HDP de PYD de PKK'nın koludur.
Basılan HDP dairelerinde ele geçirilen Apo posterleri, silahlar, yazışmalar yeterli delildir.
Suriye'de YPG'nin işgal ettiği yerleri PYD'nin yönetmesi yeterli delildir.
Ki Irak'ın işgali sonrasında Amerika'nın sadece askerlerini çektiğini, silahları bu örgütleri dağıttığı ve bölgeye artık neredeyse sadece eğitim için asker gönderdiği bilinen bir gerçek.
Obama'nın "kara gücüm" açıklaması halen duruyor.
Arkadaşım siyaseti bir paralı askermişçesine tartışıyorsun. Yanlış olma ihtimalin var mı ya da yaptığın tartışmalarda bir şey öğrenebilir misin bakmadan tartışıyorsun.
Bu sebeple sen ezilmeye başlanan atlantik cephesinde ne kadar mutlu isen umarım insani olarak bu mutluluğun sürer.
Lakin bu tartışma biçimini düzelmeyecek isen birbirimizin vaktini çalmayalım.
O kadar güzel bir ülke olurduk ki.
Ne gibi yararları dokunurdu?
Bu ülkede toplumsal eşitsizlik mevcut. Sağcı olan adam asla bunu kabul etmez ve mümkün olduğunca da ört bas etmeye çalışır. O yüzden bu ülkenin solcu bir lidere ihtiyacı var. Solcu ve sosyalist.😌Çünkü en çok odur var olan hiyerarşik düzene karşı çıkan, emperyalizmin düşmanı olan. Eşitlik, özgürlük için bu şart.
Sağ diye nitelendirdiğiniz kesim içerisinde de eşitsizlik karşıtı çok isim vardır.
Keza Türkeş'in 9 Işık Doktrini'nde bu şikayet ettiğiniz konulara değinen ilkeler olduğu gibi, Toplumculuk ilkesi doğrudan doğruya Türkçülük'e aittir ve Sosyalizm'in temelidir.
Bununla birlikte Sosyalist ideolojiyi ülkemizde yerleştiren de bugün siz sağ olarak adlandırdığınız ilk Türkçüler'dir.
Lakin yorumun esaslarına katılıyorum. Liderlik edecek kişinin değinmesi gereken öncelikli sorunlardan biridir bu mesele.
Tarih tartışmasını uzatmadan parti meselesine dönersek:
HDP kadrosu ağırlıklı olarak bölgenin toprak ağalarından oluşuyor.
Asiret ailelerin seçip gönderdiği isimlerden oluşuyor...
Bu kadroyla HDP nasıl hiyerarşiye karşı çıkmış oluyor?
Emperyalizm düşmanlığına gelecek olursak..
Pardon? Irak'ı Suriye'yi İran'ı Türkiye'yi bölmekten daha ileri bir emperyalizm mi vardır?
Yahu ben şu mevcut düzenden memnun olmayan fakat sağı destekleyenlerin kafasını bir çözemedim gitti.:D
Her halk, her ulus kendi kimliği ile yaşama, kendi dilini konuşabilme ve o dilde eğitim verebilme hakkına sahiptir. Ufacık nüfusa sahip olan milletler bile buna sahipken 30-40 milyonluk bir topluluktan bahsediyoruz. Tarihimiz, kültürümüz yok sayılıyor. Durum böyle olmasaydı eğer kimsenin Kürdistan kurma gibi bir gayesi olmayacaktı. Birlikte savaşılan bu topraklarda birlikte yaşanılacaktı. Emperyalist olan bizler değiliz.
Sağı desteklediğimi nereden çıkardınız anlayamadım. Size iki tane net soru sordum. Ağalığın, şeyhliğin, emperyalizmin iş birliğinin aidiyetin sağ demeyip de, buna karşı çıkanlara sağ diyorsanız kavram karmaşası içindesinizdir.
Öncelikle Ulus ile Halk arasındaki farkı öğrenmeniz gerekir o halde.
En kaba haliyle:
Halk ortak bir kültüre, gelenek göreneklere, sahip insan topluluğudur.
Millet ya da Ulus ise halkların bir araya getirdiği, ortak bir dilde, kültürde, kader birliği yapmış yaşamış - yaşayan - yaşayacak topluluktur.
Halklar olmadan millet olunamaz.
Haliyle uluslara atfettiğiniz hakların "tamamına" sahip değildir halk kavramı.
En basit örneğiyle ülkemizde mevcuttur cemaatçiler ya da çok eşliliği savunanlar, yaşam haklarına saygı kapsamında buna izin verilmesi mümkün değildir.
Sizin iddialarınızla devam etmek gerekirse:
Kendi kimliği ile yaşama: Bu hakka - yasalara savaş açılmadığı sürece - ülkemizdeki her vatandaş sahiptir.
Kendi dilini konuşabilme: Bu hakka ülkemizdeki her vatandaş sahiptir.
O dilde eğitim verebilme: İşte burası kilittir. O dilin eğitimi desteklenmelidir. Öğrenilmesinin teşviği arttırılmalıdır, yaşatılmalıdır. Lakin tarih göstermiştir ki eğitim dilinin, resmi dilin artması artması millet kavramının bölünmesi anlamına gelir.
Bkz. Yugoslavya'nın bölünmesi
Dahası ülkemizde sadece Kürtler mevcut değildir, Araplar, Ermeniler, Lazlar, Çerkesler... Birbirinden farklı sayısız etnik kimlikler vardır. Bu kimliklerin bir bütün halinde sorunsuz yaşamasının yolu ortak değerlerdir. Dil bu değerlerden biridir.
Konu dışı: Perinçek - Öcalan Röportajı
Kürdistan bugün kurulsa en az 80 yıl resmi dil Türkçe kalmak zorunda.
Bir benzeri örnek için Ermenistan'ın üniversitede uzun yıllar Türkçe okutmasına ve yine uzun yıllar Rusça eğitim vermesini de inceleyebilirsiniz.
30-40 milyon rakamları yanlıştır. Kürt nüfusu 15 milyon civarına gelmiştir, ki bir insanı Türk - Arap - Kürt diye etiketlemenin ırkçı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.
Hepimiz aynı vatanın evladıyız ve kaderimiz bir.
Savaş olduğu zaman düşman kuvveti sen Türk müsün, Kürt müsün diye sormayacak..
Tarihinizin ya da kültürünüzün yok sayıldığı yerde sizinle birlikte mücadele etmekten gurur duyarım.
Keza yine Kürdistan'ın doğuş hikayesini de bilmiyorsunuz. Bunun için özellikle Osmanlı'da artan vergi sistemlerine, Cumhuriyet döneminde ise yapılmak istenen toprak reformlarına bakmanız gerekir.
Ben size emperyalist demedim. Hakaret olarak almayın, emperyalist olacak kadar güçlü değilsiniz.
Örnek vermek gerekirse 2017 yılında Irak' ta yapılmak istenen referandumu düzenleyen de finanse eden İsrail'dir.
Bakanlık düzeyinde açıklamalarını bulmanız kolaydır.
Size emperyalizm işbirlikçisi dedim.
Tıpkı Osmanlı dönemi ne yazık ki taşnak çetelerin girmiş olduğu rol gibi.
Ki bunu söyleyen de Ermenistan'ın ilk başbakanı, taşnak lider Kachaznouni.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Toplam nüfus mu 15
Türk vatandaşlığına sahip Kürt nüfus yaklaşık oranı.
Bu rakam kaynaklara göre 12 ila 21 arasında değişir.
Yönetemez ve yönetmesini de istemem
yönetse ne zarar gelir
Pkk ya destek veren bi partinin yönetmesini istemem.
Burdan zararlarını saymaya kalksam bitmez
pkkya destek vermiyor ikisi farklı kurum senin işine öyle geliyor öyle anlıyorsun kürtlerin kendi kurduğu parti olmasın istiyorsun mecliste kürtlerin hakları savunulmasın istiyorsun
Kardeşim bende kürdüm. Ama az çok ne olduklarını da biliyorum merak etme kime hizmet ettikleri gayet açık.
ağrıda dersimde onbinlerce insanı kadın çocuk demeden öldüren kimdi kürtçeyi yasaklayan kimdi kürtçe konuşuyor diye insanları hapse atan kimdi bana bunun cevabını ver?
Burda siyaset yapacak değilim. İyi günler.
noldu işine gelmeyince kaçarsın böyle
@AkılBilimEmpati Gladyo Komutanı Kenan Evren'di
Aynı zaman da bu olaylar Kürt'lere karşı değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış eylemlerdi
Malum Our Boys done it
Dersim ise "Selam sana Kürdistan dağları" diyecek kadar ileri bile gidebilen Yalçın Küçük'ün ifadesiyle:
"Devlet olmanın gereğidir"
Kaçmıyorum sadece zamanımı seni ikna etmeye harcamak istemiyorum bu kadar basit...
siyasete bulaşmıyorsan niye yönetmesin diyorsun?
hmm yani devletin kadın ve çocukları öldürmesi doğru sana göre öyle mi alfa ortak?
Neye ve kime hizmet ettiklerini bildiğim için yönetmesini istemiyorum bu kadar basit.
@AkılBilimEmpati kadın ve çocukların ölümü?
Tarihi dedikodular üzerinden okumayın.
Herkesin özgür bir şekilde fikrini söyleme hakkı var diye düşünüyorum
hadi ya nerden biliyorsun elindeki kanıtların ne? eminim hayatında bir kere bile hdp binasına gitmedin oturduğun yerden boş boş sallıyorsun
Biliyorum *
alfa ortak yiyorsa dersimde katliam olmadı boş dedikodu diye bağır bak napıyolar seni
Gören gözlerim kanıt olarak yeter 😉
neyse ki sağdan soldan her duyduğuma inanacak kadar aptal değilim araştırıyorum sorguluyorum
görmüşmüş kim bilir sen kimleri destekliyorsun muhtemelen şeriatcı teröristin tekisin ışid zihniyetlisin
Güzel. Doğru yolu bulman dileğiyle 🤞
Önce Saygılı konuşmayı öğren sorma gel fikrini açıkla
Sonra *
inkar etmediğine göre haklıyım
Bir ben terörist değilim
İki işidçi olan sizlersiniz.
Üç evet sonuna kadar şeriatçıyım
Dört hadi bas git kardeşim
anlamıştım zaten kahrolsun şeriat o ışidin yaptığı herşey şeriatta var kafa kesici teröristler sizi
Allah seni ıslah etsin. 😂😂😂Şeriat gelecek sakin ol. 🤣🤣Saece bekle sen
şeriat gelecekmiş fetö de şeriatcıydı şeriatı getirmeye çalışıyordu annesini becerdik şeriatcı terörist fetöcülerin
Diyarbakır - Van - Şırnak - Mardin... Bu şehirler de bugün çocukları PKK saflarında olan anneler de evladı Türk Askeri olan anneler de verilecek en güzel cevabı vermiştir.
HDP oğullarımızı Amerika'ya asker yapmaya kaçırdı, vallahi de billahi de kürt değiller.
Atlantik askeri olarak istediğinizi savunma hakkına sahipsiniz. Tarih öznel değildir.
Saygı sınırlarını zorlayan tutumunuz nedeniyle bu soru süresince engelledim, kusura bakmayın.
İşidin yaptığı şeriat değil. Onlar katlediyor ve bu şeriattır diyor. sizin gibi akılsızlar da buna inanıyor. 😂😂Sen şunu bunu araştıracapına önce şeriatın ne oldpunu öğren yarın öbür gün ölünce ahiretin için bi azığın olsun...
@alfaortak 👍👍
Senin dediğin asma kabağı ve ancak kasımda olur.
Geçmişte yönetimde söz sahibi olmuş ve an itibariyle mecliste 55 Vekili bulunan, Millet İttifakı'nın üyesi bir partiden bahsediyoruz.
Kasım'da mı mı olur Ocak' a mı kalır bilemem... Bildiğim böyle bir rezaletin işgal edilmediğimiz sürece yaşanmaması gerektiğidir.
Şimdikinden daha kötü olmaz bence.
Bir şey fark etmez miydi yani?