Hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından yeni bir video yayınladı.
Peker açıklamasının devamında, “Süleyman Soylu, sen 'Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim' demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman'ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı" dedi.
Sedat Peker, Bakan Soylu ile ilgili şu iddialarda bulundu:
"Bizim temiz Süleyman var, Sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı dedi ki, ‘Süleyman Bey'in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın.’ Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, ‘Suç örgütü liderini takipteyiz’ tamam. Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün ‘Pislik, mafya lideri’ dedi. Şimdi namusluca konuşacağız. İnsanın yalan söyleyip söylemediği her şeyinden belli oluyor. Ben zaten delilleriyle anlatacağım. Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey'e sen beni düşman etmedin mi? Akrabam Reşat Hacıfazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Ya sen değil miydin DYP'nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım, akrabalarım. Onlar senin yanında değil miydi? Benim akrabam gelip ‘Reis'in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul'da sorunlar var' dediğinde, ‘İstanbul'u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor’ dedin mi, demedin mi? ‘O yaptırıyor her şeyi’ dedin mi demedin mi? ‘Sedat Peker'in akrabası, bir cenazedeyiz, telefon sinyalleri var, cenazede görüştük, sen demedin mi ‘Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar. Ben tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi? Senin bu dünyada hep yıldızın parlak olacak."
"EŞKİYA MISIN SEN?" “Allah mısınız siz? Pelikancısı, Ağarcısı, Süleymancısı… Nedir ulan? Sarmışsınız Tayyip abinin çevresini, dünyayla bağlantısını kesmişsiniz. ‘Ülke böyle büyüyor ülke şöyle büyüyor’, insanlar intihar ediyor. Sen bakan değil misin? Onlarla ilgilensene. Senin görevin gazeteciye, parti başkanına, ona buna… Eşkiya mısın sen? Millet kuru soğana muhtaç oldu” https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sedat-peker-berat-beye-sen-beni-dusman-etmedin-mi-1835875
Aslında Sedat PEKER’e koruma verilmesi olayı kanunlara uygun şekilde yapılmıştır ve 2015 yılında bu konuda bir sürü haberler yapılmıştı. Hatta CHP’li Ağbaba’nın “Koruma verildiğinin belgesi” olarak paylaştığı Emniyet Müdürlüğüne ait sosyal medya mesajı da aynı dönemde haberlere konu olmuştu.
İçişleri Bakanlığının koruma olayı ile ilgili düzgün bir açıklama yapması gerekli. Rahatlıkla açıklayabilecekleri tek iddia bu. Ama diğer iddiaları bence son derece ciddi.
Sedat PEKER 12 Mart 2005'te yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklandı ve 2007 yılında karara bağlanan bu Organize Örgüt davasından 14 yıl 5 ay 10 gün ceza aldı. Aynı zamanda Ergenekon Davası kapsamında da yargılanarak ilave bir 10 yıl ceza aldı. Tutukluluk süreleri ile ilgili olarak yapılan düzenleme sonrasında da 10.03.2014’de tahliye oldu. Tahliyesi sonrasında hükûmete yakın görünme çabasına girdi. Hatta o dönemde AKP/MHP ittifakı yok iken MHP aleyhinde pek çok açıklaması var.
2015 Ocak ayında Sedat PEKER DHKP-C terör örgütü ile ifadeleri nedeniyle terör örgütü tarafından tehdit edildi. Terör örgütleri tarafından tehdit edilen her TC vatandaşına, müracaatı halinde koruma verilmeli ve veriliyor. Bu koruma bazen yakın koruma olarak 24 saat esasına göre koruma görevlisi/görevlileri tahsis edilerek yapılır, bazen de korunan şahsın talebi (çağrı) üzerine koruma görevlisi görevlendirilerek yapılır. Sedat PEKER’in koruma kararı çağrı üzerine görevlendirilecek şekilde verilmiş. Bu konuda Peker’in 2015 yılında açıklaması da var. Normal olarak da koruma kararı alındı. Bu karar alınırken de kişinin mafya lideri ya da normal vatandaş olmasının bir ehemmiyeti yok. Karar alınmasa ve terör örgütü şahsı öldürse işler Hırant DİNK olayına davasına dönerdi.
İlerleyen zamanda nedense Berat ALBAYRAK ile arasında problemler çıktığı, daha önceden kendisinin işlediği suçu üstlenen ve cezaevinde olan adamlarının ifadelerini değiştirmesi ve hakkındaki diğer suç duyuruları nedeniyle dosya hazırlanmakta olduğu haberini aldığı için Şubat 2020’de yurt dışına kaçtığı iddia ediliyordu.
Bence iktidar partisi Peker’i kullanarak bir sürü kirli işini yaptırdı. Önümüzdeki günlerde kim bilir daha ne iddiaları çıkacak ortaya. Ama her AKP’linin ipliğini pazara çıkarsa da “bir umut” diye düşünüp Cumhurbaşkanı aleyhinde konuşmayacaktır.
Her zaman olduğu gibi batmakta olan gemiyi terk eden fareleri izliyoruz. Başka farelerin de benzer hareketleri yoldadır eminim.
video'nun özeti, agar ve peker arasinya catisma var, süslü sülüman botokslu delinin safinda yer aliyor, daha sonra agar süslüyü oyuna getiriyor ve süslü ülkeden kacmasina yardim ettigi botoksluyu sirtindan vurmak zorunda kaliyor. botokslunun süslüye mesasi cok acik: aptallar erken ölür süslü sülü, beni harcamaya kalkarsan makam koltugun ile beraber sökerim seni ordan akilli ol cici sülüman.
ayrica bilmedigimiz bir sey de anlatmiyor zatrn bilineni birinci agizdan itiraf ediyor. devlet bu tur adamlari pis islerinde kullanmistir her daim. "devlet sirri" olarak niteledigi daha derim ve karanlik olaylari asla anlatmayacak bosuna umutlanmasin kimse zira botokslu deli her ne kadar fasist bir tetikci olsa da devletcidir.
ceteler arasi bir catisma bu sadece ve biliyorsunuz ki akp bir parti degil suc örgütü cetedir.
Gemiyi önce fareler terkedermis ya, o misal. Merakla yeni videolarını bekliyorum. Ama hala ortada cesur bir savcının soruşturma açmışligi yok. O da ayrı bir skandal.
İlginç geliyor bana. Bir mafya lideei ilk çnce ketum olur, işinin doğası gereyi, izlemedim videoları ama büyük haksızlığa uğramasa böyle konuşmaz. Kaybedecek bir şeyi kalmayanda, pek yalan konuşmaz. Göreceğiz zamanla gerçekleri.
Başı okşanırken susup, kuyruğuna basılınca konuşmaya başlayan, haksızlığa zamanında göz yumup çıkarı bitince öten; ne açıklarsa açıklasın, deşifre ettiği kişilerden daha fazla karaktersizdir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Soylu, Sedat’a pis mafya vs. demiş. Ulann düne kadar adama polis koruması tahsis etmiştiniz. Birbirlerinden farkı yok.