Mescidi Aksa için ne yapılabilir?

Dünya üzerinde farklı güçler var, aklı selim olan bir kişi, hangi ülkenin ne tip bir amacı olduğunu anlar. Hangi ülke ne tip bir inanç ve ideolojiye sahipse ona göre hareket ediyor ve bunu göreyemeyen cahil falan değil, kördür.

Bugünlerde biliyorsunuz ki, kastî olarak, Mescidi Aksa'da zulüm kol geziyor.
Üzülenler galeyana geliyor, caddelerde konvoylar oluyor...
'' Annesinden masal dinleyeceği yaşta kurşunlara hedef olan masum çocuklar hangi uluslararası dengeyi bozmuş olabilir ki? ''

Aslında pek sevmem siyaseti ilgilendiren hususlar hakkında konuşmayı. Ama bugün gördüklerimden sonra içerisinde bulunduğumuz durumların trajikliğine üzüldüm durdum...

Bir akraba var, şehir merkezine gidip bağıra bağıra Mescidi Aksa için bir şeyler anlatmışlar, bu bir tepkidir aslında, ne kadar güzel değil mi?

Fakat benim dikkatimi çeken bunlar değil, o merkezde bağıra bağıra anlatım yapan hanımın bir kızı var, kızının da çevresiyle bilinirliğindeki özellik, '' Mc Donalds '' tüketip '' iftarda orucu kolayla açması ''. İkisi de İsrail ürünü. Biz sahi, neresindeyiz bilincin?

Bugün bazı şehirlerde araba konvoylarını gördüm, Türkiye'nin bir ilindeki araba konvoyuyla ne yapmış oluyorsunuz siz '' duruş '' olarak? Yapılmasın demiyorum, adamın elindeki yiyecek, içecek bu zulmü yapanların ürünü, bu nasıl bir tepkidir?
Bilinçli insanlar daima alkış toplamıştır benden, daima.

Müslümanlar olarak, ümmeti müslümana dua etmek zaten boynumuzun borcu, yetmez bu yetmez. İnşaAllah daha bilinçli olduğumuz zamanları da görürüz.

Siz ne düşünüyorsunuz, neler yapılabilir mevcut durum için vatandaş olarak?