İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur tarafından pandemi kısıtlamaları nedeniyle ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.
Tam kapanmada mağdur olan esnafa destek paketi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! Cumhur ittifakı için beklenen son geliyor mu?
Emeklinin bayram ödemelerine üç yıl sonra zam olarak 100 lirayı reva gören ve aklımızla dalga geçen zihniyetten ne beklenir ki. Ben her yeri kapattım siz bakın başınızın çaresine diyor çok sevgili (!) RTE. Biz bir şekilde geçireceğiz bu dönemi ama siz 2023'te ne yapacaksınız çok merak ediyorum. Sandıkta görüşeceğiz.
Destek paketi bir hediye paketi gibi sanki bizim bir ikramamz gibi yansıtilması hos degl devletin bunu oy ile secmesine bile gerek yok bu yapılması gereken bir zorunluluk olmalıydı diye düsünmekteym bu görüsümn dısnda haddim olmadan belirtmek istedigm bir sey var seni takip eden biri olarak sorularnda bugn bir karamsarlk ve taraf tutuculugunu belli ettigini sezdm bu çok antipatik geldi gündemi takip eden biri olarak fenomen birinin daha tarafsız oldugunu belli eden sorular sorması gerektigi düsuncesindeym bu benim kisisel tavsiyemdr sevgiler
Kişisel tavsiyeniz bittiyse bir şey demek istiyorum.. Siyasi otorite onlar, iç, dış politakayı yöneten onlar, benim taraflı veya taraflı olmam değil mesela ülkenin çıkarları.. Sizin gibi maalesef 3 maymunu oynamama..
Ben sadece etiket sahibi biri oldugunuz icin gözüme çarpan bir detayı sizinle paylaşmak istedim ve yorumumda da sizinle aynı fikirde oldugumu dile getirdim bu kadar kaba bir uslüp takınmanıza bence hiç gerek yoktu neyse zaten elestiriye açık biri olmayana ne desen boş
Siz eleştirirken iyi, hoş peki.. Ben laf söyleyince eleştiri kaldıramıyorum öyle mi sayın spor Fenomenim? Ben alışılmışın dışında bir fenomenim bunu da herkes bilir.. Herkes gibi de sıradan üyeyim.. Eleştiriye açık olmasam bu kadar eleştirici sorular sormam.
Tabiki reddedecekler binlerce esnaf mağdur oldu iki çuval patatesle olmuyor bu işler. Hedef küçük esnafı öldürmek tamam hadi kapattın esnafın dükkanını o zaman zincir marketlerde giyim züccaciye ev tekstil ürünü de satılmasın yemez ama.
Yalan değil esnafın %90'ı vergi kaçırır, asgari ücretli çalışan gösterip maaşı yüksek olan kişilerin vergisini ve sigorta pirimini eksik yatırır, ve ya sigortasız işçi çalıştırır, bunlar çokken bence devletin şimdiye kadar bu destekleri dahi yapmaması gerekirdi, aslen istisna durumlar var o da kurumsal firmalar, artık bunlar heralde sıkı denetleniyor ki sigortadan v. s. kaçırmıyorlar bu firmalar ama kurumsal olan bazı firmalarda da bu durumun olduğunu çok duydum. Hem vergi kaçır, faturasız iş yap, işçinin maaşını eksik göster ve ya eksik prim yatır, (istisnalar sözüm dışı) ondan sonra devlet bize destek vermiyor, iyi oluyor. Ama yanarım ki işini hakkıyla yapanlarda bunların arasında sıkıntıya düşüyor. İşte ona yanarım.
Beklenen hareketler Ama şu var acık bi sekilde millet ittfakı kabul etsin hdp ile birligi bide hdp sayesinde bu millet ittifakıda güclendi yani hdp nin desteğide belli
yaaaa bunları bilmezsin tabii, youtubedan bak kendin. Ayrıca Mehmet Metiner'in belediye seçimlerinde"hdpli kardeşlerimiz ve Kürdistan'dsn oy istediğini de belirteyim😂
ben de solcuyum ama hdpli değilim.. vaya ermeniyiz falan diyecek kadar aciz değilim. solcu nasıl görünür ki? yok öyle birşey 😂😂😂neyse boşver, kirli siyaset bunlar biz bulaşmayalım
Kepenk kapatıyoruz diyip yine akp ye atarlar. Sonrada ''bak kardeşim yani daha iyi bir lider varsa söyle'' derler. Cumhur ittifakı için beklenen son geliyor ama esnaftan değil. Gençlikten. Gençler agresif, kızgın. Hayatlarının en güzel döneminde yaşadıkları saçmalıklar için kızgınlar. Umutlarını yok edenlere kızgınlar ve sandıkta cevabını verecekler.
Mağdur halka yardım edilsin para verilsin destek çıkılsın 1000 tl yetmez kimseye yazık ülkenin hâline korona çıktı ülkenin yarısı işsiz kaldı başka ülkelerde olsa insanlar hakkını savunmasını bilir ama bizim ülkede sömürme olduğu için kimse hakkını da aramaz hakkınızı arayın adaleti arayın nerede bu insanlık.!
Bir esnaf olarak bunu söylüyorum bu devletin sevilmeyen evladı biz esnaflarız ayrıca bel kemiği de biz esnaflarız kanımızı içmeye devam ediyorlar çok para kazanıyoruz ya zaten virüsü de biz esnaflar yaydığı iz için bizi kapatıyorlar komedi ya resmen
10 makam aracı parasına kaç insan geçinir bu 21 günde, yok ama vasıfsız, oturduğu makamdan bi haber olan adamlar konvoy yapıp milletin vergisiyle devletçilik oynarlar. Ülkeye bir şey olduğunda ilk kaçacak adamlardır bunlar, başkası işi devralsa da aynısı olacak ülkemizdeki siyaset algısı ve şekli bu çünkü tamamen cahillik yemin ederim cahillik ve medeniyet yoksunluğu.
CNN Türk' de izledim. Bir tane adam halkın yanındaymış gibi gözüküp "Esnaf, düşük gelirliler bu kapanmada para almalı ama bütçemiz müsait değil. Bu ülke belki 200 TL daha fazlasını veya daha azını verir ama çok da fazla değişmez. Onun için bunun üzerinden yapılan tartışmalar doğru değildir." diyordu. Ben de sormak istiyorum o zaman "Neden bütçede para yok?".
Vallaha umrumda değil, hatta iyi oldu. Bu ahmak kesimin ekmeğini kesmedikçe aklı başına gelmeyecek. OHHHHHH PARALAR REYİZE GİDİYOR OHHHHHH EKMEKLERİNİ KESTİK.
Bu ülkedeki yaşlı nüfusun cahilliği nedeniyle ülkenin geleceği olan gençlerin hayatı kararıyor psikolojisi bozuluyor en güzel yılları leş bir şekilde geçiyor o kadar doluyum ki bu yaşlı, orta yaş insanlara her şey çok güzel gidiyor sanıyorlar. Devlet halkını aç bırakamaz ya böyle bir şey yok o hükümet halkın oyuyla devletin başında ve yardım destek olmazsa halkın çıkarttığı gibi o koltuktan indirmesi gerekir ama kime anlatıyorum ki takım tutar gibi parti tutan tipler yüzünden çok insan aç kalacak yakında. Yeni jenerasyonun devletin başında olması gerekiyor kesinlikle...
Böyle bir desteğin oy sonucu belirlenecek olması bile baştan sıkıntı zaten... Ne diyeyim bilmiyorum, gerçekten. İnsanlar bu derece çaresiz birakilmamaliydi. Ama olsun müslüman bunlar hep, müslüman...
Hahaha :)) teki de değil ki ikisi birden reddetmiş. Ama bence 2023'de de değişen bir şey olmayacak.. Her şey aynı devam edecek gibime geliyor ne yazık ki
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Onlar gidip kim gelmeli 1945'de hazineyi yağmalayan, devletin başında olan CHP lideri ismet İnönü ve takipçileri mi, yoksa SSK'yı batıran kaplumbağa kafalı kılıçsızoğlu mu. Sizler bu ülkenin dahili düşmanlarısınız.
Sizlerin istediği kişinin başa gelmesi belki 100 derce imkansız dır, çünkü birbirine yakın kimseler, birbirini taklit edebilirler, bir cinsten olanlar birbirinin şekline girebilirler, mertebece birbirine yakın kişiler birbirlerinin konumunu taklit edebilirler, geçici olarak insanları aldatırlar, fakat daimi aldatamazlar, çünkü dikkat ehli nazarında eninde sonunda tavırları ve halleri içindeki, yapmacık hareketleri, ve zoraki davranışları, sahtekarlığını gösterecek hilesi devam etmeyecek. Mesala bir çoban padişahın vaziyetini takınsa, Elbette hiç kimseyi aldatmayacak, Belki kendisi maskara olacak, Her bir hali bağıracak ki bu sahtekârdır...
abi cidden sacmalamayi bırakın artık. resmen iç savaş çıkaracaklar bu devlet ne yapmaya çalışıyor. dünyada. 1.9 luk bir halk yardımı yapan en son sırada olan Türkiye ne yi ispatlamaya çalışıyor. ne kadar insanları somiurdugunumu.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sadece esnaf değil herkes mağdur oldu (milletvekilleri zengin marketler felan hariç) 2023 seçimlerinde açıkçası bende değişmesini istiyorum yıllardır iktidarı destekleyen birisi olarak söylüyorum bunları bu arada ama şöyle bi husus var iktidarda ki parti çok ama çok uyanık yine alır merak etmeyiniz
Valla ben arkadaş edinirken bile mhp-akpli olduğunu anladığıma yol veriyorum. Ülke öyle bir duruma gelmiş ki artık kişilerin düşüncesine saygım kalmamış. Arkadaş edinirken bile kriter belirlemişim gerisini siz düşünün.
Sözde milliyetçi sözde dindarlar topluluğu onlar.. show yapmaktan başka bir ise yaramıyorlar tv ler de oryantaller bile daha dobra daha sadıklar sözlerine bunların yanında
gelmez gelmez yani sinirlenip yanlis birsey soylemek istemiyorum ama sogan patates makarnaya tav olan milletiz biz eee camilerde acik daha ne yapsin bu hukumet
Kral çıplak, lakin halk p*rno seviyor. Karayı ak görmeyi başaran ciddi bir kitle var hala. Ama şu net ki her geçen gün p*rno meraki azalıp gözü açılan insanların sayisi artıyor.
Yok yaaa bu milletin gözü açılsa bile "e oy verecek başka kimse yok ondan veriyom guzum" deyip gene oyunu akp den yana kullanır bu millet iflah olmaz artık umudum yok
Banane esnafdan ya esnaf dha 2-3 yıla kadar tonlarca kazandı hep kazıklayarak onları mı düşüncem 20 liralık ürünü 100 e satn esnafı mı düşüncem bana etsinler yardım esnaf gram umrumda değil
Akp 2023 te kaybetmez ise benim adım da Boran değildir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Her seçimde aynı teraneden bıkmadınız mı. Tayyip seçim kaybetmez bunu kafanıza sokun. Oylar partiye gitmiyor bu adama gidiyor muhalefetin yıllardır anlamadığı nokta bu. Boş beleş yazıp durun siz de
En son belediye seçimlerinde bu goygoyu yapıyordunuz. Erdoğan en kuvvetli zamanında bile ülkeden ala ala %52 aldı, normalde Erdoğan'ın pozunu kestiği türden diktatörlerin en az bir %60 falan almaları lazım orada seçimle kalabilmek için.
@Ragnar_Lodbrok Belediye seçimlerinde bu goygoyu yapıyordunuz diyen bir cahile ne anlatabilirim ki. belediye seçimlerine Tayyip mi girdi? Yıllardır bu sitedeyim ve sen de yıllardır her seçim öncesi kaybedecek diyorsun. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemekten bıkmadınız mı? Tayyip girdiği hiç bir seçimi kaybetmeyecek ve sizler de boş boş çene çalacaksınız.
Akp=Tayyip. Belediye seçimlerinde propagandayı kim yaptı mk? Bizzat benim iş yerimin olduğu mahallede 300 kişiye miting bile verdi her tarafı gezdi Erdoğan. Binali Yıldırım'a falan oy mu verildi? Önceki seçimleri Kadir Topbaş mı kazanıyordu sanıyorsunuz?
@Hüseyin_33 Bu arada o çapsız islamcının bu ülkeye tek bir iyiliği varsa söyle. Bİlelim mk eğitim, sağlık, sosyal hayat, ekonomi,,
Hangisinde ülkeyi gıdım ileri götürdü? Hepsinde geldiğinden kötü durumdayız. Sağlık sisteminde atılım adına yaptığı şeyler bile internetin ve teknolojinin gelişmesiyle alakalı kendisiyle ilgili değil.
@Hüseyin_33 Say lan önce bir! Say mk. Herif ülkeyi beşinci dünya diktatörlüğüne çevirdi. Ülkeye yaptığı kötülüğü 30 senede geri alamayız hala saysam roman olur diyor.
@Hüseyin_33 kardeşim olduğun için hala bu herifin ülkeye ne iyilik yaptığını anlatamıyorsun. Bu arada Hdp ile Çözüm süreci yürütüp Pkk'nın ayağına devlet gözetiminde gönderen de kendisiydi.
Ermeni soykırımının kabulü gündem oldu di mi? 2015 yılında falan, Ermenilerden resmi olarak özür dileyen kendisiydi bir çok ülke kendisinin bu tavrından sonra Ermeni soykırımını resmen kabul etti.
Kodumun kazması. Beynin olsa Erdoğan'ı böyle övmezsin zaten.
@Ragnar_Lodbrok Ya sus Allah için adam yaşlılara, engellilere maaş çıkarmasaydı şimdiye biz yurtlarda büyümüş oluyorduk. Üstüne üslük fizik tedavi ücretlerini de devlet ödüyor. Yaşlılar bakım evlerinde değilse bunun en büyük sebebi evlatlarının maaş almasıdır. Engelli olanlara iş, otobüslerde, ulaşımlarda ücretsiz. Devlet kapısında iş, özel sektörde engelli çalıştırma zorunluluğu, eskiden tüp, gaz, ekmek, şeker, tuz, yağ kuyrukları oluşurdu şimdi? Yok. Dahada saymak isterdim ama siz düşman gibi görüyorsunuz algılarınız kapalı. Ben kötü yanları yok demiyorum var ama yaptığı işler iyilikler daha büyük. Mükemmel kusursuz bir devlet başkanı olamaz bunu anlayın artık. En kötüsü de darbe girişimde CHP nin şehri terk etmesi oldu. AKP ise halkla birlikte bu girişimi önledi utanın lan adam yaptıklarını görmeyip yapmadıklarına yoğunlaşıyorsunuz yazık size. Nankörsünüz olum nankör ne yapsa boş sizin gibi cahiller devam ettikçe bu Ülke yavaş yavaş ilerler. Hatta gerilemeye başlar. Akıl olsa bu adamın bu kadar yıl iktidarda olmasının sebebinin halk olduğunu anlarsın
@Hüseyin_33 lan zittir git. Bu ülkede tanzim adı altında soğan kuyrukları oldu. Devlet vatandaşa patates dağıtmakla övünüyor. Ambargo zamanında yaşanan zorluklara laf edip, 21. yüzyılda hala ülkeyi Afrika gibi bir yer haline getirenlere yalakalık etmek için kifayetsiz muhteris olmak lazım.
Sanki mk ülkesinde sosyal devleti bu Akp kurdu. Gördük pandemide ne kadar sosyaller.
Onu da geçtim düşman anandır! Tayyip her gün herkese nefret kusuyor, ve evet. Adam benim düşmanım gayet. Herif modern cumhuriyetin bütün kazanımlarını yoketme peşinde.
Bu arada kendisinin partisinin mecliste onca yıldır savunduğu fethullahçılar ile girdiği kavganın müsebbibi de Chp oldu iyi mi.
Ne kendisi ne de kendisinin lafıyla sokaklara atlayan kerizler de hiçbir bok engelleyemedi. Ordunun kendisi mani oldu. O çok övündüğünüz demokraaağtik iktidar bile nefret ettiğiniz Eski Türkiye subayları sayesinde kurtuldu.
Ordu komple ihtilal yapacak da tişörtlü vatandaş engel olacak.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Tam kapanmada mağdur olan esnafa destek paketi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! Cumhur ittifakı için beklenen son geliyor mu?