Dünya Bankası, Türkiye'de son iki yılda kur krizi ve pandemi nedeniyle mutlak yoksul sayısının 3,2 milyon kişi artarak 10 milyon 171 kişiye yükseldiğini açıkladı.
Neymiş efendim herkeste iPhone varmış.. Neymiş insanlar nankörmüş!
Bu fotoğrafa rağmen ekonomimiz iyi diyenlere ne söylemek istersiniz?
Türkiye' de parası olanda var parası olmayan da yok maalesef. Bir de Türkiye' de para eline geçer geçmez bir şeyler alan insanları normal karşılamak lazım. Türkiye' de maaşlar eriyor. Bu enflasyon ortamında parasıyla telefon, kripto para, altın, araba, ev, arsa alan insan parasının değerini koruyor. Yeni yıl Ocak 1' deki maaşın alım gücüyle aynı yılın 31 Aralığındaki alım gücü aynı değildir. Ayrıca turisttin gezdiği yerde herkes alışveriş yapıyor AVM' ler dolu demek komik. O insan Arap, Alman, Rus, Gurbetçi zaten.
Ben ilerde nasıl evlenip çocuk sahibi olayım? Yaşadığım bu cehennem hayatı benden türeyecek çocukların yaşamayacağı ne malum?
Genç yaşta evlilik, çocuk sahibi korkuları başladı. Bir de geçinemeyenlere nankör deyip eksileyenler var. Geçinememek kimin suçu? Adam inşaatlarda sürünüyo ya. Sürünüyo akşama kadar getirdiği aylık maaş bile değil. Eski ulüs yevmiyeyle alınıyo inşaat işçileri. Biliyorlar mı bunu?
4 kişilik aile maaşı en düşük 8000 bilmem kaç lira olmalıymış (!) Vereceksiniz ki olsun!
Millet cidden aç zar zor geçiniyor bunu en çok son zamanlarda anladım. Çöpten yemek toplayan çocuklar gördüm onların eline 50 100 tl verdim bazen ama ne işlerine yarayacak ki ancak yara bandı etkisi yapar 3 5 gün. Sorun temelde yatıyor. Çok üzülüp ağlıyorum.
kim diyo ekonomimiz iyi diye :d yani gerçi düşününce dışarı hayatını bilmeyen yurtdışı hayatını bilmeyen fazla bi isteği olmayan kendi halinde evinde oturan yaşlı kesim pekte haberdar olamaz olaylardan tek izledikleri kendi fanatikleri olduğu için. eve para girmiyosa maaş yetmiyosa iş vereni bile suçlarlar sanırım fanatiklerini suçlamak akıllarına gelmez çünkü dünyaya tek kanaldan bakıyolar ama işte yanlış. fikir olsun diye her şey dinlenmeli üzülüyorum artık türkiyenin durumuna gerçekten :/ ne hale soktular güzelim ülkeyi ya
Ekonomimiz kötü evet ama şu zor günlerde buna şükretmek lazım , daha beteri de olabilirdik. Ne kadar az hasarla atlatırsak o kadar iyi bence.. Ama iphone konusunda evet doğru bence de.. Şunu farkettim ki bu tarz soruları soranların ekonomik durumları nedense halka göre daha iyi durumda. Ve bu tarz soruları halk için sormadıklarını , mevcut hükümeti kötüleme çabalarından olduğunu görmekteyim , çok üzücü. Gerçekten ihtiyacı olan ekonomisi kötü olan insanlara yardımcı olmuyor bu şekilde hareket etmek..
Amerika 10 trilyon dolara yakın karşılıksız para bastı. Halkın elindekini sömürmek için. Dünyanın genel halinin halkı pek çalışkan olmayan bir adet ülkeye şiddetli bir şekilde yansımasından daha doğal ne var?
Bunun herhangi bi ideolojiye veya yönetimle pek alakası yok. Halkı çalışkan olan ülkeler bir şekilde yolunu bulur.
Mecliste yedikleri 1 TL et yemeklerinden dolayı market fiyatlarından bir haberler. Taze fasulye kilosu 16 TL gerisini hesaplamaya gerek yok. Artik en zengin dediğimiz halk bile orta halli Asgari ücretlilere Allah yardım etsin.. işimiz Allah'a kaldı.
genellikle ekonomiye iyi diyenler zaten açlıktan kırılan kesim ama halen akıllanmıyor dış güçlerin varlığına inanıyor malum şahısın bir Allahı olduğunu düşünüyor konu din olunca akan sular duruyor adamlar da bu kafayla yaşayanlar beter olsunlar hiiiç acımıyorum
bu teyzeyi bu duruma düşürenler utansın. ve bu görüntülere bakıp devlet destek oluyor ne var bunda, diyenler çıkacaktır. bir dilim ekmeğe muhtaç kalıp devletin sadakasına muhtaç kalmanızı dilerim.
Ekonomi iyi diyip evlerinde rahat yaşam sürdüren ama arkada bir sürü askari ücretle çocukları olan insanlar geçinmeye çalışıyor zaten haberlerde bir şey deniyor bizim toplum araştırmadan etmeden inanıyor bizim ekonomimiz iyi değil şu an her şeyin fiyatı iki katına çıkmış durumda
Bu halka müstahak bunlar. Daha da aç kalalım hatta. Aç kalalım ki bunların aklı başına gelsin. "Kuru soğanım var bunada şükür Allah razı olsun" diyenler bitmeyecek yoksa. İşte bu insanlar sefaleti sonuna kadar yaşasın ki anlasınlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Öyle ağza Allah adını almakla, cuma çıkışları gazetecilere poz vermekle olmuyor bu işler. Din din diye diye ülkenin başına getirdikleri kişilerin, ülkeyi getirdikleri hali göremiyorlar hala. İşte sırf onlar görsün diye bu ülke iyice batmalı, batmalı ki bazı şeyler değişsin, halk gerçeği anlasın. Bizde b*ku b*kuna arada kaynıyoruz işte.
Ekonominin kötü gittiğini bu fotoğraflamı bilmek lazım, dolara baktınmı zaten ekonominin durumunu anlarsınız, sade dolarmı ayçiçek yağına bakın ekmeğe bakın et fiyatına bakın, daha yazsam koca bir liste olur, yani ekonomi her yönüyle kötü, illa bir fotoğraf karesi lazım değil bunu anlamak için.
Çözüm çok basit Sadece Örgün Lisans mezunu ve 65 yaş altı oy kullansın ülkede. Yağ kuyruğu tüp kuyruğu diyen kekolar (Kıbrıs ambargosu varken) ortada hiç bir şey yokken kendileri tanzim patates kuyruklarını ne çabuk unuttular değil mi? 128 milyar dolara nerede? Öğretmen 20 bin kişi 1 milyar TL senelik maaşı... Atama yok!!!
Her zaman söylemişimdir insanlara yüzlerini yere eğdircek şeyler yaptırmayın yardım yapmayın sadaka vermeyin acımayın imkan sağlayın önlerini kapatmayın devlet maddi destekte vermesin ama işsizliği önlesin hiçbir çocuğa ayakkabı hediye almayın ayakkabısı yırtık diye babasına iş verin babası alsın ama bizim devlet patates dağıtıyor neymiş yardım bu 84 milyon koyuna yakışan yardım bide yağ verse devlet e patates yerük dersiniz
Ben üzülüyorum gerçekten emin ol ki türklerdeki alın teri kimsede yok karşılığıda yok insanlar belirli besinler dışında bir şeyler tüketemiyorlar bile bu fotoğrafa rağmen şunu diyorum durum gerçekten vahim
Türkler çalışkan değil ve çok bencil. Bazı çalışkanlar olsa da aramızda onalrda da bencillik var ve bilinçli çalışma kimsede yok. Bu yüzden verim de alınmıyor bide üstüne siyasi iktidarın durumu da eklenince onun da üstüne suriler ve pandemi de eklenince hal böyle oluyor
Hayatinda a*pye 1 defa dahi oy vermis herhangi birinin herhangi bir gecim sikintisi benim zerre umrumda olmaz, oy verenin bir sonraki secime kadar aglamaya hakki yok
Bu resmi neden paylaşıyosun ki yakışıyor mu? Yandaş soru sormaktan çarpıtmaktan başka işin olmayanlarda hükümete çamur atıyor. Patates çok olmuş o yüzden dağıttılar ne yapsaydılar chp gibi soğanları saklattırıp çürütselermiydi. Sırf insanları yoksulluk var deyip ayaklandırmak için bir ara soğanları saklattırıp çürüttürdüler bu zihniyetle başa geleceklerini sanıyorlarsa yanılırlar. kaos yaratmak siyaset yapmak değildir.
Demekki ulkemizde hala 72 milyon yoksul olmayan var ve kardeşim yeter valla saçma sapan probagandalarin 😉 82 milyon nüfuslu bir ülkede 10 milyon yoksul bile bir başarı lütfen diğer ülkelerin yoksulluk oranlarına bakarak bilinçli sorular sor ,😉 kendini şal. k gibi gösteriyorsun
Sorun tam olarak şu; "Ben neden bu yardımı alıyorum?" diye sormamak. Tamam yardımlaşalım ama neden insanlar yardıma muhtaç? Balık vermek yerine neden balık tutmak öğretilmiyor? Çünkü insanları bir yerlere bağımlı bırakmak her zaman bağlayıcıdır.
Bu sitede bile hala savunanlar var peh yazık. Ulan daha şehir dışına çıkıp ülkemizi gezemiyoruz bide yurtdışına mı gitcez. Belâlarını bulurlar umarım tez zamanda.
100 Bin euro ile Avrupa dan gelen Türkiye de milyoner oluyo 100 bin TL ile Avrupa ya gidin bakalım ne oluyorsunuz orada paramız aşırı derecede değer kaybetti gözümüzü açmazsak daha kötü günler bizi bekliyor.
Bu kadar fotoğraf çekilmesi çok saçma değil mi? Bir yardımı bu kadar göze sokmak midemi bulandırıyor, bunu yaptıklarına şükür diyebilecek hâle gelmiş olmamız çok üzücü.
Ülkenin durumunu görmeyenler gelecek nesli, çocuklarını vs değilde kendi çıkarlarını düşünerek bu şekilde davranıyolar... Ama çevremde hükümete yıllarca oy verp pişman olanların sayısı oldukça çok son pişmanlık fayda etmiyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah'ın adaleti sizi o çok güvendiğiniz yerden yıksın inşallah. Şu teyzeye bak sırtına yüklenmiş ve mutlu... Bizi bu hale getirenlere Allah acımasın. Allah'ın ADALETİ ÜZERİNİZE.
Evet 2 yıldır Türkiye'ye gelmiyordum ateş pahası herşey su gibi para gidiyor cok kötüymüş gerçekten ekonomi. duyuyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum
@nevaryine köleliği istiyorlar emekli olmuş birisi 1500₺ bağlamışlar başka iş arıyor emeklimi olsun şimdi diye sordum Türkiye'de böyle buna şükür dedi 🙄
Bu çok ama çok geniş bir konu, sadece bir görsel bir olaya bağlamamak gerekir, eğitim, yetiştiriliş ve bireyin kendinden sorumlu aile fertlerini yetiştirmesi veya mesleki olarak tembelliklerimiz veya değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduramıyor olmamız gibi etkenlerde var. Konu çok uzun çok derin bence tartışmaya kapalı bir soru bu.
Biz birbirimize söylüyoruz biz dinliyoruz Kapitalizme yol ver teknolojiyi fahişinden sattır semirt tonla vergi topla hak olan ihtiyaçları lükstür herkeste var de yalan söyle sonra patates dağıt
Çok doğru iyice Araplara dönüşmeye başladı ülke zenginimiz gerçek zengin fakirimiz tavana bakıyor çok üzücü dini inancının çoğunluğunun İslam dini olup sadaka zekât vermemizi isteyen bir dinimiz varken böyle bir durumda olmamız çok kötü Allah fakirlerin yüzünü güldürsün bu pandemi sürecinde...
Derdini s*kyim diyebilirsiniz ama sadece örnek olarak söylemek istiyorum. Kore'den PS5 almak istediğinizde 450$ ödüyorsunuz arkadaşlar. Bu ülkeden örnek vermemin sebebi en ucuz bulunan yer olması bildiğim kadarıyla. Kore'de asgari ücret 1.822.480 bin Kore Won. Amerikan dolarıyla 1515,25 dolar ve Türk lirası olarak da 10 bin 400 TL oluyor. :(
İyi diyen zengindir çünkü Onlara göre rahat iyi tabii para var her şeyi yaparız her şeyi ederiz dünyayı bile satın alırız Dünyayı başlarına yıkılınca anlarlar