ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyan açıklamasına tepki gösteren AKP'li yöneticilerden bazıları Ermenilere yönelik nefret söyleminde bulundu.
AKP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Gürel, Twitter'da 24 Nisan nedeniyle açılan "#1915ArmenianLies" etiketine yazarken "Türk milleti Ermenilere soykırım yapmış olsaydı geride buna itiraz edecek tek bir Ermeni kalmazdı. Madem ki soykırım diyorsunuz Atalarımızın ellerine sağlık ruhlarına rahmet." ifadelerini kullandı.
Ermenilere yönelik nefret söylemini kullananlar arasında bir okul müdürü de yer aldı. Konya Meram İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdürü Ramazan Dursun, "Bazen diyorum keşke yapsaydık, ama ezelden ebede hem Müslümanız hem Türk hemde tarihler boyunca insan." diye yazdı.
AKP Konya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Genel de : "Soykırım yapsaydık soyunuzu kuruturduk. Keşke yapsaydık..." dedi.Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin...Türk Milletinin imajını geri düzelemeyecek şekilde bozan ve destekleyen şahıslara şükranlarımı sunuyorum.. Eserinizle övünün! Türk Milleti her zaman ilerici, çağdaş bir millet olmuştur, ama gel gör ki inanılmaz bir irtifa kaybı yaşıyoruz! Ermeni de insan, Yahudi de insan, Müslüman'da insan. Dini bu kadar kötülemeyin yeter.. Öldürmek üzerine ve şiddet üzerine algıyla İslam'a en büyük kötülüğü yapıyorsunuz malum partililer..
AKP'li yöneticiler "Ermeni soykırımı yok, ama keşke yapsaydık." diyerek nefret söylemine başladı. Türk Milletini kötülemek niye?
Söyledikleri sözler doğru ama bu sözleri söyleyenler ve söyledikleri mecra yanlış. Bir diplomatın her ne koşullarda olursa olsun bu tür söylemlerden kaçınması gerekir elbette.
Ama cidden Türk halkı geçmişte böyle bir soykırım yapmadık ama yıllardır şu iftira bir bitmedi keşke gerçekten yapsaydık diye düşünmüyor mu? Ayrıca Ermenilerin neredeyse tamamında Türk düşmanlığı var zaten yani halkta da var bu durum.
Techir yasası çıkana kadar Doğu bölgesinde yaptıkları katliamlar, tecavüzler vb faaliyetleri sadece Ermeni askerleri yapmadı bunlardan yüz bulan halkları da yaptı. O dönem ki Abdulhamid dönemi kurulan istihbarat örgütlerinin müdahaleleri olmasa daha da berbat bir hale gelecekti halkımız.
Ama yıllardır utanmadan Türkler bize soykırım yaptı gibi söylemlerde bulunuyorlar. Yahu daha yakın zamana kadar Azerbaycanda ne katliamlar ne işgaller yaptılar sence dünya bunları görmüyor mu evet görüyor ama sen ne dersen de görmek istediklerini görüyorlar.
Türkiyenin yapması gereken şey bunu kabul eden devletlere gerekli yaptırımları yapmak. Üsleri Abd ye kapat mesela ister başka üs kullansın ister kullanmasın önemli değil mesele bu olaya tepkini gerçekçi olarak verebilmek. Yaptığın işbirliklerini askıya al bak nasıl geri adım atacaklar sonunda görülecek ama bizim devletimiz bunu yapmayacak eminim. Bizde her şey lafta kalır hep.
Ama burada da kimse gelip Ermeniler için insanlık dersi vermeye kalkmasın.
Bunlar ciddi mi? 208 ülke var, Türkiye de dahil olmak üzere Türk kökenli ülkeleri çıkarırsak 200 ülke. Ama gel gör ki 200 ülke arasından sadece bir ülke bizi desteklemez. Nedenini sorgulamaya gerek yok. Bir ülkeyi yöneten partinin içindeki üyeler, çocukların eğitim aldığı okuldaki üyeler nasıl oluyor da ırkçı bir tavır sergiliyor? Bu ilk değil. Bir haber izlerken rahatlıkla siyasi kişilerin hakaret olarak "Onlar Ermeni, Kürt, Yahudi, Alevi.." gibi sözcüklerini duyabiliyorum. Ama yabancı biri Türkiye hakkında bir şey derse, diktatör kalıbını kullanırsa kesinlikle kıskandıkları içindir. Yoksa biz kendimizi dünyaya çok güzel tanıtıyoruz!
Asıl soykırımın Türk milletine karşı yapıldığına dair birçok delil, kanıt varken ve bunları da siyasi arenada kabul ettirmek varken bu tarz söylemlerle " yapmadık ama keşke yapsaydık" cümleleri ile tepki göstermek olmamış bence. Ki bu sözde soykırımı kabul eden ülkelerin açıp kendi tarihleri ile yüzleşmeleri gerekiyor; misal Abd'nin siyasi politikalarının temeli aslında günümüzde de soykırıma dayanmıyor mu? Irak, Suriye, Vietnam ve daha nicesi gibi ki ne yazık ki bunu da övünç kaynağı olarak görmüyorlar mı? Demem o ki yakın tarihte yapmış olduğu olayları kanıt göstererek siyasi dille verilecek olan bir cevap gerekiyordu bence.
Bu laflari sokaktaki vatandas, kahvedeki insan dese normla karsilayabilirim belki ama siyasetin icindekiler diyince is degisiyor ulkeyi bagliyor. İktidara geldiklerinde kucumsedikleri monsor dedikleri burokratlar artik olmadigi icin kendi bilgileri, egitimleri, yetenekleri zaten sifir e haliyle ortay aboyle ilkokul seviyesi gaz alici laflar cikiyor. Cok oncedende arada bir su ermeni lobisi hortlardi burokrasimiz devreye girerdi ve tanimaya cesaret edemezdiler simdi burokrasi olmadigi icin kabadayilikla cozmeye calisiyoruz ama yemiyo iste. Bakara makara seviyesindeki adamlarla ulke yonetilmez.
Türk olmayan objektif olaya bakan birisi olarak diyebilirimki ermeniler aslında türklere soykırım yapmıştır ve bu Atatürk döneminde başlamış 70 li yıllara kadar dayanmış Azerbaycanda kanlı sonuçlar doğurmuştur... Çok açık neyin ne oldugunu gözler önüne seren belgeseller kaynaklar ortada. Ermeniler Türkiyedeki dogu illerinin kendilerinin olarak hala görmekte bu yerlere ulaşma gayesine düşmekteler bu tarz gayelerinin sonucunda karabagı Azerbaycana teslim ettiler unuttukları bir şey varki karşılarında o eski güçsüz fakir büyük devletlerin ezdiği Türkiye ve Türk milleti yok. 99 sırp soykırımının oldugu cografyada tüm bunlara Şahid olan ailenin çocuğu olarak özellikle Azerbaycanda bunlara maruz kalanların yakınlarının yanındayım ırkımız ten rengimiz dilimiz farklı bile olsa acılarımız aynı Ne mutlu insan kalabilene.
Keşke herkes senin gibi ""Ermeni'de insan, Yahudi'de insan, Müslüman'da insan"" ifadelerini bir tarafına iyice kazısa da bu kadar zalimlik olmasa. Demek ki birilerince gına gelmiş, can damarına basılmış ki dayanamamış iftiralara. Burda Türk milletini aşağılayan bir durum da göremiyorum üstelik. Bu işte emeği geçen herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Yapmadık ama keşke yapmış olsaydık ile soykırımı kabullenmek arasında fark görmüyorum sadece kelime oyunu gibi bir şey ikisi arasındaki. Milliyetçilikten de islamcılıktan da nefret ediyorum. Nerde insanlık düşmanı bir söylem var hepsi bunlarda.. yapmış olsaydık soyunuzu kuruturduk nasıl bir cümle? Aşırı tahrik edici ve kışkırtıcı ama eminim bu cümleyle bile gurur duyup coşanlar vardır bu ülkede.
Bu kadar olur anca. Bunu başka birisi söylemiş olsa nefret söylemine başlamış olmazdı. Atsizin sözlerini dillerine dolayan. Atsizin Rus bir gazeteciye söylediği sözü söylediği şekilde söylediği için Atsiza methiyeler dizenler şimdi eleştiri yapıyor. Söylem oldukça güzel. Ermenilerin seçim vaadlerinde politikacilarin oy toplamak için kullandıği şeyleri bizden birisi söyleyince faşist ya da ne kadar yanlış oluyor. Onlar sizin derinizi diri diri yüzmek isteyenlere siz sevgi pitircigi olun. Belki size Yunanlılar tekrar egeye saldirdiginda Kuzey kibrisa saldirdiginda Ermeniler Ağrı dağını almak için saldirdiginda Karabagdaki Azerbaycan Turklerine yaptıkları gibi yapmaz belki merhamet ederler.
Partizanligi bırakında gözlerinizi acın. Ermeniler şu an yok edebileceğini bilse iki dk durmaz saldırır bu gerçeği unutmayın. Katliam varsa ortada Rus kaynaklarında geçen Ermenilerin yaptığı katliamlara bakın. Bakin diyecegimde ne olacak vaktinde zamanında hepimiz ermeniyiz diye sokağa dökülen stockholm sendromuna yakalanmış zavallılar. En iyisi bu zihniyetteki sırf eleştiri olsun diye soru soran düşüncesiz birisini engelleyip geçmek
Gerçi baktım. Nedense kaynakta bulamadım. Sirf eleştiri olsun diye mesnetsiz kaynaksız şeyler yazılmış. Cizilmis şeyler. Bu haber doğru değilse bile oldukcada haklı bir söz. Chp li biriside söylese haklı derdim. Ki ruh hastası olmayan polyannalcilik oynamayan herkes buna hak Verir. Ama malum KS nin sürü psikolojisiyle hareket eden sevgi pitircigi rolüne burunenleri farklı şey söyler. Nede olsa herkesi olgunlukla suçlayan koyunlar surusu
Bak bu defa şaşırdım, hani bir aralar"Hepimiz Ermeniyiz"diye anırıyorlardı ya. Evet doğru, bir Ermeni başımızda olsa aynı yolu izlerdi. Dış politikada iç politikada iş yok. Hani Müslümanlar ya (sanki biz değiliz), sana taş atana sen ekmek at. Sokak ağızıyla, mahalle ağızıyla siyaset olmaz.
kalkıp da "biz foşik dyeelük" demesinler. Türk olduğum halde ben de ırkçılıktan nasibimi alıyorum. Yemin ediyorum Holland'da ırkçılığa maruz kalmadım... Oksijen önemli tabii, ama bublarda nasıl bir etki yapıyorsa artık ortaya böyle azotlu bir şey çıkıyor işte
Bu tur sozler hakliyken haksiz duruma dusuruyor bizi. Milletin sozcusu olan insanlarin dikkatli konusmasi gerekir. Bizi temsil ediyorlarsa her soylenen soz onem arz eder. Bizim ki soykirim degil di. Dolayisiyla kabul etmemiz imkansiz. Gecmisi karanlik bir millet degiliz olmayacagiz da.
Bu ülkede gayrı müslümlere, alevilere, kürtlere.. vs sırf inanç ve kimliklerinden dolayı yapılan saldırı ve tacizlerin tarihte kara birer leke olarak hala dururken yalanlara sığınmak ne islama sığar ne de insanlığa. Daha birkaç sene evvel otogarlardan doğuya giden otobüslere karşı toplu halde yapılan sözlü ve fiili saldırılardan edenlerden kaç kişi ceza aldı? Sıfır.. Bu tarzda halen sayısız fiil olmuş ve olmaya devam ederken bu tarz açıklamalara ancak belli bir güruh inanıp itibar eder.
Bir sizden bir bizden mantığı ile bir çok katliam yapılmiş tıpkı alevi-sunni çatışması gibi Doğuda yaşayanlar iyi bilir belki hikayeler bile dinlemişlerdir bir sabah kalkıyorsunuz aynı sofrada yemek yediğiniz ermeni komsunuz ya da kendi milletinizden olan bir komsunuz katledilmiş kim yapıyor araya nifak tohumları ekmek isteyeler. Cümleye gelince evet Türkler gerçek bir soykırım yapsaydı bugün konuşacak tek bir ermeni kalmazdı bu bir kışkırtma değil bana göre.
Böyle yetkisiz kişilerin Türkiye' yi zor durumda bırakacak açıklamalar yapmaları yanlıştır. Önceden Türkiye' de Işid' in yılbaşında ve İstiklal Caddesi' nde turistlere yaptığı bombalı eylemlerle ilgili de "Oh ne iyi oldu." tarzı açıklamalar yapmışlardı.
Yapmadığımız halde yıllardır suçlanıyoruz yapsak içimiz yanmayacak en azından demeye çalışmışlar. Sen onu boşver @lapadula dün hdp'nin soykırım hakkında suçlayıcı paylaşımına neden akp'den başka tepki gösteren olmadı? Asıl sorman gereken bu. ya da bu millet neden hala kim kardashian hayranı? Bunu da sormak gerek. İktidar muhalefet ayırmamak lazım hata hatadır yanlış yanlış..
Yapılmayan bir şey hakkıyla savunulur ben bizimkiler savunduğunu görmedim. Haklıyken, haksız duruma düşmek diye bir tabir vardır bilmem bilir misin? Mustafa Kemal gibi akılcı bir politika yürütülseydi böyle olmazdı. İsteyen Kim Kardashian hayranı olur, isteyen Hadise veye başka biri. İnsanları ırkına göre ayırmayın.
Irkına göre ayırmıyorum kim kardashian her fırsatta Türkiye nefreti kusuyor, senatoyu soykırıma ikna etmeye çok çalıştı. Sebep ırkı değil eylemi. Ayrıca Atatürk zamanında da vardı bu soykırım suçlamaları ve Atatürk'e diktatörde diyorlar tıpkı bu günümüz gibi. Yani istediğin kadar akıllı siyaset yap dert bu değil.
Yanlış bir siyasinin demesi kitleleri etkileyen insanlardır Ama söyleme destek veriyorum. Gerçek olan odur ki gerçek bir soykırım olsa Ermeniler gerçekten yokedilirdi. Tarihleri boyunca asalaklar gibi yaşamış, güçsüz bir ırktı. İstenirse mahvedilirdi.
Gerçekten bu ahmaklık artık. Şu an yapma imkanım da olsaydı yapmazdım katiyen böyle bi şeyi. Niye yapalım ki? Kendileri cihat altında ırkçılık yapıyolar insanlık dışı bu.
Ermeni olunca katledelim Konu Çin olunca ne diyelim ayakları yapıyorlar. Türk düşmanları. Yalandan kim ölmüş boş boş açıklama yapıyorlar. Bunlar tekrar darbe olursa başladığımız işi bitiririzde diyolardı.. Ne tarafta oldukları belli bile değil
Türkiye'nin, Türklerin, Müslümanların ve tarihte yaşamış, ırkımıza mensup liderlerin izlediği politikaya ve görüşlerine göre böyle bir şeyin olması olası değil ve zaten bizlerin özelliği de budur. Diğerleri her ne kadar adi işler yapsa dahi biz her daim insan canlısıymışız. Belki sinirle söylenmiş olabilir ancak çoğu insan farkında ki "Ermeni Soykırımı var, Türkler birer şeytan!" diye bağıran insanlar ABD gibi bölücü ülkelerin kışkırttığı karakterlerden. Biz böyle bir şey dediğimizde de böyle bir durumun olmadığını bilen kesime acımadan hakaret etmiş oluyoruz. Ondan dolayı doğru değil söylenen bu söz. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı, bu vakayı geçtim keşke bu soykırım tartışılmasaydı bile.
TR çok çok kötü yönetiliyor. Ülkenin dış diplomasi da hiçbir inandırıcılığı etkinliği ve ağırlığı kalmadı. TR adeta gözden çıkarıldı, etrafı kuşatıldı. Sonumuz hayrola!
Ayıp ediyorlar bizim dinimizde böyle bir yaklaşım yok keşke arkamızdan vurmasalardi da zorunlu göç olmasaydı o insanlar da ölmeseydi ama oldu bir kere böyle söylemler yanlış.
"Türk milleti Ermenilere soykırım yapmış olsaydı geride buna itiraz edecek tek bir Ermeni kalmazdı." Sözü hoşuma gitti. Buna nefret denemez, anlaşamayan iki millet, iftiraya uğrayan bizim millet oluyor ama savununca serte dönme hakkını biz bile kendimizde görmüyoruz, kötü olan bu iftiraya uğramak çünkü iftiraya uğradığında kaçımız sakin ve soğukkanlı kalabiliyoruz.
Mustafa Kemal ta o zamanlarda vatanına toprak katmak için akıllı, haklı mücadele ederken, bunu hiç bir şaibeye yer vermeden yapıyordu. Vurdular la, kırdılar la bir şey yapamazsın. Gençsin bir de bu nasıl bir düşüncedir.. Hakkını, hakkınla aramadığımız için bu haldeyiz.
Diplomatik ilişkilerimiz bu yüzden bu halde. Boş keseden milliyetçilik yapmaya benzemez. Henüz Erdoğan çıkıp kınamadı bile. İncirlik için harekete geçilmeliyken ancak boş sözler.
Böyle hareket etmelerinin tek sebebi de halkı bu şekilde galeyana getirmek. Çünkü böyle gerçek sorunlardan kolayca sıyrılıyorlar. Ülkeyi yöneten adamların üslubu çok iğrenç. Halk arasında konuşuyormuş gibi bir tavır içindeler.
Halk bunları seviyor işte her yerde şiddet dili, ellerine bir şey geçecekmiş gibi.. Sefalet içinde yaşamaya razılar karınları yeter ki boş milliyetçilikle dolsun.
Pardonda siz ne yapmamızı bekliyorsunuz? Ermenistana karşı soykırım yaptığımızı kabul edip tazminat ödemeyi mi? Akpli değilim ama adamları savunuyorum!
Türk milletinin imajını düşünsen 3-5 kişinin yaptığı yanlışı sosyal medyada paylaşarak büyütmezdin. Madem dini bu kadar önemsiyorsun öyleyse, kusurları örtmede gece gibi ol, düsturuna da uyman icap eder.
Yapsaydik kalmazdi diye birssey mi var nasi mantik bu almanlar da yahidilere saykirim yapti ama yahudiler bittimi Çinliler uygurlara soykirim yapiyor ama uygurlar bitti mi
Keşke yapsaydık demeleri yalnış fakat bir okadarda tarih bilmeden Avrupalıların ve Ermenilerin ekmeğine yağ süren dallamalarda az değil memlekette.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu sorularla saldırıların sebebini biliyoruz Türk Askeri pkk itine vurdukça birilerine fena batıyo bu ülke pkknin kökünü kurutacak bu böyle biline! İçerde hdp pkk chp ip elele verirse dışarda sanalda düşman cesaret bulur olan bu! kör gözlere ışık!
Arkada ne konuşuldu bilemeyiz önden aramış zaten alınmayın diye muhtemelen seçim vaadini yerine getiriyor. Şuanki konjonktür de bizle ters düşmeyi göze alamazlar.
Şimdi sen bir yorum yapsan hiçbir şey değişmiyor güzelim. Hükümet ağzını kapatıp oturuyorsa sen sabaha kadar doğruyu yanlışı anlat hiçbir şey ifade etmez.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > AKP'li yöneticiler "Ermeni soykırımı yok, ama keşke yapsaydık." diyerek nefret söylemine başladı. Türk Milletini kötülemek niye?