Önüne geçenden açıklama geliyor patronlar dünyasından, siyasi parti vekillerinden, liderlerden ama ciddi ciddi bu ABD'nin küstah tavrına net adım atılacak mı acaba.. En azından bunda kararlı olurlar ama oda zor gibi..
AKP iktidarı büyükelçiyi sınır dışı edip, ya da incirliğe bir yaptırım düşünüyor mu acaba? Böyle sessiz kalmaları başımıza başka belalar açacak ileride.
Türkiye, "Ermeni soykırımı" tanımını kullanan ABD'ye gerekli tepkiyi neden gösteremiyor?
Türkiye Hükûmeti treni çoktan kaçırdı. Herkesin dikkatinden kaçan bir husus var. ABD, Türkiye'yi 09 Aralık 2020'de resmen düşman ilan etmişti. ABD'nin bu hamlesine bile gereken cevap verilemedi ki 1915 Olaylarını "Soykırım" olarak nitelendirmelerine cevap verilsin. Adamlar bizim ülkeyi "Düşman" olarak nitelendiriyor, tabii ki "Soykırım" diyecek. Demese şaşırırdım.
2017 yılının sonunda Türkiye Rusya'dan S400 hava savunma sistemini 2,5 milyar dolar karşılığında satın aldı. 2020 Ocak ayında silahlar Türkiye'ye teslim edildi (Üstelik eksik teknolojili olarak). ABD, NATO sistemlerinin güvenliğinin zedeleneceği iddiasıyla Türkiye'nin bu silahları almasına ve kullanmasına her aşamada karşı çıktı ve uyardı ama bizim kabadayılar iplemedi. Önce parasını ödediğimiz F35 projesinden dışlandık. Her neyse, süreç sonunda ABD CAATSA (ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası) kartını oynadı ve 9 Aralık 2020'de ABD Temsilciler Meclisi'nin 78'e karşı 335 oy gibi ezici bir üstünlükle kabul ettiği tasarı daha sonra Senato'da da kabul edilerek Türkiye'yi resmen hasım yani düşman ilan etti. 06 Nisan 2021'de de küçük çaplı olarak devreye soktu yani yaptırımları başlattı. Amerika "HÖT" dese ekonomi darmadağın olacak kadar hassas ve zayıf hâlde, yeni CAATSA yaptırımları devreye sokulabilir korkusunu taşıyorlar. Bu nedenle bizimkiler adım atamaz.
İncirlik konusunda bir başka soruda yazdım, burada da kısaca bahsedeyim. ABD'nin artık bölgede çok sayıda üssü var. Yunanistan'da bile üs açarak Türkiye'yi üsleri arasında kuşattı. Güney Kıbrıs'ta da 500 askeri var ve üssü devreye alması çok yakındır. Akdeniz'in her köşesinde Türkiye'nin dâhil olmadığı ülkelerle ortak tatbikatlar yapılıyor. Artık İncirlik Üssü'nün stratejik önemi kalmadı. Yakında kendileri bile kapatabilir. Zira Türkiye'nin aşırı değişken dış politikasına hiç güvenmiyorlar.
Ne parasını ödediğimiz F35'lerin parasını geri alabildik, ne eksik teknoloji ile teslim aldığımız S400'leri kullanabiliyoruz, ne tutukladığımız rahibi elimizde tutabiliyoruz, ne başlattığımız Akdeniz'de gaz arama çalışmalarına devam edebiliyoruz, ne de ülke menfaatlerini adam gibi koruyabiliyoruz. Yabancı dile hâkim olanların ülkemizle ilgili yabancı basın kuruluşlarındaki haberlere arada sırada göz atmasını tavsiye ediyorum.
Neyse, bu kadar yeter. Parası olan dolar alsın bence. :)
Ya ben kendimi bildim bileli iki ülke de farklı şey söylüyor. Biz diyoruz ki onlar bizi katletti, soykırım olmadı. Onlar da tam tersi kendilerinin katledildiğini, Türklerin öldürülmediğini söylüyor. Ve bu daha iğrenç. Ölen insanın nereli olduğu neyi değiştirecek? Onu öldürenin nereli olduğu neyi değiştirecek? Ölen Ermeni olunca sevineceğiz ama Türk olunca üzülecek miyiz? Eğer böyleyse bu bildiğin ırkçılık oluyor ve insanlık dışı. Bildiğiniz soykırımları, kimin daha fazla öldüğünü-öldürdüğünü yarıştırıyoruz. Bu nefret öyle bir noktaya gelmiş ki Ermeni olduğunu duyunca çocuk-büyük farketmez başlıyoruz sövmeye, hakaretler etmeye. Tanımadığımız, bir cümle sohbet etmediğimiz insanlara öldüresiye nefret besliyoruz. Sanki onlar yüz yıl önceki olayda bize zarar vermiş gibi. Ve daha da kötüsü diğer ülkeler de buna karışıyor. Amerika yı ne ilgilendiriyor bizimle Ermenistan arasında olan bir olay? Kendileri sütten çıkmış ak kaşık değil. Burada büyük bir ironi var ve tepki gösterilmesi gereken asıl nokta da burası. Ülkeler öyle bir hale gelmiş ki sadece işi düşerse birbirlerini destekliyorlar. Bizimkiler de İsrail e hafiften yanaşıyor. Hava durumu gibi ilişkimiz var, gün gün değişiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biden'ın açıklaması sonrasında sağlık çalışanları ile iftar yemeği için bir araya geldi. Yemeğin ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, açıklamaya ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmadı, basından da soru almadı.
Ancak Erdoğan Biden'ın açıklamasından kısa bir süre önce Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a gönderdiği mesajda "Türkler ile Ermenilerin yüzyıllarca süren ve insanlığa örnek olan birlikte yaşama kültürünün unutulmasına izin veremeyiz" dedi.
Erdoğan "Bu tartışmaların üçüncü taraflarca siyasallaştırılarak ülkemize yönelik müdahale aracı haline getirilmesinin kimseye bir faydası olmamıştır. Bizi bir arada tutan ne çıkardır ne de hesaptır. Aynı ülkeye, aynı değerlere, aynı yüksek ideallere olan samimi bağlılığımızdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Ermenistan'la "iyi komşuluk ve karşılıklı saygı temelinde ilişkileri geliştirme" çağrısı yaptı.
Biden'ın 24 Nisan mesajının ardından Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi David Satterfield'ın Bakanlığa çağrıldığını bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, Büyükelçi Satterfield'a Türkiye'nin tepkilerini iletildi ve açıklama kınandı.
Konuya ilişkin duyuruda şu ifadeler yer aldı:
"Açıklamanın uluslararası hukuk bakımından hükümsüz olduğu, ayrıca Türk halkını derinden incittiği ve ilişkilerimize onarılması zor bir yara açtığı kayda geçirilmiştir."
chp ye aslan kesilir ,, abd ye kedi gibi miyavlar.. akp boyle biri yani..
fetoyu vermediler 15 temmuz darbe yapti suriyede pkkya silah verdiler üst kurdular burda
daha niceleri saymakla bitmez yani kisaca köseye sıkıstirip fare gibi oynuyorlar turkiyeyle yiyorsa söylesin eeyyy biden sen kimsin ,, desin bakalim dolar 10 tl altin 650 tl nasil oluyor
adamdan kan alirlar yemez simdi chp ile gundem degissin bakalim abd adam tek sözüyle sana domates bile ektirmez kendi ülkende sen neyin gücünden bahsediyorsun tarihte yasandi kazi maden ve silah uretim yasakladi 100 yil amerika turkiye icin sana sicmayi bile yasaklasa uyacaksin erdogan kafasiyla giderseniz
Bir çıkarları vardır bunların ki ses çıkarmıyorlar ya da adım atmıyorlar bir Ecevit olsa günümüzde şimdi taşlar yerinden oynamıştı belki biz zararlı çıkardık ama o ifadeyi kullandıklarına pişman ederdi ben ona da razıyım ambargo uygulansın ne biliyim diplomatlar sınır dışı edilsin üsler kapatılsın ama bunlar yapamaz o kadar güçlü değiller. Amerika büyük lokma akpyi yok eder koltuk sevdaları var ya o yüzden susucaklar mecburlar eğer konuşurlarsa doğru ipe.
Yıllardır söylüyorum ülkemi severim ama hukumet sürekli kuru sıkıyor yok onu yaparız yok bunu yaparız yok türkiye artık süper güç olma yolunda kimse bizi karşısına almak istemez falan çok boş yapıyorlar kimse kusura bakmasın türkiyede abd ye karşı yaptırım uygulayacak tıpa yok.
Verecegimiz hiçbir tepki amerikaya zarar vermez, bizim ekonomimize zarar verir de o yüzden. Ne ekonomik, ne teknolojik olarak bir ustunlugumuz yok abd'ye. Yapilmasi gereken baski kurmak sadece. Sen yarin kalkar incirliği kapatirsin. Amerika gider yunanla anlaşir üssünü girit adasina yapar akdenizi kitler. Amerika ermeni meselesi uzerinden turkiyeyi sikiştiriyorsa şayet, çikarları bizim ile müttefik olmasindan daha buyuktur.
Tepki göstermesi için daha zaman var. Gelecekte ne olacak bakalım. Yeni ABD yönetimi seçim bildirgesinde bunu söylemişti zaten. Söz verdiği ve oy aldığı grupların isteklerini yerine getiriyor. Beyaz Saray Türkiye' ye ilk telefonunu yine bunu açık bir şekilde "Genocide" şeklinde ifade kullanacağım demek için açtı. Bizim medyada ne kadar yer buldu veya bizim iletişim başkanlıklarımız ve Dışişleri Bakanlığımız bunu ne kadar açıkladı bilmem. Amerikan, Rus Gazetelerinde bunlar yer alıyor.
Tamam kanka bekliyoruz rahat ol. Mezarda falan belki olur. Hadi sağlıcakla. Ben gözümü açalı çok oldu. Sen rüya görmeye devam edebilirsin. Kal sağlıcakla
Biz hepsine haddini bildiricez merak etme. Savaş çıksa düşman dan yana oluruz diyen lerle muhalefet adı altında hainlik yapanlar la beraber içini ferah tut
@sendeye27 sürünmeye devamkeeeee türkiyenin güclenmesi en az 20 yıl alır oda sürekli mantıklı hareket etmesi gerekiyor hatasız buda imkansız bu konumda sen inanmaya devam et bastonla kutlarsın zamanı gelince
@sendeye27 bırak atayı sağı solu dolar olmuş 8 lira euro olmuş 10 lira zaten üretimimiz sıfır ithalatla ayaktayız halktan vergiyle alınan tek şey silah osmanlı da böyle yaptı bir süre dünyanın en güçlü devleti oldu sonuç ne çöktü içten, anlarım kafanın içinde beyin yoktur normal türkiye de senin gibiler çok bari tarihten ders al ama doru onuda başaramazsınız
@sendeye27 bu arada biz bize yeteriz kampanyasına evini arabanı satıp bağış yapmadıysan vatan hainisin bilgin olsun hemen yap sokakta yaşa önemli değil knks
Bir zamanlar fetö Türkiye dostu gibi oynuyordu. Tüm siyasi partiler yanında idi. Türkiye düşmanı oldugu ortaya çıkınca Erdoğan gırtlağını sıktı CHP sarıldı fetö ya
Ben kuzey ırak şafak operasyonu nana jandarma komando olarak katıldım. Barzani asker leri bir yandan biz bir yandan link daglarına kadar temizledik pkk yı link daglarında buluştuk adına tokalaşmak denir
@sendeye27 hangi asker akepeli? xd benim yiğit evlatlarım operasyona gider anlarlar doğruyu yanlışı. bide askeri sizin tarafındaymış gibi davranmanız yok mu darp ettiniz o gece günahsızları
En kisa zmn da cvp verilmeli. Soykirim falan olmadi. Herkes once kendi kapisinin onunu temizlesin bizim ki ic savasti. Kendileriyle karistiriyor bu itler. Her sene ayni tantana.
Ekonomi bitik birde üzerine s 400 lerden yakalamışlar üzeridede halkbank davasında iran ambargosunu suistimalimiz var nesine gık diyecekler İşte sana ülkecek fecaat fiyasko dış siyaset
Olayın asıl sebebi Türkiye'nin Azerbaycana yardım etmesi Ermeni lobisi ABD'den yardım dileniyor Onlar yapınca soykırım olmiyorda biz yapıncaneden oluyor biz Osmanlı Devleti Değiliz neden korkuyoruz vatan haini olanları temizlemek soykırırım olmuyor.
basiretsiz yonetimler sonucu bu kotu tablolar hep yasanir kotu ekonomi kotu dis politika diktator ic rejim yani bunlar sonucunda ulke icin her suc atilir malesef
Cevabı bariz işte. Dediklerini yapacak gücümüz yok. Adamlar yaptırım uygularım onu yaparım şunu yaparım dediği gibi ortada kalırız. Zaten ekonomi sıkıntılı başımıza iş almayalım.
Dünya bu kadar aptalca ve saçma biryer. Sen kalk atom bombası at zamanında utanmadan sıkılmadan soykırım yalanıyla kalk birde laf söz et tanıyorum de. Çok gülünç gerçekten
Çünkü bence tepki vermek için Türkiye doğru zamanı bekliyor pusuda Çünkü abd nin ekonomi felan daha iyi doğal olarak ama Yakında abd ekonomi bitecek Çin hükmedecek dünyaya çinde abd nin 10 20 katı dolar rezervi varmış piyasaya bir sürse dolar batar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ABD ye ancak boş açıklamalar yaparak cevap veririz 😂😂.
Amerika'ya sallamak başı yedi düvelle belada olan Esad'a sallamaya benzemez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sen konuştun ya oda yeter bütüün dünya seni alkışlıyor çok ulvi duygular besliyosun bu ülkeye her tarafından vatanperverlik müslümanlık fışkırıyor! görende adam sanıcak hep sorularında yalan dolan iftira algı operasyonu sahte seni