Merak ediyorum gerçekten bu cezalar sadece fakir halka mı işliyor? Zenginler sahilde fink atarken sorun yok ama kıt kanaat geçinen bir babaya yasak.. Yazıklar olsun!

olayı dramatize etmeye gerek yok polisten açıklama yapıldı emniyet müdürlüğü şöyle diyor
Sokaga çıktıgı için yazmadık.
Kişinin ehliyeti yoktu...
Motorun muayenesi yoktu...
Şimdi bu muayenesiz ehliyetsiz kişi kaza yapsa suçlu kim olur? hanginizin vicdanı rahat eder..
, şimdi siz polis olsanız kanuna aykırı davranan birisini görseniz la sen garibansın kanuna uymasan da olur der misiniz..
ben demem şahsen... Adamın yardıma ihtiyacı varsa cebimden yardım ederim ama kanunu ezdirmem...
Bu adama her türlü yardımda bulunalım hadi ama cezasını kanuna karşı olan cezasını görmezden gelmeyelim. sapla samanı ayıralım.
Evet Bazı ceza kesilmesi gerekenleri görmüyorlar, bazılarına torpil yapıyorlar onlardan nefret ediyorum ama burada da sucun görmezden gelinmesini istemem. Adalet herkes için tesisi edilsin istiyoruz inşallah kimseye karşı suc görmezden gelinmez
En büyük sıkıntı her zaman vergilerde cezalarda eşitliği gözetmek. Herkesten kazancı ölçüsünde vergi alınmalı ceza kesilmeli. Gerçi bu dediğim yapılsaydı insanlar arasında maddi uçurumlar olmazdı. Bu da %2 lik kesme yaramaz bu garibanlar ezilmezdi. Umarım bir gün herkese eşit değil de adil oluruz.
Bu adamı ağlattıkları her saniye parasından kaybettirdikleri her kuruş kadarı en sevdiklerinin boğazlarından acılı şekilde çıksın ve bunu sadece izleyip olumden beterini yaşasınlar o hüzün içinde bunlar akıllarına gelsin inş demiyorum çünkü dersem olmaz dileğim diyelim
çalışana ceza yok inanmak mümkün değil
bende hafta sonları çalışıyorum şimdiye kadar hiç bir polis durdurup ceza yazmadı bana
kimlik kontrolü yapılıyor lakin çalıştığım için ceza yazmadılar
olayda başka bir şey vardır
Cevap
119Cevap
Filyasyondaydim... Kağıt toplayicisi, gariban birinin evine teste gittik... Garibanımin 2-4 yaşında çocukları vardı.. Hocam dedi bizim hocaya , sokağa çıkma diyorsun , ben ne yapicam 10 gün bu çocuklar açlıktan ölür dedi... Bizim o... c... Hoca kadın 24 yaşında kansız it... Kadın daha bir gün önce 130.000 liraya araba aldı... sustu... Sonra üzerini değiştirirken banane dedi kendi kendine Konyalıydi. ... Eh devlet , eh kansız doktor... Bu kişilere diyorsunuz ya ne yaparsan yap diye... Sonra suç işlemeye resmen teşvik ediyorsunuz , sonra suçlu deyip cezaevine atarsınız... Suçu küçük masumlarinin karnını helalce doyurmaya çalışmaları... suçlu o mu sizmisiniz?
Benzinlerin parası çıkıyor! Bunlara bedava, vatandaşa 5 bin.. Ve daha da kötüsü kahraman polis oldu kukla polis. Nasıl kıydınız be bu vatana, vatandaşa?
Tamam arkadaşım görevini yapıyorsun da bu kadarı da ayıp ya.
Adam ağlıyor. Elinizi ayağınızı öpeyim diyor. 6 Aylık bebeğim var nasıl ödeyeceğim diye yalvarıyor resmen.
Polisin verdiği cevap git ara sokaklarda gez. Merkezde niye geziyorsun ki.
Bu ülke gün geçtikte daha kötüye gidiyor.
Allah hepimizin sonunu hayır eylesin.
Uzucu ama polis ne diyor adama Merkezde dolanma Ara sokaklarda gez sende diyor.. Her yapani gormezden gelemezler malesef Icim parcalandi.. Bugunki baska bi haberse mubarek 100 lisi mezarlikta adami gomuyor Imam bagiriyor kimse dinlemiyor Ceza kesen poliste yok malesef
Kimse neden kuralı ihlal etmiş diye sorgulamiyor...
Hukuk bilincinin yerlerde süründüğü ülkelerin fakir zihniyeti böyle işliyor ışte...
Akıl ile değil
His ile hareket ederek...
Mesele; "kural ihlali"...
Fakirlik muhtaçlik bilmem ne değil...
Elma ile armudu ayırt edemeyen ayak takımına duyurulur...
Kohlberg'in ahlak gelişiminde 4. seviyede kalan insanları polis yaparsanız, ki her hükümetin rüyasıdır bu, malesef bu görüntülere şaşırmamayı öğrenirsiniz.
4. seviye insanlar nelerdir
Diğer seviyeler nelerdir
He bu arada kalabalık cenazeyi savunmuyorum sadece olanı söylüyorum
@Lütfettinizefenim Araştırın.
Keşke burada bulunanlar için de aynı yaptırım uygulanabilse. ..
Polisi zengine değil fakire yollayan bir ülkede yaşam savaşı veriyoruz.
Üç kuruşa devlet memurluğuna yapıp aç karnını bu sayede doyuran fakir çocuğu polisler fakirlere saldırmış gene. Ama kongrelere gücü yeter mi bu polisin, sıradan bir polis memuru işte ancak sokaktan geçen fakire gücünü yetkisini kullanır.
@Ararat344 evet çünkü onlara kanun işlemez görmezden gelinir. Bumu da görmezden gelebilirdi. Durumu olan bir insan kağıt toplanmaz çöpten ordan burdan zaten. Adamın hali belli bir de bebeği varmış el insaf. Sorarsan kanunu uyguladık biz. Uygulasana senden azıcık üstte gördüğün birine de o kanunu. Adamı mesleğinden ederler valla.
@Ararat344 Türkiye ahlakı ve vicdanı max bu kadar işte
Recep Tayyip'i severim lakin son zamanlarda fakire çok pis yüklenir oldu, zaten ortalık karışık. Sen kalkıp halkından olan garibana yüklenir isen finalin o tahtından indirilmek olur...
Böyle insanlarla aynı ülkede yaşadığıma utanıyorum. Mecburiyet diye biy var. Adamın bakmak zorunda olduğu bebeği varsa izin verilsin. Görmezden gelinsin. Herkes dışarlarda cirit atıyor geziyor market market sabah akşam. Onlara bşy demiyorlar.
Fakir halkı fakirin oğlu polise kırdırmaktan başka bir şey değil.
Bir Ülkede güç sahipleri halka nazaran polis ve askere yüklü ödeme yapıyor ise bu tamamen kolluk kuvvetlerini yanında görmek istediğindendir..
Kim ne derse desin burda o memurun vicdanına kalıyor herşey. Bunu düşünecek ve esnek davranacak kişi o memur. Ama ne yazık ki bu esnekliği ve anlayışı gösterememiş. Babaya değil memura yazık dar düşünceler ve dar görüşleri yüzünden. Yazık.
kural herkes için geçerlidir. çıkma yasağı varsa çıkmayacak kimse. burada mesele bu adamı yasakta bile çıkmaya zorlayacak ekonominin geldiği nokta ve devletin yetersizliği. gerçi nereden tutsan elinde kalıyor bu bir değil iki değil.
Üzüldüm bu abimize. Hem ehliyetsiz motor kullanmaktan hemde sokaga cikma yasagina muhalefetten ceza kesilmis. Gerekli islem yapilip cezasi iptal edilicektir diye dusunuyorum.
Icisleri bakanligi duyarsiz kalmaz bu duruma.
Sadece hükümeti değil Polisi de suçluyorum ben burada. Görmezden gelip geçemez miydi? İşte vicdanı duyguları ölünce insanların böyle oluyor. Görevini yapıyor da demeyin. Bu ülkede yasalar, kurallar vesaire herkes işine geldiği gibi.
İnsanlıktan bi haberler! Gelinen son nokta bu olsa gerek.. Yazık gerçekten.
Buna ceza kesen, ceza kesmesine yetki veren polisin, devletin vicdanını sorgularım insan olarak
belki rüşvet verseydi bunlar gelmezdi adamın başına devletin gücü böyle garibana yeter iste
Polisin zaten ceza yazma yetkisi yok onlar tutanak tutar vali gerekli görürse yazılır
zenginler yasakta bile gezsin tozsun ceza vermesinler ama zor durumda olan kişiler mecbur çalışmak zorundalar anca onlara ceza versinler.
Bu haberin alt başlığında ehliyeti olmadığı için ceza verildiği yazmıyor muydu? Ben öyle hatırlıyorum yanlış değilse.
Twitter da bende öyle okudum ehliyeti olmadığı için
O zaman haber güzel manipüle edilmiş 😂
Aynen 😂😂
Lebaleb kongrelere ceza yok, zorunlu ve mecburi dışarıda kağıt toplaması gereken kişiye ceza var. Aklımızla artık dalga geçiliyor resmen.
Bunların bedelini çok ağır ödeyecekler...
ne saçma iş ya adam evde oturur ise nasıl işini yapacak e onu da üç beş kuruşa yapıyo yazık ya 5bin nasıl ödesin zaten ödeyebilse çıkar mıydı sanki daha beter olurlar umarım buna izin verenler
Aslında adaletli olup herkese eşit davranılmalı eğer öyle bir ayrıcalık varsa, herkes garibana vuruyor üzücü gerçekten yazık, Allah vicdan merhamet versin diyorum.
o polise vicdan nedir soruyorlar mı içi azcık bile cız etmiyorsa o halde olan birine ceza yazmaya empati yoksunun önde gidenidir ne denir ki öyle bir polise
Cezası ödenmiş ailesine yardım yapılmış. Allahtan iyi insanlar var da biraz mutlu oluyoruz. Evet bu para cezaları fakirler için var.
Yazık bu ülkenin insanlarına yazık yemin ederim ki. Adam nasıl ödeyecek o parayı?
YASAK DA CEZA DA KISITLAMA DA SADECE FAKİRE GARİBANA
zenginler it gibi gecelerde tatillerde sürterken, haftasonu kayak otelleri ful kapasite çalışırken fakir evinde ne yiyeceğini düşünür anca.
Böyle dünyanın da böyle yöneticilerin de...
Böyle haberleri görünce gerçekten gözlerim doluyor ve ben haber izlemeyi bırakalı çok oldu. Artık herkesi Allah'a havale ediyorum.
Gerçekten üzüldüm adama.
Hep fakirlere ceza görüyoruz.
Yazık millete.
Yönetim yok. Para yok millet sefil.
Bence affetmeli belli durumu ders olurdu bu korku bir sürü kongreler yürüyüşler yapıldı bu adama ceza kesmek mi ders verdi millete. Çok üzüldüm izlerken.
Sokağa çıkma yasağı ile ilgisi yok konunun. Kullandığı motorun bilgileri eksik, kaydı kuydu sorunlu ayrıca adamın ehliyeti yokmuş. Bu konuda açıklama yapıldı.
Üzücü.. İnsanlar yasaklara rağmen geziyor ama ekmeğinin peşinde olanlara ceza kesiliyor. Görmezden gelsen ölür müsün ya. Yazık günah değil mi bu insanlara.. Ne oldu ne geçti eline ceza kestin de. Artık tiksiniyorum insanlardan. Sikyim böyle dünyayı.
Fakire var tabi. Her zaman da oyle olacak.
Simdi cikip derler gorevini yapiyor. Herkese karsi yaptilar da o garibim kaldi.
Her yan davul zurna. Bu gariban batmis anasini satayim.
O kongrelerden sonra kimseye sokaga ciktin maske takmadin diye ceza kesmemeleri lazim turkiye bugun vaka rekorlari kiriyorsa nedeni kagit toplayicisi degil devlet
Içim parçalandi 😔
O çocugun rizki da hirsizlara gitti yani!
Evet maalesef fakire var sadece sikiysa kongreye gidenlere kessinler cezayi.
Vicdanınız... yaptığınız meslekten, aldığınız emirden, yükümlü olduğunuz sorumluluktan daha büyük değilse yaşamıyorsunuz demektir.
ya zaten adamın kazandığı ne kadar ki isiniz gücünüz garibanın parasında mafya babası is adamı olsa öyle kesemezsiniz ama...
Yalnız haberi manipüle ediyorsun. Ehliyeti olmadığı için ceza yemiş. Motorun da bağlanmasının sebebi o.
suç o vatandaşta !
ben kağıt toplamıyorum aslında akp kongresine gidiyorum deseydi bakayım hangi babayiğit polis ona ceza yazabilecekti !
yazıklar olsun bu düzene gücünüz gariban vatandaşa mı yetiyor?
Yaaa çok üzüldümm İnşallah Sosyal medyadan Bunu gören olur el atılırı birşeyler olur 🙁☹😞
E adam işe çıkmış ne alaka. O kadar millet işine giderken bir şey demiyorlar ya. Yazık
bu ülkenin başındakiler yönetemiyo fazileri yükselltti diye merkez bankası başkanını görevden alıyo faizi 19 dan 14 e dülşürdüler
sadece fakire var
ama bu ülkede
norveç'te başbakan kuralları ihlal etti diye para cezası aldı mesela
o da bu ülkede değil zaten
Vicdansızlık başka bir şey değil. Adam sanki kalabalığa girip eğlenceye mi katıldı. Çöpten kağıt topluyor. Yazık yazık yazık.
Parası olmayana adalet işlemiyor. Millet boşuna hukuk okuyor gibi düşünmeye başladım. Garibanın hakkı nolacak.
Gerçekten çok yazık. İhtiyacı olmasa o adamda evinde oturmayı bilirdi. Nasıl ödeyecek o adam böyle bir parayı.
Yani bütçeye göre olabilir keyfinden çıkmadı sonuçta onun yerine parti yapanlardan acısını çıkartmak gerek
Bu toprağın altıda var elbet. Şüphesiz ki mazlumun zalimden hakkını aldığı gün, zalimin zulmettiği günden daha çetin olacak.
Akp Li hariç herkese ceza var. Lebalep dolu kongreleri cenazeleri. Allah hepsinin kursağında bıraksın
Kongre ve mitinglerde dip dibe binlerce insanı toplayan zihniyet , bu garibana gelince kuralcı kesiliyor. Bunları tepemize çıkaranlara yazıklar olsun.
ya böyle adaletin içine sıçıyım nasıl ödicek o parayı bi kereliğine görmezden gelselerdi bari polisleri sevmiyorum bu yüzden
Mitinglerde ceza kesmeyen Polis kağıt toplayıcısına kesecek tabi. Uyanın gençler burası Türkiye, Norveç mi sandınız!
Bu gidişle bütün ülke zaten borç altında vergi zamlar geçilmeyen yollara oda yetmediği için bu sefer 80 milyonu cezalarla borçlandırmak ne güzel hayat
Polisler maaşlarını bu kesilen cezalardan mı alıyorlar ne çözemedim he olaki öyle birşey ise hakkım tüm türkiyeye haram olsun.
Toplu halde iftar yapan siyasilere de kesseler ya.
Halka karşı bir garezin olduğunu düşünmeye başladım bir kaç senedir.
Ehliyetsiz olduğu için de kesilmiş. Ama sokak cezası haksız. Bugün yapılan tarikat şeyhinin cenaze törenine içişleri bakanı, İstanbul valisi ve binlerce kişi katılmış. Acaba bunlara da ceza kesilecek mi?
Evet polisleri şu 5 yıldır hiö sevmiyorum. Kalabalık cenaze namazı kılmışlar said nursinin mğrencisi ölmüş. Orada niye tek polis yoktu? Cidden harqm zıkkım olsun bu halkın çektiği nee ya😒
O adam cemmat başı zengin değil
@Lütfettinizefenim zengindir öantığı ile yazmadım zaten.
Kimse yokken bol bol kâğıt toplama amacı gütmüyor olabilir mi?
Fakir diye kurallara uymasın mı?
Zenginlere kesilmiyor diye gelmeyin, sui misal misal olmaz.
Yasayı ihlal eden herkese ceza kesilmeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?