tamam tamam devlet mevlet kurmuyoruz:))
tüm devletler sizin olsun.
Zaten kürdistan diye bir devlet var ve kendi devletleri olmalı artık kendi dillerinde eğitim görmeliler türkçe değil arapça değil kürtçe eğitim görmeliler o yüzden bu türkiyedede böyle bir şansları yok devlet kürtçe konuşan masum bir insana sen vatan hainisin diyen bir ülkede yaşıyoruz o yüzden kendi devletleri olmalı ve orda bu sözleri duymamalılar artık her videoda türkçe konuşup türkçe yazmamalılar kendi dillerinde konuşup kendi dillerinde yazmalılar lütfen kürdistan'a gitsinler türkiye türklerin suriye de arapların kürdistanda kürtlerin olmalı
hani derler ya alnı öpülesi tweet işte bu da öyle bir yazı olmuş.
Herhalde 🙂 Teşeküler
Tarih boyunca tüm azınlıkların isyan edip gerek ayrıcalık almasını gerek özerklik almasını gerek se bağımsız olmasını genel olarak saçma bulmuşumdur. Belirli sebepleri belki vardı ama günümüzde bu sebeplerin hiçbiri yokken hala insanların ırkları renkleri ya da düşünceleri nedeni ile ayrılmak istemelerine mantıklı bir açıklama getiremiyorum. Zaten ırk kavramı toplulukların sadece bolünmesine neden olmuş. Ve her çok uluslu devlet ırk kavramı dolayısı ile çok ciddi zararlar görmüş. Neden bu ayrılma tutkusu? Hala çözebilmiş değilim.
bunu cidden mi yazdın:))
Yok şaka (!) madem bir soru sordun açık fikirli olduğunu düşünüyordum. Neden gelen her yoruma küçmser baktığını anlamıyorum. Madem görüşüne uygun cevapları beğenmeyeceksin neden soru sordun?
Yok küçümsemiyorum ama sen gerçekten yazdığının farkında mısın:)
Yani şöyle düşün Kürtler Türkiye denilen toprak parçasının yönetiminden sorumlu. Yasalar koyuyor. Cezalar kesebiliyor. Anadilin olan Türkçeyi vergi verdiğin devlet kurumlarında yasaklıyor. Sonra da sen bu haksızlığa dayanamayıp kendi topraklarında söz hakkı sahibi olmak istediğini söylüyorsun. Sonra da kendini bilmez bir Kürt çıkıp senin bana yazdıklarını sana yazıyor:)) sen bu kişiyi ciddiye alır mıydın:))
Ama senin yazdığın senaryoda hiçbir ast üst ilişkisi yok farkındaysan. Kürtler yönetimden, yasalardan, cezaların kesilmesinden vb. sorumlu olduğu gibi; isterlerse Türkler de Kürtlere katılabilir ama Türkler bunu istemeli. Bak ne güzel bir cümle kullanmışsın "kendi toprağın" burası senin de vatanın benim de vatanım ve seni benden beni senden ayıran hiçbir şey yok. Kültür yaşayış biçimi ahlaki değerler tümü farklı olabilir. Ama bu farklılık sen Kürt olduğun ya da ben Türk olduğum için kaynaklanmıyor. Bu noktada kendinizi çok dışlıyorsunuz. Benim Kürt komşularım da var ama bir gün sen neden Ķürtsün diye sormadı kimse onlara. Bir tarihçi ve de bir insan olarak da yazdıklarımda hiçbir öznel yorum yapmadım ya da aşağılayıcı bir ifade kullanmadım farkındaysan. Belki sen beni anlamadın ama ben seni anladım. Sen birinin kalkıp "yaşasın hadi yeni devlet kuralım" demesini ya da ayrılmacı bir tutum sergilemesini ve ortak düsüncenin verdiği güven ile desteklemesini istiyorsun. Başından beri ırk kavramının mantıksız olduğunu ve insanların farklarından ötürü gruplara ayrılıp bütünden çatışma ortamı yatan bir politika izlemelerini saçma bulduğumu söylüyorum. İstersen bir defa daha oku ama illaki ben senin dediğini kabul etmeyeceğim benim dışımdaki tüm görüşler saçma diyorsan benim senin için yapabileceğim malesef hiçbir şey yok.
"isterlerse Türkler de Kürtlere katılabilir ama Türkler bunu istemeli." böyle yazmışsınız. Evet ben Kürtlerin siyasete katılmadığını söylemedim. Sorun şu Kürtler yalnızca Türklerin izin verdiği müddetçe siyasete katılabiliyorlar. Sınırları belirleyen yine onlar. Örnek olarak sana Mehmet Metiner ile Selahattin Demirtaş diyebilirim. İkiside siyasetçi ikiside Kürt. Birisi cezaevinde diğeri ise CNN Türk'ün her gün ki konuğu. Yani aradaki fark ise siyasete bakış açıları.
Haklısınız iyi akşamlar
iyi akşamlar hanımefendi, Allah'a emanet:)
Cevap
3Cevap
selam kardeslerim bakin ben kürdüm ve kürtler devlet istemiyor kurtler sadece haklarini istiyor mesela hepimizin gordugu gibi turkler kurtlere kufur ediyor sorun yok ama kurt turke kufur edince hemen tutuklaniyor mesela bunun gibi bir cok sey bi, bayragimizi devletimizi seviyoruz sevmeyen gider zaten dimi
selam kardeşim ne kullanıyorsan bana da söyle çünkü bu kafa bana da lazım:))
kardes isine bak
Tamam kardeş.
Merhaba Fransız ihtilali ve boş yere insanları birbirine kırma şekli
Irkçılığın kibarcası XD
Merhaba güzel kardeşim, biraz daha açık yazar mısın XD
Milliyetçi görüş şekilinden dolayı insanlığın geldiği ırkçılık noktası diyebilirim.
Farkındaysan bizim ülkemiz bile mecburiyetten Milliyetçi oldu
Demek istediğim Biz İnsanız birbirimizi ayırmamıza gerek yok
Mecburiyetten mi:))))))
Türkiye hep milliyetçi bir ülkeydi. İktidara gelen kişiler yalnızca isim değiştirdiler. Ama mayaların da hep milliyetçilik vardı. Yanlış anlaşılmasın milliyetçilik kötüdür demiyorum. Sana şunu soruyorum. bir Türk'ün, İngiliz'in vs. herhangi bir halkın milliyetçilik yapmaya hakkı varsa Kürtlerin de milliyetçilik yapmaya hakkı var mıdır?
Kimsenin yoktur.
bu konuda en çok milliyetçilik yapan devlet Fransızlardır.
ve eskiden biz kendimize Devlet-i Aliyye derdik. tabi bize Osmanlı diye tanıttılar.
Bu arada benim için mecbur değildi. zamanında yaşayan insanlar o şekilde söyledi bana okulda öyle söylediler.
Sahipsiz toprak parcasi antartikada var. Isteyen varsa gidebilir
söz mü orada rahat verecek misiniz?
Ben ilismem kardesimde oyle soyleyince icim burkulmadi degil.
Kurt degilim ve kurt diye kimseyide dislamadim. Boyle dusunmene uzuldum acikcasi.
Burkulmasin güzel yüreğin kardeşim:)
Aman kardesim gonlun kirilmasin, kotu davranan varsada alma ciddiye. Bitane canimiz var o da Allah a emanet. Hep boyle gul ins:)
Allah'a emanet, görüşmek üzere:)
Türkiye toprakları dışında herhangi bir yerde kurabilirler neden olmasın
yukarıdaki üyeye yazdığım cevap sizin için de geçerlidir güzel hanım:)
kimseyi rahatsız ettin demedin zaten, ve emin ol fikir beyan etmen en doğal hakkın:)
Zaten sorun senin mutluluğun değil:) Sana özel soruyorum. Kürtlere uygulanan bir haksızlık var mı? Yine soruyorum. Vicdanın Kürtlerin Türkiye'de yeterli haklarını aldığını düşünüyor mu?
Tamam canım, Allah emanet:) Allah parmaklarına zeval vermesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?