Dünyada nüfusu 10 milyondan az olan ülekler varken Türkiyede 10 milyonu geçen kürtlerin devlet kurmaya hakkı var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCiddi ciddi bu soruyu soruyor musun sen ya? Hadi kurdular diyelim sence batıda yaşayan Kürtlere ne olacak? Hepsinin doğuya döneceğini mi sanıyorsun? Dönemeyenlerin burada rahat yaşayabileceğini mi sanıyorsun sen? ya da Türklerle evli olanlar kardeş kardeş yaşayacaklarını sanıyorsun ya da hepsi senin gibi düşündüğünü mü sanıyorsun? Üstelik doğuda sadece Kürtler yaşamıyor onlar bunu kabul edecek mi? Üst3elik 10 milyon nufüsla ne yapabilirsiniz? Karşınızda bir devlet var. Üstelik böyle bir durum olduğunda savaşa ben bile katılırım.
150 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣🤣 kafaya bak be abd isterse hiç kimse karşısında duramaz
- +1 yıl
Sen sorduklarıma cevap ver sonra abd ister istemez mii onu tartış? Üstelik az biraz siyasetle ilgilenseydin bilirdin Abdullah Öcalanı Fbı bize verdi. Üstelik artık eskisi gibi süpre güç değil. Tahtı sallanıyor.
Soran+1 yılSen öyle san abdnin 80 ülkede 800 den fazla askeri üssü var abd dışındaki ülkelerin abdnin yarısı kadar askeriyeye para harcamıyor adamlar bütün devletleri parmaklarıyla oynatıyorlar nesi superguc değil sen mi süpergucsun çin mi ne sen ne de cin ikisi de süperguc olamaz abd bütün dünyanın yatırım yaptığı tek ülke fırsatlar ülkesi abd biterse hepsi batar abd kurdistani bir yere kadar destekler kurdistan kurulsun demedim hakları var mı yok mu diye sordum bu kadar zoruna gitrmesin biz de halkız insanız
- +1 yıl
Ya saçma saçma konuşma az yabancı kaynak dinle o kadar güçlüyse eğer neden Çinin yükselişini engelleyemiyor kabul et etme abd artık eskisi gibi değil. Sen sanıyorsun ki ben çinin süper güç olmasını istiyorum. hayır istemiyorum. Üstelik sorduğun souya bak ya buna tek ben değil tanıdığım bir çok Kürtte böyle tepki verirdi. Sen bu ülkenin vatandaşı olarak kendini benimsemiyor olabilirsin ama her Kürt aynı değil. Üstelik bu verilmesi gereken bir tepki. Türkiye masa başında kazanılmadı ve bir avuç toprak dahi olsa mevzu aynı tepkiyi veririrm ben. Anayasaya aykırı şeyler söylüyorsun sonrada 2. sınıf vatandaşız diyorsun senin gibiler yüzünden insanlarınn önyargısı oluşuyor. O kadar Kürt milliyetçisiysen bunu düşün önce anladın mı?
Soran+1 yılKürt milliyetçisi olduğum için devletimin kurulmasını istiyorum sürekli saf değiştiren tırsikci kurmanclerden değiliz biz hakiki kürdüz saf degistirmeyiz davamız düşüncemiz belli onyargiya gelince kimin ne düşündüğü umurumda değil neyse Çine gelince abd nüfusunun tabi ki yaklaşık 9 10 katı var ucuz işçilik büyük devlet büyüyecek ve sen sanıyorsun ki cinin içinde abd nin adamları olmadığını emperyalizmin ne olduğunu biliyor musun adamlar her yere yayılmışlar fotoyu içimize kim koydu ergenekon davaları tayibi kim başımıza getirdi ondan dolayı abd gücünü kaybetmiyor abd her zaman kendini günceller sen kafanı yorma dünya abdnin eli altında boş konuşuyorsun bi de her halkın devlet kurmaya hakkı var ben dediğim gibi topraklar ayrilmasin ama özerklik olsun halkımız kendi kendini yönetsin başımızda bir yönetici olmasın bu kötü bisey mi
Soran+1 yılVatan haini sensin ki kendi halkının haklarını gaspediyorsun
- +1 yıl
İnsanların ne düşündüğü umrunda değil? O zaman kardeşim kardeniz de sana kız vermiyorlar ağlamayacaksın. Batıda bana terörist diyorlar diye zırlamayacaksın. O zaman güney doğudan dışarıda çıkmayacaksın. Ne de olsa ayrı devlet olmak demek sorumluluklarını al demek. Üstelik ciddi ciddi oraya Kürtlere yar edeceklerine inanacak kadar safsın demek anlıyorum. Iraka bak bebeğim ya da afganistana ya kaddafinin ülkesi olan Libyaya Suriyeye sence yar oldu mu? Bence yara oldu onlara ha? Umarım tez elden ABD sizi de arap ülkelerini özgürleştirdiği gibi özgüleştirir bunu bütün kalbimle istiyorum.
- +1 yıl
Üstelik sadece azınlık olarak siz istiyorsunuz ayrılık ben Yarı pomak olarak istemiyorum. laz istemiyor rum istemiyor çerkez istemiyor demek ki sorun siz de azınlıklarda değil.
Soran+1 yılSenden olmadığım için cahil geliyorum demek sana neyse turkiyenin demogafi yapısı değişiyor turkiye bugün olmazsa da en geç 10 sene içinde karışacak abd projeleri hep bunu destekliyor sana göre abd gücünü kaybediyor olabilir ama hala bizden çok daha güçlü ve birleşik devletler natonun başkanı amerika hala çok güçlü yanlışın var abd ne zaman biter biliyor musun dolar dünyada değer… [+]
Soran+1 yılAzınlık mi 20 milyon insan azınlık değil bir halk ikincisi zihniyetini ortaya koyduğun için teşekkürler kürt düşmanlığınız hiç bir zaman bitmeyeceği için o kirli düşüncelerini kendine sakla bi de senin lafinla olacak şeyler değil senden büyük Allah var abdye güvenmiyoruz tabi ki kendimizi korumak için guvenligimizi sağlasın yeterli olur bi de bizi yıllarca asimile ediyorsunuz Allah bile türk diyen canım insanlar var en iyi kürt ölü kürttür diyen var o yüzden tek kürt kalana kadar milletim dilim eserlerimiz için mücadele edeceğim
- +1 yıl
Şaka mısın sen ha? Sana cahil demedim sizin probleminiz bu işte aşağalık kompileksiniz var siz de ve yahudiler de bunu görüyorum her şeyi yanlış anlama hep bir kendi ezik hissetme. Yeter be sana cahil dememişim g*tünden element uyduruyorsun bu hayatta en sevmediğim şey yalan yanlış şeylerle itham edilmektir. Üstelik anlamamak için kendini yırtmana gerek yok söylediklerimde abd nin ekonomisinden bahsetmiyorum. Sana diyorum senin gibi düşünülere diyorum Abd nin nezaketiyle özgürleşin dedim istediğin de bu zaten sabahtan beri bunu savunuyorsun bana. O zaman tartışmamızın bir anlamı yok iyi geceler sana.
- +1 yıl
Azınlık, sayıca nüfusun geri kalanından az olan etnik, dini veya dilsel farklılıklar taşıyan grup olarak tanımlanabilir. azınlığın kelime anlamı bu öğren. Üstelik Türkiyede 20 milyon kürt yok. 12 15 milyon sayılıyor. Ama Türkiye nin aktif nufüsü 85 milyon. Hadi burada kürtleri çıkaralım hadi rızan olsun 20 milyon çıkaralım senin için 65 milyon Türk var eee ne oluyor? Çoğunluk mu oluyor yoksa azınlık mı? TDk ya dünya verilerine göre azınlık statüsünde kabul et etme. Tanımlamalarda duygulara yer yok. matematiğe yer var.
Soran+1 yılLaf sokma bana Arap ülkeleri gibi değil almanya gibi olacağız inşallah benim böyle düşünmemin sebebi türk anayasası neyse hayat mücadele etmekten geçer mücadelesini vereceğiz hele ki asimile hiç bir zaman olmayacağız
Soran+1 yıl65 milyonun içinde en az 20 milyonu devsirilmis türk bak açık söylüyorum türk ulusu güvende değil Türkistanda zulüm ırakta türkmenlere zulüm sizin de sonunuz iyi değil çok etnik köken bitirdiniz ermenilerin tarih kitaplarından da bak biraz hep tekci olma neyse bu dünyada her milletin verdiği savaş herkes kendi ulusunu korumaya çalışıyor fakat zulüm yapmak Allah katında haramdır
- +1 yıl
Allah büyükmüş aynen kanka. zaten Allah bir tek kürtlerin ya. ? Türkler halifelik bile yapmadı. Yani Allah tek size mahsus. Mekke fetih çekirge yemediler. aynen
- +1 yıl
Sizin yaptığınız helal de bizim yaptığımız mı haram? tarih kitaplarını tersten okuma. Ermenilerin olayında Türkler hiç karışmadı ki. Emir verdi Osmanlı padişahı Kürt aşiret liderlerine ermenilere sürün emri verdi aşiret liderleri ermenileri sürdü. Hatta bu yüzden ermeni kökenli olan Sabiha gökçen intikam almak için siz dersiniz Dersim biz deriz tunceli orayı bombaladı zevkle de anlatır ha aç bak. nasıl Kürt miliyetçisin bunu bilmiyorsun be. Üstelik kurtuluş savaşı dışında ermenilerle türklerin bir sorunu yok tarih kitaplarında ermeniler için köepk diyor hakaret için değil o dönemde bu bir özgüdür sadık anlamına gelir.
- +1 yıl
Ortadoğuda olup almanya olacaksın ahahgaha aynen ya kesin olursunuz bak uçarsınız bile. inanıyorum gerçekten ya. Kaddafi gibi bir lideri bile yenenler sizin aponu selonu yenemez. Üstelik küresel ısınma var diclenin suyunu size yar etmezler. vizyonun çok dar.
- +1 yıl
Türkün sorunu seni ilgilendirmez sen kendi halini düşün bence. Çünkü sizin bizden daha büyük problemleriniz var.
- +1 yıl
Türklük denilen şey bir düşüncedir fikirdir o yüzden atam der ki ne mutlu Türküm diyene Türk olana demiyor ama nato mermer nato kafa diyorum sana. ve senin gibilere insan hakları ve demokrasi dersi almış olsaydın bu hastalıklı fikirlerle dolu olmazdı kafan. Türkiye yaşayan her vatandaş etnik kimlik fark etmeksizin Türk vatandışı sayılıyor. Üst kimlik alt kimlik olayı bu. Sen gelmiş hala asimilasyon diyorsun. Eğer bir asimalsyon yapılmış olsaydı sence bu kadar doğurmana izin verirler miydi? çalıştır saksıyı. Ama anlamazsan diye bilale anlatır gibi anlatıyorum. Asimalsyon olduğu anda doğum kontrol uygulanırdı. Doğan çocuklar elinden alınıp devlet yurtlarında yettiştirilirdi. Vatandaşlar kısırlaştırlırdı. Ve emin ol buna kimse karşı çıkamazdı bak çine asimasyonu gör. Sen Kürt bile diyemezdin hop içeridesin bir daha da çıkman mümkün olmazdı. Çünkü 1990 lu yıllarda nufüsunuz 5 milyon sence devlet bunu yapamaz mıydı sanıyorsun cidden ha? Milletleri fırınlarda yakan devletler var.
Soran+1 yılYa bırak bu ayakları siz de çok kürt yaktınız işkence ettiniz ermenileri siz sürdünüz ermeniler sizden nefret ediyor be ben türk olsaydım tabi ki Atatürkü çok severdim çünkü Atatürk türk ulusu için hersey yapmıştır gelmiş geçmiş en iyi lideriniz ama benim milliyetim var türk olmak zorunda da hiç değilim
Soran+1 yılHa bi de kimin gücü kime yeterse başka bisey değil çeneni yorma boşuna vizyondan falan da bahsetme Atatürkün ne yapmaya çalştığını da iyi biliyorum ama saygı duyuyorum gerçekten iyi liderimiş ama sevmem çünkü hep bizi yok saymış arka plana atmış sen diyorsun ki sen Türksun diyorsun yok ben türk değilim türkiyeliyim sadece tek ortak noktamız vatan
Soran+1 yılAtatürk keşke atakürt olsaydı her zaman diyorum keşke kürtlerin öyle bi lideri olsaydı adam türk olmadığı halde türk ulusunu sevmiş ve yüceltmis vatan bölünmesin diye ileride bölücülük olmasın diye de ermenileri sürmüş sonra kurtleri de katletmiş ama kürtleri bitirememiş eminim ki bi 30 sene daha yaşasaydı bu gün seninle bu konuşmayı yapmazdım çünkü kürtlerin de kafasını kesecekti keşke keseydi de bizim de davamız olmasaydı 🤣🤣🤣
Soran+1 yılAma adam sadece türk ulusunu kabul etmiş bizi yok saymış sen kürt olsaydın benim gibi ben de turk olsaydım emin ol senin gibi düşüncelere sahip olurdum
- +1 yıl
ok bommer hadi naş senin gibi canım uğraşamam hele sabah sabah asla. O yüzden dağ çık gel diyeceğim ama daha popiş korkusundan hesabı gizli olan sensin. Hadi naşşşş.
- +1 yıl
burada boş beleş konuşma icrat yap. bu maymun gibi üremeye benzemez. Yapamıyorsan da ağlama boşuna çünkü kimse seni sallamıyor. Kaç yıldır Türklerin altındasınız defol git kur o zaman. abd mabd diyeceğin git elçileği konuş burada zırlama.
Soran+1 yılAma biseyi kabullenmem lazım herkes gerçekten vatanını seviyor abdnin gücü yetmez turkiyeyi yıkmaya
- +1 yıl
Tamam bak kurdun hadi hadi. Bunu 10 çocuk yapan sizlerin demesi çok saçma. Doğum kontrol daha sizi oralara gelmedi
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣 Ben İzmirliyim
Soran+1 yılAma kürtlere sempatim var
- +1 yıl
eeee yani İzmirli olunca aşırı medeni mi oluyorsunuz? Ona bakarsan ben Edirneliyim doğuma büyüme İstanbuludayım 3 kuşaktır. Ondan da daha geriye gidersek Bulgaristanlıyım eeee yani? Ailede herkes üniversite mezunu yani ne oldu? Bütün bölüm geçmeye çalışan tiplerden misin? Dejenere bir kafa yapısıyla buraya gelmişsin.
- +1 yıl
bana laf anlatma dediklerinde bir mantık yok. Bir diyorsun Atatürk bir diyorsun Abd Bir diyorsun herkes vatan seviyor diyorsun ne içiyorsun sen ya? Torbacısının numarasını ver de gitmeyelim çünkü akıl kırıntısı kalmamış kafanda. Benim ayyaş akrabalarım senden daha mantıklı konuşuyor. Düşünmeden konuşma ya da 89 ıQ lıysan konuşma neticede sen s*laklığının farkında değilsin ama diğer insanlar çekiyor bunu mesela ben ve beni gibiler.
Soran+1 yılHa ha yani başka halkların derdinden anlıyorum empati kuruyorum emin ol kürtlerin çoğunluğu çok iyi insanlardır ben bir kürt kızı ile sevgili oldum evlenmedim ama çok iyi kızdı elimden kaçırdım ama çok iyi insanlar onların hakkını savunmak içimden geliyor
- +1 yıl
Ya he he tamam tamam. Atatürkç hümanist sosyalist kürt milliyetçisi tamam bulutlar toz pembe okey.
- +1 yıl
Sen benim şahsıma bir şey diyemezsin zaten ben mükemmel biriyim senin gibi ot çekmekten beyin hücrelerim gitmemiş tek bildiğin tüketmek olan ama işe gelince tatlı su hümanisti seni hadi naş. ağlayarak günlüğüne yaz çünkü umrumda değilsin.
Soran+1 yılSeni ve senin gibi faşistleri tarihçi yargılayacak Türkiyede özerk kürt bölgesi kurduracaz ama musulu ve kerküku alacağız ermenistani da alacağız ama tek bir kürde zarar vermeden yapacağız inşallah
- +1 yıl
barbar çöl fetişicisi mi senin bile arap köpeği olma ihtimalin benden yüksekken bana bunu diyemezesin. Belgeli şekilde nereli olduğum belli. Asıl sana sormalı sen nerelisin rum musun? Yoksa orada yaşayan bir Ermeni mi?
Soran+1 yılTürküm ya anlasana seni çirkin kız kürt kızları gibi güzel kız mı var
- +1 yıl
Ben yarı Slav Türküm ne çirkin be? Haspama bak. Hadi naş bulaşma bana.
- +1 yıl
sen olsa olsa bir pislik olursun o derece boşsun.
Soran+1 yılYa tamam ya tanışalım anlaşırız yavrum
- +1 yıl
Seninle olacağıma sovyet kafasında olan Ruslarla olurum daha iyi.
Soran+1 yılYa tamam ya şans ver bana ne olur
Soran+1 yılÇok hümanistim napayim
- +1 yıl
Ben barbarım almayım adios
Soran+1 yılSeni öpebilir miyim barbar kızı
Soran+1 yılBarbarligin gider halim kız olursun vallah
- +1 yıl
istemez barbar olmayı tercih ederim.
Soran+1 yılVay manyaksın ya barbar olmaya devam et evde kal böyle
Soran+1 yılNeyse gerçekten söylüyorum ya tanışalım on numara adamım
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden devlet kurmak istiyorlar zaten bir devletleri var.. Türkiye. lazi, çerkezi , sünnisi, alevisi... hepsi bu devletin vatandaşı ve hiç biri devlet kurmanın peşinde değil. Neden Kürtler bu devleti kabul etmiyor asil soru bu
114 Yorumla
Soran+1 yılNeden çünkü etnik kimliklerinin hakaret altında olduklarını belli hakların tanınması gerektiğini devletin de tanımadığını düşünüyorlar
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorlar. Bu vatan için can veren askerde omuz omuza savaşan onca kürt var. Biriz, bunu kabullenmeleri lazım. Kendi kendilerine alınganlık yapıp kendilerini soyutluyor bazilari...
Soran+1 yılOrası öyle de ama siyasetçiler kürtleri ikinci sınıf olarak düşünüyorlar o yüzden onlar da örgütlenip öyle ses çıkarıyorlar
- +1 yıl
Hayır o öyle değil , amacını açıkça belli eden vatana hainlik yapma peşinde olan şahislara fırsat tanınmıyor
Haklar konusuna da deginirsek benim bir sürü kürt arkadaşim var ve ben hangi haklara sahipsem onlarda sahip ben hićbir farkla karsilaşmadim bugüne kadar
Soran+1 yılAnadilde eğitim kurtce tabelalar ve benzeri ırkçılık yapanlara cezalar verilmeli gibi haklar ben de bu hakların verilme tarafındayım çünkü abd büyük ortadoğu projesini gerçekleştirmek istiyor işte bu ülkemiz için çok sıkıntılı
- +1 yıl
Bir devleti devlet yapan şeylerden biri de o devletin ana dilidir. Türkçe bu devletin ana dili ve bu değiştirilemez. Lazlar diyor mu Lazca eğitim verin diye? Bu bölücülük olur.
Soran+1 yılAma lazlari ve kurtleri bir tutma bir avuç ile milyonlarca kürt vatandaşı aynı kefeye koyamazsın bölücülük değil birleştirici olur bu haklar bizi terörden uzaklaştırır
- +1 yıl
Çokluk oluşunca hemen bunu düşünmek gerekmiyor. Neyse sana asla katılmıyorum ve düşüncelerinin yanlış olduğuna bir an evvel varmani diliyorum. Keyifli günler
Soran+1 yılNeyse keyifli günler herkesin düşüncesine saygı duymak lazım ama sen de çok bencil düşünüyorsun
- +1 yıl
Bencil mi düşünüyorum😯 birleştirici düşünen ben ayrıştırıcı düşünen senken mi? Boşuna dememişler fanatizmin olduğu yerde akıl olmaz diye 😊
Soran+1 yılYa git işine ya ne dediğini bilmiyorsun insanlara kendi dillerini serbest etsen kim teröre buluşacak ya
- +1 yıl
https://youtu.be/e0K0xA7WRPc
Ahey ahey aheyy
Soran+1 yılBak iste ne güzel
- +1 yıl
Teşekkürler
Savaşarak kazanırlarsa tabi ki
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
Bu mantikla her etnik grup devlet kurmali ileriki dönemlerdede o etnikler bölünüp ayri devlet kurar bu domino böyle devam eder. Ayrica devletsiz bir milletmiki devlet kurmaları lazım?
237 Yorumla
Soran+1 yılDevletsiz değil de devlet kürtleri kürt olarak tanımlanıyor herkesi türk vatandaşı yapmış hala ırkçı olaylar var kürtlere yapılan devlet kurtleri istemiyor etnik temizlemeye gitmek istiyor ama o kadar kalabalıklar ki yapamıyor
Soran+1 yılHer etnik grup çoğaldıkça içinde örgütlenmeler illa ki olacaktır o yüzden abd kafayı kurdistana koymuş
- +1 yıl
Abdnin amacı kendine köpek edinmek zamanında ingilizlerin arapları "özgürleştirmesi" gibi ama bugun baktiginda o "özgürleşen" araplar köpek zincirlerinden kurtulmak istediğinde batı kendine yeni köpekler bulup devlet kurma politikasına devam ediyor. libya, ırak vb ülkelerde gördün bunu. Devlet zaten kimseyi etnigi ile tanımlamaz siyasi kimliğimiz eşittir devlet kürtleri istemeseydi bunun daha kolay çözümleri bulunurdu kalabalıkla alakalı bi durum değil önemli olan kürtlerin yediği tasa pisleyip pislemiyeceği konusu zaten burada kürtler diyip genelleme yapmak yanlış bi durum burada söz konusu olan bölücü olan kısım onlarda cehaletten böyle davranıyorlar yapabilecek çok bir şey yok
- +1 yıl
Neyin etnik temizliğinden bahsediyorsun sen? Bugün oy kullanıyorsun, belediye başkanlığından tut cumhurbaşkanı olma hakkın bile var. İstediğin okulda okuma istediğin mesleği yapma hakkın var. Devletin okul ve hastane hizmetlerinden faydalanabiliyorsun neyin etnik temizliğinden bahsediyorsun? Kendisi TÜRK VATANDAŞI olmaktan gocunup devlet kurmak istiyor. Sonra biz de iyi o zaman git orada yaşa deyince ETNİK TEMİZLİK yapmak istiyormuşuz. Valla İzmir İstanbul'da yaşamanızdansa s2tirin gidin Irakta Suriyede yaşayın ben isterim.
- +1 yıl
Herifler Hakkariyi Şırnağı, Muşu Urfayı beğenmiyorlar Diyarbakırı bile beğenmiyorlar hepsi Batı şehirlerine geliyor şortlu şortlu elinde birasıyla gezen karılarla yatmak istiyorlar gelipo burada Kürt milliyetçiliği yapıyor a... m... k... hevali.
Soran+1 yılEzilmekten böyle yapıyorlar cehaletten değil keşke kürt olsaydın anlardın halimizi kimse yediği yere ihanet etme merakında değil ya mecbur bıraktınız insanları Allah şahit kürt kelimesi yasak kürtçe yasak turklestirme politikaları yürüttünüz pkk olmasaydı bu kadar bile kürt hakları verilmezdi
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden reis sorun senin bu provakasyona gelmen zaten senin bu cümlelerini başka yerde provakasyon için kullanilacak. tamda istediklerini veriyosun şu an
- +1 yıl
Keşke Kürt olsaydık. Elektriği kaçak kullan, suyu kaçak kullan, benzini mazotu sınır ötesinden geç kaçak kullan, silahları kaçak kullan, devleti dağa çıkarım diye tehdit et. Dağa çık sonra affedil ev, iş versinler. Nereniz ezildi lan sizin? Daha 90'lara gelesiye kadar hepiniz 5-6 kardeşitiniz. Çok ezildiğiniz için mi 5-6 çocuk 10 çocuk yapıyordunuz?
- +1 yıl
Öyle diye diye bu hale geldik zaten.
Soran+1 yılAllah mazlumdan yana Allah bizi sizin barbarlığinızdan korusun inşallah sizleri Allaha havale ediyoruz
- +1 yıl
AHAHAHAHA Evet Allah dağda domuz yiyenden, İncil okuyandan, doğum kontrol haplarıyla kim kime dum duma dağda düzüşüp doğan çocukları Kandile çocuk kampına götürenlerden yana. :D :D :D :D :D
Soran+1 yılNe provakasyonu be ben sizin gibi miyim ben hakkımı savunuyorum hakkımın davacısıyim siz hiç kürt olmadınız keşke sizlerde kürt olup anlasaydınız bizi de neyse sizde empati yok be herkes şanslı değil ya turk olmak şanstır kürt olmak zordur
Soran+1 yılKendi uydurduğunuz saçmalıklara kendiniz inanıyorsunuz bölücülük yapmıyorum eşit haklar istiyorum hak yoksa silah var ölmek se ölmek zaten kefenimiz cepte
- +1 yıl
Senin hiçbir hakkın yok bu topraklarda. Bir sihalık canınız var. Atatürk gibi bir adam olsaydı başımızda ananızı... hepiniz ırmağının akışına ölürüm Türkiyem diye geziyor olurdunuz bir zamanlar gezdiğiniz gibi :D :D :D :D
- +1 yıl
Zaten eşitsin. Sen fazlasını isteyerek eşitliği bozmak istiyorsun. Aslında size öncelikle Rusların Orta Asya Türklerine yaptıklarını, Çin'in Uygur Türklerine yaptıklarını bir tattırmak lazım. Eşit olmamanın ne demek olduğunu tattırmak lazım. Ondan sonra eşit olmak için yalvarırsınız.
- +1 yıl
Yani gayette empati kurabilen biriyim belirli bi konuya tutunup ağlayan sensin buda zaten sizin gibilerin taktiği madem "özgürleşme" arzun var pkkya katilabilirsin elbet onlarin kutsal yolunu izliyip "kürtlere" devlet kurabilirsin ama bunun yerine bu devlettin her türlü imkanını sömürüp korkakça asilik diyosun. başın sıkışıncada müslüman kimliginle mazlumluk peşindesin
Soran+1 yılBen fazlasını istemiyorum anadilde eğitim yok kurtce konuşan insanları darp ediyorsunuz be neyin eşitliği bu kurtce tabelaları kaldırıyorsunuz kendi topraklarinizdaki bir halkı dili yok sayıyorsunuz kabul edin ki siz barbar toplumsunuz
- +1 yıl
Avrupa'ya gidince orada anadilde eğitim verecekler mi? Orada Kürtçe tabela asabilecek misin? Amerika'da bunu yapabilecek misin?
Soran+1 yılAma biz orada yaşamıyoruz yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz ha bi de amerikada kurtce tabela var ya dünyadaki tek barbar toplum sizsiniz neyse çinin size yaptığını siz de diğer haklara yaptınız
Soran+1 yılAma hepiniz hdpyi kapatıp kurtlerin oyları peşindesiniz 🤣🤣🤣
- +1 yıl
HDP'ye Kürtler oy verse ne olacak vermese ne olacak? HDP'nin Türkiyeyi yönetme imkanı var mı sence? S2e s2e iki taraftan birinin altına girmeye mahkumsunuz a... m... k Ya Akp'nin altına yatacaksınız ya da CHP'nin. Neyin özgüveni bu anlamıyorum.
Soran+1 yılKendi dilini daha yazmayı bilmiyorsun Allah bilir sen türk bile değilsindir devşirme
- +1 yıl
Fazlasıyla biliyorum. Öşeks
Soran+1 yılYa hadi ordan git devşirme uşak seni
Soran+1 yılSenden olmadığım için cahil geliyorum demek sana neyse turkiyenin demogafi yapısı değişiyor turkiye bugün olmazsa da en geç 10 sene içinde karışacak abd projeleri hep bunu destekliyor sana göre abd gücünü kaybediyor olabilir ama hala bizden çok daha güçlü ve birleşik devletler natonun başkanı amerika hala çok güçlü yanlışın var abd ne zaman biter biliyor musun dolar dünyada değer kaybederse egemenliğini kaybederse işte o zaman haklı çıkarsın ama adamlar onun olmaması için dünyanın heryerinde savaş çıkartıyor kendisindeki yüzde 7 veya yüzde 8 enflasyonu gelişmemiş ülkelerde savaş çıkararak onlara iteliyor abd işini bilir kürdistani kurma projesi var dedim kurulacak demedim 10 yıl içinde Türkiye bölünecek ister istemez ama inşallah amerika projesi gerçekleşmez özerk bir halk oluruz anadilde eğitim olur biz yine turk kürt yaşamak isteriz ama hakkımızı alana kadar mucadele edeceğiz inşallah
- +1 yıl
@Mirayxxy Hasssiktir lan oradan. Git de Almanya Yahudilere ne yapmış, Fransa Cezayir'de ne yapmış, İngiltere Hindistan'da Ortadoğu'da ne yapmış, Amerika Kızılderililere, Iraklılara ne yapmış, Çin Rusya ne yapmış git oku araştır. Sanırsın jenosit uygulamışlar size de hala özgürüz diyorlar. Ortadoğu'da devlet kuracaklarmış. S1tirgit orada yaşa o zaman. Suriye'den Irak'tan, İran'dan toprak alacaklarmış. Al git yaşa orada. Her gece a.. mına farklı milletten bir yaprak girer. Bir Kürt, bir Fars, bir Afro-Amerikalı, bir beyaz Amerikalı, bir Rus, bir Fransız, bir İngiliz... Hiçbirini hesap edemezsin. Her gün çevrendeki evlerin tepesine bomba düşerken bizimkine ne zaman gelecek diye yaşarsın. İnsan gibi şehirlerde, eğitim ve sağlık hizmeti alarak, hukuken hak sahibi olarak VATANDAŞ olarak yaşamak size dokunuyor. Bir Iraklı, Suriyeli, Filistinli, Afgan gibi ya s2lerek ya da bombalanıp parça parça olarak ölmek istiyorsunuz. Araştırsak baksak İstanbul'da ya da İzmir'de yaşıyordur. İstanbul'da İzmir'de yaşayıp Kürtçülük yapıyor a... m... k... hatsizi.
- +1 yıl
- +1 yıl
A... m... k... gizlisi yorum sana Hasssiktir lan oradan. Git de Almanya Yahudilere ne yapmış, Fransa Cezayir'de ne yapmış, İngiltere Hindistan'da Ortadoğu'da ne yapmış, Amerika Kızılderililere, Iraklılara ne yapmış, Çin Rusya ne yapmış git oku araştır. Sanırsın jenosit uygulamışlar size de hala özgürüz diyorlar. Ortadoğu'da devlet kuracaklarmış. S1tirgit orada yaşa o zaman. Suriye'den Irak'tan, İran'dan toprak alacaklarmış. Al git yaşa orada. Her gece a.. mına farklı milletten bir yaprak girer. Bir Kürt, bir Fars, bir Afro-Amerikalı, bir beyaz Amerikalı, bir Rus, bir Fransız, bir İngiliz... Hiçbirini hesap edemezsin. Her gün çevrendeki evlerin tepesine bomba düşerken bizimkine ne zaman gelecek diye yaşarsın. İnsan gibi şehirlerde, eğitim ve sağlık hizmeti alarak, hukuken hak sahibi olarak VATANDAŞ olarak yaşamak size dokunuyor. Bir Iraklı, Suriyeli, Filistinli, Afgan gibi ya s2lerek ya da bombalanıp parça parça olarak ölmek istiyorsunuz. Araştırsak baksak İstanbul'da ya da İzmir'de yaşıyordur. İstanbul'da İzmir'de yaşayıp Kürtçülük yapıyor a... m... k... hatsizi.
Soran+1 yılHaddini bil lan biz haklarımızı istiyoruz ya senin lafınla olacak bisey değil
- +1 yıl
Senin hakkın bu kadar. Bundan fazlası olamaz. Herkesin ne hakkı varsa o kadar hakkın var.
Soran+1 yılİşte o yüzden herkes ayaklanacak bu faşist zihniyetin seni de yakacak Suriyeliler de ayaklanacak
- +1 yıl
Elinizden geleni ardınıza koymayın. Suriyeliler gidecek sen de mezara gireceksin.
Soran+1 yılInsallah girerim bu yalan dünyadan kurtulurum daha iyi our
+1 yılKürdistan diye bi yer zaten var gidip orada yaşasınlar
528 Yorumla
Soran+1 yılNerei ırak mi ırak sadece kürt bölgesel yönetimi var kuzey ırakta
Soran+1 yılKürtler daha büyük devlet kurmak istiyorlar bence hakları
- +1 yıl
Burası Türkiye Cumhuriyeti kuramazlar isteyen ırağa gidebilir hem Kürtleri Suriyeliler gibi düşünebiliriz yarın onlar da böyle olsa onların da mı hakkı olcak
Soran+1 yılAma suriyeleri ile kürtleri bir tutma Suriyelilerin zaten vatanları var onlar oraya gitsin ha dogru söylüyorsun Suriyeliler turkiyenin başına bela olacaklar oldular her gün Suriyede türk askeri savaşıyor
- +1 yıl
Türk askeri dağdaki kürtlerle de savaşıyor senin gibi kürdistan kurma hayalleri var ya hani onlarında sen bu durumda ne oluyorsun sence
Soran+1 yılBe bu durumda ne mi oluyorum kendi halkımın özgürlüğü için savaşan gerilla oluyorum ve senin için senin gibileri için de vatan haini oluyorum tabi ki sizin düşünceniz bizim umurumuzda olmaz olmamalı
- +1 yıl
Erdoğan size fazla yüz verdi eskisi gibi Kürtçe konuşmayı da yasaklamaları lazım sizin bı aklınız başınıza gelsin hem vatanınız yok hemde hiç hakkınız olmayan bı şekilde vatan kurmak istiyoruz diye zırlıyosunuz seni vatan haini o kadar şehit veriyoruz tabi sen anlamazsın yakında dağa da kaçarsın
Soran+1 yılZaten bu senin kafatasçı zihniyetin daha çok destekler turkiyenin karışmasını pkk devlet kuramadi ama turkiyeyi 50 sene geriye götürdü bu sefer abd destekli ypg ypj pyd abd askeri ırak destekli askerler hepsi toplanıp toprak almaya çalışacaklar tabi ki abd iki yüzlü Türkiye ile aralarındaki anlaşmaya bağlı emin ol devletin içindekiler pkk den daha çok zarar verdi turkiyeye kimin vatan haini olduğu ortada Allaha şükür ben 15 sene doğuda yaşadım bir tek polise bile taş atmadım çünkü kürt polisler de vardı askerliğimi de yaptım ama mesele haka gelince tabi ki de kendi kürt halkımdan yana olacağım napim herkes senin gibi türk doğmuyor herkese turk olmak nasip olmaz
- +1 yıl
Polise taş atmadığını söylüyosun ama dağda kurşun sıkan hain pkklıları savunuyosun kafan güzelmiş ben olsam hepinizi içeri alırım zarardan başka bişey değilsiniz kürdün iyisi ölüsüdür buranın ekmeğini yiyosunuz zıkkım yiyin köpekler sizden iyi
Soran+1 yılİşte siz barbar bir toplumsunuz dünyada sizden başka ırkların olmadığını tek yüce ırkın siz olduğuna inanıyorsunuz sizin asıl kafanız güzel ve asıl sizler geçmişte yaptığınız zulümlerin bedellerini ödeyeceksiniz nice ırkları soykırıma göturdünüz çoluk çocuk yaşlı demeden hepsini öldürdünüz sizin gibi barbar zalim olacağıma hakkımı savunan onurlu halkın özgürlük savaşçısı olurum
- +1 yıl
IQ seviyesi sıfır git başkasının ülkesinde vatan kurucaz de bakalım napiyolar size türkler size iyi davranıyor ama hak etmiyosunuz işte naparsın kürt bu kanı bozuk
Soran+1 yılSenin kanın bozuk senin soydaşların dedelerin atalarının yaptığı yanınıza kar kalmayacak herkes turkiyenin düşmanı Türkiye bitmiş ya haberiniz yok ben turkiyeye ihanet etmedim etmem de benim demek istediğim Türkiye kendi eliyle bir bölge verse güzel olur yine Turkiyeye bağlı olsun ama anadilde eğitim kürt güçleri askerleri olsun kimseye ırkçılık yapılmasın abd uşağı olacağıma doğduğum topraklarda onurumla şerefli irkimla can vermek isterim
- +1 yıl
Sende diğer pekolar gibi kürdistan hayalinle yaşayıp ölüp gideceksin
Soran+1 yılSen de öleceksin ama nasıl ve ne için öldüğün önemli bana her yer kürdistan bu laflarım bizim ülkemizi bölmez eşit haklar istiyoruz
- +1 yıl
Zaten siz bu ülkede gayet de rahat yaşıyorsunuz bizle aynı haklara sahipsiniz ama size rahatlık batıyor demek ki
Soran+1 yılNe rahatlığı anadilde eğitim mi var yok hala sokaklarda kurtce konuşan şarkı söyleyenleri darp ediyorsunuz kabul etmelisiniz ki barbar bir toplumsunuz kurtce tabela bile size batıyor kürt sorunu yok ya turk sorunu var siz sorununuz siz vatan sevgisi diye insan öldürüyorsunuz asimile ediyorsunuz Neyin kafasındasınız
- +1 yıl
Sokağa çıktığımda da her yerde Kürtler Kürtçe konuşuyorlar kim darp etmiş Kürtler hep bu şekilde acitasyon yapiyolar duygu sömürüsü başka bişey değil Türkler ırkçılık yapıyor diyosunuz ama siz kendinizi bu toplumdan ayırıyosunuz aslında ayrıca siz vatanı olmayan bi millet başkasının ülkesini işgal etmeye çalışıyorken o kadar askerimizi şehit ederken biz dağdaki pekolara kardeşimiz mi dicez biz ülkemizi koruyoruz siz ne diye askerlere kurşun sıkıyosunuz barbar sizsiniz vatanınız yok diye kudurdunuz neyse hepinizin hakkından gelicekler
Soran+1 yılZamanında o kadar yasakladınız ki pkk de sizin yaptığınız ırkçılığı yasakları kullandı halktan destek aldı siz mecbur ettiniz kurtceyi yasaklayan siz kürt is adamlarını öldüren siz diyarbakir cezaevinde sırf kürt diye ne mutlu türküm dedirtten siz o kadar şey yaptınız bi zahmet başınıza bela olalım yani
Soran+1 yılHay ağzına sağlık be bacım Allah razı olsun Allaha havale ediyoruz vatana ihanet değil hak savunması
- +1 yıl
Aynen askere kurşun sıkarak hakkınızı savunuyorsunuz dimi PKK yı savunamaz kimse burada
Soran+1 yılPkk yi savunmuyorum zaten ben halkımın haklarını savunuyorum şehit olan askerlerin yarisi kürttür be terbiyesiz
- +1 yıl
Bana tebiyesiz diyecek son kişisin daha fazla boş yapma daha demin tabiki dağda ki halkımı savuncam tabi diyen kimdi
Soran+1 yılInsan öldürmesine karşıyım dedim ölen biziz ya zaten
- +1 yıl
neyse bu kadar düşük IQ seviyesine sahip biriyle daha fazla konuşmamam lazım ne kadar anlatsakta anlayamayacağın için oksijen israfı seni
Soran+1 yılHa ha seni sosyete devşirmesi seni 🤣🤣🤣🤣 hepimiz kardeşiz 🤣🤣🤣🤣 şarkısını çal da bu türklük damarını yatıştır biraz
Soran+1 yılHa bu arada türk bile olmayabilirsin soyunu araştır devsirilmis olabilirsin
- +1 yıl
Araştırdım rahat ol Türküm
Soran+1 yılOkey iyi türklüğünle övün bakalım ben de türküm çünkü
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Gitsin kursunlar. Kurmasınlar diyen mi var? Lakin bunu Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yapamazlar, müsaade etmeyeceğiz hiçbir zaman.
31 Yorumla
Soran+1 yılAbd ye karşı nasıl gelecez
Gündem konusunda 578 cevap paylaştı. Gitsin toprak bulsun kursunlar o zaman bu nasil ma. ca soru.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılgitsinler ABD de, Fransa da Almanya da vs. oralarda kursunlar!!! Türkiye de böyle bir hakları yok. olamazda. öyle herkes Devlet kurmaya çalışsa lazlar, çerkezler, abazalar, vs. onlarda isterlerse ne olacak? her yerde kabile devleti olur.
212 Yorumla
Soran+1 yılOnları hepsini topla 10 ile çarp yine kürt nüfusu kadar olamazlar o saydığın etnik kökenleri ile kürtleri bir tutma Allah aşkına kürtlerin 14 15 milyon hatta 20 milyon diyen de öyle ciddi nüfusu olan bir halk statüye sahip olmak istiyorlar
Cevap sahibi+1 yılyanlış düşünüyorsun. her gün 10 larca çocuk yapmakla Devlet kurulmaz. toprak kanla savaşla alınır. bunu göz ardı edemezsin.
Soran+1 yılEvet orası öyle işte o yüzden abd kürtlere destek verecek abd silahları ile turkiyenin güneydoğusunda türk askerini püskürtüp kürt birlikleri ile işgal etme projesi var ve abd istediğini yapar adamlar superguc sıra turkiyede ıragi böldüler suriyeyi böldüler İranı da karıştırmaya çalıştılar şimdi sıra turkiyede emin ol abd isterse yapar yapacak da
Cevap sahibi+1 yılemin ol götü yemez bunu yapmaya.. süper güç müş.. peh.. insan gücü, cesaret olmadığı sürece hiç bir savaş kazanılmaz. onlarda öyle bir cesareti yok. öyle senin gibi çocukça hayallerle olacak iş değil bu... Türkiye öyle kolay lokma değil. adamın iliğini emer.
Soran+1 yılEyvallah turkiyenin kolay lokma olmadığını biliyorum benim kurdistan hayalim yok ki bana her yer kurdistandir dilimi konuştuğum her yer devletin etnik kimliğime saygı duyduğu her devlet benim devletimdir
Soran+1 yılHa kürtler vatanlarına ihanet etmiyorlar haklarını savunuyorlar ezilmek istemiyorlar ikisi aynı şey değil milyonlarca kürt askere gidiyor ben de gittim bir daha olsa gavura karşı olsa savaş olsa yemin ederim yine giderim ama din ayrı kin ayrı demişler
- +1 yıl
Toprağı sadece türkler almadı cahil insan türklerden çok kürtler vardı git araştır öğren sonra yorumla
Soran+1 yılKeşke kürtler zamanında devlet kurabilselerdi ama bir olamadıkları için olamadılar
Cevap sahibi+1 yılbenden farklı ne eksiği var? boş boş konuşma..! herkes aynı hakka sahip bu ülkede. tutturmuşsunuz hak hak.. kanunlar hepimiz için geçerli. herkese ayrı kanun işlemiyor. cahillik yapmayın.
Soran+1 yılAnadilde eğitim yok kurtce konuşuyor diye darp edilen insanımız var kürt diye çalıştırmayan işverenler var neyin eşitliği be
Soran+1 yılBiz eşit haklar istiyoruz dilimizi kaybediyoruz siz vermezseniz biz de kendi devletimizi kurar öyle sahip çıkarız diyoruz bu bizim hakkımız Atatürk zamanında oldurseydi bizi napayim dünyaya geldik kürt olarak aslimizi inkar edip devletin kölesi mi olalım en iyisi kendi milletimiz için mücadele edelim özgür olalım eserlerimizi tarihimizi koruyalım istiyoruz ne var bunda sizi rahatsız edecek ne vat
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim misak i milli sınırlarımız dışında istediğini yapabilir. Misak i milli sınırlarına kerkuk musul da dahil bu arada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuzey ırak tarafında kurabilir. sınırların dışında ne yaparlarsa yapsınlar.
10 Yorumla
+1 yılayrı devlet kurmak isteyen gitsin kendine devlet kuracak toprak bulsun
20 Yorumla
+1 yılKürtler benim kardeşimdir Devlet kurmak isteyen Kürt yoktur
11 Yorumla
Soran+1 yılBen varım benim gibi milyonlarca var
+1 yılNereye kuracaklar devleti?
113 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye ile anlaşarak güneydoğuya kurmayı hedefliyorlar
Soran+1 yılSuriye ve iragin kuzey bölgeleri ile birleşerek geniş çaplı bir kurdistan coğrafyası projesi var abd destekliyor çünkü oradaki petrolü kurtlerin korumasını onlara hizmet etmelerini istiyor
- +1 yıl
ABD g0tünü de verse bu olmayacak. Ayrıca a... m... k bu devlet kurulduğunda ben İzmir, İstanbul, Antalya, Muğla, Bursa gibi metropol büyük şehirlerde deniz kıyısı şehirlerde Kürt görmeye devam edecek miyim? Mesela hepsi tası tarağı toplayıp gidecekler mi? Kaldı ki siz o coğrafyada Türkiye'ye muhtaç olmadan hiçbir denize, boğaza köprü olmadan dünyaya açılarak büyük gelişmiş bir devlet olabileceğinize inanıyor musunuz? Ermenistan gibi bir şey olacaksınız.
- +1 yıl
:D :D :D :D :D :D :D
https://youtu.be/rI9KJAQnJiU
Soran+1 yılSizin de popon yiyorsa kürtleri kovun ya
- +1 yıl
Valla oğlum o dediğin olursa sen kıyameti o zaman gör. Popoyu mopoyu görürsün o zaman. :D :D :D :D
Soran+1 yılKürtler edileceğine ya kıyamet kopsun kim kime dum Duma kimin gücü kime yetiyorsa ölelim siz de kurtulun biz de ya yetti gayri kafatasçilik
- +1 yıl
La anına godumun yawşağı kendin devlet kurmak istiyorsun kafatasçı olmuyon da ben de tamam kurun sonra da s2tirin gidin deyince mi kafatasçı oluyorum?
Soran+1 yılYa hadi ordan git ya zamanında o kadar kürdü ermeniyi rumu yokettiniz sizin yaptığınız ortada onların kanı sizin elinizde
- +1 yıl
Mağdurlarda inecek var.
- +1 yıl
Burası HDP grup toplantısı değil a... m... k anonim bir sitedesin. Bu mağdur edebiyatını orada yap. :D :D :D :D
Soran+1 yılNeyse senin irkin sana benim bana Allahin izniyle ezdirmeyecegiz kendimizi direneceğiz
- +1 yıl
Tamam :D :D :D :D :D "GİZLİ ANONİM ÜYE"
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu mantıkla Çerkezi, Lazı, Trakyalısı vs. de kursun madem. Böyle bi saçmalık olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılvar ama ne gerek var.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe gerek mi var
Soran+1 yılYetti ezildiğimiz
- +1 yıl
ezilmiyoruz?
Soran+1 yılTabi canım anadilde eğitim var seni kürt kimliğin var ya anlasana ellerinden gelse öldürecekler yok edecekler tek uluslu devlet yapısı bu abd gibi çeşitli değil o yüzden ırkçı ve faşist bir sürü din adımlarımızı öldürdüler ezilmek illa gelip seni tartaklamak değildir akıllı ol sen her gün bir kelime kürtçe unutarak dilini kaybediyorsun dilini kaybeden kendini kaybeder milletini kaybeder o yüzden asimile ediliyoruz sahip çıkmak lazım ataturk boşuna ermenileri temizlemedi onlar da devlete karşı gelmesinler diye ama bakıyorsun ki ermeniler bile devlet kurdular türklerden intikam aldılar bi biz devlet kuramadık
+1 yıldefolsunlar
11 Yorumla
Soran+1 yılSen defol be
+1 yılÖzerklik isteyen mermiden hızlı koşmasını öğrensin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyda bile kursalar devlet bekamıza zarar verir.
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye lan o kadar da mı korkuyorsun 🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılKorkma bisey olmaz
Cevap sahibi+1 yılgönlüm ister kardeş halkımızın da bir devleti olsun. ama türikye, iran istemez bunu. suriyede kurulsa yarın öbür gün bizde de olur derler. Bak Barzani bağımsızlık referandumu yaptı yüzde 95 bağımsız Kürdistan istedi. Ama özerklikten bağımsızlığa izin vermedi bu güçler. Barzani bile yapamadı ise başka kimse yapamaz. ancak Amerika isterse olur
Soran+1 yılAmerika istiyor o da kendi çıkarları için kürdün sahibi Allah Allah yardımcımız olsun inşallah
+1 yılBenım ülkemde yok
20 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026