CHP'li Alpay Antmen, patates ve soğanın dağıtımı için PTT çalışanlarının görevlendirilmesine "Halkı dilenciye, PTT çalışanlarını da köleye çevirdiler" diyerek tepki gösterdi.
Şaka gibi yılların içinden geçiyoruz hep beraber, emeği geçenler mutludur bu karelerden umarım.
Patates ve soğanları dağıtma görevi PTT'ye kaldı! Ekonomimizin iyi olduğunun göstergesi değil mi bu?
Patates, soğanların çiftçilerden çürümemesi için alınması güzel bir uygulama. PTT gibi devlet memuru bile olmayan bu özel sektör çalışanlarına, belki özlük hakları bile yok denecek kadar az iken bu kadar ağır yük taşıtılması ise kötü bir uygulama.
Eğer bu elemanlara bunları taşıdıkları için, kamyondan indirdikleri, araçlara yükledikleri için ek ücret verirlerse o zaman tebrik ederim. Patates, soğan dağıtmanın 2021' de gösteril yapılacak bir yanı yok. En zahmetsiz ekilen, en az uğraş isteyen iki sebzedir kendileri.
Bugün saatlik çalışma ücreti brüt 13 €' dan aşağı düşmeyen Danimarka' da 1939 - 1945 yılları arasında Nazi İşgali sonrası yaşanan yoklukta devlet kalori hesabı yapıp bir kişi açlıktan ne kadar kaloriyle ölmeyecekse o kadar patatesi karneyle dağıtıyorlarmış. O zaman insanlar da patatesten bıkmış ama başka bir şey olmadığı için yiyorlarmış.
Danimarkalı yaşlı bir kadın anlatıyordu o zamanlar muz en zenginlerin sofrasındaymış. Bugün Danimarka' da patates - soğan dağıtıp pandemide halkımıza yardım ettik diye sosyal medyadan paylaşım yapsalar "Nazi dönmemini hatırlattılar" diye bu uygulamayı yapanları suçlarlar. Çünkü Dünya farklı bir yere gidiyor. Yine de reklamı yapılmadan iyi niyetle yapılırsa güzel bir uygulama derim.
Onu kendi haline bıraksan kafi. Hiç muhalefetin konuşmasına da gerek yok. Yaptıklarıyla kendi , kendini iyice halkın gözünden düşürür. Elin amerikalısı kişi başı neredeyse 2 bin dolar nakit dağıtıyor, bizimkisi ise çürümeye yüz tutan patatesleri :))
Çok şükür fakirleri patatessiz bırakmıyor devletimiz. 🐣 insanlarin Patatese muhtaç hale gelmesinde kimin sorumluluğu varsa halk tarafından patates dağıtılmasına muhtaç hale gelir inşallah. Biz de daha doğru düzgün muamele ile patateslerini yemeklerini veririz.
Benim anlamadığım dağıtılacak kadar biriken bu ürünler neden marketlerde 1 TL ye satılıyor. Bedavaya verilsin market, pazar ve hallerde.. Görevi olmayan insanları yetkilendirmekten daha mantıklı olmaz mıydı?
Tam bir utanç göstergesi. Bu ülkede yaşamaktan artık utanıyorum açıkcası. Millete pates soğan saraya Mercedes. Haa birde 150 bin doz aşıyı da Libya ya hediye ettiler. Haramul zıkkım olsun hakkım
Aşısızlıktan ve krizden perişan olan halkımızın ilaçları libyaya giderken patateslerin pttyle dağıtılacak olması çok iyi bir haber dam üstünde saksağan vur beline kazmayı
Kargolanan bütün ürünleri taşımak zorunda değil mi ya tamam ekonomi kötü de adamlar işini yapıyor garip birşey göremedim. Demir kargolasam onuda taşımak zorunda değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tayyip çıkar der şimdi. ülke miz çok durumda, ekonomi çok iyi. uçuyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
düşünsene sana da bi görev verilmiş
Kendi ülkenı kendı cumhurbaşkanını kötulemeye zaman harcıyorsun ve sonunda bu yaptıkların sana hiç bir şey kazandırmayacak yazık sana
O patatesler çiftçinin elimde kaldıgı için dagıtılıyor cidden degişiksiniz dün tane olarak satılan domates için boş boş konuştunuz şimdide devlet patates sogan dagıtıyor durumu olmayanlara yine laf ediyorsunuz gerçekten NANKÖRSÜNÜZ
Tabi ki susmuyoruz milletin en kolay ulaşabileceği şey domates, patates, soğan, biber bunlara bir ton para ödüyoruz farkında mısın sen? Millet alamadığı için çiftçinin elinde patlıyor ve yine alamayan millete dağıtılıyor bunu yerine ekonomiyi herkesin alım gücüne göre şekillendirilsin diye çıkıyor bu sesler maaşlar yetmiyor tüketici bile olamıyoruz, herkes senin gibi boş teneke tıngırdatmıyor sayın asıl nankör..
@sanamısorcammm şu an git markete bak bakalım kaç para patates sogan haşk alamadıgı in degil yanii öyşe olsaydı seçim zamanı 10 tl oldugu zaman yaparşardı daha geçen migrosa gittim 1 tlydi sogan
Patatesin kilosuna 3 saat önce 2,49 verdim 2 kilo aldım 5 tl eskiden 10 kilo patates 5tlydi üstelik tarladan çıkmış, çillenmemiş patatesti hatırlatırım.. Çiftçi zorunda kaldığı için devlete satıyor oda çiftçiyi adam akıllı karşılamıyor tarım bittiği zaman yine 10 tlden alınca aklın başına gelir merak etme. şu an 1 tlye aldığın patatesin görselini at görelim yarısı çillenmiş oluyor onuda mecbur 1tl yapıyor elinde daha da patlamasın diye yani para verdiğimiz halde 1. sınıf ürünü sen yiyemiyorsun başkası gömüyor hatta senin verdiğin ücretten dahada az şekilde, geniş açı düşünün biraz esnaf neden alamıyor diye pazarcı neden alamıyor diye tarlada kullandığı mazottan başla halden çık pazara getirene kadar aldığın ürün ne zamlarla sana geliyor.
@sanamısorcammm tanıdığım bir sürü şoför vardı eskiden turizmde çalıştığım için. Turizmde iş düşük olmadığı için doğudan tarım ürünleri taşıyor bazıları. Müjdemi isterim, son3 yıldır patateslerimizin çoğu da artık Suriye'den geliyor 😅2023'e nasıl gireceğiz çok merak ediyorum
Siyaset böyle bir şeydir. 1990'larda Erdal İnönü yönetimindeki SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) büyük bir başarı kazanıp beklenmeyecek şekilde birçok belediye başkanlığını aldığında bugünkü hükumetten pek çok kişi birçok partide görev yapıyordu. O zaman enflasyondan halk etkilenmesin diye belediye marketleri açan Erdal İnönü önderliğindeki SHP Belediyelerini "Komünistlikle, patates - soğancılıkla, bakliyatçılıkla" suçluyordu. Suçlayanlar arasında Erbakan da vardı. Zaten bugünkü pek çok isim 1990' larda bakanlık yapmıştır. Yani bu siyasette bugün destek verenler yarın eleştirir. Ama dönemine göre düşünmekte önemlidir. 2021' de insanların patates - soğana muhtaç olması doğru bir şey mi? Mesela patates - soğan dağıtmak değil mesele pataes - soğana muhtaç etmemektir. Mesela Almanya' da biraz ucuzluk kovalarsan 10 kiloluk patates çuvalını 2,00 €' ya alabiliyorsun. Patates, soğan yetişen bir coğrafyadayken patataes - soğanı ucuz satmak, bedava dağıtmak marifet değildir. Ucuz olup isteyenin alması olması gereken şeydir. Almanya Gelsenkirchen' deki bir Türk Marketi https://i.hizliresim.com/F7P69h.jpg
@coffeyyJohn tam olarak bunu anlatmaya çalışmak zorunda olmak yoruyor bizleri, olması gereken muhtaç etmemek ama o kadar insan muhtaç ki hala markette 1 tl diyorlar anlamıyorlar arasında ki farkı.