2 hafta kısmi kapanma vaka sayılarını düşürür mü? Almanya ve Rusya Türkiye'yi yüksek riskli ülke olarak görüp tedbirler aldı. Turizm sezonuna da çok az süre kaldı bir çok kişi tam kapanma istiyor. Ancak ekonomi kötü etkilenecek diye sınırlı yasakların gelmesi bizi tam kapanmaya götürecek gibi gözüküyor peki sizin düşünceniz nedir?
Böyle kısmi kapanmaların pek etkili olacağına inanmıyorum. Tam kapanma yapılabilecek bir ekonomik durumu da yok ülkemizin. Yani vaka sayıları düşmez. Çok bir faydası dokunmaz. En fazla artışı keserler. Ve halk da sıkıldı artık cidden. Uyulur, uyulmaz, suistimal edilir, edilmez gibi durumlar da var.
Aylardır evdeyim. Dün mecbur olduğum için baya yere gittim, her yerde biiir sürü insan vardı. Otobüste bile sıkış tıkıştı ama hâlâ şoför yolcu almaya çalışıyordu. Kimse uymuyor kurallara. Kafelere bakıyorsun ne alemdeler diye, içi tıklım tıklım. Hal böyleyken kimse kurallara uymazken nasıl düşsün? Hafta sonları güya yasaktı, herkes markete diye çıkıp dolaşıyordu. Sahillerde millet piknik yapiyor. Jandarma görüyor ama hiçbir şey demiyor. Sorsan herkes markete çıktı. Düşmez. Düşse gösterirler anca.
1 yldır ekenomi kötü etkilenecek diye işi uzattılarda uzattılar. Atdam akıllı 2 hafta tam kapanma olsydı bu işi keser atardık bu saatten sonra süreç çorba oldu bence...
herkes kendisine dikkat etsin...
bizde bir hükümet var insanından önce başka şeyleri gözediyor öncelikleri bşka, O gözettiği şeyleride insan değer katıp var ediyor unutmasın...
Düşürür çünkü virüsün hareket sahası daralır. Fakat geçen yıldan beri söylüyorum; aşı tüm ülkeye yayılmadan, çok özel bir durum olmadığı sürece bu iş bitmez. Çünkü az öldürüyor ama çılgınca bulaşıyor. Asıl tehlikeli yapan da o. Tabii nice kimsede kalıcı hasar bırakması da ayrı bir tehlike.
Biz eşek miyiz pandemiden beridir çok gerekli olmadıkça çıkmadık dışarı ben ve yakınlarım Ama kafeler açılsada gitsek sıkıldık evde diyen bir kesim var, bi geçiyorum önünden kimse de ne maske ne sosyal mesafe hiçbir kurala uyulmuyor tıklım tıklım dolu barlar da aynı şekilde eğlenceden geri kalmıyor millet toplu taşımalar öyle şikayet etme me rağmen hâlâ aynı böyle olacağı belliydi
Bir miktardab fazla düşecek, cunku ramazan dolayısıyla kalabalıklar azaldi.. bir de Rusya nin seyahat yasağı cok iyi oldu.. tam kapanma anlamli degil.. bir miktar düşürür dışında bir şik daha lazım.. bu arada kimi görsem haftalarca sokağa çıkma yasağı istiyor ama bu insanlarin cogu da gezmelerden geri durmuyor... once tedbiri herkes kendi alacak...
Valla ekonomi cokta iyi degil cokecekse artik coksun ne bileyim hastalik kol geziyor sokaktaki adam pozitif ama herkese bulastiriyor bilmeden... Bende yeni korona oldum karantinadayim o kadar kotu agrilarim var ki hala devam ediyor gelecekse 1 ay tam kapatma olmali yoksa dahada kotu olacak durum
Test oncesi 3 gundur agriyordu simdi karantinanin 3. Gunu ama hala oksurugum ve agrim var ilaclari kullaniyrm ama henuz fayda alamadim bilmiyrm suanlik ilaclari kullanmaktan baska carem yok gibi
İlaçları içmeseniz tabi siz bilirsiniz de büyük sorumluluk çünkü. Bir yandan lütfen dvitamini için mutlaka ama. Sonra udi hindi yağı alın mutlaka için onu da 7 şer damla ıhlamur yapın ceviz yaprağı kekik çayı bol bol. Sonra limon suyu için su ile karıştırıp kan sulansın düzenli ama. Sarımsak yutun en az gün de 3 diş, kürdan ile delip çiğ sebze ve çorba sık beslenin soğan suyu sıkıp bal ile yiyin öksürüğe çok iyi kekik yağını buharda çekin içinize Ve bakın bu tip şeylere netten grip zaten sirkeli su garlara sık sık yapıp için turşu ve suyu yiyip için
Tesekkur ederim 1 2 gune durumum degismezsse hastaneye gidicem dediklerinide yaparim tabii ki ama bence durum daha ciddi bitkisel ilaclarla oyalanmak istemiyrm
Oyalanmak değil benim komşularım ilaçsız sabır etti bu bitkisel takviyelerle ki bağışıklık için zaten bunlardan yararlanman lazımdı bu zamana kadar. Extra yap ne zararı olabilir ki? İlaç dan masumlar sonuçta sen udi hindi yağı siparişi kekik çayları ver online istersen hemen bunlarla başla
Siz degil kac tane insan oneri verdi zaten hangisini deneyim zaten suana kadar 3 5 bitkisel tedaviyi uyguladim o kadar cok oneri var ki hepsini birden deneyemem sizinkiside net degil yine vereyim sipwris ama vakit kaybi cunku gercekten agrilarim var 3 kutu ilac kullaniyrm ustelik antibiyotik vs vs son care hastaneye gidicem bitkisellerden sonucta hemen fayda gormem mucize olur o yuzden hastaneye gidip tomografo vs cekilip sonuca bakmak ona gore tedavi uygulamak en mantiklisi onerileriniz icin tesekkurler iyi aksamlar
Sizi uzmedim umarim aklima takildida tekrar donuc yapmak istedim inanin canim o kadar aciyor ki evdekilere bile bir sey soylediginde sert cvp vermek zorunda kaliyorum yengem vasitasiyla tanidik bir doktora danistik bir kac yontem onerdi onlari deniyorum zaten duzelme olmazssada 1 2 icinde hastaneye gtmeyi dusunuyrm...
Yok Estağfirullah, ben yeni baktım şimdi yorumunuza. Ayrıca ağrınız var kaba da konuşmuş olsaydınız anlayışla karşılardım. Mutlaka tabi gidin hastaneye inşaAllah tez vakitte iyileşirsiniz
Yasaklar aynı yasaklar, düşürmeye yarayacağını zannetmiyorum. 2 saat erken kapanma, insanları evlerine gitmek ve alışveriş yaptırmak için daha da zorladı. Tek istisna olarak sevindirici haber spor salonlarının kapanması oldu. Bu yerinde karar.
4 günde ülke kıpkırmızı olurken dört gün öncesi sihirli bir değnekmi değdi de bu hale geldik? egoları bozup Lego yapma zamanı geçiyor, ülke virüsü tamamen kaplamışken ne demek Libya’ya 150.000 aşı göndermek? kimin malını nereye gönderiyoruz?
Normalleşme sürecine ne zaman girsek anormalleşip çıkıyoruz. Durum vahim ve birşeyler yapılmadığı takdirde de asla düzelme olacağını sanmıyorum. Kısıtlamalar yeterli değil kesinlikle. Bir yandan ülke ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyorlar diğer yandan insanlar hergün ölüyor. Kısır döngünün içerisindeyiz resmen. Tam kapanma olmadığı takdirde asla düzelme olacağına inanmıyorum. Her gün binlerce insan hasta olup yüzlerce kişi ölüyor.. Yazık çok üzücü ama elimizden birşey gelmiyor.
Düşse ne olacak sanki. Vaka sayıları düştüğü an tekrar normalleşmeye çalışıyoruz ve bu sayı tekrar yükseliyor. Saçma bir döngünün içerisinde gibi hissediyorum kendimi.
Bu kadar yükselmeside dikkatsizlikmi diyim nasıl bulaşıyor anlamış değilim 50 bini gecti yaza kadar düzelmezse yaz günü evinde oturur yasaklardan dolayı millet
Sanmıyorum. Tedbiri devlet değil vatandaş alacak. Aloo ahmet bu akşam iftara gelsenize diyene ahmet diyecek ki görğşmek uygun değil. İlla yolda polis durdurmak zorunda değil
Kısmı vaka sonrası olacak yığılma düşürse bile yine yükseltir üstelik ramazandan sonra yaz geliyor, yurt dışından bir sürü insan gelecek. Bunlar yine bulaştırır yani
Bir miktar düşürür. Ama çözüm olmaz. Ramazandan sonra yine fırlar yukarıya. Hangi sorunu çözdüler ki bunu çözsünler. Aman zenginlerin fabrikaları durmasın, her gün birkaç yüz insan ölse de olur.
Düşürmez. Kısıtlamalarda çok saçma özellikle 19.00 kısıtlaması. Yani bu kadar virus 19.00 ile 21.00 arasında mi cıktı da bu kısıtlamaya gerek duyuldu anlam veremiyorum. Şimdi daha kısıtlı zamanda herkes eve gitmeye çalışırken otobüsler tıklım tıklım olacak.
Düşürmez vakalar 60 bin ama turizm sezonundan hahsediyorlar 😂 üsttekiler 1 ay devleti soymayı bıraksalar Türkiye 2 ay rahat rahat kapanır 😂 ama olur mu hiç onlar hep yemeli o yüzden kapanamıyoruz
Şaka gibi türkiyeyi riskli ülke olarak görüyorlarmısmıs
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir miktar düşürebilir ama insanlar özellikle hasta olanlar maskesiz, metroda sokaklarda her yerde ne kadar düşüncesiz insanlar. Bilerek mi yapıyorlar ben anlamıyorum asıl onlara ceza kesilmesi lazım.
Daha önce okulların açılmasıyla vakalar patladı ve tekrar kapattılar. Şimdi yine aynısını yaptılar. Kısmi kapanmada azaltacaktır ancak aşı kapasitesi en önemli etken olacak bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ortada salgın malgın yok Bu küresel güclerin bi senaryosu