Kılıçdaroğlu'ndan '128 milyar dolar nerede?' açıklaması: Soru sormak ne zamandır hakaret oldu? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' afişlerinin kaldırılmasına tepki göstererek, "Billboard'ları kiralayalım, asalım' dedik. Neymiş, Cumhurbaşkanı'na hakaretmiş. Soru sormak ne zamandır hakaret oldu?" dedi. Salgının gidişatına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Memleketi bu kadar felakete sürükleyip, binlerce kişinin ölümüne yol açan sorumlu kim? Kongreleri yapanlar, yani Erdoğan" dedi. https://www.birgun.net/haber/kilicdaroglu-ndan-128-milyar-dolar-nerede-aciklamasi-soru-sormak-ne-zamandir-hakaret-oldu-341113
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a : Koltuğu uğruna yapmayacağı hiçbir şey yoktur?
Bu ülkede ağzını açsan RTE ye hakaretten dava açılıyor nerede ifade özgürlüğü . Kılıçdaroğlu'na katılıyorum çok haklı bir serzeniş. Ama kendisi de CHP' nin koltuğuna yapıştı kaldı gitmek bilmiyor yeni biri gelmeli ki ana muhalefet canlansın.
Yeni birisi demek daha iyisi anlamına gelmez... Daha iyisi olduğunu düşündüğün isim olursa onu telaffuz etmek daha iyi bir yaklaşım olur. Chp içindeki çekişmelerde Kılıçdaroğluna atfedilen suçlar benin için çoğu saçma şeyler... Ben de onu suçluyorum ama belediyelerinde olup biten olumsuzluklardan dolayı. Çoğu muhalif bunu söylemiyor.
Kaç seçim kaybetti yani onunla iktidar olunmuyor cunku liderlik vasfı yok adamda ama Mansur Yavaş ya da Özgür Özelin çok daha iyi muhalefer yapacağına inanıyorum güven veriyorlar bana açıkçası.
Mansur Yavaş sağcı birisi. Chp ye genel başkan yapılmaz. Özgür Özelin hirabeti iyi. Lakin sorun şu ki Chp nin oyunun liderle çok fazla arttırılması imkansız. Konu seçmen bilinç altlarina sirayet etmiş daha derin konulardır. Bunları çözmek ise tek kişinin yapabileceği bir işten ziyade, ekip işidir.
Mansur Yavaş milliyetçi biridir ayrıca sağ ve sol tabana hitap eden siyasi bir kişiliği var. Ama partide köklü bir değişiklik gerekiyorsa eğer baştan baslamak her zaman daha mantıklıdır o yüzden genel başkan daha dinamik daha zeki ve liderlik vasiflarina sahip olmalı ki ekibini de ona göre oluşturmalı. CHP ' nin seçmen portföyü belli zaten önemli olan bunun üstüne koyabilmek bu da etkili bir muhalefet olmakla mümkün bunun içinde en acilinden Kılıçdaroglunun koltuğu bırakması lazım.
Sol seçmenin nabzını tutup ona göre karar vermek gerekir. Yoldan geçen genel geçer biri Atatürk'ün partisinin başına gelemez gelmemeli de. Bu ayarlamaları da ona göre yapmalı ilgili kişiler. İnanıyorum ki köklü bir değişiklik iktirada bile götürebilir ana muhalefeti.
Atatürkün partisi, Atatük yaşama veda ettikten sonra artık sadece lafta onun partisi oldu.. Bir partinin başına hangi genel başkan ve kadrolar geçerse , artık onun partisi olur. İşin doğrusu budur. Chp, köklü kurumsal bir yapıdır ve yönetimleri değiştikçe, yönetim tarzları da değişiklilkere uğrar. Önemli olan temel demokratik değerlere sahip, devrimci, ilerici bir parti olma niteliğini kaybetmesin.
Düşünce özgürlüğü eleştiri özgürlüğü var bu ülkede ne yasağı varmış abartmayın sizde. Medya özgür gazeteci özgür, yani sizde... gelişmiş sosyal bir devletimiz var bizim eyyyyyyyyyyyyy ne diyecektim ben.
Zaten sol veya sol görünümlü chp gibi partilerin , sağ muhafazakar partiler gibi "her ne yapılırsa yapılsın ben yine onlara oy veririm" diyen sadık, biatçı bir seçmen kitlesi yok. Yani gerekenleri yapmazsa ikinci bir dönemde seçilmeleri imkansız olur.
Burda yorumlarda bile akp zihniyetini görüyoruz ne yazik ki. Bu ülkede sormayacaksin, sorgulamayacaksin. Çünkü bunları yaptığın da kötü oluyorsun. Hedef gösteriliyorsun.
Bunarada bu gün bir iş arkadaşımı işten çıkardklar. Sessiz sakin, işini çok iyi yapan birisi. Bir çıkmalıydı, sürekli insanları birbirine düşüren, yalan şikâyetler eden, iş yapöayan adamı bırakıp onu çıkardılar adalet hiç yok gerçekten, gülüyorum ama içim acıyor bu haksızlığa😔
Kilictaroglu eger norvec ya da isvicre gibi bir yerde siyaset yapiyor olsaydi gercekten cok saygideger biri olurdu. Ama turkiyede sokak agzi olmayan adam siyasetle ugrasmasi yalnis.