Evet
Hayır
Yarı Kapanma olmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

ramazandaki kapanma ve tedbir kararlarını çok yeterli bulmuyorum. türkiye de ramazandan sonra hızlı bir şekilde vakalar artacaktır yine başladığımız yere döneceğiz bu yorumumu hatırlatırım size neden çünkü tedbirler yeterli değil çok daha sert tedbirler alınmalıydı 30 gün sokaklara kimse çıkmamalıydı aynısını portekiz yaptı türkiyeyi daha kötü günler bekliyor, aşı olmayı isteyenlerin sayısı olmak istemeyenlerin sayısından çok çok çok düşük sadece İstanbul'da 1 milyona yakın kişi sırası geldiği halde aşı olmadı bunu hesaplarsak bu yaz ve hatta sonbaharda türkiyeyi zor günler bekliyor Avrupa normalleşmeye başlamak üzere Tüm Avrupa bu yaz sokaklarda gezerken Türkiye hasta bir ülke olabilir İtalyadan sonra Türkiye pandemi merkezi olabilir. Daha sert tedbirler gelmeli, Aşı olanların sayısı artmalıdır aksi halde uzun yıllar normali unutun
Tam kapalı olduğu zaman yaz insanlar evlerde kavga edecek açıklıktan sağlıklı düşünmeyip şiddette daha çok eylem olacak bunları göz önünde bulundurur isek bence yarı açık tedbir ile birlikte denetleme olmalı çalışmayan insanlara ceza kesilmesi lazım çalışanlara da bir saatten sonra yasaklanmalı bu durumda daha iyi olacağını düşünüyorum..
tam kapanmaya karşıyım
ilk başlarda yaptıgımız gibi yapalım
Dönüşümlü mesai
20 yaş altı kısıtlamaları 60 yaş üstü kısıtlaması
Hafta sonları kısıtlamaları vs
işi olmayan boş gezen evden çıkamasın
çalışanlar dönüşüml
ya da esnek çalışsın vs
Cevap
45Cevap
Kapaninca ne yiyecek insanlar taş mı kemirecek partiye üye olmayana maddi destek bile vermeyen bi iktidar partisi söz konusu , ramazan da durumu iyi olmayan ailelere dağıtmayı vaadettiği ciftcinin elinde patlayan patates soğanla bir ay nasil gececek çoluğu çocuğu var bu insanlar Allah sormayacak mi? daha bikac gün evvel kongre toplantısı düzenleyip cevre illerden insanlari otobusle kongre merkezine taşırken de vardı covid kongrede üst uste otururken mesafenin anasini s. kip bugün kapatirlarsa bu milletin elleri yakasinda olsun
Bizim insanımız iflah olmaz. Kapılarına zincir taksan camdan atlar yine çıkarlar. Fakiriz diye ağlayan insanalr bugün markete pazara hücum ermişti ki bugüne özel bir durum da değil genel halleri o marketlerde bile bulaştıran bulaştırıuor. Gerçekten işe yarayacak olsa zaten insanlar baştdan bilinçli davranıp kurallara uyardı ama nerdeee
Şayet tam kapanma dedikleri haftasonları gibi nüfusun yarısının işe gittiği yarısının evinde oturduğu türden ise gerek yok birbirimizi kandırmayalım. Herkes evinde oturacaksa şayet olmalı. 400 kişinin çalıştığı fabrikada beyaz yakayım adamlar bizi kapatmıyor ama gidip 3 kişinin çalıştığı küçük işletmeyi kapatıyor. Göstermelik işlerde üstümüze yok.
Evet olmalı. Nefret ediyorum staja gitmekten ve oruçluyken gitmekte istemiyorum. Okul bunu anlayamayacak kadar aptal tam kapanma gelse en azından çok fazla insan olmaz dışarda, ulaşım araçlarında rahat ederiz.
Bide benimki hastanede. Her gün milyon türlü insan giriyor. İşsiz kalmak için s*ki kırık bi okuldan diploma almak için resmen canımı tehlikeye atıyorum
esnaflar parasını kazananlar ne olacak merak konusu. hiçbir şekilde bu virüs tamamen yok olmayacak zaten aşılama vs ilerlemediği sürece o yüzden tam kapama asla olmamalı. yakınlarımdan biliyorum borca harca battı insanlar yazık günah değil mi bu insanlara kredi desteği de aman aman bi sağlanmıyor en son 1.000₺ falandı. Bir ailenin üç aylık erzağı kadar para ediyor. Yazık günah bi çare bulunmalı ama asla tam kapama olmamamı.
aynen öyle zor durumda insanlar
Tam kapanma olmamalı. Bunca insan eve ekmek götürüyor. Yazık değil mi onlara.
Allah aşkına akıl var mantık var neye dayanarak bunu soruyorsunuz? Sen çok zenginsin heralde tam kapanınca milyonlarını mı seveceksin evde.
Tepkinizi anlayabiliyorum lakin bunun zenginlikle alakası yok. Keyfi dışarı çıkanlar engellenmeli. 1 ay ciddi şekilde kapanma olmalı ( çalışanlar hariç ) Esnaf konusunda ise devletin yardım etmesi gerekiyor eee Suriyeli kardeşlerimize baktık birazda kendi halkımıza bakalım sadece 1 AY
tabi ki hayır. İstedikleri kadar kapatsınlar, iyi yönde mutasyon olmadan bi virüs bitmeyecek ve bu da en az 1 yıl daha sürecek. aşı vs de hikaye bence. madem aşı mutasyonlulara da fayda sağlıyor, o zaman her sene aynı grip aşısını alsınlar ama o yılın mutasyonlu gribine özel aşı alınıyor
Kesinlikle tam kapanma gelmeli. Birde böyle denenmeli, yoksa bu hastalığın biteceği yok. Evden hiç çıkılmayacak hale geldik
Başından beri kapanmalıydık zaten ama nedense Ramazan'a denk geldi kapatmak hükümetin aklına (!)
Cidden bana da
Kesinlikle kapanma olmalı belki birazda olsa vakalar düşer :((
Nasıl üstesinden gelinir fikrin var mı?
tam kapanma olmalı ki halk durumun ciddiyetine varsın bence ve virüste yayılmaz böylece
Kapansın derim tabi ki iyi olacaksa ama nasıl geçineceğiz.. Devletimiz yardım edecek mi
Bence en az iki hafta kapanma olmalı ama kapanma olacağını düşünmüyorum. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelir ve hafta sonları yasağı tüm Türkiye’de uygulanır.
Tam kapanma olmasın sonuçta insanlar para kazanmak zorunda ama işi olmadığı halde dışarı çıkan insanlara yasak kesinlikle getirilmeli!!
Hayır olmamalı bence. 1 aylık bir kapanma çok ağır gelir mevcut ekonomik koşullarda. yanlış anlaşılmasın ben de isterdim ama ücretsiz bir tam kapanma halkı zora sokar bence.
merak etmeyin, hayır diyenler bayram ziyaretlerinde hastalığı yayıp milleti sıçırtacaklar 100% eminim 😂
Olmalı tabi sürüyle araba ziyaretine gidip el öpmekle bişey olmaz diyen zihniyet bu.
Devlet esnafın, yevmiye usulü çalışanın mağduriyetini karşılayabilecekse tam kapanma olsun.
Hafta sonu yasaktı göre âmâ sokaklar hiç dinliyor gıbı değildi. Insanlar yasaklardan sıkıldı âmâ kendini korumayida bıraktı. Ne olursa olsun düşüncesinde âmâ sana değil bulaştırdın ölüyor işte bunu yasamadan hala burnunun dikine gitmeye devam ediyo
evden çalışanlar haftasonu çalışıp haftaiçi geziyorlar tam kapamaya da bir yol bulunur
Bence olmamalı mazallah keraneler kapansa millet bizi mi skecek
Esnafa ve vatandaşa maddi destek verecekseler olabilir.
Aga sıkın dişinizi 7 gün kalmış askerliğimin bitmesine yurt dışında kalmak istemiyorum ksjsjs
hadi awq tam kapanıcaz seni bekliyoruz
Valla bu işin her iki ucunda çoklu denklem,
Kapansın desek olmuyor, kapanmasın desek yine olmuyor,
Ne diyeceğimizi şaşırdık kaldık açıkçası.
Tam kapanma olursa insanlar çığrından çıkar. Milletin gözü ac. Bi gün bile biyerler kapalı olsa sanki açlıktan öleceklermiş gibi etrafa saldırıyo halkımız.
Kesinlikle olmalı, tekrar araçlarda saat başı ekmek satılmalı. Sokaklarda inzibat bile olsun kovalasın dışarı çıkanları, kusura bakmayın anca böyle düşer
olmali diyenler sanirim baba parasi yiyor ya da evi var kira derdi yok arkadaslar olayi herkez kendi acisina ceker ölumden bu denli niye korkuyorsunuz bu kapamayla bitecek birsey degil zaten
çünkü hem bazı yerlere gitmemiz hem de dışarı çok çıkmamalıyız. pandemi var.
Kapanma şart başka türlü düşmez hem aşılanma hızlanır.
Diğer ülkeler çok tedbirli ve bizden daha az vakaları var biz neden böyleyiz ya
ben şubatda yorumlarda yazdığımda bana kızmışlardı aşı olanların sayısı çok çok düşük her 2 kişiden biri aşı olmak istemiyor, sıkı tedbirlere uymuyorlar maske takanları görmek çok zor, aynısı yine tekrar ediyorum bu yaz çok kötü günler bekliyor pandemide avrupanın yeni hasta çocuğu türkiye olacak yani italyadan sonra biz merkez olacağız şu an rusya dahil birçok avrupa ülkesi türkiyeyi seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarını uyardı, italyada aynısını yaşamıştı
@serdaryildirim5631 Herkez kendi bildiğini okuyor bu ülkede anlamış değilim, Bilim kurulu desen çöp, milli eğitim bakanlığı desen öğrenciler ölüyor hala sınav derdine... Amaan
üzülerek söylüyorum kimse de gücenmesin kızmasın, türkiyeyi 2021 yaz ve sonbaharında çok zor günler bekliyor aşılama sonbaharda son faz başlayacak avrupada çoktan tamamlandı türkiye de ise nüfusun yarısı tahminlere göre aşı olmayacak zaten, 2021 yılında Avrupanın yeni hasta çocuğu İtalyadan sonra Türkiye olacak
Kapansın artık hastaneler her yer dolu. Ailede 3 kişi varsa 1 yazıyorlar.
Olmasın yoksa millet marketlere hücum ediyor olmadığı kadar kalabalık oluyor.
Birakalim ölecekler ölsün
Ne kapanması
Gidenler gitsin
Kalanlar ekmek bekliyor ekmeeeek
Yetti artik bu kapanma mevzusu daha oncede kapanma olmuştu ayni seyler
olmalı diye düşünüyorum
Olalı diyenlerin evine ekmeği babası götürüyor herhalde , ulan bu evde parayı kim kazanacak bok mu yiyeceksiniz, binlerce insan işsizlikten kırılıyor biraz o kafanızı çalışırın devlet mi var sahip çıksın.
Evine ekmek götürecek insanlar var onlarıda düşünmek gerek
Kesinlikle tam kapanma olmalı. Tedbirlere yenisi eklenip var olanlar da sıkılaştırılmalı.
Kapansın yaa kim zaten nereye gidiyor. Mekanlar falan kapalı tam kapansın olsun bitsin.
Olmalı ki vakalar bitsin, yoksa turizm bu sene ayvayı yedi
Hayır sonra insanlar canavar gibi dışarı saldıryo
Ramazan değil vakaların en çok arttığı dönem en az 20 gün tam kapanma olmalıydı. Geç bile kalındı
Olsun ya bu virüsü erken bitirelim.
Tam kapanamaz ekonomik çöküntü.
Esnaflarımızı düşünmek gerek ve olmamalı
Bencede olmalı artık. 50 bin vaka çok fazla
Olmalı
Evet.. sonra da yazin deniz kum gunes umarim
Olmalıdaa olmamalıda
Ramazanda açık ne yapıcaklar...
Olmalı tabi ya ne olacaksa olsun artık
tam kapanma zamanı coktan gecti bile
Millet kafeste ölecek mi.
Olacak