Şaka değil bu arada böyle bir bilgi var :)
Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma ilan edilmeli mi?

Edemezler
Çok su kaldırır
Bunun hem psikolojik hemde maddi sorunları peşinden getirir
Zaten insanların ekonomisi b.. m b.. k
Bunu insanlar değil, hükümet yapacak.
Adam akıllı aşı ilaç bulunup bu sorunları ortadan kökünden halledecek
3, 5 tane çok bilmiş prof tv lere çıkıp ahkâm kesiyor, yok şöyle olacak yok böyle olacak zart zurt
Kendileri alıyor dünya para maaş, tabi hayat onlara güzel ancak direktif vererek egolarını tatmin ediyorlar
Bu işi devlet kökünden halledecek, adam akıllı işi bilen 100, 150 tane hocayı bir araya getirip ekibinide kurup gece gündüz demeden bu illetin aşısını ilacını üretecek piyasaya çıkartacak. Yok yerli aşıymış, yok üç beş aya çıkacakmış Çin'den Almanya'dan Rusya'dan şukadar aşı gelmiş gelecekmiş vs, fasa fiso hikâye. Ülkece bir muhtaç ya himmet dede.
İlan edilmeli. Cenazeler yüzünden Doğu Karadeniz Bölgesi vakaları çok fazla artmıştı. Ramazan'da birbirlerine gidip gelmeler, fırında pide beklemeler ve marketlerde yaşanacak yoğun izdiham vakaları kesinlikle artıracaktır. Ramazan Ayı gelmeden kademeli olarak alışveriş yapılmalı ve dışarıya çıkma yasağı uygulanmalı. Geçen Ramazan'da zaten fırın arabaları her sokağı gezip pide, ekmek dağıtıyordu. Tam kapanma dışında azalacak gibi görülmüyor.
Yanlış bilgi öyle bir ön görüşme bile yok ki 15 gün üstü sokağa çıkma yasaklamalarinda devlet bir evin genel ihtiyaçlarını karşılamakla mükellef bu hükümet 5 maskeyi verememiş millete dolayısıyla nüfus 30 milyona düşse yine yapmazlar
Kapanma için çok geç kalındı. Tam kapanma olsun, yasaklar çok sıkı denetletsin vs tamam da. Devlet 20 gün evden çıkamayan insanlara maddi destek sağlayacak mı? Yoksa yine pandemi başında verdiği 1000 lira gibi bi defa verip yeter bununla idare edin mi diyecek?
O paradan yararlananlar bi daha alamadı. Çünkü devlete göre 1000 lirayla tam 1 yıl geçiniliyor.
Cevap
78Cevap
Su tam kapanma konusunu birakmaliyiz artik. Tamda kapansan yarimda kapansan bu virus yine bir sekilde hortluyor iste. Ulkelerin ekonomik durumlari bunu kaldiramiyor.
Insanlar artik mumkun oldugu kadar kendi onlemini almali. Herkes birbirinin vebaline girmemek icin. Bu konuda dikkatli olmali.
Tam kapanma şöyle olabilir bence; işçiler ve görevlilere yasak olamaz, ama diğer vatandaşlara yasak olabilir. Sadece haftada bir 13:00-15:00 arasında alışveriş için sokağa çıkılmalı. Paket servis ise 07:00-00:00 arasında olmalı ( bakkal, lokanta, vs.). Berber ve cafelere devletin her birine 2000₺ vermesi gerekir ve bu kurumların kiralarını devletin ödemesi gerekir.
Hayir ya kapatılmasın gecen sene de kapattilar camiileri felan noldu hic bisi olmadi bi faydasi yok bence kapanmanin çünkü bizim insanimiz acısını çıkarıyor.
Teravih namazlarini camii de kilmak isriyoruz bir sürü konngre miting cenaze töreni yapildi hic dikkat edildimi acaba lebaalep dolu orlar onlara ses çıkarmadılar
Mantıklı gibi görünsede pek işe yarayacağını düşünmüyorum, 1 senedir sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor, bu tam kapanma olayını geçen sene yapmaları lazımdı. Hadi vakaları çok çok azalttın diyelim e bu seferde yurt dışından gelenler virüsü getiricek
Tam kapanmayı ne Türkiye ekonomisi kaldırır bu saatten sonra ne de salgını tamamen bitirmeye yarar
Edilmeli yoksa bu cehaletle kendi sonunu getirecek Türk insanı. Herkesin kafasında tek bir eylem var. Bir gün gezsem bir şey olmaz. Bunu herkes aynı anda düşünüp dışarıda fink atıyor. Bişe olmaz hee olmaz :D
ne dicemi bilmiyorum ekonomik bir uçurum oluştu, lütfen yardımlaşmaya özen gösterin. bu pandemi geçer de kalanlar geride özlem ile kalır ailesine. bir de kimsesiz olanları düşünelim. dini, mezhebi olmadan yardımlaşarak bir ramazan geçirelim.
Bence çoktan edilmeliydi, millet işi saldı pandemi dönemi bitmediğinde yıllarca eve kapanacak olan kendileri değil gibi, anlayamıyorum şu halkı
Turizm sezonu açılıyor 30 bin vakayı en az 2 bine indirmeliyiz bunun için 1 ay tam kapama yapılabilir 3 ay idare ederiz tekrar 30 bini buluncaya kadar.
Keşke yapsalar.
Dün kardeşim eşi ve oğlunun covid testleri pozitif çıktı.
Kreşten eve taşımış minnak. Kreşte bir hademede covid çıkınca olay patladı
Rezalet üzerine rezalet
Bayramda dahil 1ay tam kapanma en doğrusu
Hangi ekonomi ile? Tam kapanma yaparsan esnaflara, işsizlere ve çalışanlara ekonomik destek sunman lazım.
Borçlarımı devlet ödeyecek heralde 🙄 ilan edilmesin onca evine ekmek götürmek isteyenlerin cebine çomak nasıl sokabiliriz adlı bir karar bu.
çok iyi olur ama kiralar fatutlar maaslar buna da bir çözüm olmal ama deetimz kendi maalsarini bir ay eksik alsalar vekiller kıyameti koparır ki başka imz da zaten almadan yapamaz maas
Ne kapanması ya dikkat etsin herkes iradeleri yok mu anlamıyorum. Kapatsan bile birşey değişmez.Çalışmazsak nasıl geçinicez faturalar gelince pandemi var ödemeyin demiyorlar.
yunuslar önce balık sürüsünü çevirir yemek topu haline getirir açık büfe yer
Bu iktidar halkı aynen böyle yiyor
Yok artık ya 21 gün boyunca evde miyiz saçma hele de ramazanda kolu komşuya yemek de mi dağıtamayacağız
Kapansak da acilsakta fayda yok bizler bilincli olmadigimiz sürece nafile be
21 günde kapalı olursa insanlar ihtiyaçlarını nerden alacak, nasil gidecekler İnternetten sipariş mi edecekler.
AKP kongreleri bitti nasıl olsa. Kokainler çekildi, Audilerle memleketlere dönüldü.
Artık kapanma yapılabilir.
Dini soru sandım Bi an dedim ne"nE"? Bence bu duruma bağlı bir şey. Restoranlar falan olabilir ama ticari mekanlar olmamalı
Zaten millet ramazan da orucu uykuya tutturuyor disari falan cikmazlar ama iftar gmyemegi diye toplanabilme ihtimalleri coooooook yuksek
olması zaten gerekiyor bu kapanmanin ramazanda...çünkü bizim kültürümüz de iftara gitmek cagarmak toplamak ve bunun önüne başka türlü gecilmez
keşke olsa..
Ancak tamamen Ramazan ayı bitene kadar bayram dahil olmalı kapanma
Umarım gerçekleşir..
Kaos çıkar millet 21 günlük erzağı nasıl depolasın ama olsa iyi olurdu zira günlük vaka sayısı 30.000'e dayandı
Bizimkiler artık bir gün bile tam kapama ilan etmez
Doğru karar tam kapanma lazım şart... gerçi şu hastalık olayını pek takmıyorum ama kısıtlamalar bi an önce bitsin yeter MK ya
Çok iyi olur yoksa millet iftar davetlerinde korona yayt
Ekmek bulamayan var su an. Nasil yaoacaksin bunu hele eamazanda.
Hiç sanmıyorum imkansız herkes isyan eder. Bence artık yasaklar komple kaldırılmalı. Akp kongrelerinden sonra ekonomiyi kimse kapatamaz. Artık ölen ölür kalan kalır yasaklar bir yere kadar.
Edilse iyi olur da çalışamayan insanlar nasıl evine ekmek götürücek
yok beeaa kongre veremez biricik padişahımız🥺🥺🥺😞😞😞
Tam kapama bence olmayacak, olamaz...
Türkiye nin bitmiş olan ekonomisi bunu kaldıramaz
Bu piyasalar artık bir günlük kapanmayı bile kaldıramaz değil ki 21 gün.
Kapansın zaten çok dışarda değilim... oruç tutucam.. pidemi Alaçam...
Katılıyorum kapanma olmalı lakin esnafın takati kalmadı
Bence edilmeli. Çok zor geçiyor iş yerinde Ramazan.
Allah kabul etsin
Evet edilmeli ama bayramıda kapsayacak şekilde olmalı yoksa bayramda yine patlar
hayır edilmemeli tam tersi maske bile zorunlu olmaktan çıkmalı bence.. sürü bağışıklığı olmalı artık
Pek aklımın işi değil. Hoş senin dediklerin genelde çıkıyor ve borçlu kalıyorum :D
Hayır. Dünyada vırus bıtmedıkce kapanmanın anlamı yok
Biz para kazanamayanlsr napcas geberen gebersin umrumda değil çalışmam lazım kapanma olmasın
Bence de olabilir. Malum vakalar korkunç şekilde artıyor.
Akp nin kongrelerini programlarını toplu etkinliklerini yasaklasinlar yeter.
Kapamaya gerek yok işi olmayanlar evde otursa Yeter istiklal caddesinde manita kovalayacagına evde otursun gecler
Edilse bile bizim milletimiz bir yolunu bulur bir yere gitmek için
artık kafayı sıyırır iyice millet. bu kapanmalar bi b*ka yaramıyo
Bence kesin olmalı çünkü bizim milletimiz bu şekilde giderse türkiye nüfusu %80 azalacak bizim milletimiz akıllı davransa zaten yasağa gerek kalmıcak...
Yine ilk başladığımız yere dönücez. Tam kapanma dediği olay bundan ibaret.
bence olmalı çünkü geçen sene bayramda kısıtlama olmadığı için vakalar uçtu bu sene de herkes birbirine iftar yemeğine giderse vakalar yine artar diye düşünüyorum
Hayır yasağa gerek yok , biz tedbirli olalım yeterli.
Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız kapansın bence
Bence sağlam bi tam kapanma olmalı çünkü iyice boku çıktı herşeyim insanlar duyarsız aman banane diyip yalanlar söyleyip dışarlara çıkıyor
edilsin. bayramda da yasak olsun, kıpırdamasın millet bi yere. saçma sapan akraba ziyaretleri yüzünden virüs kapıyor millet.
21 değil 28 olmalı tam ramazan boyu olur lakin herkese destek ödemesi olmali
kışın yapmadıkları şeyi ramazanda yapmak doğru değil
inşallah edilir günlük sadece covidden 150 kişi ölüyorr
yeter artık insanlar ölmesin
Ya oyle kolay degil esnaf vs hepsi batar 1 ay millet neyle gecinecek
Hayır bence çünkü zaten açız dışarıda cikamazsak çok bunaliriz
elimize ne sçtılarki yüzlerine ne sürelim tek kuruş yardım yapmadılar ne varsa cepten yedik
Tam kapanma şart ancak ülke ekonomisi bunu kaldırabilecek güçte değil ne yazık ki.
Evet yerinde bi karar olur. Hem kongrelerde bitti artık gerek yok açık olmaya😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?