İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi nedeniyle o dozların ziyan olduğunu söyledi. Biontech aşısının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanın mümkün olmadığını belirten ve yaşananlara isyan eden Prof. Dr. Tükek, 'Vatandaşlardan ricamız, bu aşılar çok kıymetli, boşa gitmemesi için aşı randevusunu aldığınız zaman mutlaka randevunuza gidin ve aşınızı yaptırın' dedi.
Bu haberi NTV 'de izledim ve uzuldum. Hersey gibi burada da israf ediyoruz ne yazik ki. Doktorlarin sitemi cok cok hakli. Bu asilar maddi, manevi cok degerli. Asi karsitlari var, istemiyorlar tamam ama , randevu alip gitmemek tamamen toplumsal sorumluluktur.
Sorumsuzca bir durum. Benim asil kizdigim konu. Aşılar ilk ciktigi zamanlar sosyal medyada, buna KS dahil" Çin aşısına camur atan kisilerin varlığı idi. Çin malı diye diye aşıyı degersizlestirmeye calistilar. Efendim neymis butun ulkeler Biontek aliyormusta bizim Saglik bakanligi uyuyormus. Bu sebeple toplumda bazi insanlar da ABD ve AB ulkelerinin asisi muhtesemmis gibi algi olustu. O zamanda yazdik. Adamlar da acikladi zaten saklama kosullari zor diye. Her neyse. Kardesim ya o asiyi tercih etmeyin ya da tercih ediyorsaniz gidin yaptirin.
Aşı yaptıran birçok tanıdığım var herhangi bir sorun çıkmadı şükür. İnsanların bu bilinçsizliği çok büyük zarar. Randevu alıyorsan gel kardeşim zor bir şey değil.
Bizim ülkede sözde herkes profesör (!). Eskiden laf ediyorlardı yaz bakalım 50 bin vaka 100 bin vaka insanlar dışarı çıkıyor mu diye 50 bin vakayi gördük hala akıllanmadik. Online eğitim falan veriyoruz ya online koronavirus eğitimi falan da verilmeli başka çare yok çünkü
Doğru diğer yandan bu aşı şeyi var lafa gelince normal hayat diye bağırıyorlar sonra aşı olmuyorlar. Ee o zaman atalim maskeyi kalan sağlar bizimdir hesabi takılalım bir kısım bunu istiyor galiba
Ben aşı konusunda tedirginim o yüzden randevu almadım daha alırsam olurum bir aşı kaybetmek ülkeye ekonomik zarar anlamına geliyor malum ithal bu aşılar
Degisik bir milletimiz var. Cok degisik. Yemin ediyorum ben raziyim, bir heyet olusturulsun bilim insanlarindan, gelip incelesinler ben de dahil bizim milleti. Sonuclari cok merak ediyorum.
Ziyan olan aşıların bedeli gitmeyenlerden tedarik edilmeli gitmeyeceksen randevu alma aşı olmak isteyen başka bir kişi olsun. Mazereti olan kişilere sözüm yok.
Aşılar dilue edilerek yapılıyo ve 6 saat içinde kullanılmali o 6 saatten sonra randevulu kimse yoksa çöpe gidiyo ve bir flakon 6 kişilik eğer 6 kişi değil de 4 kişi geldi ise yine 2 si çöpe gidiyo keşke randevu şartı bazı durumlarda esnetilse de randevusu olmayan ama aşı olmak isteyen kişilere yapılsa o zaman hiç çöp olmaz
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Prof. Dr. Tufan Tükek: Biontech aşısı için randevu alıp gitmeyenler yüzünden aşılar ziyan olduğunu söyledi. Ne düşünüyorsunuz?