AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabulünde konuştu. Erdoğan, "Emeklilerimiz bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahiptir" açıklamasını yaptı.
Var ya ülkenin büyük kısmı süslü sözcüklerle yine kandırılıyor. Kandıranlar, kananlar ve okuyup benim gibi ses verenler. Kandırılanlardan değilim. Siz de her bir cümleyi sorgulayın! Köyü bir şey değil. Sorguladıkça özgürleşiyor insan... https://t.co/s5Q2e4KJD7— fatih portakal (@fatihportakal) April 11, 2021
Ve tabi ki milletimiz buna yine inanacak.
Fatih Portakal'dan, Erdoğan'ın emekliler Türkiye'de rahat sözlerine tepki " Yine süslü laflarla kandırılıyoruz" Ne düşünüyorsunuz?
İnanmayanlar da var... Korkusuzca... İspatı, mesneti olmayan şeylere... : ) "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"
bilende konuşuyor.. bilmeyende.. dinlemiyorsunuz.. adam demiş.. ; Emeklilerimiz bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahiptir.. nerenizle okuyorsunuz.. neyinizle düşünüyorsunuz arkadaş.. yahu okuma yazmayı geçtim.. kafanızda mı basmıyor.. şu ana kadar aldıklarının en iyi seviyesi diyor... eh tabi sizde haklısınız .. siz bilmezsiniz emekli maaşını çekmek için gecenin 02:00 inde banka önünde sıra alınan dönemleri.. ya da .. sırada vefat edenleri...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Klasik bahaneler ya bu adam olmasa kime oy verecez zaten adam böyle düşünen enayiler sayesinde 20 senedir iktidar diğer ülkeler bakın kimse 1 2 dönemden fazla oy vermiyor bu şimdi iki süslü laf yapıp hemen kandırıyor milleti
Fatih Portakal’ın yorumları ve düşünce tarzını seviyorum. Emekliler ülkemizde o kadar rahat ki hayatlarını en rahat geçirecekleri zamanda tekrar çalışıyor ya da iş arıyor. Acaba her şeyin fiyatlarının uçuk olduğu bu zamanda, emeklilerin aldığı maaşla bir ay kendileri geçimlerini sağlayabilecekler mi? Az bile söylemiş.
İşte Mardin de görüyordum yurtdışından kafile kafile gelen yaşlılar şehri gezmeye gelmişti. Hatta bazıları o kadar yaşlıydı ki yürüteç ile geziyordu. Ülkede kaç emekli değil yurtdışı tatiline gitmek ülkede tur tatiline katılıyor? Hangi banka reklamiydi hatırlamıyorum orda bile emekli olan bir nene torununa hediye alamıyordu kredi reklamı yapılıyordu. Banka reklamları bile emeklinin durumunu anlatıyor. Kaldı ki kamuda binlerce emekliliği geldiği halde emekli olmayan insan var? Dinlenmek rahatlamak varken insan neden emekli olmaz ki?
Bu ülkede emekli sayısı 12 milyon 329 bin, cumhurbaşkanlığı kazanan adayın oy sayısı 26 milyon 325 bin 188!!! Yani yaklaşık %48’e denk geliyor emekli sayısı kazanan adayın oy sayısı, yine bu ülkede 2020 sonuçlarına göre asgari ücretle ve asgari ücret altında çalışan sayısı toplamda 19 milyon 700 bin, yani bu ülkede en az çalışan sayısı toplamda 32 milyon yani bu ülkede emekliler ile asgari ücretli ve asgari ücret altında çalışanlar ülkenin iktidarını belirler Bu ülkede seçmen sayısı 58 milyon!!! yani %55 ile bu ülke iktidarı belirlenmesi gerekirken nedense %45’in oyları iktidar oluyor!!! emekli maaşı eşlerin toplamda 4 bin lira olsa kira 1500+elektrik 250+doğalgaz (12 ay ortalama)200+su 100+internet 125+Mutfak masrafı 1500+ıvır zıvır 250=3925₺ kalan 75 ₺ ile ne yaparsan yap ev al araba al ya da gram altın al Söylediklerim bu kader
Sanırım ilk baştaki cümleyi kullanmamış. Kullanmış olsaydı Cumhuriyet gazetesi onu yazardı. Ama içeriği bilmiyorum. Gelir seviyesi olarak sadece paraya bakıldığında miktar olarak tabi ki yüksek. Ancak işin içine enflasyon, paradaki değer kaybı vs eklendiğinde o kadar da rahat değiller. Hele bir de evi yoksa Allah yardımcıları olsun. Ama FP dediği için değil. O ki, haber programında hükümeti eleştirip eleştirip hemen ardından ama deyip hükümeti sıvazlayan adam. Onun dediğini kaale almam. Ne şiş yansın ne kebap modundaki muhalefetten olur kendisi.
O zaman emekliler niye çalışıyor diye sorarlar. Heralde keyiflerinden hobi olsun diye çalışmıyorlar. Böyle saçmalık olamaz gerçekten birçok emekli asgari ücretin kat kat altında maaş alıyor. Asgari ücret 500 lira artarken emekli maaşı %9 falan ancak artıyor. 150 lira falan. Sonra emekli 1900-2000 lira ile kira mi versin fatura mı ödesin yiyecek mi alsın ilaç mı alsin ne yapsin? Memur emeklisi isen bir nebze daha rahatsin bu ülkede. Avrupa ülkelerindeki emekliler bile kendi ülkelerinde rahat huzur dolu hayat sürüyor. Gerçi ülkede kimseye değer yok ki emekliye olsun.. Yaşa takılanlar meselesini saymıyorum bile. Ben emekli değilim elbette ama onların haline üzülüyorum..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ne düşüneyim aç tavuk kendini darı ambarında zannedermis bu RTE'de ülkeyi süper yönettiğini zannedip emeklilerden örnek veriyor çok rahstlarmis tabi yersen. Millet açım diye bağırıyor bunlar hala masal okuyor. Ne demişti rahmetli Suleyman Demirel "Tencerenin deviremeyecegi iktidar yoktur". Bunları ekomoni götürecek başka bişey değil.
Tabiii yaa emekliler rahatlar ama işte fantazi olsun diye emekli olduktan sonrada çalışmak gibi bir huy edinmişler 😂 🤷🏻♀️ sorsak bunada alışkanlıklarından vazgeçemiyor derler.. Belli bir yaşa gelmiş ve emekli olmuş vatandaş hala geçim kaygısı taşıdıgı için çalışıyorsa ben bunda bir rahatlık göremiyorum açıkcası..
bir nebze rahatlar. en azından devlete zeval gelmedikçe az da olsa düzenli maaşlarını alıyorlar. reis beterin beteri var diyor :D yani şükür edin diyor. eee ramazan geldi. milyonları kazanan nihat hoca ekranlarda yerini alacak ve asgari ücret alanlara, asgariden düşük geliri olanlara şükür etmeyi öğretecek :D
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Emekli olmak çok uzundur neden? 25 yıllık vesaire bence çok uzundur. 20 yaşına geldiğinde hemen işe giriyorsun. Bi bakıyorsun 45 yaşına geliyorsun. Hiç tatil yapmayacağız? lise ve üniversite gibi boş zaman kaybı görüyorum ve emekli olmak bence azaltılmalı!!
Şöyle bir gezip dolaşamadım ki (yanlış anlama) öyle insanlarla dolasacak yaklaşmak değilim. Yaklaşanlar bebek nüfusu çoğalmaması için heralde 25 yıllık köpek gibi çalışsın diye kanun getirmiş olabilir. Ama tedbirli getirmesi gerekmesi lazım. Mezara kadar çok hoş değil. Biraz zaman sıkıntısız tebessümlü ayırmak için vatandaş devleti yeni kanun ayarlasınlar.
Hani ütopya var ya bence Türkiye birilerinin ütopyasi gibi kimilerine göre çok iyi bu ütopya kimilerine göre o kadar kötü ki nefessiz kalmış berbatta gidiyor. Benim şahsi fikrim de eh ölmedik sürünürken yaşıyoruz
Bu emekliye aldığı maaş yeter deyenler Tuzu kuru olanlar Siz alın o 1500 TL emekli maaşını da kira, su, elektrik, telefon, doğalgaz, ve gıda ya Yettirin de göreyim Öyle yeter diye konuşmak kolay tabi, nasıl bir zekaya sahipsiniz anlam veremedim gerçekten
Yalan söylemiyor rahatlar tabii, meselâ çoğu yıllarca çalışmaktan doğan mesleki deformasyona uğradığından, üç kuruş verilen parayı on kat fazla çıkardıkları için ekstra çalıştıklarından dolayı, emekli olana kadar canları çıktığı için, artık çivi bile rahat geliyor adamlara dinlendikleri için.
Erdoğan emeklileri kendisi gibi milletvekili emeklileriyle karıştırıyor sanırım. Bugün Türkiye'de emekli olan birisinin ayda alacağı para 1500 lira bile değil.
Bazen Erdoğan bizim bilmediğimiz ayrı bir ülke mi yönetiyor diye düşünmüyor değilim. Her neresiyse oralı göç edelim çok güzel bir yer galiba.
Babaannemin aldığı maaş sadece 1.800 TL. Kocası o kadar çalıştı, devlete hizmet etti ama yaşlı bir kadına reva görülen paraya bak! Asgari ücrete bile yakın değil. Bu miktarda maaş alan birçok yaşlı insan var. Bunun için bir düzeltme yapmıyorlar çünkü AKP seçmeni çoğunlukta yaşlı insanlar. Asgari ücrete bile yakın olmayan maaşı verip ''Emeklilerimiz bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahiptir'' demek de... Neyse devamını getirmek istemiyorum.
hala akp diyen net ya çıkarı vardır ya zengindir ya aklı yoktur hala savunuyor adamlar ya herşey bitmiş ülke elden gidiyor daha zorlatıyorlar ne çıkarınız var ben anlamıyorum millet geçinemiyor açım diyor daha aç olan yok diyorlar var kardeşim dolu siz görmek istemiyorsunuz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Avrupa'da emekli olan bir insan , dünyayı dolaşıyor , merak ettiği yerleri geziyor ve emekliliğin tadını çıkarıyor. Bizim emeklimiz , turist emeklinin boynunda asılı olan fotoğraf makinesini alabilmek için bile 24 ay taksite girmek zorunda. Bu kadar pişkinlik ve yüzsüzlük çok fazla.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dogrudur rahatta olan emekliler var ama rahatta olmayanlar cogunlukta , bazi emeklilerin yan gelirleri var caydir findiktir kiradir wesayir ama böyle yan geliri olmayan emekliler daha cook ve yasam savasi veriyorlar ve emekli olmalarina ragmen calismak zorunda kaliyorlar 1500-2000 TL maasla gecinilmez dostlar Sarayda oturanlar bunu bilmezler
Eskiyle kıyaslarsak eskiye göre iyi evet. Ama bu günün şartlarına göre bakarsak çoğunluğun durumu iyi değil. Bu ülkede hala 1500 lira emekli aylığı alan vatandaşlar var hemde binlerce. Bu para rahat olmayı bırak karın doyurmaya bile yetmiyor.
Emekli olduktan sonrada bir insan çalışabilir. Yurt dışında 80 yaşında adam kasiyerlik yapıyor. Bizim Türkler hazıra tembelliği seviyor. cumhurbaşkanımız bile kaç yaşına gelmiş hiç durduğu yok durmadan çalışıyor Allah çalışana veriyor
Emekliler rahat ise bal tutan parmaklar nasıl. rahattir anlatamam. Seçim olsa çok zorlanacak Ak parti Cook... Adam gibi muhalafet olmamasına rağmen kazanması oldukça güç.
Tanıdığım emekliler 2 iş yapıyor reis ama sen bilirsin de sen boşver sen bizi sksende bizim oyumuz sana bu arada AKP'li Cumhurbaşkanı sözü içimi parcaladi
koskoca Türkiye cumhiriyeti 500.000 euroluk 4 tane mercedes alabiliyor 25.000 tl huzur hakkı dağıtabiliyor emeklilere ikramiye olarak 1000 tl veriyor komik bir durum ver 2500 ne güzel işte hem oyda kazanmaz mısınız?
Delik deşik anayasası olan ülkeden ne beklerdik ki?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aç olan cimrilikten açtır. Parasızlıktan değil. Parayı biriktiriyorlar sonra hastalanıyorlar o parayla özel hastanede muayene ettiriyorlar kendilerini. Para yok diyende suç. Demekki yaşamayı bilmiyor. Cumhurbaşkanı haklı.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Emekli rahat ise oy versin yok değil de iç kuruş ile geçinemeyip ala oy veriyorsa beter oksunn
bahsettiği emeklilerin içinde babam ve arkadaşlarımın babalarının olmadığına eminim diyeceklerim bu kadar
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fatih portakal ne söylerse doğrudur. Tam cahile hitabet cümleleri rt'nin ifadesi
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
emekliler iyi geçiniyor diyenleri , emekli maaşıyla bir ay geçinmeye davet ediyorum.. hadi bakalim o maaş kira faturalar yeme içme vb. yetecek mi bakalim.. bye
Akp li Cumhurbaskani" degil. Turkiye Cumhurbaskani olacak. Bastan kaybediyorlar boyle basit salakca cumleler kurarak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sürekli iktidarı eleştirmek yerine tuttuğun partiyide biraz eleştirsene.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Maltepe belediye başkanı, Halk TV ye yayın beledeli olarak 113.870 Bin TL para ödedi. Bu neyin yayın bedeli ve bu neden devlet kasasından çıkıyor? Açıkla bunu.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Fatih Portakal'dan, Erdoğan'ın emekliler Türkiye'de rahat sözlerine tepki " Yine süslü laflarla kandırılıyoruz" Ne düşünüyorsunuz?