Demokratik bir hukuk devleti olduğumuza inanıyor musunuz? https://www.birgun.net/haber/bildiriye-imza-atan-emekli-amirallerin-lojman-ve-koruma-haklari-iptal-edildi-340155 TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlayan 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildi.
Evet inanıyorum
Hayır inanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bildiriye imza atan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi?
Dünyada demokratik ve hukuk bir devletin olduğuna inanmıyorum. Şansın en tepesi bu sanırım. Ortaya bir ekmek koyuyorlar, "bakalım kim yağ sürecek" diyerek bekliyorlar. Sonuç, o yağı sürmek içğn koşturanlar çok. Daha önce ediğim gibi askeriye de, 3 lişi bir kağıda imza atsa, bunu isyan sayar komutan ve en az 14 gün disko sıntası askeri makkeme olurdu. Şimdi durum nedir, bilmiyorum. Bunları en iyi o paşalar biliyordu oysa...
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Habertürk’te katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevaplarken yaptığı açıklamalardan çıktı.
Gazeteci Muharrem Sarıkaya soruyor Mustafa Şentop’a:
“Mesela bir cumhurbaşkanı isterse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden ya da Montrö’den de çekilebilir mi?”
Şentop cevap veriyor:
“Teknik olarak yapabilir. Mümkündür ama muhtemel değildir. Mümkün başka, muhtemel başka. Marmara Denizi’nden ayran yapabilmek mümkün müdür? Mümkündür. Yeterli miktar yoğurt bulursanız mümkün olabilir. Ama böyle bir şey muhtemel değildir.”
Gelelim ikinci mevzuya. Madem demokrasiden bahsediyoruz neden cunta dili kullanılıyor. Bu konuyu bak Köşesinde Ahmet Hakan Nasıl ele almış.
Mustafa Şentop bunun teknik açıklamasını yapmak yerine o gazeteciye böyle bir soru sorduğu için ya cevap bile vermemeli veya haddini bildirmeliydi... Çünkü bunu sormaları gereken bir durum yoktu ortada. Nüanslara dikkat etmek şart.
Cunta dili nedir? Bunun bu şekilde algılanması iktidarın sorunudur. Akıl okumak hukuk devletinde olmaması gereken bir durum. Ben de bu şeklide bir açıklama yapılmasına , iktidarın ekmeğine yağ sürdüğü için karşıyım ama yapılan açıklama tamamen özgür ifade sınırında olan şeylerdir.. Aksine bu açıklamaya iktidar kanadından gelen tepkiler ise açık ve net olarak bir linç girişimidir ve suç sayılmalıdır.
Sevsekte sevmesekte secimle iktidara gelmis bir yonetim var. Eğer birileri giymedikleri unuformanin arkasina siginip (kaldi ki giysede farknetmez ha benim takim elbisem ha onun girmasi) iktidara parmak sallama curretini goruyirsa kendinde bu sadece iktidarin degil mujalefetinde sorunudur. Madem demokrasi diyoruz o zaman demokrasinin en guclu temsili olannsiyasi partiler bu hakarettir. Ayrica unufirmali birilerinin ifadelrinden medet uman birileri de varsa bu bi acziyettir.
Konu bu değil.. Konu ister askeri emekli ister sivil olsun her yurttaşın sahip olduğu anayasal demokratik haklardır... İktidar sahipleri sevseler de sevmeseler de bu hakka saygı duymak zorunda değiller mi? Bu eski amiraller hükümetin icraatlarını öven bir açıklama yapsaydı muhtemelen hükümetin tepkisi bambaşka olacaktı. Demokrasi dediğimiz şey, malesef ülkedeki insanların anlamını pek te bilemediği bir sözden ibaret. O yüzden de zaten ülke olarak devamlı bir huzursuzluk ve ekonomik darboğaz içindeyiz.
Evet eğer oyle bir açıklama yapsalardı durum tam tersi olacaktı. Yani iktidar mutlu olurken benzer eleştirileri muhalefet yapacaktı. Benim kast ettiğimde tamda bu kimse taşidigi etiketin arkasina sığınmasın. Bu ülkeye katkı sağlayacağını düşündüğü fikirleri varsa bu bildirge gibi etiketkerini on plana çıkaran yöntemlerle degil siyasi arenada siyasi kimliginle yaparsın.
Ama herkes kimliğinin ardına sığınır.. Sen hiç amelenin ev kapısında yazan adının başına amele yazdığına şahit oldun mu? Ama bir doktorsan, mühendissen.. vs kabul gören durumun varsa bunu yazmayı kimse yadırgamaz. Sonuçta bir durumun ses getirmesi onu kimin nasıl söylediği ile yakın alakalıdır bizim ülkemizde. Çünkü üstünlerin hukukuna karşı çıkması gereken halk, bunu fazlası ile benimsemiştir. Söylenen şeyin kim tarafından söylendiği, o şeye olan ilgiyi ve verilen değeri halkın gözünde direkt olarak etkiler. İktidar sahipleri demokrasiyi gerçek anlamda sahiplenmiş olsalardı , demokrasi karşıtı bir davranışa ben de demokratik sınırlar içinde tepki verirdim. Ama ne iktidar sahipleri demokrat ne de karşılarındaki güçlerin büyük çoğunluğu. Ülkenin gerçek gündemi hırsızlıktır bana göre.. Ve bu sorun çözülmediği için de kaoslarımız hiç bitmiyor.
Doğru da hükümetin ve yancilarinin tepkisi aşırı olmuş. Tutar bir yanları yok. Olanların fetö zamanindaki linç kültürüyle bir fark yok. O yüzden zaten yabancılar kendilerini güvende göremedikleri için yatırım yapmıyorlar.
Suç unsuru tehdit olacak bir durum mu tartışılır özgür ifadesini paylaşabilir eleştirebilir her şeyi tehdit algılamak bazen bu benim işime yarar kullanayım durumuna dönüşüyor
"SON DAKİKA!! EMEKLİ ASKERLER DARBE YAPACAK!!" 😂 😂 😂 Lan bunlar neyin kafasında yaa ohoooo. Zamanında o zaman Öcalan'ın mektubunu meydanlarda okutanlar da yargılansın