Ya hu arkadaş bu nasıl bir kin, bu nasıl bir düşmanlık sizde ki? CHP değil mi HDP ile ittifak eden? Niye o zaman çıkıp CHP ittifakı gözden geçirsin demiyordunuz? Sorsanız herkes fikrini beyan etmekte özgür. İşinize gelmediğinde hemen asın kesin. Alt tarafı bir bildiri değil bu. Kendinizi kandırmayın. Bu açık açık tehdittir. Cezasız da kalmamalıdır.
O bildiriden ancak zorlamayla darbe çağırısı anlamı çıkarılabilir. Tam da hep gerginlikten nemalanan iktidarın istediği bir bildiriydi. Mal bulmuş mağribi gibi konuyu köpürttüler. Akşener inişte olan iktidarın elini güçlendireceğinden endişe ediyor. Ayrıca her konuda chp ile aynı fikirde olmadığını göstermek istiyor bana göre.
Çok da haksız değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu bildiri vs gibi şeylerin kimler tarafından hazırlandığı da kesin değil bence, ne malum gündem yaratmak için ne idüğü belirsiz kişilerin başkalarına mal ederek ortaya atmadıkları? böyle durduk yere ortaya atılan şeyler kime yarıyor önce ona bi bakmak lazım. uydurmasyon olabilir, şaşırmam bu zamanda. bence hiçbir yorum yapması bile gerekmezdi bile
bu ülkede hiçbir kötü siyası olay yoktur ki geceden başlamasın... gece.. zihniyeti bozuk olan işi.. savaşta.. harpte.. gece pusu atılır düşmana.. hırlısı hırsızı gece yapar yapacağını.. darbeler hep geceden başladı... iyi bir şey olsaydı gece bildiri yapmazdılar..
103 emekli amiral. Askeri olarak bu konuda her biri de uzman kişiler. Yahu adamlar toplanmış fikirlerini beyan etmişler yok darbedir yok bilmemnedir. 103 tane kalkıp bu ülkeye canlarıyla kanlarıyla hizmet vermiş adamlara hiç mi saygınız yok yahu? Hani bir fikre ve öneriye de mi saygınız kalmadı da hemen darbedir marbedir sokuyorlar araya nedir bu korku? Soruşturma açılmış neyin korkusu bu? Bu siyasetçilerin alayını toplasan o 103 amiralden 1 i kadar şu ülkeye hizmet etmemiştir ama iş laf cambazlığına gelince onlardan iyisi yok.
Millet ittifakı zaten dağıldı dağılıyor hdp mevcudiyeti yüzünden. Şu ifadeler de çok bir anlam ifade etmiyor. Ha dağılırsa da 2023 de bir 5 sene daha akp ile devam ederiz de bu ülke artık bunu kaldırabilir mi, sanmıyorum.
Siyaseti hiç sevmem ama yapılan şey bir gövde gösterisi eğer gerçekten bu konuda bir şeyler yapmak istiyorlarsa önlerinde milyonlarca yol varken neden böyle bir yol ile zihinleri bulandırıyorlar. Herkes ama herkes kanal İstanbul'a karşı iktidarda savunamıyor bu çılgın projeyi bu yüzden. Çünkü elle tutulur bir yani yok. Para için yapıldığı ve ülkeye zarar vereceği besbelli. Zaten insanlar para sıkıntısı çekerken böyle şeylere göz yumamıyor. Bakıyorlar böyle olmayacak. Basit kıvrak bir satranç hamlesi ile olayı başka bir boyuta taşıyorlar nedir o. Askeri darbe, 15 temmuz vb. eski korkuları körüklüyorlar. Böylece olayı kendinin kazanacağı bir alana sürükleyip seçmenini arkasına almayı planlıyor. Olayın arkasındaki kazançları saklayabilecek böylece. Tabi bu benimki varsayım veya bir komplo teorisi. Böylede olmayabilir. Ama demek istediğim sizce bu olaydan kazançlı kim çıkacak. Bu açıklama ülke için zararlı değil mi?
Terorist osman ocalan trt'de fikir beyan edince normal ama amiraller fikir beyan edince zevzeklik. Muhalefet sunu diyemiyor, neden? Akp'nin oylari artarmis. Ya sanki akp yuzde 15'lere indi, amiraller sayesinde 40'lara cikacak... Akp'ye yarar konusmayalim, akp'ye yarar sessiz kalalim diye diye bugunlere geldik. Hilafet tek bir imzaya bakar demeye basladilar... Siz devam edin boyle, aferin
TRT de teröristin bildirisi okunur , Çıkar birileri dergilere şeriat gelmeli denir ses yok destekleyen bile var , 103 amiral çıkmış bildiri yayınlamış adamlar fikrini belirtmiş sevmeyebilirsin eleştirebilirsin ama bırakın bu darbe edebiyatı mağduriyet edebiyatını...
Gündem değiştirme çabası görüyorum. Amirallerin içindekilerden iktidara yakın olanlar var. Ayrıca ittifak yapılmış olabilir ama herkes Bahçeli gibi yalaka değil. HDP varsa zaten olmamalı. Ama yoksa da güçlerini birleştirsinler.
İktidara yakın veya değil adamlar görüş bildirmiş. Merak ediyorum HDP olmadan ne değiştirmeyi umuyorsunuz? Realist olmak lazım hayalci değil. Biz burada HDP olmasın derken adamlar memleketi götürüyor.
@Lapadula HDP'ye oy verenler var evet. Ama HDP bir partiye yakın diye oy vermeyenlerde var. CHP bir ara HDP'ye yakın oldu diye denmeyen laf kalmadı onlara. Yoksa banane tüm partiler aynı. Öcalan'ın mektubunu okutup safa yatan belli. HDP olmazsa başka partiyle girer adamlar oraya. Trollerin bahanesi ikisini bir tutmaları bu da yanlış ama gel gör ki onlara anlat.
Konuyu bilmiyorum ama tek kelime gözüme çarptı "zevzek" bu nedir yaa... Açıkcası syn :Akşener'in de insanlara karşı "zevzek" kelimesini kullanmaya hakkı yok.. Bence 103 kişi de birlikte olup Meral Hanım'a hakaret davası açmalı..
Senden böyle birşey beklemezdik meral mommy 103 emekli amirallerimiz onurumuzdur. Sadece ülke için iyi olacağını düşündüğü şeyleri dile getirdiler. Bildiri de darbeyle ilgili hiçbişey yok ama sağolsun bizim mağdur iktidar konu ekonomiye gelmesin diye yine gündem değiştirecek birşey buldu. Algıya kapılmayın mantıklı olun biraz
Koca ülkede tam düzgün gönül rahatlığı ile oy verilecek parti yok. Veren millet de mecburi veriyor. Hükümet ise resmen halka zulüm yapıyor ve milletin aklıyla dalga geçiyor. Ne muhalefet nede hükümet hepsi defolup gitsin.
Yeni ve genç nesile anlayışlı, yeniliklere açık, zeki, ülkesini seven, dürüst ve ahlaklı siyasetçiler lazım.
Meralcim aslında iktidarın bu durumu kullanacağını bilerek böyle bi bildiri yayınlamanın zevzeklik oldugunu söyledi. Haksız değil. Ama öyle bi olay ki haklı da değil.
Sağ partilerden hiç bi halt olmaz dedik, haklı çıktık.
Muhalefet olmayı dahi beceremeyen chp ye nasıl ülke emanet edilir o da ayrı bir tartışma konusu.
Bu şekilde masum bildiriler ile başlayıp, 15 Temmuzda sivil halkın üzerinden tank ile geçip, ateş açan onlarca komutanı izledik, yüzlerce vatan evladını şehit verdik, bir ülkenin Millet meclisi hava saldırısı ile bombardımana tutuldu canlı yayında izledik. Kimse kusura bakmayacak ama soruşturulsunlar bence elbette, bu konuda hassas olunacak kadar ciddi şeyler yaşayıp, çok öneli kayıplar verdik çünkü.
Bende aksenerle ayni fikirdeyim. Şu an bir geregi yoktu. Bunu magduriyet olarak kullanacaklarini bile bile Şu an icin gereksizdi. Ha normal bir devlet olsak generallere lafim yok fikirlerini beyan etmisler derdim.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
15 temmuz ertesi 103 general tutuklandı. Gazetelerde manşetler haberler oldu.
15 temmuz darbe teşebbüsü 2021 yıldönümüne 103 gün kala 103 amiral Yüce Türk milleti ifadesiyle başlayan bildiri yayınladı.
Bayram değil seyranndeğil eniştem beni neden öptü?
Amirallerin darbe yapma niyeti olduğunu sanmıyorum. Ancaknsen Tc ninnaskeri statüde en üst noktasına gelmiş amiral hiç mi aklını kullanmazsın da azmanistanın planladığı tuzağa düşersin. Amiraller cahil çocuk gibi davranmış ve birilerinin oyuna getirilen piyon gibi kullanılarak AKP hükümetine aba altından sopa gösterilmesinde kullanılmışlardır.
Benim aklımın almadığı nokta şurası koskoca tsk nın yetiştirdiği amiraller bu kadarmı vizyonsuz bu kadar mı basiretsiz olurda birilerinin oyununa tuzağına bu kadar mı basit düşerler.
Ben okayın burasındayım. Eğer amiral general dediğimiz ülke savunmasını emanet ettiğimiz kişiler bu kadar ehliyetsiz öngörüsüz kişilerse vah ki halimize vahh. İçler acısı
Darbeyi çağırıştıran tek bir cümle, kelime görmedim ben. Biri beni aydınlatsın, sanki birileri yazdırıp da mağdur edebiyatı yapıyormuş gibi geldi bana. Hani oy kaybedip de bi girişim yapalım da bqşkanlık gelsin falan ne bileyim. Bir bityeniği var
Zevzek ile ananida al git arasinda fark yok Fevri ani cikis yapti.. Bizim haberimiz yok darbeye karsiyim deseydi veya darbe yok bende imzami atiyorum diyebilirdi. Hicbir sorun olmazdi ama hakaret siyaseti aşar ve 40 yil hizmet yapan adamlara saygi gostermek zorunda.. Mhp akp agziyla konusan herkes oy kaybetmeye mahkumdur
Yorumlardaki insanlar nerede yaşıyor ya Amerikada falan mı? 104 adam çıkıp darbe tehdidi yapıyor ülkemize. Dedikleri bir şey yok vs diyip kapatmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Siz Türk değil misiniz? Türkseniz bu nasıl Türklük! Adamlar her fırsatta ülkeyi parçalamaya calısıyorlar nasıl hala bu gözdağı vermeye calısan darbeci faşistleri savunabilirsiniz? Atatürkün ülkeyi emanet ettiği gençlere bak ya. UYUYOR bunlar UYUYOR!!!
Böyle giderse boku yeriz ülkece diyor adamlar 103 tane paşa görevini layığıyla yerine getirmiş bugün evinde oturup torun sevmesi gerekirken torununun geleceği konusunda kaygı yaşıyorsa bir sorun var demektir. Herles yaşadığı ülkenin menfaatini düşünür
@Minyonika kesinlikle bu amiraller eğer hükümeti övseydi hiçkimse darbeci demezdi sırf muhalif bir yazıya imza attılar diye darbeci diye suçlanmaya çalışıyorlar
@EskiSelefiŞimdiDeist 1 değil 2 değil 103 paşa bunlar ve denizci yani. Muhalif değil ki bir bildikleri var montrö var dikkat edin diyor. Etmezseniz kötü sonuçları olur derken biz kalkıp darbe yaparız demiyor ki bizi nelerden korudu bir gün başımıza bela gelebilir diyor hepimizin diyor ama nasıl anlamak istersen oraya gider. Yorum yapan ve eleştirenlere de montrö ne demek desen marka mı o der.
Nerde parçalama acaba şeriat isteyen zevzeklere karşı uyarıyorlar montro bizi koruyor fes edemeyiz edersek başımıza gelecekler belli dış ulkrler tarafından diyorlar sürü psikolojisinden cikin
O ondan bahsetmiyor. İyi dinle o konuşmayı. Amiraller resmen gündem değiştirmeye ihtiyaç duyan iktidarın ekmeğine yağ sürdü. Adamlar yine mağdur edebiyatına başlıyor. Aklınızı başınıza alın. Ellerine koz vermeyin şunların. Hikaye hepsi
Siyaseti hıc sevmem buyk dedem CHP nim kucalsrından ilk delgelerden yanlız CHP nin ataturkle siyasetle muhleftle alkası kalmamış sadece ideolojik karalama siyaseti yapmakla bir yere varılmaz iş icraat yok emeklı amıraller in siyasete atılp konuşma yapamsları mantıklı olurdu yanlız emeklı askerin tehtıdvarı konuşmalrını azcık insan olan hakl> karşılamaz kimi tehtıd ediyor halkını boyle mantık olurmu ya
Doğru söylüyor. Siyasetçiler ve askeri birbirine kırdırılırsa biz darbeler ülkesinden ileriye gidememişiz demektir. Bu ülkede baskıyla bir şeyler yapmaya kalktıkça halk ge-ri-le-cek! Iç savaş mı istiyorsunuz. Askerin görevi siyaseti kontrol altında tutmak veya Mustafa Kemal'in mirasını devam ettimek deģildir!!! Amirallerin doğru yaptığını düşünmek yerine Işe yaramaz bir CHP olduğunu neden göremiyormusunuz? Bu CHP nin görevi değil mi? Askerlerin içinde böyle bağnaz ve 1980 ler kafası varsa, bırakın bu ülke gelişmez!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her zaman derim sağcılara asla güvenmeyin yarı yolda bırakır anlamazsınız chp de bunlarla olmaktan memnun değil ama oy lazım surf bu yüzden akşener kaç parti değiştirmiş birisi nesine güvenelimm
alt tarafı bir bildiri değil yürüyen işleyen hükümete karşı bir ihtilal çağırısı ülkeye darbe çağrısı iyi parti için fark etmiyor ittifaktan ayrılmaz şirin göstermek onun için siyaset yapmak demektir
beyler adam atatürke ayyaş diyor gece gündüz atatürk düşmanlığı yapıyolar adam diyorki kadınla erkek eşit olamaz halifeliği getirebiliriz laik olduğu söylenen bir ülkede bunları diyor siz utanmadan diyorsunuz ki ordu niye bildiri yapıyor asıl ordu niye darbe yapmıyor asıl bunu konuşmamız lazım demokrasi hukuk ile yönetisek yobazların olmadığı bir ülkede yaşasak hadi darbe kötü birşeydir deriz normal bir ülkemi burası ordunuj darbe yapması lazım acilen
Fikrine katılmıyorum. Akşener yapması gereken doğru şeyi yaptı. Amirallerin yaptıkları şey, hükümetin menfaatine yaradi. Oyun içinde farkli oyunlar var.
Meral Hanım'a üzülerek katılıyorum. Hangi dala tutunsak diye dua ediyorlarken tutup koz veriyorsun. Milli duygulara vs saygım sonsuz ama şu an gereksizdi
Darbe denince öyle bir korkuyor ki herkes. Suçsuzların bile hayatının söndürüldüğü bir senaryo. Yaptığı yorum normal ama katılmıyorum. Siyasetçiysen cesur olacaksın.
askerin hic bir sekilde konusmasını uygun bulmuyorum askerin muhalefetede dokundurmasi var siz konusmazsaniz bizde dogruyu soyleriz dediler aslinda cokda temiz bir aciklamaydi
Siyasiler arasında, mizahi yaklaşımı ile en dinlenesi olarak gördüğüm siyasi ama yine de sıcak bakamıyorum, kitleleri sürüklemez arkasından. Bahtsız bir açıklama olmuş.
Meral iyi ama chp ile ittifaki son derece yanlış oldu elbette Meral akşenerin görüşüne katılıyorum. Meral Akşener CHP ile ittifaktan ayrılırsa bütün milliyetçi oylarını kendine çekeceğinden bence yapabilir bunu
CHP olmadan İYİ Parti hiçlere oynar barajı geçeceklerini falan sanmasınlar. Oy verenler artık partiden vazgeçmiş vaziyette oy veriyor gelecekleri için.
Dediğim gibi İyi partiyi bu hale getiren zaten CHP ve CHP nin siyasi çözümleri. İyi parti CHP den ayrı bir siyaset gütseydi emin ol CHPden daha önde bir parti olma umudu vardı halkta. Ama Meral çok yanlışı oynadı her zaman. Hepte yazmışımdır bunları. CHP ıyi partiyi bilerek yanına çekti ve Chp kendini bitirdiği gibi iyi partiyide bitirdi
Doğru söylüyor zaten eriyen iktidara bu general meselesi ilk yardım müdahalesi olmuştur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saçmalamış Tepkisiz kalabilirdi, yorum yapmayabilirdi, "kendi fikirleridir" diyebilirdi Asıl zevzekliği kendisi yapmış.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın haklı. Yani amirallerin yayınladığı bilgi doğru, haklılar fakat, bunu iktidarın eline malzeme verecek şekilde yapmaları çok yanlış. Niye bundan 5 sene önce vermemişler bu muhtırayı?
Bu kadından korkulur bilader. 9 ay içişleri bakanlığı yaptı ve o zamanları ben hatırlıyorum. Ülke menfaati olduğu sürece amiral, general falan dinlemez.
CEHAPE millet ittifakından ayrılıp, akp ile birleşmelidir. Aynı şekilde, MHP iyi parti ile birleşip Devlet bahçeli iyi partinin genel başkanı olmalı hatta hdp ile kolerasyon kurmalıdır.
Şaşırdım açıkçası böyle düşünmesini. Halbuki bildiride öyle kötü bi şey de yok gaza geliyolar peşisıra. Ülke yaşanılacak gibi değil cidden yakında tüm vatandaşlarıb ağzına bant çekerlerse şaşırmam
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
chp iyi parti ittifaki bozulacak diye bekleyen çakallar.. daha çok beklersiniz.. elinize geçen her sudan sebepte ittifak bozuluyor diye boş boş konuşmayı bırakın artık.. bye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben iyi partiden ve Meral akşener'den de ezeli ve ebedi nefret ediyorum.
Emekli 103 komutan meslegi olan denizler hakkinda bildiri yayinladi Ataturk zamaninda anlasma yapildigini Turkiye icin riskli dediler Riskli dedigi icin darbe sandi herkes
Akp mhp iyip hakaret ettiler amirallere Chp de atarurk anlasma yaptiysa haklidir diyerek hepsini karsisina aldi
Ataturkcu ve digerleri olarak ikiye bolundu turkler Amiralci ve amiralsizler olarak tarafini sec