Mars'ta kurulacak ilk kentin modeli böyle olacakmış: mars nüwa kentiToplam 5 kent inşa edilmesi planlanıyor ve yapımına 2054'te başlanıp 2100'de bitireceklermiş. Diğer 4 kentin isimleri ise şöyle: Fuxi, Abalos, Marineris ve Ascraeus.
Mars'ta inşa edilecek ilk şehir ismi belli oldu: Nüwa! Sizce Türkler de uzaya çıkabilecek mi?
Zaman ilerlıyor tabıkı bizde bır gün çıkarız ancak şöyle bır fark olur bız cıktıgımızda diğer gelısmıs ülkeler karadelıkten gecmıs paralel evrenı çözuyor olurlar. Mevcut egıtım sıstemı ile bızım bunu kendı teknoljı ve bılgımızle gerceklestırmek ıcın en ıyı ıhtımalle bana göre 250 sene var. Daha yerlı arac yapabılecek teknoljı ve bılgımız yok sagdan soldan toplamayla başkalarına arac yaptırıp logoyu bastıkmı iş bıttı sanıyoruz. Bizim uzay programımızın 3 yılda gerceklesmesı lmkansız zıra böyle bır teknoljımız zaten yokta parayla satın alacaksak bıle bellı noktadan fırlatılır roket mısalı aya düşer ve parcalanır ve bız buna aya cıktık derız zıra aya cıkmak cok ıyı teknoljı ıster fakat o roketı gerı getırmek en az 50 mıslı daha büyuk teknoljı ıster. Bu işler hayal kurmayı beceren toplumlar tarafından gerceklstırılır bızım gıbı kadın programlarını tavan yaptıran toplumlar sadece başkalarının ürettıklerı teknoljılerı parayla satın alırlar :)
Nasrettin Hoca ne demiş, hanim ölünce küçük kıyamet ben ölünce büyük kıyamet😁 sen , ben göremeyeceği için 2100, ben öldükten sonra ister kabağa çıksınlar ister Mars'a , ikisininde bir değeri yok ben toprak olunca😂😂😂
@enteresanbiadam Bır seyın dogrulugunu analız etmek ıcın o konuya cok ıyı hakım olmak lazım ve bu konuya ortaokul yıllarından berı cıddı merak salmıs bırı olarak net soyluyorum aya ınmedıler lafı tamamen komedı ve delı sacması aynı bu aşı olayında bıryerımıze çip takacaklar konusu kadar komık hatta o projede calısan ve yonetimınde olan bır turk bıle vardı atılla ısmınde. Bhse konu olay amstrongun dıktıgı bayragın dalgalanması ıle başlamıs ancak zaten kayıtlarda amstrongun ayagının takılıp esnek borudan ıbaret olan bayrak dıregıne carması ıle olusan tıtresımın yarattıgı dalgalanma oldugu cok yerde mevcuttur. Dogruyu arıyorsak tez ve karsı tezlerıde ıyı arastırmak lazım ama dogru kaynaklardan bu anlamda elın oğlu 50 yıldır yüzlerce trolyon doları macera olsun dıye bu ıse yatırdıgını dusunmek hele amerıka gıbı bır ulke ıcın cok ütopık olur
@korman aynen aynen, uzaya çıktık diyen nasanın dünya küre oldugunu iddia edip de fotoşop ve hayal ürünü küre dünya resimlerini gerçek dünya gibi yutturması gibi dimi küreyi iddia eden gerçek görüntüleriyle kanıtlamakla mükelleftir ama hayal ürünü görsellerle degil , hd kameraları yoksa ben verebilirim 😅
bazıları kendi ülkesini baya gömmüş. şu an başımızdakiler iyi olmayabilir ama zamanında Atatürk ilke ve inkilaplarını yeterince benimseyerek uygulayabilseydik veya (uygulatabilselerdi) şimdi biz de bu seviyedeydik. Ama hala şansımız var. Ayrıca bu Nasanın merkezi amerikada din (kilise) nasıl etkilidir, bilen bilir. Google mapste açın bakın ülkenin ortalarını gezin özellikle mesela adım başı kiliseden geçilmez.Öyle her taraftan bilim fışkırıyor sanmamak lazım yani.
Önceden betondan çalınıyordu millet betonun m3 un den hesaplayip hesap sormaya başlayınca şimdi uzay tantanasi cıktı hesapla bakalim hesaplaya bilirsen şimdi... 1 şehir de biz yapar mıyız bilmiyorum ama 5 ŞERİTLİ YOL PROJESI BIZIM KIMSEYE CALDIRTMAYIZ..
Dünya'da insanları karın tokluğuna çalıştırmak için uğraşan zihniyet, orada sadece nefes alabilme özgürlüğü karşılığı çalıştırır. Çalışmayana oksijen yok...
Bu işin fantastik yanı bir yana, Mars'ın Dünya gibi erimiş metalden oluşan bir çekirdeği yok, dolayısıyla çevresinde uzaydan gelecek kozmik ışınlara ve güneş patlamalarına karşı koruyacak elektro manyetik kalkanı da yok.
Ayrıca kütle çekimi insanın yaşayabileceği hava basıncını oluşturabilecek atmosfer tutabilmek için yeterli değil.
Muhtemelen bilgi eksikliğimden kaynaklı olabilir ama bu saydığım şartlarda Mars'ya yaşamak mantıksız ve neredeyse işkence gibi bir şey olur büyük ihtimalle.
bana bu mars hikayeleri garip geliyor çünkü her gezegenin kendine özel atmosferi var marsa gönderilen cihazlar neyle düşünülüp yapılıyor bozulmayacağı ne belli ki neyse... neden göktaşları bu kadar değerli oluyor bizim dünyaya düşünce? hani gönderiyorsun zaten araçlarını marsa demi al gel taşları oradan incele bak :D daha tam anlamıyla samanyolu galakasisindeki güneş sistemi çözülmedi sözel denklem hesaplama ve teoriler var sadace
masa uzay ajansı = türkiye bilim kurulu. dibine kadar yalan hepsi. marsa cıkamadılar oradan yollanan fotolar dünya üzerindeki bir adaya ait. devon ısland and mars seklinde aratabilirsiniz. insanların kafalarını mesgul ederek küresel planları uyguluyorlar
@TheLostBoy zaten soğuk şavası döneminde kurulan bir kuruluş NASA. zamanında ruslara karşı ilk aya çıktık bakıııınnnnnn dediler ama sonradan fasoları çıktı. :D hani çalışmalar yapılıyor ama biraz da gerçekçi olun ve türkiye örneğine yüzde 100 katılıyorum nokta atışı :D
evet tam olarak kurgudur cok fazla amatör kurgular hem de. dönemin abd başkanı eisenhover ın ofisteki cevirmeli telefonla aydaki astronatla görüşmesi kadar amatör hem de. üstelik nasa calısanlarına neden yeniden aya gitmiyorsunuz dendiginde ''ya biz o teknolojiyi yok ettik de yeniden oluşturamadık sorry'' diyorlar. insanlarla taştaş geçiyorlar
@TheLostBoy birde şeyleri var 51. bölge insanlara uzaylı teorisi atıp kaçıyorlar :D bir sürü seneryoları var hani bilime güvenen biriyim ama NASA gerçeklerle oluşan sağlam temelli araştırma yapan üs olarak görmüyorum.
@TheLostBoy önce palavracı nasa uzaya çıktıgını kanıtlasın da mars a şehir inşa etme sırası gelir : D video herşeyi özetliyor :D sazan olmaktan vazgeçin
Mars'ın rengi de kızıl ama Kızıl Elma'dan kasıt Mars değil. Biz her zaman olduğu gibi yeniden dünyada barışı, huzuru ve adaleti tesis etmeye talibiz. Dünyaya savaş, kan, gözyaşı, hastalık, çevre kirliliği ve küresel ısınma yayan toplumlar varsın Mars'a gitsin. Dünyayı sömürdük, yedik bitirdik, şimdi sıra diğer gezegenlere geldi demenin bir başka şeklidir.
@enteresanbiadam Gezdim Halep Şam, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiçmiş, İlla edep illa edep -Yunus Emre- Kardeş sen önce tanımadığın insanlara sazan falan gibi laflar etmeden hitap et istersen. Bu sazan lafının muhatabı ben değilim. "Biz de marsa gitmek istiyoruz, biz de uzaya çıkacağız" diyenler kimlerse onlara söyle sen onu. Yukarıda yazdığım yorumu tekrar oku istersen. Nasa'nın söylediği palavra olsun, gerçek olsun benim için farketmiyor. Türk milletinin misyonu dünyada insanlık için barış, huzur ve adalet tesis edilmesini sağlamaktır. Bunu nasıl yapacağına gelince, 7. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar hangi şuur ve irfanla yaptıysak, yine aynı şuur ve irfanla yapacağız. Umarım sen de dünyanın düz olduğunu iddia edip ay tutulmasının nasıl gerçekleştiğini izah edemeyenlerden değilsindir.
@y_kusagi aynen aynen, uzaya çıktık diyen nasanın dünya küre oldugunu iddia edip de fotoşop ve hayal ürünü küre dünya resimlerini gerçek dünya gibi yutturması gibi dimi 😂 küreyi iddia eden kanıtlamakla mükelleftir ama hayal ürünü görsellerle degil 😂
Adamlarin 60 yil once bizde tv bile yokken yaptiklari seyi bizim aklimiz şu teknoliji caginda bile almiyor. Ona gore dusunun halimizi. Sana bisey diyeyimmi gozuyle gormeyen birine bir cep telefonunu nasil inandiracaktin bir olan olayi kayda alio sonra bi ekrandan gostermek bile inanilmaz bisey ama hergun gordugun icin inaniyorsun. Ama kusira bakma seni inandirmak icin herkesi aya goturemiyor adamlar.
Önce füzyon enerjisinin doğrudan dönüşümü yoluyla nükleer tahrik teknolojisini Nasa uygulasın. 9 aydan 1 aya indireceğini iddia ediyor. Fizyon ve uzay zaman metodolojisini değiştirecek proje tamamlanması.
Sonra ekolojisi marşın çözülür. Önce ulaşım, bağlanabilirlik, dünya ve Mars newtroku kurulmalı. Sonra biyolojik sorunlar çözülmeli. Şu an için bana ütopik geliyor Mars.
Uzayda toprak satiliyordu 5 dolara baya buyuk tarlalar felan..
Buda satisa cikacak garimenkul projesi sadece Cok zenginlerden para koparma yontemi anlayacaginiz
Yasam degil , tatil bolgesi olacak... Denizin altinda otel yapildi benzer isler.. Gunluk 1 milyon tl felandi sanirim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dunyanin icine eden insanoglu simdi de Mars'a goz dikti. Yalniz Mars in hava durumu dunya'dakinden cok farkli, o kurulan sehirlerin icinden disari cikip da gezemeyecek, mars i kesfetmeyeceksek gitsek ne olur. Surekli astronot kiyafetiyle gezeceksek o baska.
@SnowHoundx önce palavracı nasa uzaya çıktıgını kanıtlasın da mars a şehir inşa etme sırası gelir : D video herşeyi özetliyor :D sazan olmaktan vazgeçin
@SnowHoundx Yok gercrk bu, geçen sene miydi iki sene önce mi , bilemiyorum, bir pazarcı şemsiye uçmasın diye kenar çerçevenin üzerine çıktı ama semsiyeyle birlikte baya bir uçmuş garibim😂😂😂
Bilim kurgu filmlerindeki gibi herşey mekanik herşey suni olur herhalde açıkçası düşüncesi bile beni darlamaya yetiyor😄 neyseki olsa bile ben bunları görmeyeceğim :) suni yapay olan hiçbirşey bana göre değil
Uzaya çıkmak mi turkiyede hayatında 1 kere bile şehir dışına çıkmamış milyonlar var tatil yapmamış okumamış bu örnekleri yüzlere cikarabilirim bizim gidecek okadar uzun yollarımız var ki ona sıra gelmez ve gelmesin de
2054 de Dünya nın kalacağının garantisi var mı. 😂Onu geçtim mars a Hammedde göndermek orada inşaat yapmak için robotlar gidecek oksijen üretimi ve su olmayan bir yerde yaşamak mümkün değildir
Hmmm sazan gibi atlayan sen sin gardaş. Sana kalsa otmosfer de uydu diye bir şey yok 😅 hattağa Ne uydusu Dinozorlar da uydurma İnsan Oğlu da dün dünya ya indi cahil olmak tan vazgeçin Artık Sizin Hayel dahi edemedinizi adamlar yapıyor kıskanmayın 😂
aynen haklısın videoda konuşan astronot o yüzdn başşak geçiyor sizle :D ve uzaya çıktıkları için paylaşılan dünya görüntüleri photoshop ürünü oldugunu yalanlayamıyor nasa, hd kamerayla uzaydan dünya görüntüsünü çekmek daha zormuş fotoshop ürünü yapmaktan :D
Hmmm şimdi sen aslın da uzaya hiç çıkılmadı diyorsun öyle mi şu an da uzay da bir tane bile uydu yok uzay üstü yok ve Hubble teleskopu da uydurma diyorsun doğrumu gardaş
Bizde uzun vadeli hu tarz planlar olmaz. Kısa vadede parsayi toplayıp, voleyi vurma amaçlı rant planlari revactadir. Neymis o uzay, muzay.. Yok bize gelmez o işler.
Araştırma yapılması ve yeni şeyler keşfedilmesine karşı değilim fakat insanların benclliğinden nasıl dünyanın çivisi çıktıysa marstada aynısının olacağını düşünüyorum.
Kendi arabasını üretemeyen. Pandemi de 1 ay vatandaşına bakamayan devlet varken. Her ülke kendi teknolojisini geliştirip telefon araba üretirken biz üretemezkenn neyin uzayindan bahsediyorlar. Ekonomi çökmüş uzay diyorlar. İnsanlar bayat ekmek kuyruğuna girmiş uzaya Gidecez diyorlar komik cidden!
Yerli arabalarımız yakında çıkmak üzere ki bir sürü Türk telefon televizyon markalarımızda var ama kendi ülkemizin vatandaşları buna rağbet etmiyor çünkü hepimizi etiket merakı sardı ve sağlık alanında da diğer bütün ülkelerden çok daha iyi durumdayız o yüzden ülkene bu kadar aşağılamaktan vazgeç
@kirpikkız1 ters algı yapma! Ülkemi seviyorum neden kötülemek isteyeyim? Gerçekler bunlar. Dogalgaz çıktı dendi 1 sene oldu hala pahalı. 2009da yerli araba çıkıyor dendi yabancı marka bir araba olduğu ortaya çıktı. Ha sen gösterirsin araba fabrikasını üretim yerini inanırım ama fabrikanin fsi yok
yo videoda gördüğün gibi şaka degil konuşan nasa astronotu nasa calısanına neden yeniden aya gitmiyorsunuz dendiginde ''ya biz o teknolojiyi yok ettik de yeniden oluşturamadık sorry'' diyorlar. insanlarla taştaş geçiyorlar 😂😂 hahaah
@birumut39 Ya a, k yeter be akpli de değilim chpi de mhpli de hdpli de. Hükümeti eleştirince CHP'li olmuyoruz. Ülkenin haline bak da konuş millet aç. Tek bildiğiniz cohopi
Yorumuma dislike atanlar hükümetten aldığı parayı fakirlere dağıtırsa ekonomi sorunu birazcık çözülür. Ülkenin gerçeklerini yüzlerine vurunca dislike atarlar zaten
@birumut39 Kardeş sen nerde yaşıyorsun Allah aşkına? Bizim sokakta evsiz var lan. Bizim arabamiz yok. Fiyatları görmüyor musun? Adam pazara çıkacak parası yok diye intihar eti karısına diyemedigi için azcik etrafınıza bakın ya. Sizin semtten ibaret değil Türkiye
@birumut39 Belli gördüğün. Umarım aynı duruma sen de dusersin ve onları anlarsın. Tek dileğim bu. O kadar gözünuz korlesmis kalbiniz taşlaşmış ki olanları görmüyorsunuz. Marketten bir şey alamaz olduk
@birumut39 Yuh! Kadınlar mu suçlu? Allah aşkına konuşmayın benle bu nasıl bir düşünce naisl bir zihniyetbya. Ben muhalif patileri de desteklemiyorum zaten nerenizden okuyorsunuz? Rte gelmeden ülke çok kötiydi o geldi bı duzeltti sornw o da mahvetti.
@birumut39 Katarli müdürün için çalışırken sabret abi sen iyi günler. Aksam akşam salak salak konsuuyrosun. Hükümet bizim için var diyorum hala doğu Türkistan a bir şey yapmayıp mısırlı kız için aglayan adamı savunuyorsun. Gerçi bunların suçunu kadınlara atandan ne beklenir ki
Allah blnı versin gercekten. Gercek kadınlar tarafından dolandırılıp batorıldım çok kez. Yalansa benim Allah belamı versin dogru ise senin Allah uzun ömür versin
@enteresanbiadam ülkede hala çözülemeyen dünya kadar problem var. Mesela taktılar kanal İstanbul projesine. Ne işine yarıyacak Allah kuran kitap 4 büyük melek aşkına. Etme eyleme kurban oliyim. Dünyanın parasını yatırıyolar saçma sapan yerlere. Ben ülkemden umudu kestim ne yazık ki 😔
hee sen de kanıtsız yedin afiyet olsun güzel sazanmışsın 😂
videoda gördüğün nasa astronotu degil ben konuştum 😂 nasa calısanına neden yeniden aya gitmiyorsunuz dendiginde ''ya biz o teknolojiyi yok ettik de yeniden oluşturamadık sorry'' diyorlar. insanlarla taştaş geçiyorlar 😂😂 hahaah
Türkiye, nin iyi bir şeyleri yapmaya bașarmasi neden zorunuza gidiyor? neden dalga geciyorsunuz? Oturun izleyin yaparsa bizim icin yani. bizim. adimizin duyulmasini istemiyormusunuz?
Ben size yorum yazmadım, yanlış oldu, kusura bakmayın. Ancak, ülkemin bir şeyler yapması beni mutsuz değil sadece mutlu eder zira her şeye kanacak veya inanacak yaşı çoktan geçtim. Genç beyinlerin konuşacağı özgür ortamlar olmadığı sürece gelecek açısından işimiz zor olacaktır.
videoda gördüğün gibi şaka degil konuşan nasa astronotu nasa calısanına neden yeniden aya gitmiyorsunuz dendiginde ''ya biz o teknolojiyi yok ettik de yeniden oluşturamadık sorry'' diyorlar. insanlarla taştaş geçiyorlar 😂😂 hahaah
Ben de uzay taşımacılığı ve yapay zeka, uzay madenciliği, madde mühendisliği ile ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum 5-10 sene içinde ilk adımı atarım
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsinizRahman 33.